معایب بی ام و X3 ؛ بررسی 4 ایراد اساسی که قبل از خرید x3 باید بدانید!

فهرست مطالب


بی ام و X3 نسل دوم را باید محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین کراس‌اوور لوکس آلمانی در بازار کشور دانست. در سال ۲۰۱۳ نمونه اولیه این خودرو در اختیار خریداران ایرانی قرار گرفت و پس از آن در سال 2015 نسخه فیس‌لیفت ایکس 3 نسل دوم با کد اتاق F25 نیز وارد بازار داخلی شد. نسخه فیس‌لیفت BMW X3 تا سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه ‌شد و طی این سال‌ها به‌واسطه ظاهر جذاب و توانایی‌های فنی خود توانست نسبت به مدل اولیه، مشتریان بیشتری را به‌سوی خود بکشاند. 

در بازار ایران بی ام و X3 با پکیج 28i عرضه شده است. این مدل‌ از یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری توربوشارژردار استفاده می‌کند که ۲۴۵ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیرو به چرخ‌ها در بی ام و X3 با استفاده از گیربکس ۸ سرعته خودکار ساخت ZF و سیستم چهار چرخ محرک اختصاصی بی ام و به نام xDrive انجام می‌شود. 

بی ام و X3 کراس‌اووری خانوادگی، کم‌مصرف و درعین‌حال اسپرت و جوان‌پسند نیز به‌حساب می‌آید. ایکس 3 در کنار تمامی مزایای خود از معایبی هم برخوردار است که باعث می‌شوند در مقابل برخی رقبا به‌سرعت عقب‌نشینی کند. برای آشنایی هرچه بیشتر شما مخاطبین گرامی با معایب بی ام و X3 در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک قصد داریم کاستی‌ها و معایب بی ام و X3 را به دقت بررسی کنیم و در اختیار شما قرار دهیم؛ لطفا تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. 

معایب بی ام و X3

عیب اول خشکی سواری

عیب اول خشکی سواری

یکی از مهم‌ترین شکایاتی که مشتریان X3 از این خودرو دارند، خشکی سواری و تکان‌های بیش‌ازحد کابین این کراس‌اوور آلمانی است. البته این خودرو در مقایسه با ایکس 3 نسل اول (E83) سواری بهتر و راحت‌تری را ارائه می‌دهد، اما با این وجود نمی‌توان آن را در زمره راحت‌ترین خودروهای موجود در این کلاس قرار داد.

یکی از مهم‌ترین معضلات بی ام و X3 وجود رقیبی به نام لکسوس RX350 است که سواری فوق العاده نرم و راحتی دارد؛ البته در زمینه توانایی‌های حرکتی، X3 نسبت به رقیب ژاپنی خود در جایگاه بالاتری قرار می‌گیرد. ناگفته نماند که در نسخه‌هایی از بی ام و ایکس 3 که دارای سیستم تعلیق تنظیم‌شونده هستند، سواری این خودرو مقداری نرم‌تر به‌نظر می‌رسد؛ اما در مجموع نمی‌توان از سواری آن انتظار بالایی داشت. اگر یک کراس‌اوور اسپرت و سریع آلمانی می‌خواهید X3 گزینه‌ای ایده‌آلی محسوب می‌شود، ولی درصورتی که به‌دنبال سواری نرم و راحت هستید، توصیه می‌شود یک‌راست به‌سراغ لکسوس بروید. 

عیب دوم توربوشارژر

توربوشارژ بی ام و X3

گرچه برخورداری از یک موتور 2 لیتری توربوشارژ، به‌عنوان مزیت بی ام و X3 نسبت به اغلب رقبا مطرح می‌شود، ولی در اینجا می‌خواهیم به نیمه‌خالی لیوان هم نگاهی داشته باشیم. موتور کوچک بی ام و به‌مدد استفاده از سیستم پرخوران می‌تواند قدرتی در حد خودروهای شش سیلندر تولید کند. چنین قدرت و گشتاور چشمگیری، هزینه نگهداری بالایی را هم طلب می‌کند. سیستم توربوشارژر به‌نوعی یک مجموعه اضافی روی موتور خودرو محسوب می‌شود و وجود آن یعنی چنین موتوری در مقایسه با نمونه‌های تنفس طبیعی، از پیچیدگی‌های بیشتری برخوردار است؛ علاوه‌بر این موتورهای مجهز به توربوشارژ در صورت خرابی هزینه بیشتری را برای مالک خودرو به‌همراه خواهند داشت. 

از سوی دیگر با توجه به این‌که توربوشارژر خودرو با روغن موتور روغن‌کاری می‌شود، کیفیت روغن موتور در عمر و کارایی مجموعه سیستم توربوشارژ تاثیر به‌سزایی خواهد داشت. اگر از روغن موتورهای ارزان‌قیمت استفاده کنید یا سرویس‌های موتور را به‌موقع انجام ندهید، موتور توربوشارژ BMW X3 می‌تواند از یک مجموعه کم‌مصرف و قدرتمند، تبدیل به یک معضل بزرگ شود و حسابی به کارت بانکی شما صدمه بزند!. از همین رو است که توربوشارژ نیز می‌توانید یکی از معایب بی ام و X3 باشد.

در اتومبیل‌های مجهز به سیستم توربوشارژ، مراقبت از خودرو نیز بسیار مهم است؛ برای مثال نباید به موتور سرد فشار وارد کنید و پس از طی کردن مسافت‌های طولانی نیز باید از خاموش کردن درجای موتور بپرهیزید و بهتر است اجازه دهید تا خودرو چند دقیقه‌ای درجا کار کند. از سوی دیگر کیفیت سوخت نیز در عملکرد و طول‌ عمر موتورهای توربو تاثیر فراوانی دارد.

عیب سوم سیستم تزریق سوخت مستقیم

معایب بی ام و X3

استفاده از سیستم تزریق سوخت مستقیم یا GDi یکی دیگر از معایب بی ام و X3 محسوب شود. در این سیستم انژکتورها روی محفظه احتراق قرار دارند و عمل پاشش سوخت به‌صورت مستقیم انجام می‌شود. سیستم تزریق مستقیم سوخت باعث افزایش جزئی قدرت، کاهش مصرف سوخت و پایین آمدن دمای محفظه احتراق خواهد شد؛ البته در کنار این مزایا، سیستم GDi از معایبی هم برخوردار است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

این سیستم در صورت خرابی، هزینه تعمیر بسیار گران‌‌قیمت‌تری را نسبت به نمونه‌های معمولی دارد. از سوی دیگر در خودروهای مجهز به سیستم تزریق سوخت مستقیم، جرم‌گرفتگی سوپاپ‌های هوا یک ایراد متداول به‌حساب می‌آید. البته این جرم‌گرفتگی مختص به بی ام و نیست و در همه خودروهای GDi وجود دارد. مطمئنا هر چقدر بهتر و اصولی‌تر از خودرو استفاده کنید، این جرم‌گرفتگی دیرتر اتفاق می‌افتد، ولی نمی‌توان به‌طور صددرصد از وقوع آن پیشگیری کرد.

عیب چهارم، رینگ‌های بزرگ

معایب بی ام و X3

آخرین گزینه از معایب بی ام و X3 ، رینگ‌های بزرگ است. رینگ‌های زیبایی که روی بی ام و X3 می‌بینید در بهبود ظاهر اسپرت این خودرو نقش مهمی برعهده دارند، اما همین رینگ‌ها می‌توانند بلای جان مالکان هم باشند!. این رینگ‌های ۱۸ اینچی را می‌توان مقصر بخشی از ایراد اول یعنی خشکی سواری BMW X3 نیز دانست.

لاستیک‌های 245/50R18 که روی این رینگ‌ها قرار گرفته است، دیواره (فاق) کوتاهی دارند؛ به‌همین دلیل مواجه با دست‌اندازهای تیز و خطرناک می‌تواند منجربه ترکیدگی لاستیک X3 شود. مطمئنا درصورتی که رینگ‌های کوچک‌تری برای این خودرو سفارش داده شود، سواری خودرو نیز مقداری بهبود پیدا می‌کند. با این‌وجود رینگ‌های بزرگ این خودرو، در بازار کشور ما طرفداران فراوانی دارند و کمتر کسی حاضر است از آن‌ها دست بکشد. 

جمع بندی معایب بی ام و X3 

جمع بندی معایب بی ام و X3 
فضای کابین بی ام و X3

در یک جمع‌بندی کلی بررسی معایب بی ام و X3 ، می‌توان گفت که بی ام و X3 یک کراس‌اوور مجهز، ایمن، سریع، قدرتمند، کم‌مصرف و زیبا است که در بازار کشور ما بازار خرید و فروش بسیار پررونقی دارد. در قبال همه ویژگی‌های مثبتی که ذکر کردیم، این خودروی آلمانی دستمزد زیادی را هم از مالک خود طلب می‌کند و باید گفت که هزینه نگهداری آن بالاتر از رقبایی مانند لکسوس RX350 و NX200t است.

در این بین خریداران باید بدانند که هر خودرویی معایب و مزایای خود را دارد؛ به‌همین دلیل بهتر است پیش از خرید، تمامی خودروهای هم‌رده ایکس 3 را به‌دقت بررسی کنند. بی ام و در قبال توانایی‌های حرکتی خوب خود، هزینه نگهداری بالایی دارد؛ از سویی رقیب دیگری به نام پورشه ماکان نیز می‌تواند توانایی‌های حرکتی X3 را به چالش بکشد. در کل X3 مانند هر بی ام و دیگری، خودرویی است که در قبال توانایی‌ها و برتری‌های خود روی دیگری یعنی هزینه بالا و استهلاک بالا را نیز برای خریداران خود به‌همراه دارد.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
علی
1402-11-26 01:04

تو مدل x3 ۲۰۰۹ ۲/۵ لیتری تفاوت فول و نیمه فول تو چی هست ؟

جاسم
1402-09-29 14:14

بنز چی؟ بنز خوب نیست بخرم ؟

القایی
1402-01-13 14:22

حوب بود