مقایسه فیدلیتی پرایم و جک k7 | ارزش خرید کدام بیشتر است

فهرست مطالب


با ممنوعیت واردات خودرو، کم‌کم خودروسازان چینی فعال در بازار ایران هم این جسارت را پیدا کردند که به رده‌های بالاتر بازار ورود کنند و محصولات لوکس‌تری را روی خط مونتاژ شرکای ایرانی خود بیاورند. امروز به سراغ دوتا از همین خودروهای جدید و نسبتاً لوکس چینی رفته‌ایم که در مدت کوتاه حضور خود در بازار کشور ما محبوبیت قابل‌قبولی را کسب کرده‌اند. اگر تصمیم به خرید فیدلیتی یا جک k7 دارید، در ادامه با مقایسه فیدلیتی پرایم و جک k7 با ما همراه باشید تا ببینیم در شرایط فعلی کدام‌یک از این دو کراس‌اوور جذاب چینی ارزش خرید بالاتری دارد.

معرفی فیدلیتی پرایم و جک k7

فیدلیتی پرایم در اصل محصول شرکت جتور (از زیرمجموعه‌های چری) است و در بازار چین با نام جتور X70s شناخته می‌شود. این خودرو در سال 2018 معرفی شد و سال 1400 با نام فیدلیتی پرایم در دو تیپ 5 و 7 نفره روی خط مونتاژ بهمن موتور آمد. فیدلیتی پرایم به دلیل مشخصات جذاب و قیمت رقابتی خود با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد و در حال حاضر جزو چینی‌های پرتقاضا بازار محسوب می‌شود.

معرفی فیدلیتی

در سمت دیگر جک K7 را داریم که محصول یکی از زیرمجموعه‌های جک به نام سِهول (Sehol) است و سال 2020 با نام سهول X7 معرفی و به بازار عرضه شد. این خودرو که در برخی بازارها با برند اصلی جک و نام جک X7 هم عرضه می‌شود، از اوایل سال 1400 با نام KMC K7 روی خط مونتاژ کرمان موتور آمد. با توجه به قیمت kmc k7 این محصول اسلحه این خودروساز کرمانی برای رقابت با نسل جدید کراس‌اوورهای چینی بازار ایران است. البته از آن‌جایی که همه کرمان موتور را با محصولات جک می‌شناسند، این خودرو هم در بازار کشور ما به جک k7 معروف شده است و ما هم در ادامه از همین نام استفاده خواهیم کرد.

معرفی جک k7

مقایسه فیدلیتی پرایم و جک k7 از نظر ظاهری

هر دو خودرو فیدلیتی پرایم و جک k7 ظاهری مدرن و جذاب دارند اما جنس جذابیتشان کمی باهم متفاوت است. در ظاهر فیدلیتی پرایم شاهد خطوط مستحکم و حجم پردازی بدنه هستیم که چهره‌ای پر ابهت را برای این کراس‌اوور خانوادگی ایجاد کرده است. اما جک k7 به لطف چراغ‌های جلو مخفی در سپر و چراغ‌های عقب به‌هم پیوسته بیش‌تر با مد روز هماهنگ است. ضمن این‌که ریزه‌کاری‌هایی مثل سراگزوزهای چهارگانه (که البته واقعی نیستند) و خطوط شکسته بال عقب، چهره‌ای اسپرت و خشن به این خودرو بخشیده است.

داخل کابین هر دو خودرو هم المان‌های مدرنی مثل مانیتور تبلت مانند و پشت آمپر دیجیتال را می‌بینیم اما در مجموع داشبورد جک k7 نسبت به فیدلیتی پرایم طراحی جذاب‌تر و کیفیت بصری بالاتری دارد. البته داشبورد فیدلیتی به دلیل بهره‌گیری از کلیدهای فیزیکی بیش‌تر، از نظر ارگونومی نمره بالاتری می‌گیرد.

آپشن های جک k7

مقایسه آپشن های فیدلیتی پرایم و جک k7

خوش‌بختانه فیدلیتی پرایم و جک k7 از نظر آپشن وضعیت خوبی دارند و روی هردو آن‌ها شاهد امکاناتی مثل کی‌لس استارتر، سقف پانوراما، مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، کروز کنترل، سنسور نور، درب صندوق‌بار برقی با سنسور پا، دوربین 360 درجه، ترمز پارک برقی با اتوهلد، صندلی‌های جلو با تنظیم برقی و گرم‌کن، دی‌لایت، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک و… هستیم.

در این میان فیدلیتی پرایم از دوربین ثبت وقایع، سنسور باران، نورپردازی داخلی، شارژر وایرلس تلفن همراه و درایو مد دوحالته (Eco – Sport) بهره‌مند است که در محصول کرمان موتور وجود ندارد اما در مقابل KMC k7 هم از سردکن صندلی‌های جلو، حافظه صندلی راننده، ماساژور صندلی راننده، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، فرمان سه حالته و سیستم صوتی اینفینیتی با 10 بلندگو به عنوان نقاط برتری بر فیدلیتی استفاده می‌کند. با این اوصاف در بخش آپشن‌های مقایسه kmc k7 و فیدلیتی پرایم هر دو خودرو در یک سطح ظاهر می‌شوند و گزینه برتر را سلیقه خریدار تعیین خواهد کرد.

آپشن های فیدلیتی پرایم

مقایسه ایمنی فیدلیتی پرایم و جک k7

فیدلیتی پرایم و جک k7 از امکانات ایمنی مشترکی مثل سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی و 4 ایربگ بهره‌مند هستند. در این میان جک k7 سیستم کنترل سرعت در شیب را بیش‌تر از فیدلیتی پرایم دارد اما فیدلیتی پرایم هم به لطف سیستم‌های هشداردهنده نقاط کور و عدم رانندگی بین خطوط جلوی رقیب خود کم نمی‌آورد. البته هیچ کدام از این دو خودرو تحت تست‌های ایمنی رسمی قرار نگرفته‌اند و نمی‌توانیم از این بابت قضاوت دقیقی داشته باشیم.

تجهیزات

فیدلیتی پرایم

جک k7

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، هشداردهنده نقاط کور (BSD)، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط (LDW)

کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، کنترل سرعت در شیب (HDC)

کیسه هوا

راننده، سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو (در مجموع 4 عدد)

راننده، سرنشین جلو، جانبی سرنشینان جلو (در مجموع 4 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BAS)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)

مقایسه مشخصات فنی فیدلیتی پرایم و جک k7

فیدلیتی پرایم نیروی خود را از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو با حداکثر قدرت 155 اسب بخار و حداکثر گشتاور 230 نیوتن‌متر متصل به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) می‌گیرد. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این کراس‌اوور دیفرانسیل جلو چینی هم به ترتیب برابر با 8.1 لیتر در صد کیلومتر و 11.9 ثانیه است.

موتور فیدلیتی پرایم

قلب تپنده جک k7 هم مثل رقیبش از نوع 1.5 لیتری توربو است که می‌تواند حداکثر قدرت 161 اسب بخار و حداکثر گشتاور 251 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) روانه محور جلو این خودرو کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد جک k7 هم به ترتیب برابر با 8.6 لیتر در صد کیلومتر و 10.5 ثانیه است.

موتور جک k7

قبل از پرداختن به تجربه رانندگی بهتر است نکته‌ای را در مورد تفاوت گیربکس فیدلیتی پرایم و جک k7 بیان کنیم. همان‌طور که دیدید هر دو خودرو از گیربکس 6 سرعته دوکلاچه استفاده می‌کنند با این تفاوت که گیربکس فیدلیتی پرایم از نوع دوکلاچه خشک (Dry) و گیربکس kmc k7 از نوع دوکلاچه تَر (Wet) است.

در گیربکس‌های دوکلاچه خشک، صفحات کلاچ در محیطی خشک قرار دارند و با هوا در تماس هستند که مزیت آن اتلاف انرژی کم‌تر و در نتیجه عملکرد چابک‌تر گیربکس است. اما در مقابل، این نوع گیربکس‌ها با معضل داغ‌شدن بیش از حد در ترافیک روبه‌رو هستند. اما در گیربکس‌های دوکلاچه تر، صفحات کلاچ در روغن غوطه‌ور هستند که نتیجه آن عملکرد کمی کندتر اما کم استهلاک‌تر گیربکس است.

اما به تجربه رانندگی می‌رسیم. از نظر فضای کابین در ردیف‌های اول و دوم تفاوت چندانی بین دو خودرو وجود ندارد و خوش‌بختانه هر دو فضای مناسبی را برای 5 سرنشین دارند اما در این‌جا فیدلیتی دو مزیت نسبت به جک k7 دارد. اول فضای صندوق بار بزرگ‌تر و دوم امکان سفارش با 7 صندلی. البته صندلی‌های ردیف سوم فیدلیتی 7 نفره فضای چندان بزرگی ندارند اما می‌توانند در مسافت‌های کوتاه یا برای کودکان کاربردی باشند. از نظر کیفیت سواری هم طبیعی است که خودروهای این کلاس خیلی نرم و راحت نباشند اما جک k7 سواری کمی نرم‌تر نسبت به فیدلیتی پرایم دارد چراکه فیدلیتی از رینگ‌های 20 اینچی استفاده می‌کند که زیبایی خودرو را افزایش داده اما سواری را کمی خشک کرده‌اند.

طراحی فیدلیتی

بخش شتاب‌گیری و توانایی‌های حرکتی جایی است که مقایسه فیدلیتی پرایم و جک k7 خیلی نزدیک و تنگاتنگ دنبال می‌شود. نزدیکی توان خروجی پیشرانه‌ها باعث شده است تا در عمل شتاب فیدلیتی پرایم و جک k7 خیلی نزدیک به هم باشد و شاید اگر در یک مسابقه درگ راننده‌های دو خودرو باهم جابه‌جا شوند، نتیجه تغییر کند. البته جک k7 شروع حرکت سریع‌تری نسبت به فیدلیتی دارد اما در دورهای بالاتر، فیدلیتی عقب ماندن خود را جبران می‌کند و پابه‌پای رقیب می‌تازد. با همه این اوصاف، حس رانندگی این دو خودرو خیلی نزدیک به هم است و هرچند هیچ‌کدام را نمی‌توانیم کراس‌اووری اسپرت و جوان‌پسند بدانیم اما برای استفاده‌های خانوادگی و روزمره توان کافی دارند.

مقایسه مشخصات فنی فیدلیتی پرایم و جک k7 را می‌توانید به صورت دقیق‌تر در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

بهمن فیدلیتی پرایم

کی ام سی K7

پیشرانه

چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

1498

1499

حداکثر قدرت

155 اسب بخار در 5500 دور

161 اسب بخار در 5500 دور

حداکثر گشتاور

230 نیوتن‌متر در 1750 – 4000 دور

251 نیوتن‌متر در 1500 – 4500 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتيک دوکلاچه (DCT) از نوع خشک با قابليت تيپ‌ترونيک

6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) از نوع تر با قابلیت تیپ‌ترونیک و مجهز به حالت اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.1 لیتر در صد کیلومتر

8.6 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

11.9

10.5

حداکثر سرعت (Km/h)

180

160

مقایسه شرایط بازار و جمع بندی

 در حال حاضر فیدلیتی پرایم تیراژ تولید بالاتری دارد و بیش‌تر از جک k7 در خیابان‌ها دیده می‌شود اما با توجه به این‌که جک و کرمان موتور از شرکت‌های خوش‌نام بازار کشورمان محسوب می‌شوند به نظر می‌رسد که در آینده جک k7 هم بتواند فروش بهتری را تجربه کند و بازار نسخه‌های کارکرده هر دو خودرو در یک سطح باشد. از نظر گستردگی خدمات پس از فروش و دسترسی به قطعات هم هر دو خودرو وضعیتی مناسب و تقریباً مشابه دارند. باید در نظر داشت که میزان افت قیمت فیدلیتی نسبت به جک k7 کمی پایین تر است و در حال حاضر کمی بازار خریدوفروش بهتری دارد.

طراحی جک k7

در پایان مقایسه فیدلیتی پرایم و جک k7 بایستی نقاط برتری فیدلیتی بر جک k7 را شامل کابین جادارتر، امکانات ایمنی بیش‌تر و قیمت ارزان‌تر بدانیم در حالی که کی ام سی k7 هم می‌تواند با مواردی مثل ظاهر به‌روزتر، سواری نرم‌تر، گیربکس کم استهلاک‌تر و کابین لوکس‌تر، خود را بالاتر از رقیب ببیند. در سایر موارد مثل عملکرد فنی، بازار فروش و امکانات رفاهی هم هر دو خودرو در یک سطح هستند و هیچ‌کدام برتری قابل توجهی به دیگری ندارد.

با این اوصاف برای پاسخ به پرسش فیدلیتی بخریم یا جک k7 بایستی بگوییم که اگر بیش‌تر پیرو مد هستید و خودرویی به‌روزتر و خاص‌تر می‌خواهید، به سراغ جک k7 بروید. در غیر این صورت خرید فیدلیتی پرایم با توجه به قیمت ارزان‌تر، مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
13 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سعید
1402-02-27 14:20
امتیاز دهی :
     

تشکر خوب بود

فتاح
1401-11-27 00:31

K7 سواری خیلی خوب ونرمی داره

مجتبی
1401-10-25 09:12

مهم ترين مساله قابل توجه در خودرو هاي چيني گير بكس هست، موتور و قدرت همه شون تقريبا يكي هست ولي اين كه قدرت سريع منتقل بشه، ترافيك داغ نكنه مدام آلارم بده و…مهمه، كلا كراس اورر و شاسي بلند بايد دو دف باشه با اين وزن و اين قدرت موتور، حالا كه تك دف انتخاب مي كنيد پس رو گير بكس ش خيلي تحقيق كنيد.

سعید
1401-09-25 20:33

الان با توجه به تغییرات انجام گرفته در فیدلیتی ، به نظر من و در نظر گرفتن قیمت آن ، بهترین انتخاب می باشد

حسن محمدخانی
1401-09-05 09:13
امتیاز دهی :
     

متشکرم. توضیح هردو خودرو جالب بود. جزئیات ارائه شده حتما در خرید مد نظر قرار خواهد گرفت.

مهدی
1401-09-02 15:29

سلام مطمئنا کا7 خیلی بهتر از فیدیلیتی است باید با هر دو رانندگی کنید تا تفاوت کا7 را بفهمید در ضمن کا7 یکی از نرم ترین شاسی های حال ایران است

سعید
1401-09-25 20:31
پاسخ به  مهدی

فیدلیتی الان خیلی از نواقص رو برطرف کرده از جمله گیربکس و سیستم تعلیق

علی رضا
1401-07-30 00:15
امتیاز دهی :
     

بسیار عالی بودممنون

سیدمحمدموسوی
1401-07-29 10:36
امتیاز دهی :
     

توضیحات خیلی جامع و کامل بود ممنون

حافظ
1401-07-28 17:09
امتیاز دهی :
     

فقط جتور ایکس ۷۰ نیو فیس ۲۰۲۳ و جتور ایکس ۸۰ ایکس ۹۰ و ایکس ۹۵ نیو فیس ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ و خواهش من از وارد کنندگانش این است که بلافاصله که خودرویی نیو فیسش درچین تولید میشود خیلی زود کمتر از ۳ ماه وارد ایران کنید با قیمتی کمی بالاتر و مدل قدیمی را هم تولید کنید چون وقتی یه ایرانی ۱۵۰۰۰۰۰۰۰۰تومان به یه خودرو میدهد ۱۹۵۰۰۰۰۰۰۰ میلیون تومان را با کمال آرامش خاطر به نسخه ئ نیو فیسش میدهد خاطرتان جمع باشه

Alavi
1401-07-27 17:32

سلام،شرایط ثبت نام kmc 7 و فیدیلیتی رو میخوام

ابراهیم رئیسی
1401-12-25 00:40
پاسخ به  Alavi

شرایط ثبت نام فقط پوله . پوووول زیاد بریز تو جیب دولت

پیام
1401-07-26 14:58

خیلی مشخصه که جک کی ۷ خودروی بهتریه…