با کیا اسپورتیج QL، نسل جدید و جذاب این کره‌ای محبوب آشنا شوید

فهرست مطالب


کیا اسپورتیج QL یکی از محصولات موفق شرکت کیا است که در ایران نیز به عنوان یکی از محبوب‌ترین خودرو‌های کراس‌اوور یا همان CUV شناخته می‌شود. بازارهای جهانی خودرو، تاکنون شاهد تولید چندین نسل مختلف از کیا اسپورتیج بوده‌اند که سهم بازار ایران از این میان، نسل دوم به بعد این خودرو بوده است.

در سال‌ 97، نسل چهارم اسپورتیج، تحت عنوان اسپورتیج QL توسط شرکت اطلس خودرو، نماینده رسمی کیاموتورز در بازار ایران، عرضه شد؛ اما نتوانست بازار پررونق نسل‌های قبلی را تجربه کند. در این مقاله به سراغ بررسی کیا اسپورتیج QL رفته‌ایم تا بیش‌تر با این نسل جدید و جذاب از این شاسی‌بلند پرطرف‌دار آشنا شویم؛ لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی کیا اسپورتیج QL

بهتر است در ابتدا کمی با پیشینه این کره‌ای جذاب آشنا شویم. در سال 1993 کیا اسپورتیج برای اولین بار به‌صورت رسمی معرفی شد و قدم به دنیای خودرو‌های شاسی بلند گذاشت.

نسل اول، کم فروغ

نسل اول اسپورتیج

نسل اول اسپورتیج با تکیه بر تکنولوژی شرکت مزدا بر روی پلتفرمی مشترک با یکی از محصولات این کمپانی با نام مزدا بونگو (Mazda Bongo) که مینی‌ون محسوب می‌شد، ساخته شد. در سال 1998 میلادی، اسپورتیج به عنوان نخستین خودرو در جهان به ایربگ زانویی راننده مجهز شد. علی‌رغم وجود این آپشن ایمنی، به دلیل شکستگی شاسی و پاره‌شدن کمربند ایمنی حین آزمایش‌های موسسه یوروانکپ، کیا اسپورتیج نسل اول (NB-7) نتوانست عملکرد رضایت‌بخشی از خود به نمایش بگذارد و تنها به کسب یک ستاره ایمنی از این موسسه بسنده کرد! 

نسل دوم، در مسیر پیشرفت

نسل دوم اسپورتیج

 ورشکستگی کیا و انتقال مالکیت ‌آن به شرکت هیوندای، فرصت بهتری را برای عرضه نسل جدیدی از Kia Sportage فراهم کرد. نسل دوم که با کد اتاق KM شناخته می‌شود، این‌بار روی پلتفرمی مشترک با هیوندای النترا عرضه شد که البته از برخی مزایای هیوندای توسان نیز بی‌بهره نبود. اگرچه روند رشد کیا اسپورتیج در این نسل کاملا واضح بود، اما بهره‌مندی از پلتفرم یک خودروی سدان، مهم‌ترین ایراد نسل دوم  این خودرو به حساب می‌آمد؛ به‌ طوری که اصلا نمی‌شد به عنوان یک خودروی شاسی‌بلند روی آن حسابی باز کرد. این موضوع دلیل اصلی نارضایتی بیشتر مشتریان از اسپورتیج نسل دوم بود؛ اما جدا از این ضعف، اسپورتیج نسل دوم موتوری پر‌قدرت‌تر از نسل قبلی داشت و سواری نرم و راحتی را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد.

سال 2008 نسخه فیس‌لیفت نسل دو هم وارد بازار شد. علاوه ‌بر تغییرات ظاهری، نسخه فیس‌لیفت نسل دوم کیا اسپورتیج از لحاظ ایمنی هم بهتر شده بود و از پس تست‌های موسسه با امتیاز 5 ستاره، سربلند بیرون آمد. پای نسل دوم در همین سال‌ها به ایران نیز باز شد و توانست موفقیت خوبی در فروش کسب کند.

نسل سوم، اوج گیری

نسل سوم اسپورتیج

هم‌زمان با افزایش فروش جهانی، کیا موتورز به فکر تولید نسل جدیدی از این خودرو افتاد؛ از همین‌رو در سال 2010 از نسل سوم این خودرو که با کد اتاق SL شناخته می‌شود، رونمایی کرد. نسل جدید، ظاهری به مراتب جذاب‌تر و مدرن‌تر در حدواندازه‌های نام یک شاسی‌بلند داشت و موفقیت‌های فراوانی را برای شرکت سازنده رقم زد.

نسل سوم کیا اسپورتیج به علت هزینه‌های پایین نگه‌داری، طراحی جذاب و امکانات متنوع، به عنوان یکی از پرفروش‌ترین خودروهای شرکت کیا شناخته می‌شود و در بسیاری از کشور‌ها نیز به عنوان خودروی سال انتخاب شده است. Kia Sportage SL در بازار ایران نیز توانست بین سال‌های 2011 تا 2016، با استقبال چشم‌گیری مواجه شود.

نسل چهارم درخشش کیا اسپورتیج QL

نسل  چهارم  اسپورتیج

در نهایت در سال 2015، نسل چهارم این خودرو با عنوان اسپورتیج QL در نمایشگاه فرانکفورت آلمان رونمایی شد و از سال 1397 مهمان خیابان‌های ایران شد و دقیقا زمانی که قصد داشت جایی برای خود در بازار کشور پیدا کند با ممنوعیت واردات خودرو روبرو شد. از این رو، اسپورتیج QL با مدل 2017 در ایران ماندگار شد و جز تعداد محدودی از مدل‌های 2018، مدل‌های بالاتر از آن هرگز به خیابان‌های ایران پا نگذاشتند.

مشخصات فنی کیا اسپورتیج QL

کیا اسپورتیج QL

پیشرانه به‌کار گرفته شده در اسپورتیج QL، دقیقا مشابه اسپورتیج ‌نسل سوم یا همان SL است. اسپورتیج QL  قدرت خود را از یک موتور 4 سيلندر  4/2 لیتری تنفس طبیعی با فناوری GDI می‌گیرد که توان تولید 181 اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه و گشتاور237 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه را دارد.

کیا اسپورتیج QL به‌لطف این پیشرانه، در طی زمانی حدودا 10 ثانیه، از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می‌رسد و مصرف سوخت آن برای طی کردن هر صد کیلومتر، حدود 8.5 لیتر است.

درجدول زیر می‌توانید مشخصات فتی کیا اسپورتیج QL را به ‌صورت کامل مشاهده نمایید.

مدل خودرو

کیا اسپورتیج QL

پیشرانه

چهار سیلندر تنفس طبیعی خطي GDI

حجم موتور (CC)

2400

حداکثر قدرت

181 اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

237 نیوتن‌متر در 4000 دور در دقیقه

گیربکس

6  دنده اتوماتيک

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.5 لیتر در 100 کیلومتر

مصرف سوخت (شهری)

11.8 لیتر در 100 کیلومتر

مصرف سوخت (فوق‌العاده شهری/ بزرگراه)

6.7 لیتر در 100 کیلومتر

شتاب صفرتاصد

9.8 ثانیه

حداکثر سرعت

217 کیلومتر در ساعت

ظرفیت مخزن سوخت

62 لیتر

ظرفیت صندوق بار

1099 لیتر

رینگ

19 اینچ

تایرها

215/45R17

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

چنداتصالی (Multi Link)

طول×عرض×ارتفاع (میلی متر)

4480×1855×1655

فاصله دو محور (میلی متر)

2670

امکانات رفاهی کیا اسپورتیج QL

آپشنهای اسپورتیج

Kia Sportage QL بهترین همراه در مسافرت‌های طولانی وجاده‌های پرترافیک است. تنظیم 10 حالته برقی به‌همراه گرم‌کن و سردکن جای هیچ خستگی را برای راننده باقی نمی‌گذارد؛ علاوه‌بر این سیستم صوتی JBL، کروز‌کنترل هوشمند، سیستم کمک پارک (PAS)، کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، درایومود 3 حالته، سنسور نور و باران تنها بخشی از لیست بلند‌بالای امکانات رفاهی کیا اسپورتیج QL هستند.

 البته که در خصوص خودرو‌های وارداتی با مفاهیمی چون فول‌آپشن و لو‌آپشن روبرو هستیم که باعث تفاوت در لیست آپشن‌های هر فروشنده شده است. اطلاعات این مقاله بر اساس مشخصات موجود در سایت اطلس خودرو به عنوان نمایندگی رسمی کیاموتورز در ایران، گردآوری شده است؛ بنابراین ممکن است در بازار با نسخه‌هایی از کیا اسپرتیج 2017 مواجه شوید که از امکانات محدودتری برخوردار باشد.

در جدول زیر می‌توانید لیست کامل این تجهیزات و امکانات را مشاهده کنید:

تجهیزات

کیا اسپورتیج QL

چراغ

دی‌لایت/  اتولایت/ چراغ مه‌شکن عقب/ چراغ‌شور/ چراغ خوش‌آمدگویی/ مه‌شکن LED چهارتایی جلو

سیستم‌های مولتی‌مدیا

8  اسپیکر JBL با آمپلی‌فایر – تشخیص صدا – هندزفری

صفحه‌نمایش

5  اینچی لمسی

آینه

آینه‌های جانبی تاشو برقی مجهز به گرم‌کن و راهنما/  آینه عقب الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک دوگانه/ دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

صندلی‌ راننده 10 حالته برقی – تنظیم برقی گودی کمر/ صندلی سرنشین جلو 8 حالته برقی/ صندلی عقب 2 حالته دستی – تاشو دوتکه/  ایزوفیکس صندلی/ خروجی 12 ولت/ شارژر وایرلس

شیشه

شیشه‌های برقی (شیشه راننده اتوماتیک)، شیشه عقب و شیشه‌های جانبی عقب دودی

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور پارک عقب/ سنسور پارک جلو/ سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)/ هشدار برخورد متقاطع عقب (RCTA)

سایر امکانات

کروزکنترل هوشمند/  سانروف پانوراما/ ورود بدون کلید و کی‌لس استارتر/  گرم‌کن فرمان/ پدال تعویض دنده از پشت فرمان Paddle shifter/ انتخاب حالت درایو (DMS)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (DBC)

 

ایمنی کیا اسپورتیج QL

ایمنی کیا اسپورتیج QL

در بحث ایمنی کیا اسپورتیج QL، باید اعتراف کنیم که با خودرویی بسیار ایمن طرف هستیم. سیستم مدیریت پایداری (VSM) موجود در این خودرو، مانع از لغزش یا چپ‌شدن اسپورتیج QL هنگام ترمزگیری و چرخش هم‌زمان فرمان، به‌خصوص در جاده‌های مرطوب و لغزنده یا ناهموار می‌شود. علاوه‌براین، از دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو می‌توان به سنسور هشدار برخورد متقاطع عقب (RCTA) و سیستم هشدار نقاط کور (BSD) نیز اشاره کرد.

درکل در کارنامه این خودرو نشان 5 ستاره ایمنی موسسه NHTSA، 5 ستاره ایمنی موسسه یوروانکپ و نمره Top Safety Pick سازمان ملی ایمنی ترافیک و بزرگراه‌های آمریکا (IIHS) دیده می‌شود که موفقیت در تمام این آزمایش‌ها، نشان‌دهنده امنیت بسیار بالای کیا اسپورتیج QL است.

تجهیزات

کیا اسپورتيج QL

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

سیستم مدیریت پایداری (VSM) / کنترل کشش (TCS)، پشت‌سری‌های فعال‌شونده صندلی‌های جلو/ کمربند ایمنی پیش‌کشنده

کیسه‌هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (مجموعا 6 عدد)

سیستم ترمز

ترمز ضدقفل (ABS)/ توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)/ ترمز کمکی (BA)/ ترمز پارک برقی (EPB)/ اتوهلد/  کنترل ترمز‌ها در پیچ  (ATCC)

 

جمع‌بندی بررسی کیا

کیا اسپورتیج QL

در مجموع، باید کیا اسپورتیج QL را صادقانه یک خودرو تقریباً بی‌عیب‌ونقص بنامیم. این خودرو در کلاس خودروهای کراس‌اوور یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود. سواری این خودرو در میان رقبا، بی‌نظیر است و حتی نسبت به مدل قبلی خود یعنی اسپورتیج SL  نیز تفاوت محسوسی دارد.

ازآن‌جایی‌که طراحی این کره‌ای جذاب در مرکز طراحی کیا در کشور آلمان انجام گرفته است، ردپای ابهت زبان طراحی آلمانی در نمای بیرونی خودرو به‌وضوح دیده‌ می‌شود. در همان نگاه اول، چهره اسپرت و مدرن کیا اسپورتیج QL چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند و در یک کلام، در نمای بیرونی شاهد نمایشی مدرن و هیجان انگیز از یک خودروی شاسی‌بلند لوکس هستیم.

ایمنی اسپورتیج QL که دیگر عملاً حرفی برای گفتن باقی نگذاشته است و بهترین نمونه در کلاس خود محسوب ‌می‌شود. در کل، کیا اسپورتیج QL به علت هزینه‌های پایین نگه‌داری، خودرویی بی‌آزار و کم‌ریسک است.

مطمئنا در صورتی که شرکت اطلس خودرو می‌توانست این این کراس‌اوور جذاب را در حجم گسترده‌تری وارد بازار کشور کند، این خودرو با مزایای فراوان خود به‌راحتی می‌توانست از سد رقیب قدرت‌مندی همچون هیوندای توسان TL بگذرد و بازار پررونق‌تری را تجربه کند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها