نگاهی به محصولات نیسان در ایران ، از جونیور تا ایکس تریل

فهرست مطالب


محصولات نیسان در ایران موضوع این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو همراه مکانیک است. نیسان (Nissan) یکی از خوش‌نام‌ترین و بزرگترین کمپانی‌های خودروسازی جهان به شمار می‌رود که ریشه‌های تاسیس آن به اوایل قرن بیستم میلادی بازمی‌گردد. در آن زمان سه سرمایه‌گذار و بازرگان ژاپنی با همکاری یکدیگر شرکت داتسون را تشکیل دادند. در سال ۱۹۳۴ شرکت داتسون با کمپانی نیهون سانگیو ترکیب شد و یک هلدینگ بزرگ صنعتی را تشکیل داد. این هلدینگ از حدود ۷۴ شرکت تشکیل‌شده بود و در بازار مبادلات سهام بورس توکیو با نماد نیسان شناخته می‌شد. از آن دوران به بعد نیز بسیاری از خودروهای تولیدی زیرمجوعه این شرکت با نشان نیسان روانه بازار شدند.

در حال حاضر کمپانی نیسان به همراه میتسوبیشی و رنو یک اتحاد بزرگ خودرویی را تشکیل داده و به طور مشترک با دو کمپانی مذکور، اقدام به طراحی پلتفرم و تولید مدل‌های مختلف می‌کند.

طی سال‌های گذشته محصولات نسبتا متنوعی از نیسان به بازار کشورمان راه پیدا کردند که عمدتا با استقبال مناسب مشتریان ایرانی مواجه شدند. در صورت تمایل نسبت به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شاخص‌ترین محصولات نیسان در ایران ، بهتر است در ادامه با این مقاله از سری مطالب مجله خودروی همراه مکانیک همراه ما باشید.

نیسان وانت جونیور

محصولات نیسان در ایران
نیسان جونیور

در ابتدای مقاله محصولات نیسان در ایران به خودروی نام‌آشنا، نیسان وانت جونیور می‌پردازیم. نیسان وانت، نیسان آبی و… از جمله عناوینی است که به نسل سوم نیسان جونیور در بازار ایران اتلاق می‌شود. این خودروی باربر شهری نخستین بار در سال 1349 توسط خودروسازی زامیاد روانه بازار ایران شد و سپس در سال 1365 با نام سایپا 24 به دست مشتریان داخلی رسید. در حال حاضر نیز عنوان زامیاد 24 توسط کمپانی سازنده برای آن در نظر گرفته شده‌است، اما همانطور که اشاره شد در بازار بیشتر به نیسان وانت و نیسان آبی شهرت دارد.

نسل سوم نیسان جونیور طی سال‌های 1970 تا 1982 روی خط تولید کمپانی ژاپنی قرار داشت، اما تولید آن در ایران طی حدود 50 سال گذشته تداوم پیدا کرده است و مشخص نیست که سرانجام چه زمانی از خط تولید کمپانی سایپا خارج خواهد شد. این محصول به عنوان یک خودروی باربر شهری نقشی برجسته‌ در حمل‌ونقل بارهای زیر 3 تن در کشورمان برعهده دارد. نیسان آبی هم‌اکنون از دو نوع پیشرانه بنزینی و دیزلی استفاده می‌کند که حداکثر قدرت پیشرانه بنزینی به 100 اسب بخار می‌رسد و قوای مدل دیزلی نیز برابر با 93 اسب بخار خواهد بود. گیربکس‌های 4 و 5 دنده دستی نیز به ترتیب در مدل بنزینی و دیزلی مشغول به انتقال قدرت به سوی دیفرانسیل عقب هستند.

در حال حاضر وانت‌ پادرا پلاس به عنوان جایگزین نیسان آبی مدنظر شرکت سایپا قرار گرفته است و احتمالا طی یکی دو سال آینده باید به‌تدریج شاهد خروج این محصول نوستالژیک و قدیمی از خط تولید گروه زامیاد-سایپا باشیم.

نیسان پاترول

محصولات نیسان
نیسان پاترول

نیسان پاترول که از دیگر محصولات نیسان در ایران به‌شمار می‌آید نیز به عنوان یک خودروی چهارچرخ محرک نسبتا لوکس، طی سال‌های دهه 70 و اوایل دهه 80 بسیار مورد توجه اقشار نسبتا ثروتمندتر ایرانی قرار داشت. تولید نسل سوم باترول معروف به سری 160 و 260 از سال 1364 در کشور آغاز شد و پس از 8 سال تجهیزات بیشتری همچون فرمان هیدرولیک، کولر، رینگ‌های پهن، گارد محافظ جلو، زاپاس بند عقب و… از سوی کارخانه به لیست تجهیزات آن اضافه شد.

در سال 1382 به دلیل مصرف سوخت بالا و آلایندگی زیاد پیشرانه، خودرو نیسان پاترول از خط تولید خارج و مدل جدیدتر رونیز جایگزین آن شد. نیسان پاترول به صورت دو یا چهاردرب در کشورمان حضور دارد و پیشرانه‌های شش سیلندر 2826 سی‌سی یا چهار سیلندر 2389 سی‌سی به همراه گیربکس دستی با دنده کمک برای آن در نظر گرفته شده بود تا عملکرد مناسب این خودرو در آفرودنوردی را نوید دهد. مشابهات فنی این خودرو با نیسان وانت، در دسترس بودن قطعات و همینطور قیمت نسبتا مناسب این شاسی‌بلند آفرودی باعث شده تا هم‌اکنون بسیاری از علاقه‌مندان به طبیعت، از این محصول نیسان در ایران یعنی نیسان پاترول به عنوان یک خودروی ارزان‌قیمت ویژه طبیعت‌گردی استفاده ‌کنند.

نیسان رونیز

نیسان رونیز از محصولات نیسان در ایران
نیسان رونیز

از دیگر محصولات نیسان در ایران می‌توان به نیسان رونیز اشاره کرد. نیسان رونیز با نام اصلی نیسان پالادین، نسخه به‌روزشده نیسان اکسترا بوده و نسل اول آن در قالب مدل فیس‌لیفت در سال 1382 از سوی پارس خودرو روانه بازار کشور شد. این خودرو شاسی بلند از پیشرانه چهار سیلندر 2.4 لیتری به همراه جعبه دنده 5 سرعته با دنده کمک و دو دیفرانسیل بهره می‌برد. ویژگی‌های مطلوب این خودرو همچون سیستم تعلیق کارآمد و بهره‌مندی از دو دیفرانسیل به همراه ارتفاع مناسب از سطح زمین و کابین جادار سبب شده تا نیسان رونیز مورد توجه آفرودسواران و طبیعت‌گردان قرار بگیرد.

حداکثر قدرت موتور نیسان رونیز برابر با 150 اسب بخار بوده و بیشینه گشتاور آن نیز به 208 نیوتن‌متر می‌رسد. شتاب صفر تا صد رونیز هم برابر با 15.2 ثانیه است و به طور میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۱۳ لیتر سوخت مصرف می‌کند. این خودرو در سال ۸۹ از خط تولید پارس خودرو کنار گذاشته شد و محصول دیگری نیز به عنوان جایگزین آن در سبد محصولات این شرکت معرفی نشد.

نیسان سرانزا

این محصول نیسان در ایران را می‌توان مدل خانوادگی وانت پیکاپ نیسان دانست که از لحاظ پلتفرم و مشخصات فنی مشابهت زیادی با رونیز دارد. ارتفاع مناسب از سطح زمین، کابین جادار، توان فنی مناسب، بهره‌مندی از دو دیفرانسیل و دسترسی مناسب به قطعات یدکی به دلیل اشتراک پیشرانه با نیسان پیکاپ و رونیز، از جمله دلایلی هستند که سرانزا را در بازار ایران به خودرویی نسبتاً مناسب برای طبیعت‌گردی تبدیل کرده است. البته به دلیل وجود نیسان رونیز و پیکاپ، استقبال از سرانزا چندان قابل قبول نبود. این خودرو از سال 1382 وارد خط تولید شد و به دلیل عدم استقبال کافی، پس از مدتی از خط تولید خارج شد.

نیسان ماکسیما

نسل پنجم نیسان ماکسیما a33 از اوایل دهه 80 شمسی روانه بازار داخلی شد و با توجه به فقدان رقبای مناسب در اوایل کار و همچنین بهره‌مندی از توان فنی بالا و کیفیت ساخت مطلوب، یکی از محبوب‌ترین محصولات نیسان در ایران بود.

