مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

فهرست مطالب


مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس موضوع این مقاله از سری مقالات مجله همراه مکانیک است که قصد داریم مقایسه‌ای بین آپشن‌های رفاهی و ویژگی‌های فنی این دو خودرو را خدمت شما همراهان گرامی ارائه دهیم. اگر شما هم قصد خرید یکی از این سدان‌های ایرانیزه را دارید یا می‌خواهید اطلاعاتی درباره خرید دنا پلاس و پژو 207 صندوقدار به‌دست آورید در ادامه با ما همراه باشید. در ابتدای مقاله مروری بر معرفی دنا پلاس و پژو 207 صندوق‌دار خواهیم داشت.

معرفی پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس

شرکت پژو فرانسوی سابقه همکاری بلند مدتی با ایران خودرو دارد و نتیجه همکاری میان این دو شرکت وفور مدل‌ها و تیپ‌های متنوع خودروهای فرانسوی در بازار کشور است. هرچند که تولید مدل ایرانی پژو 207 در سال 1395 شروع شد، اما ایران خودرو برای اولین بار در سال 1397 پژو 207 صندوقدار را به بازار عرضه کرد. علی‌رغم این که پژو سابقه چندان درخشان و رضایت بخشی در ایران ندارد، اما 206 در میان عموم مردم ایران از محبوبیتی خاصی برخوردار است. شاید همین محبوبیت 206 هم موجب فروش مناسب 207 در بازار کشور شده‌است؛ چون پژو 207 را می‌توان فیس لیفت 206 شرکت پژو دانست، آن هم فیس لیفت جزئی که تغییرات چشمگیری را برای این خودرو به‌همراه نداشته است.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

دنا پلاس نیز در سال 1395 معرفی و در سال 96 به بازار عرضه شد. این خودرو که درواقع نمونه فیس لیفت دنا معمولی است از همان موتور EF7 که بر روی مدل معمولی سمند کار گذاشته شده استفاده می‌کند، اما پس از مدتی ایران خودرو در ابتکاری دیگر توان این موتور را برای خودروی جدید خود کم توان دید و به‌همین‌دلیل اقدام به عرضه دنا پلاس با موتور توربو (دنا پلاس توربو) کرد.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

مقایسه طراحی پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس

مقایسه پژو 207 صندوق دار با دنا پلاس را از نظر طراحی این دو خودرو ادامه می‌دهیم. باید گفت که در طراحی خارجی پژو 207 صندوقدار تغییر چندان قابل ملاحظه‌ای مشاهده نمی‌شود. این خودرو کماکان شباهت بسیار زیادی با پژو 207 هاچبک دارد و همانطور که گفته شد فیس لیفت نه‌چندان پرباری از این خودرو است. در نمای جلویی تفاوتی با 207 هاچبک دیده نمی‌شود و باید گفت که ایران خودرو با ترکیب دو خودروی 206 صندوقدار و 207 هاچبک توانست خودروی جدید خود را روانه بازار کند. تعبیه چراغ‌های مه‌شکن در دو طرف سپر عقب و همچنین وجود یک باله روی صندوق عقب این خودرو از تغییراتی است که روی پژو 207 صندوقدار دیده می‌شود. 

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس نشان دهنده طراحی مدرن‌تر و گیراتر دنا پلاس است. هرچند که دنا پلاس هم تفاوت چندان زیادی با دنای معمولی ندارد، اما از ظاهری امروزی‌تر برخوردار است. چراغ‌های جلو دنا متناسب با بدنه خودرو بوده و هماهنگی مناسبی با خطوط روی کاپوت و طرح سپر آن دارند. همچنین طرح نئون به‌کار رفته در چراغ‌های جلو، ظاهری امروزی‌تر نسبت به مدل پایه این خودرو داده است. عمده تغییرات دنا پلاس به نمای جانبی این خودرو مربوط می‌شود؛ جایی‌که قرارگیری خط بالایی چراغ‌های عقب در امتداد خطوط کناری، هماهنگی میان طراحی نماهای مختلف دنا را نشان می‌دهد. همچنین چراغ‌ها سازگاری کاملی با سپر حجیم عقب خودرو دارند. در کل می‌توان طراحی دنا پلاس را از طراحی ساده پژو 207 صندوقدار متمایز دانست.

طراحی داخلی

با ورود به کابین پژو 207 صندوقدار حسی همانند 207 هاچبک را خواهید داشت. البته تفاوت‌هایی در این خودرو ایجاد شده‌است، اما فرم کلی طرح داخلی همان است. کابین 207 صندوقدار نسبت به نمونه هاچبک، از لحاظ کیفیت متریال، امکانات و طراحی تفاوتی ندارد؛ فقط روی فرمان چند دکمه کنترلی تعبیه شده‌اند که کار را برای راننده تسهیل می‌کنند؛ هرچند که تعداد دکمه‌ها به اندازه‌ای نیست که آن‌ها را در نقاط مختلفی از فرمان قرار داد و بهتر بود که آن‌ها را در دو نقطه با دسترسی مناسب‌تر گرد آورد. از سوی دیگر هم ظاهراً مکان صفحه نمایش پژو 207 صندوقدار چندان مناسب نیست و دسترسی راننده به آن دشوار است. در کل به نظر می‌رسد که اضافه کردن امکانات جدید اضافه شده در داخل کابین از ارگونومی مناسبی برخوردار نیست.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

در مقابل دنا پلاس قرار دارد و با وجود این که تغییرات قابل توجهی در طراحی این خودرو نسبت به دنا معمولی صورت نگرفته و صندلی‌های باریک دنا پلاس حس خوشایندی را منتقل نمی‌کنند، اما در کابین این خودرو شاهد پراکندگی دکمه‌ها در نقاط مختلف فرمان نخواهیم بود. همچنین مکان قرارگیری صفحه نمایش از نظر دسترسی راننده مناسب‌تر است. استفاده از دو رنگ متفاوت در طراحی داخلی دنا ظاهر آن را جذاب‌تر ساخته و حس بهتری را منتقل می‌کند. هرچند که جنس متریال به‌کار رفته در کابین این خودرو هم پلاستیک خشک است، اما طراحی و چیدمان اجزای آن مطلوب‌تر به نظر می‌رسد و باید گفت که در مقایسه پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس شاهد ارگونومی بهتری در دنا پلاس خواهیم بود اما اگر به دنبال طراحی و  ظاهر اسپرت هستید، خرید پژو 207 صندوقدار انتخاب مناسب‌تری برای شماست.

طراحی داخلی دنا پلاس

مقایسه فنی پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

اگرچه قیمت دنا پلاس نسخه دنده ای کمتر از پژو 207 صندوقدار اتوماتیک است اما، مقایسه پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس از نظر فنی اختلاف چندان برجسته‌ای را نشان نمی‌دهد. باید گفت که هر دو خودرو از موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه استفاده می‌کنند؛ هرچند که حجم، حداکثر قدرت و حداکثر گشتاور دنا پلاس مقداری از پژو بیشتر است، اما از نظر عملکرد اختلاف قابل توجهی با پژو ندارد.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

از سوی دیگر براساس اطلاعات مندرج در سایت رسمی ایران خودرو، پژو 207 صندوقدار از نظر شتاب‌گیری صفر تا 100 حدود یک ثانیه از دنا پیشی می‌گیرد، اگرچه سرانجام هر دو خودرو سرعت نهایی 189 کیلومتر بر ساعت را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورند. در جدول زیر مشخصات فنی این دو سدان ایرانیزه ذکر شده‌است.

مدل خودرو

پژو 207 صندوقدار

دنا پلاس

پیشرانه

4 سیلندر 16 سوپاپه

4 سیلندر 16 سوپاپه

حجم موتور

1587 سی‌سی

1646 سی‌سی

حداکثر قدرت

105 اسب بخار

115 اسب بخار

حداکثر گشتاور

142 نیوتن‌متر

157 نیوتن‌متر

گیربکس

4 سرعته خودکار

5 سرعته دستی

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.3 در هر 100 کیلومتر

7.9 در هر 100 کیلومتر

شتاب صفر تا 100

12.6 ثانیه

13.5 ثانیه

حداکثر سرعت

189 کیلومتر بر ساعت

189 کیلومتر بر ساعت

مقایسه آپشن‌­ها و امکانات رفاهی پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

این واقعیت ناخوشایندی است که پس از چندین سال سابقه خودروسازی در داخل کشور، هیچ یک از خودروهای ساخت شرکت‌های ایرانی از نظر امکانات رفاهی با خودروهای وارداتی قابل مقایسه نیستند. در هر صورت می‌توان وجود صفحه نمایش لمسی 7 اینچی در این خودروها را تغییری در خودروهای داخلی قلمداد کرد. در مجموع، مقایسه پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس حاکی از برتری نسبی دنا است.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

رینگ‌های 15 اینچی دنا مقداری بزرگ‌تر بوده و تاثیرگذاری بیشتری بر زیبایی نمای کناری خودرو دارند. همچنین تنظیمات صندلی‌های جلو این خودرو الکترونیکی بوده و در 8 حالت صورت می‌گیرد، که در مقایسه با تعداد حالت‌های کمتر تنظیم صندلی و دستی بودن آن در پژو یک مزیت محسوب می‌شود. در نهایت شاید بتوان تعبیه سانروف دو حالته در دنا پلاس را برجسته‌ترین مزیت آن نسبت به پژو در بخش تجهیزات دانست. در ادامه برخی از امکانات پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس را برایتان ذکر کرده‌ایم.

تجهیزات

پژو 207 صندوقدار

دنا پلاس

چراغ

چراغ‌های جلو هالوژنی- سیستم روشنایی در روز- مه‌شکن جلو و عقب-  تنظيم ارتفاع چراغ‌های جلو از داخل- چراغ بدرقه

چراغ جلو دارای لامپ LED و طرح نئون- دیلایت (Day Light)- مه‌شكن جلو و عقب- تنظيم زاويه نور چراغ‏های جلو از داخل- چراغ بدرقه

سیستم‌های مولتی مدیا

سيستم مالتی مديا-USB، GPS  DVD و بلوتوث موبايل- 4 عدد بلندگو- 2 عدد توييتر- خروجی آمپلی‌فاير- پورت ورودی سيستم صوتی اضافی، آنتن اكتيو

6 اسپیکر- کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و هندزفری روی فرمان، GPS، اسپیکرهای جلو و عقب تیوتر، سیستم پاسخ دادن تلفن همراه با بلوتوث- قابلیت پشتیبانی Bluetooth، USB CD/DVD، MP3/MP4  ،SD card

صفحه نمایش

7 اینچی لمسی

7 اینچی لمسی

رینگ

14 اینچ آلومینیومی

15 اینچی آلومینیومی

آینه

آينه‌های جانبی برقی تاشونده و مجهز به گرمكن

آينه‌های جانبی برقی، راهنمادار و تاشونده اتوماتيک

تهویه مطبوع

تنظیم خودکار تهویه هوا

تنظیم خودکار تهویه هوا، کانال تهویه برای سرنشینان عقب

صندلی

صندلی راننده 6 حرکته دستی و سرنشین جلو 4 حرکته دستی، صندلی عقب مجهز به ایزوفیکس

صندلی‌های راننده و سرنشین جلو 8 حرکته الکترونیکی

شیشه

بالابرهای جلو و عقب برقی

بالابرهای جلو و عقب برقی

سیستم‌های هشدار دهنده

سنسور هشدار دهنده عقب

سنسور هشداردهنده عقب 

سایر امکانات

قفل مرکزی با ریموت کنترل- فرمان برقی- کروز کنترل- دوربین دنده عقب- دسترسي به صندوق عقب از داخل خودرو- اسپويلر عقب

قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی، ایموبلایزر، سانروف دو حالته (عملکرد پاور ویندو و آنتی ترپ)، آنتن سقفی جديد (Shark fin) به‌همراه سيستم پشتيبانی از رهياب

مقایسه ایمنی پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

در کل باید گفت که ایمنی محصولات خودروسازان ایرانی پایین است و توسط هیچ یک از موسسات معتبر ایمنی نطیر یوروانکپ، NHTSA و… مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. در این میان عده‌ای عقیده دارند با توجه به پلتفرم یکسان پژو 207 صندوقدار با پژو 206 همچنان می‌توان سه ستاره ایمنی که این خودرو از موسسه یوروانکپ دریافت کرده را برای 207 صندوقدار نیز معتبر دانست. اگر به دنبال خرید دنا پلاس به صورت قسطی هستید، از طرح فروش اقساطی دنا پلاس همراه مکانیک استفاده کنید و بدون ضامن و با اقساط متنوع مالک خودرو شوید.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

در مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس باید گفت که در یک جمع‌بندی نهایی هیچ یک از این دو خودرو را نمی‌توان از لحاظ ایمنی برتر از دیگری دانست؛ در این میان وجود کیسه‌های هوای جانبی دنا پلاس را برتری نسبی آن نسبت به پژو تلقی کرد. در هر دو خودرو سعی شده از سیستم‌های ترمز قوی استفاده شود و از آنجایی‌که این دو سدان به سیستم ترمز ABS-EBD مجهز هستند، این اقدام در ارتقای سطح ایمنی آن‌ها نقش خواهد داشت.

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

پژو 207 صندوقدار

دنا پلاس

کیسه هوا

2 کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو)

4 کیسه هوا (راننده، سرنشین جلو و کیسه‌ هواهای جانبی)

سیستم ترمز

ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی، سیستم ترمز ضد قفل ABS، EBA وEBD

ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب دیسکی، سیستم ترمز ضد قفل ABS و EBD

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس از نظر تجربه رانندگی

هنگامی‌که پشت فرمان پژو 207 صندوقدار می‌نشینید، متوجه عملکرد بسیار نرم‌تر و راحت‌تر فرمان الکترونیک این خودرو نسبت به فرمان‌های هیدرولیک خواهید شد. این خصوصیت رانندگی درون شهری را برای راننده دلپذیرتر می‌سازد، به‌خصوص در کلان شهرهای پرترافیکی مانند تهران. همچنین تعویض دنده و شتاب‌گیری خودرو در رانندگی‌های روزمره یا فضای شهری مناسب ارزیابی می‌شود، اما نباید انتظار عملکرد هوشمندی را از گیربکس AL4 این خودرو داشته باشید.

 ممکن است تاخیرهای گاه‌به‌گاه این گیربکس چهار سرعته در هنگام معکوس‌ها و همینطور استفاده از قابلیت تیپ‌ترونیک کمی آزاردهنده به‌نظر برسد، اما هرچه که باشد گیربکس اتوماتیک پژو 207 صندوقدار در کنار فرمان برقی این خودرو و همینطور آپشن‌های متنوعی که شرکت سازنده برای این سدان جمع‌وجور در نظر گرفته است باعث می‌شود پشت فرمان 207 صندوقدار لذت سواری و آسودگی خاطر بیشتری را در مقابل دنا پلاس تجربه کنید اگر چه همین موارد موجب افزایش قیمت پژو 207 صندوقدار شده است.

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس

مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس نشان می‌دهد هماهنگی مطلوب‌تری بین گیربکس و موتور پژو 207 صندوقدار وجود دارد. به‌نظر می‌رسد که ایران خودرو باید فکری به حال گیربکس قدیمی دنا پلاس کرده و آن را با نمونه کم‌صداتر و مدرن تعویض کند! شاید هنگام شتاب‌گیری با دنا پلاس احساس امنیت و آرامش موجود در پژو 207 صندوقدار را نداشته باشید. به‌خصوص که ظاهراً موتور EF7 دنا پلاس جوابگوی وزن سنگین آن نیست، اما در کل سرعت شتاب‌گیری هر دو خودرو چندان رضایت‌بخش نیست.

تحلیل شرایط بازار پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس

تجربه بسیار موفق و پرسود شرکت ایران خودرو در افزودن یک صندوق عقب کوچک به پژو 206 هاچبک این انگیزه را در مدیران شرکت ایران خودرو ایجاد کرد تا شانس خود را با عرضه نمونه صندوقدار پژو 207 امتحان کنند. اما برخلاف آنچه تصور می‌شد 207 صندوقدار هرگز نتوانست حتی به نیمی از آمار فروش خانواده پژو 206 SD دست یابد و در حال حاضر این سدان تازه‌نفس اما از نفس افتاده شرکت ایران‌ خودرو با توقف تولید از وضعیت چندان مناسبی در بازار داخلی برخوردار نیست و اغلب خریداران ترجیح می‌دهند در این رنج قیمتی به سراغ سایر گزینه‌های موجود بروند.

در مقابل با وجود آن‌که دنا پلاس از امکاناتی نظیر فرمان برقی و گیربکس اتوماتیک بی‌بهره است و نمای ظاهری آن نیز چنگی به دل نمی‌زند، اما شواهد حاکی از آن است که خریداران ایرانی روی خوش به این خودرو نشان داده و علاقه فراوانی به خرید و فروش نمونه‌های صفر و دست دوم این خودرو دارند. بنابراین اگر از کسانی هستید که فروش سریع خودرو برایتان اهمیت دارد، در این بخش با اختلاف فاحشی می‌توان دنا پلاس را پیروز میدان دانست. 

نتیجه گیری

در میان خودروهای داخلی می‌توان پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس را دو خودرو پرآپشن و نسبتا مدرن از سدان‌های موجود دانست. با توجه به آنچه در مقاله مقایسه پژو 207 صندوقدار با دنا پلاس گفته شد، اگر در این رنج قیمتی به دنبال یک سدان جمع‌وجور با طراحی ‌به‌روز، امکانات متنوع و صد البته گیربکس اتوماتیک هستید، پژو 207 صندوقدار می‌تواند یکی از گزینه‌های موجود در لیست شما باشد. البته باید توجه داشته باشید که بازار خریدوفروش دست دوم این خودرو در شرایط چندان مناسبی قرار ندارد و ممکن است در زمان فروش اندکی مالک خود را به دردسر بیندازد.

در مقابل دنا پلاس باوجود تمامی کم و کاستی‌های خود در بازار کشور ما حکم پول نقد را دارد و در کنار آپشن‌ها و امکانات متنوع و سایر مزایای خود می‌تواند تمامی انتظارات شما را در این رنج قیمتی برآورده کند و در زمان فروش نیز با کمترین زحمت و افت قیمت به پول نقد تبدیل شود.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
ناشناس
1400-07-17 12:22
امتیاز دهی :
     

من میگم درسته ۲۰۷ فرمان برقی و سقف شیشه داره ولی خب اتوماتش بدرد نمیخوره چون گیربکس al4 خنگ و تنبل هست و میتونید از خیلی صاحبا و کلی منابع اینو ببینید و اینکه سقف شیشه طراحی شده ش هم خیلی بد مونتاژ شده و بی کیفیت طراحی شده که خطرناک هست و چون ماشین هاچبکی هست و تعادل و هندلینگ ضعیفی داره دنا بهتره از اون طرف ۲۰۷ سقف شیشه اتومات تازه اومده تو بازار و دنا بازار بهتری داره و اینکه دنا از لحاظ زیبایی کابین و نمای ظاهری خیلی سرتر هست ۲۰۷ همون دویست شیش با فرمان… بیشتر »

ناشناس2
1401-08-28 16:06
پاسخ به  ناشناس

با کمال احترام مخالف نظر شما هستم. دنا خودرویی سنگین و لش با ابعاد نامناسب بزرگ که به هیچوجه مناسب شهر نبوده و قطعا با مشکلات عدیده نظیر جای پارک و قدرت مانور کمتر نسبت به 207 و همچنین احتمال بالاتر تصادف(مالیدن) مواجه است. همچنین وجود خطوط منحنی در کنار این خودرو در صورت تصادف، باعث میشه صافکار نتونه تمیز و درست دربیاره. سنگینی این خودرو بی‌شک موجب تنبلی و کندی این خودرو در شتاب‌گیری درمقایسه با 207 میشود همچنین مصرف سوخت بالاتر!! (البته در نسخه 207 دنده‌ای شاهد شتاب و چالاکی بیشتر و مصرف کمتری هستیم) … جالبه بدونید… بیشتر »

عیسی
1400-06-21 01:17
امتیاز دهی :
     

بسم الله الرحمن الرحیم
[نظر همه عزیز است .تشکر میکنم از نویسنده عزیز]
دوستان مقایسه خودرو به دو شرط(۱نیاز های ما۲سلیقه ما بستگی دارد)
توجه داشته باشید که هیچ کدام یک از این خودرو ها نسبت به رقیب خود برنده کلی نیست لزا هرکدام از این خودرو ها برتری ای نسبت به رقیب خود دارند‌..این انتخاب بیشتر به سلیقه بر میگردد.اگر بین این دو خودرو انتخاب میخواهید انجام دهید انتخاب عاقلانه این است که باتوجه به سلیقه خود انخاب کنید
…………..باتشکر ویژه از سایت همراه مکانیک