مزایا و معایب سیتروئن C5

فهرست مطالب


حدود سه دهه است که صنعت خودروسازی ایران، تحت تاثیر مستقیم برندهای فرانسوی قرار دارد و حتی با وجود قطع همکاری فرانسوی‌ها با شرکای ایرانی، هم‌چنان تاثیر این برندها را در تمامی اجزای تشکیل‌دهنده خودروسازی ایران می‌توان دید. شرکت‌های پژو و رنو، دو برند اصلی و تاثیرگذار بازار ایران طی سال‌های اخیر بوده‌اند؛ درحالی‌که سیتروئن نقش کمرنگ‌تری را نسبت به دو خودروساز دیگر فرانسوی در کشورمان ایفا کرده است.

عمده شهرت سیتروئن در ایران، با دو مدل دایان و زانتیا به دست آمده است که هر دو خودرو، توسط سایپا به بازار ایران عرضه شدند. پس از توقف تولید زانتیا، این خودرو با مدلی به نام سیتروئن C5 جایگزین شد که این خودرو نیز در بازار کشورمان حضور یافت. سیتروئن C5 در دو مدل قبل و بعد از فیس‌لیفت، توسط سایپا وارد بازار ایران شد.

عرضه سیتروئن C5 توسط سایپا، با تولید پژو 407 توسط ایران خودرو هم‌زمان شد که هیچ یک از این خودروها در کشورمان فروش موفقی را تجربه نکردند. در این بین، حضور سیتروئن C5 استمرار بیشتری داشت و به همین دلیل، امروزه مدل‌های بیشتری از سیتروئن C5 را نسبت به پژو 407 می‌توان در خیابان‌ها مشاهده کرد.

مزایا و معایب سیتروئن C5 همانند هر خودروی دیگری، ارزش خرید این خودرو را در بازار تعیین می‌کنند. با توجه به بسته‌بودن واردات خودرو طی چند سال اخیر و افزایش قیمت خودروهای وارداتی قدیمی، ممکن است عده‌ای از مشتریان به خرید سیتروئن C5 علاقه داشته باشند. اگر از این دسته افراد هستید یا صرفا به دنبال مرجعی برای افزایش اطلاعات عمومی خود می‌گردید، مطلب مزایا و معایب سیتروئن C5 از همراه مکانیک را از دست ندهید.

مزایای سیتروئن C5

ابتدا به بررسی مزایای سیتروئن C5 می‌پردازیم:

ایمنی بالا در مقایسه با خودروهای هم‌قیمت

مزایای سیتروئن C5

سیتروئن C5 در دو بازه زمانی 2006 الی 2008 و 2009 الی 2012 به بازار کشورمان عرضه شد. در آن زمان، مشخصه‌ای هم‌چون ایمنی، چندان برای مشتریان ایرانی اهمیت نداشت؛ اما به‌مرور و با تغییر سلیقه ایرانیان، ایمنی خودرو اهمیت ویژه‌ای برای مشتریان پیدا کرد و به موازات آن، ارزش خودروهای ایمن نیز نزد مشتریان افزایش یافت. ایمنی یکی از بزرگ‌ترین مزایای سیتروئن C5 محسوب می‌شود که این فرانسوی سالخورده را به خودرویی بی‌رقیب در بازه قیمتی خود تبدیل کرده است.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

سیتروئن C5 در سال 2009، توسط موسسه ایمنی اروپایی انکپ مورد آزمون ایمنی قرار گرفت که حاصل آن، کسب پنج ستاره ایمنی برای این خودرو بود. هفت کیسه‌هوا، سیستم‌های کنترل کشش و پایداری و فرمان برقی حساس به سرعت، برخی از تجهیزات ایمنی سیتروئن C5 هستند که در کمتر خودرویی با این قیمت دیده می‌شوند.

سواری نرم و راحت

سواری نرم و راحت

خودروهای سیتروئن، همواره به بهره‌مندی از سیستم تعلیق پیشرفته و سواری راحت مشهور بوده‌اند و سیتروئن C5 نیز از این قاعده مستثنی نیست. سیستم تعلیق هیدروپنوماتیک به‌همراه مبلمان راحت کابین، از سیتروئن C5 یک سدان بی‌نقص برای سواری‌های خانوادگی ساخته است.

استفاده از این سیستم تعلیق پیشرفته در سیتروئن C5، موجب شده است تا سواری این خودرو نسبت به دیگر خودروهای هم‌رده با‌کیفیت‌تر باشد؛ چراکه اکثر خودروهای موجود در بازار ایران، به سیستم تعلیق ساده‌ای مجهز هستند که حاصل آن، سواری نه‌چندان راحت است. البته باید توجه کرد که سیستم تعلیق سیتروئن C5، به دقت زیادی برای تعمیر و نگه‌داری نیاز دارد تا عملکرد آن همواره در بالاترین سطح باقی بماند.

کیفیت ساخت قابل‌قبول

کیفیت ساخت قابل‌قبول

کیفیت ساخت این روزها به حلقه مفقوده صنعت خودروسازی ایران تبدیل شده است و به‌ندرت می‌توان خودروهای باکیفیتی را در بازار یافت. خوشبختانه کیفیت ساخت، یکی از مزایای سیتروئن C5 در هر دو نسل است و با خرید این خودرو، متحمل دردسرهای فراوانی نخواهید شد.

برخلاف تصور رایجی که در مورد خودروهای فرانسوی وجود دارد، سیتروئن C5 به‌هیچ‌عنوان خودروی پردردسری نیست و می‌تواند رضایت خریدار را در حد محصولی کره‌ای یا آلمانی جلب کند.

معایب سیتروئن C5

نوبت به بررسی معایب این خودرو می‌رسد:

پیشرانه ضعیف‌تر نسبت به رقبا

معایب سیتروئن C5

یکی از بزرگ‌ترین معایب سیتروئن C5 در مقایسه با سایر خودروهای هم‌رده، پیشرانه ضعیف‌تر این خودرو است که سبب شد تا سیتروئن C5 رقابت را به خودروهای کره‌ای هم‌چون هیوندای سوناتا و کیا اپتیما واگذار کند. این مشکل در هر دو سدان فرانسوی هم‌نسل یعنی پژو 407 و سیتروئن C5 مشاهده می‌شد و با وجود اطلاع خودروسازان ایرانی از این مشکل، هیچ‌ تلاشی برای بهبود آن صورت نگرفت.

هر دو نسل سیتروئن C5، با موتورهای بنزینی سه لیتری V6 نیز در بازار جهانی حضور داشتند؛ اما سایپا این خودرو را با موتور چهارسیلندر دو لیتری به بازار ایران عرضه کرد که درنهایت، زمینه‌ساز شکست این خودرو در مقابل دیگر سدان‌های سایز متوسط شد.

بازار خریدوفروش کم‌رونق

معایب سیتروئن C5

قیمت‌گذاری غیررقابتی، تبلیغات ضعیف و بازاریابی نه‌چندان موفق سایپا، سه ضلع مثلثی هستند که زمینه‌ساز شکست سیتروئن C5 در بازار ایران شدند. نسخه‌های اندکی از این خودرو در کشورمان به فروش رسید و با وجود آن‌که تولید سیتروئن C5 تا سال 2017 در فرانسه ادامه یافت، عرضه این خودرو به بازار ایران از سال 2012 قطع شد.

امروزه نسخه‌های معدودی از سیتروئن C5 در خیابان‌های کشورمان مشاهده می‌شوند و همین مساله، سبب شده است تا بازار خریدوفروش این خودرو چندان پررونق نباشد. در حال حاضر، خرید سیتروئن C5 تنها برای افرادی جذاب است که تمایل دارند خاص و منحصربه‌فرد باشند؛ در غیر این‌ صورت، مشتریان خرید خودروهای کارکرده کره‌ای را به سیتروئن C5 ترجیح خواهند داد.

مشکلات تعمیر و نگه‌داری

سال‌ها است که تولید و عرضه سیتروئن C5 به بازار کشورمان متوقف شده است و مشکلات مربوط به تعمیر و نگه‌داری این خودرو، از مدت‌ها پیش پدیدار شده‌اند. این روزها اگر یک سیتروئن C5 نسل اول را در خیابان مشاهده کنید، حتما شاهد مشکلاتی در چراغ‌ها، سپرها یا سایر قطعات ظاهری این خودرو خواهید بود.

مشکلات تعمیر و نگه‌داری

عدم دسترسی آسان به قطعات و لوازم یدکی، یکی از بزرگ‌ترین معایب سیتروئن C5 محسوب می‌شود که سبب شده است تا امروزه کمتر کسی برای خرید این خودرو تمایل داشته باشد و مالکان برای فروش خودروهای خود، با مشکل مواجه شوند. بی‌شک سهم سایپا در ارایه ضعیف خدمات پس‌ازفروش، کمرنگ نیست و در صورتی که این شرکت از محصولات خود پشتیبانی قوی‌تری انجام می‌داد، بازار خرید و فروش سیتروئن C5 پررونق‌تر از امروز بود.

کلام آخر

وضعیت عرضه خودروهای خارجی توسط دو شرکت ایران خودرو و سایپا، به گونه‌ای است که گویا این دو شرکت استعداد خاصی در شکست‌خوردن از رقبا دارند. سوزوکی کیزاشی، پژو 407، سیتروئن C5 و پژو 508، بخشی از این خودروها هستند؛ هرچند می‌توان محصولاتی هم‌چون هایما S7 را نیز در این لیست ذکر کرد.

قیمت‌گذاری گران‌مایه و غیررقابتی، عدم ارائه شرایط فروش منعطف و پشتیبانی ضعیف، سه عاملی هستند که محصولاتی هم‌چون سیتروئن C5‌ را در بازار به سوی ناکامی سوق دادند و امروزه نیز کمتر کسی تمایل به خرید این خودروها نشان می‌دهد. با وجود کیفیت ساخت بالای سیتروئن C5 در مقایسه با دیگر رقبا، یافتن قطعات یدکی این خودرو به‌راحتی امکان‌پذیر نیست و از سوی دیگر، تمایل زیادی برای خریدوفروش آن در بازار وجود ندارد.

تمامی این مسائل، دست به دست هم داده‌اند تا ارزش خرید سیتروئن C5 در شرایط فعلی بازار به‌شدت زیر سوال برود؛ بنابراین، اگر قصد خرید نسخه‌های کارکرده سیتروئن C5 را دارید، پیش از اخذ تصمیم نهایی حتما سایر گزینه‌های هم‌رده و هم‌قیمت این خودرو را مورد بررسی قرار دهید تا از ضرر و زیان‌های آتی در امان بمانید.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
همایون
1402-08-15 03:54

سلام خودرویی جذاب و زیبایی خاصی دارد من هر موقع قطعه ای خواستم براحتی تهیه کردم همه لوازم ان در بلزار هست حتی بعضی قطعات ان مثل لنت ترمز از ماشینهای چینی و کره ای ارزانتر است و جالب اینه که قطعه چینی نداره همه فابریک هستن

حسین
1401-11-10 13:46

عالی ممنون

عیسی
1400-06-25 22:01
امتیاز دهی :
     

بسم الله الرحمن الرحیم
اگر نمیخواهید بعد خرید این خودرو را بفروشید و میخواهید چند سال داشته باشید
تو این رنج قیمت برنده است خودرو ای بسیار باکیفیت فرانسوی موتوری پر قدرت کیفیت سواری بالا اصلا در مسافرت خستگی را احساس نمیکنید خیلی خودروی جادار وخوبی هست و طرفداران مخصوص خود را هم دارد واقعا از خودرو هایی مثل سیتروئن سی۵ و پژو۴۰۷ حمایت نکردن و خودرو ای که بازارش دلال نداشته باشه قیمتش زیاد پیشرفت نمیکنه ولی واقعا ادما راضی نگهر میداره

لیلا
1401-06-28 20:55
پاسخ به  عیسی

منم خیلی دوست دارم این ماشینو فقط تعمیرکار خوب که به سیستم برقش وارد باشه پیدا نکردم هنوز

رضا
1402-05-30 08:59
پاسخ به  لیلا

منم مشکل برقی داشتم که چند جا در تهران بردم ولی برطرف نشدو در شهرستان یه تعمیرکاری عیبشو برطرف کرد