پیشرانه ۶ سیلندر تنفس طبیعی 3 لیتری این خودرو در کنار گیربکس‌های ۵ سرعته دستی و یا ۴ سرعته اتوماتیک، توان فنی بسیار مطلوب 200 اسب بخار و گشتاور 271 نیوتن متر را در اختیار کاربر می‌گذاشتند. چابکی مطلوب این سدان خانوادگی سبب محبوبیت بیش از پیش ماکسیما در میان اقشار جوان‌تر نیز شد. شتاب صفر تا صد ماکسیما در نسخه دستی به حدود ۸.۴ ثانیه و در مدل اتوماتیک به حدود ۹.۶ ثانیه می‌رسد. نیسان ماکسیما طی سال‌های ۸۱ تا ۹۱ در خط تولید شرکت پارس‌خودرو حضوری قدرتمند داشت و همچنان نمونه‌های کارکرده آن از بازار خریدوفروش بسیار پررونقی در جمع مشتریان ایرانی برخوردار هستند.

نیسان قشقایی

مشخصات نیسان قشقایی
نیسان قشقایی

یکی دیگر از محصولات نیسان در ایران نیسان قشقایی است که نسل اول آن به عنوان یک کراس اوور جمع‌وجور از سال 2009 راهی بازار ایران شد و سپس برای مدتی نیز روی خط مونتاژ پارس خودرو قرار گرفت. نیسان قشقایی از موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی دو لیتری باقدرت 138 اسب بخار و 196 نیوتن متر گشتاور به همراه گیربکس سی وی تی جهت انتقال توان به چرخ‌ها بهره می‌برد. شتاب صفر تا صد آن نیز معادل 10.7 ثانیه است که خبر از چابکی تقریبا قابل قبول این شاسی‌بلند نه‌چندان درشت جثه ژاپنی می‌دهد. نیسان قشقایی در قالب دو مدل SE و LE وارد بازار کشور شده که مدل LE به دلیل بهره‌مندی از دو دیفرانسیل و آپشن‌های بیشتر، گزینه‌ای مطلوب‌تر جهت تامین احتیاجات مشتریان خواهد بود.

نیسان تینا

نیسان تینا یا تیانا به عنوان جایگزین ماکسیما از دیگر محصولات نیسان در ایران است که به خط تولید شرکت پارس خودرو راه یافت و علی‌رغم بهره‌مندی از کیفیت ساخت بالا و همچنین آپشن ها و امکانات مناسب به همراه سواری نرم و دلپذیر، نتوانست موفقیتی همچون ماکسیما را برای پارس خودرو رقم بزند. این سدان سایز متوسط در قالب دو مدل فول xv و نیمه‌فول xl وارد بازار ایران شد و طی سال‌های 1389 تا 1392 حضوری نسبتا کوتاه اما تقریبا مناسب را در کشورمان تجربه کرد.

این خودرو از پیشرانه 6 سیلندر 2.5 لیتری باقدرت 182 اسب بخار و گشتاور 228 نیوتن‌متر بهره می‌برد و از گیربکس CVT ایکس ترونیک جهت انتقال نیرو به چرخ‌های جلو استفاده می‌کند. نیسان تیانا از شتاب صفر تا صد 9.6 ثانیه و مصرف سوخت 9.4 لیتر در هر 100 کیلومتر برخوردار است.

نیسان مورانو

محصولات نیسان در ایران
نیسان مورانو

نیسان مورانو به عنوان یک شاسی بلند شهری از سال ۲۰۰۸ در قالب نسل اول به بازار کشورمان پا گذاشت و با توجه به سابقه مطلوب محصولات نیسان در ایران ، بسیار مورد توجه خریداران قرار گرفت. پس از آن نیز در سال 2009 نسل دوم نیسان مورانو راه بازار کشورمان را در پیش گرفت و در قالب مدل LE مجهز به پیشرانه 3.5 لیتری 6 سیلندر و گیربکس CVT X-TRONIC و دو دیفرانسیل وارد پارکینگ منازل مشتریان ایرانی شد. حداکثر قدرت 256 اسب بخار، بیشینه گشتاور 334 نیوتن متر، شتاب صفر تا صد 8 ثانیه و مصرف سوخت 10.9 لیتر در 100 کیلومتر، آمار عملکرد فنی نیسان مورانو را به اطلاع شما می‌رسانند.

نیسان پیکاپ

در ابتدای دهه هشتاد شمسی، شرکت پارس خودرو تصمیم گرفت خلا وجود یک وانت پیکاپ توانمند نسبتا اقتصادی را با عرضه یکی دیگر از محصولات نیسان در ایران یعنی نیسان پیکاپ به بازار تا حدی پوشش دهد. پیشرانه قدرتمند و توانایی مناسب در عبور از مسیرهای طبیعی، توانایی حمل بار مناسب، سیستم تعلیق کارآمد، توان فنی نسبتا بالا سبب شد تا نیسان پیکاپ بسیار مورد توجه نهادهای دولتی و خدماتی قرار بگیرد. این خودرو نیز همانند مدل‌های سرانزا و رونیز از پیشرانه 2.4 لیتری بهره می‌برد و مشخصات فنی آن تقریبا با دو مدل یادشده یکسان است. تولید نیسان پیکاپ از سال 1380 در ایران آغاز شد و در سال 1390 نیز نمونه نیوفیس آن به دست مشتریان داخلی رسید. نهایتا در سال 1392 نیسان پیکاپ برای همیشه از خط تولید سایپا خارج و جای خود را به مدل چینی پیکاپ ریچ داد‌.

مشخصات نیسان جوک

معرفی نیسان جوک
نیسان جوک

نیسان جوک یکی از محبوب‌ترین محصولات کراس اوور در بازارهای بین‌المللی و همچنین یکی از پرطرفدارترین محصولات نیسان در ایران به شمار می‌رود و از سال 2016 در قالب تیپ اسکای پک، پلاتینیوم با پیشرانه 4 سیلندر 1.6 لیتری اتمسفریک به قدرت 110 اسب بخار و گیربکس cvt ایکس ترونیک به بازار ایران آمد. پس از آن نیز نسخه توربوشارژ جوک با عنوان تیپ اسپرت روانه بازار داخل شد و به دلیل بهره‌مندی از موتور 1618 سی‌سی پرخوران، توان خروجی آن تا 190 اسب بخار قدرت و 242 نیوتن متر گشتاور افزایش یافت و توانست شتاب صفر تا صد 8.4 ثانیه را به ثبت برساند.

‌ حضور نیسان جوک وارداتی در ایران چندان طولانی مدت نبود و تنها مدل‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ آن در کشورمان حضور پیدا کردند.

نیسان ایکس تریل

بررسی مشخصات نیسان X-TRAIL
نیسان ایکس تریل

نیسان ایکس تریل یکی از محبوب‌ترین کراس اوورهای سایز متوسط جهان است که نسل سوم آن با مدل 2016 جزیی از محصولات نیسان در ایرانشد. این خودرو از پلتفرم مشترک با رنو کولئوس بهره می‌برد و به دلیل کیفیت ساخت بالا، امکانات مناسب، دوام فنی مطلوب، طراحی ظاهری زیبا و برخی مزیت‌های دیگر، توانست از همان ابتدا در کانون توجهات مشتریان داخلی قرار گیرد. از سال 2018 نیز نسخه فیس‌لیفت نیسان ایکس تریل با طراحی ظاهری بسیار جذاب‌تر وارد بازار کشور شد، اما بعد از مدتی به دلیل لغو واردات خودرو به کشور، عرضه آن به بازار داخل تا زمان نگارش این مطلب به حالت تعلیق درآمد.

نیسان ایکس تریل 2018 از پیشرانه 4 سیلندر 2.5 لیتری به همراه گیربکس 7 دنده سی وی تی تیپ‌ترونیک بهره می‌برد و توانی معادل 170 اسب بخار به‌علاوه 233 نیوتن متر گشتاور را به سوی تمامی چرخ‌ها ارسال می‌کند.

شتاب صفر تا صد نیسان ایکس تریل 2018 معادل 9.8 ثانیه بوده و میانگین مصرف سوخت آن نیز به 8.3 لیتر در هر 100 کیلومتر می‌رسد. این خودرو از بازار نسبتا پررونقی بهره‌مند ‌است و اگر واردات آن به کشور تداوم پیدا می‌کرد، احتمالا امروز شاهد تردد پرشمارتر آن در جاده‌های کشور بودیم. برای اطلاع از قیمت نیسان کلیک کتید.

به پایان مقاله محصولات نیسان در ایران رسیدیم. در این مقاله سعی شد تا به صورت مختصر به معرفی و بررسی مشخصات فنی هر یکی از این خودروها بپردازیم. شما مخاطبین عزیز کدام یک از محصولات نیسان در ایران را می‌پسندید؟

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها