تأخیر قیمت‌گذاری، بلای جان فروش فوق‌العاده خودروسازان

فهرست مطالب


به گزارش صفحه اخبار خودرو مجله همراه مکانیک، با این ‌که خودروسازان باید ۲۵ هزار خودرو در ماه را تا پایان ۶ ماه دوم سال، به‌صورت فوق‌العاده به فروش برسانند، اما هنوز برنامه فروش فوق‌العاده مهرماه اعلام نشده است.

با توجه ‌به این‌ که در هفته‌های اخیر شورای رقابت با خودروسازان به‌صورت جداگانه جلسه گذاشته و گزارش عملکرد آن‌ها را مورد بررسی قرار داده است، اما هنوز جزئیاتی از جلسات منتشر نشده است. با این حال، به نظر می‌رسد اصل ماجرا در مورد قیمت‌گذاری بوده و این در حالی است که اولین فروش فوق‌العاده ماهانه نیز در راه است.

[hm_sell_form_inline]

شورای رقابت یک‌بار در اردیبهشت و بار دیگر در مرداد، مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی را صادر کرد تا خودروسازان بتوانند اقدام به فروش محصولات خود کنند. شورای رقابت در حال حاضر مرجع تعیین قیمت خودروهای داخلی به شمار می‌رود و هر سه ماه یک‌بار نسبت به تغییر قیمت‌ها اقدام می‌کند.

فروش فوق‌العاده خودروهای داخلی تا یک ماه گذشته، به‌صورت فصلی انجام می‌شد؛ اما جعفر سرقینی، سرپرست پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت این ترتیب را تغییر داد تا خودروسازان ملزم به فروش ماهانه شوند، ولی خودروسازها به دلیل تغییر فصلی قیمت‌ها، چندان انگیزه‌ای برای فروش فوق‌العاده ماهانه ندارند و ترجیح می‌دهند پس از صدور مجوزهای فصلی شورای رقابت اقدام به فروش کنند.

این بی‌انگیزه‌بودن البته تنها مخصوص فروش فوق‌العاده‌ است، زیرا در این نوع فروش، قیمت خودروها قطعی است و خودروسازان به‌نوعی مجبورند محصولات ثبت نامی را با هزینه تولید ‌روز (که معمولا بالاتر از نرخ قطعی خودروها است) تحویل دهند و این به معنای کاهش زیان آن‌ها است.

خودروسازان در حال حاضر نیز با توجه‌ به قانون فعلی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر فروش ماهانه خودرو، در انتظار اعلام قیمت‌های جدید هستند تا حداقل در مهرماه زیان کمتری ببینند؛ هرچند در صورت ادامه فروش ماهانه، حداقل در آبان و آذر متحمل زیان ناشی از اختلاف قیمت فروش و هزینه تولید خواهند شد.

بر این اساس که شورای رقابت در اردیبهشت و مرداد اقدام به بازنگری قیمت خودروها کرده است، دور بعدی افزایش قیمت‌ها احتمالا به آبان موکول خواهد شد؛ با این ‌حال، الزام فروش ماهانه، خودروسازان را برای دریافت مجوز افزایش قیمت به تکاپو انداخته است. در واقع، آن‌ها با توجه ‌به رشد هزینه‌های تولید به‌ویژه از ناحیه نرخ ارز، به دنبال اخذ مجوز جدیدی برای افزایش قیمت محصولات خود هستند و بعید به نظر می‌رسد تا قبل از کسب این مجوز، اقدام به اجرای فروش فوق‌العاده کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
آروین
1399-07-10 21:50

ماشینی مثل کوییک آر با موتور پراید قیمت کارخانه از ماشینهای پژو ایران خودرو بالاتر گذاشتند واقعا بی معنی هست کسی نیست جلو گرانی بگیرد

آروین
1399-07-10 21:43

تورو خدا بفکر جیب مشتری هم باشید حواله کوییک آر برای تکمیل وجه همین آبانماه دارم چند ماه پیش ۳۴میلیون گران کردید دیگه بخدا من یکی توان گرانتر شدن ندارم