در طی سالهای گذشته بازار خودرو کشورمان، میزبان خودروهای هیبرید از خودروسازان مختلفی همچون ب ام و، تویوتا، میتسوبیشی و… بوده است. در این مقاله از سری مقالات «مجله خودرو همراه مکانیک» قصد داریم از میان تمامی خودروهای هیبرید موجود در بازار کشور به سراغ ارزانترین خودروهای هیبریدی بازار رفته و شما مخاطبین عزیز را با مشخصات فنی، مزایا و معایب این ماشینهای هیبریدی آشنا کنیم؛ لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
با یک کلیک استعلام خلافی خودرو را بدون دغدغه از اینجا بگیرید
در سالهای اخیر با توجه به افزایش قیمت بنزین، قوانین سخت آلایندگی خودروها و مالیات سنگینی که خودروهای پرمصرف دارند، خودروسازان دنیا تمایل بیشتری به تولید خودروهای دوگانهسوز و هیبریدی پیدا کردهاند. در این میان بازار خودروهای کشورمان از این قائده مستثنی نبوده و تقاضا برای واردات خودروهای هیبریدی به بازار داخلی افزایش یافته است.
مفهوم خودرو هیبریدی چیست؟
خودرو هیبریدی به ماشینی گفته میشود که در کنار موتور درون سوز خود، از یک باتری و یک یا چند موتور الکتریکی نیز برخوردار است. استفاده از موتور الکتریکی و یک باتری به عنوان منبع ذخیره انرژی باعث شده تا خودروهای هیبریدی در مقایسه با انواع درون سوز (بنزینی یا گازوئیلی) از مصرف سوخت و استهلاک کمتری برخوردار باشند.
انواع خودروهای هیبریدی
-
هیبریدهای سری (Series Hybrid)
-
هیبریدهای موازی (Parallel Hybrid)
-
هیبریدهای سری موازی (Series-Parallel Hybrid)
-
هیبریدهای ملایم (Mild Hybrid)
-
هیبریدهای شارژی (Plug-in Hybrid)
به غیر از سری پلاگین هیبرید، سایر مدلهای خودروهای هیبریدی هرگز نیاز به اتصال به برق ندارند، بلکه در حین حرکت میتوانند نیروی مورد نیاز خود را از طریق موتور درون سوز یا به کمک نیروی ترمز (ترمز احیا کننده) تولید کنند.
خودروهای هیبریدی عموما مسافت بیشتری نسبت به موتورهای درون سوز طی میکنند، در واقع کارایی و پیمایش آنها قابل مقایسه با خودروهای معمولی نیست؛ از همین جهت استفاده از خودروهای هیبریدی برای ناوگان حمل و نقل عمومی مثل تاکسیرانی و مصرف شخصی بسیار مقرون به صرفه و مناسب است.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید: |
هیبریدی یا تمام برقی؟
اما چه تفاوتی بین خودروهای هیبریدی و خودروهای تمام برقی (EV) وجود دارد؟ خودروهای تمام برقی یا EV به خودروهایی گفته میشود که تنها به موتور برقی مجهز شدهاند و در این خودروها هیچ اثری از موتور درون سوز به چشم نمیخورد.
خودروهای تمام برقی فاقد هرگونه آلایندگی بوده و همچنین هزینه نگهداری آن نیز نسبت به انواع خودروهای بنزینی یا حتی هیبریدی بسیار پایین است، اما از جمله نکات منفی در مورد خودروهای تمام برقی مسافت قابل پیمایش آنها است. در چنین خودروهایی تامین نیرو و به نوعی شارژ باتری، تنها از طریق اتصال مستقیم به برق انجام میشود؛ بنابراین با اتمام شارژ باتری، خودرو به طور کامل متوقف خواهد شد.
معرفی 4 خودرو هیبریدی در ایران
امروزه بسیاری از خودروهای وارداتی در دو نسخه بنزین سوز و هیبریدی قابل خریداری هستند و خریداران میتوانند انتخاب کنند که خودرو هیبریدی میخواهند یا خودرو بنزینی؟! به عنوان مثال تویوتا کمری 2016 هم در نسخه بنزین سوز و هم نسخه هیبریدی وارد ایران شده است؛ چنین مسئلهای در مورد هیوندای سوناتا 2017 یا میتسوبیشی اوتلندر 2018 نیز وجود دارد.
همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کرده بودیم در ادامه قصد داریم از میان تمامی خودروهای هیبریدی موجود در بازار ایران، چهار نمونه از بهترین و ارزانترین خودروهای هیبریدی را به شما مخاطبین عزیز معرفی نماییم.
میتسوبیشی اوتلندر PHEV

Phev مخفف (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) است. میتسوبیشی اوتلندر phev جدیدترین محصول کمپانی ژاپنی میتسوبیشی در کشورمان است. شاید بهتر است بگوییم میتسوبیشی اوتلندر phev اولین شاسی بلند 7 نفره هیبریدی فول سایز است که با مصرف سوخت ترکیبی حدود 1.8 لیتر در صد کیلومتر، بسیار کماشتهاتر از سایر خودروهای شاسی بلند موجود در بازار کشور محسوب میشود.
میتسوبیشی اوتلندر phev در بخش فنی به یک موتور 4 سیلندر 2000 سیسی درون سوز و دو موتور الکتریکی مجهز شده که در مجموع از توان تولید 203 اسب بخار قدرت و 190 نیوتون متر گشتاور برخوردار است.
خودرو میتسوبیشی Phev با باتری لیتیوم یونی ۱۲ کیلووات ساعتی، قادر به طی مسافت 52 کیلومتر است. قیمت میتسوبیشی اوتلندر phev در بازار آمریکا حدود 28000 دلار است که در بازار ایران حدود 880 تا 930 میلیون تومان معامله میشود.
کلیک کن تا بدون اتلاف وقت و پاسخ گویی به تلفن ماشینت رو بصورت سفارشی بفروشی
هیوندای سوناتا 2018 هیبرید

هیوندای سوناتا خودرویی است که در بازار ایران طرفداران زیادی دارد. سوناتا اولین بار با نسل پنجم و در سالهای 2006 تا 2008 وارد جادههای ایران شد. در سال 2017 نمونه هیبریدی نسل هفتم هیوندای سوناتا با کد LF مهمان جادههای کشورمان شد و توانست نظر خریداران بسیاری را به سوی خود بکشاند. فروش موفق این خودرو باعث شد تا در سال 2018 شرکت پاکرو نمونه فیس لیفت نسل هفتم را نیز به بازار داخلی عرضه کند که در مقایسه با نمونه اولیه خود از چهره جذاب و مدرنتری برخوردار است.
هیوندای سوناتا هیبرید به پیشرانه 2 لیتری 4 سیلندر مجهز شده که با باتریهای پلیمری ترکیب شده است. سوناتای هیبرید از دو پیشرانه بنزینی–الکتریکی استفاده میکند که در مجموع قادر به تولید 207 اسب بخار قدرت و 193 نیوتنمتر گشتاور هستند. مصرف سوخت هیوندای سوناتا هیبرید بسیار بهینه است؛ به طوریکه میانگین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 4.7 لیتر در هر 100 کیلومتر است. یکی از نکات مثبت سوناتا هیبرید 2018 برخورداری از سیستم ترمز احیا کننده است که به شارژ سریعتر باتریهای موتور برقی کمک میکند.
هیوندای سوناتا هیبرید در سه تیپ GL، GLS و GLS PLUS در بازار موجود است. قیمت هیوندای سوناتا هیبرید 2018 صفر کیلومتر مدل فول +GLS در محدوده قیمت 800 میلیون تومان قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با هیوندای سوناتا هیبرید و مشاهده گالری تصاویر کافی است نقد و بررسی سوناتا 2018 را مطالعه نمائید.
تویوتا کمری هیبرید XLE

ظاهر تویوتا کمری هیبرید 2016 شباهت بسیار زیادی به تویوتا آریون نسل جدید دارد. تویوتا کمری هیبرید در بازار دارای رقبایی مانند هیوندای سوناتا هیبرید و کیا اپتیما هیبرید است. این ژاپنی برقی–بنزینی در کلاس خودروهای خانوادگی قرار دارد که از کیفیت بالاتری نسبت به بقیه رقبا برخوردار است. قیمت تویوتا کمری هیبرید XLE در بازار امریکا در نسخه فول حدود 30 هزار دلار است.
در تویوتا کمری هیبرید مدل 2016 از یک موتور 2.5 لیتری چهار سیلندر همراه با یک موتور الکتریکی و یک باتری برای پیشرانه استفاده شده است. این موتور ۴ سیلندر میتواند 200 اسب بخار قدرت و گشتاور 230 نیوتون متر را تولید کند. در تویوتا کمری هیبرید XLE یک گیربکس اتوماتیک E-CVT مسئولیت انتقال نیروی موتور به چرخهای جلو را بر عهده دارد.
قیمت تویوتا کمری هیبرید XLE مدل 2016 در بازار آزاد بین 800 تا 830 میلیون تومان است.
تویوتا پریوس

اولین سری تویوتا پریوس (Toyota Prius) در سال ۱۹۹۷ رونمایی شد. در مجموع ۱۲۳ هزار دستگاه پریوس نسل اول در کارخانه تویوتای ژاپن تولید شد. نسل دوم پریوس موفقیت بزرگی برای تویوتا بود و طی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ در ژاپن و 2005 تا 2009 در چین تولید میشد. نسل سوم تویوتا پریوس نیز در سال 2009 وارد بازار جهانی شد و به تعداد نسبتا محدودی نیز به بازار کشورمتن راه یافت. سرانجام نسل چهارم تویوتا پریوس که محصول سال 2016 کمپانی تویوتا به شمار میرود در سال 1396 توسط شرکت ایرتویا مهمان جادههای کشورمان شد.
تنها با یک کلیک میتونی تا 30 دقیقه بعد خودروت رو با طرح فروش فوری همراه مکانیک به پول نقد تبدیل کنی
موتور بنزینی خودرو تویوتا پریوس هیبرید 1798 سیسی حجم و قابلیت تولید 95 اسب بخار را داراست و در ترکیب با موتور برقی ماشین در مجموع 121 اسب بخار قدرت را در اختیار راننده خودرو قرار میدهد. مجموع گشتاور تولیدی موتور برقی و بنزینی تویوتا پریوس در ترکیب با یکدیگر 142 نیوتنمتر گشتاور است. مصرف سوخت تویوتا پریوس در یک سیکل ترکیبی حدود 3.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است که در مقایسه با مصرف سوخت ترکیبی سایر سدانهای هیبریدی موجود در بازار کشور مصرف بیار بهینهای به نظر میرسد. یک گیربکس E-CVT وظیفه انتقال قدرت تویوتا پریوس به چرخهای ماشین را بر عهده دارد.

قیمت جهانی تویوتا پریوس هیبرید 2018 در نسخه فول حدود 26 هزار دلار است که در بازار ایران نیز در تیپهای 2، 3 و تیپ C موجود است که در بازه قیمتی 500 تا 520 میلیون تومان به فروش میرسند.
نمودار زیر بازه قیمت خودروهای معرفی شده را با هم مقایسه میکند.
خودروهای معرفی شده در این مقاله در واقع ارزانترین خودروهای هیبریدی حال حاضر (آذر 98) بازار ایران هستند. اگر بازه قیمت را لحاظ نکنیم خودروهای هیبریدی شرکت لکسوس نیز در بازار ایران حضور دارند که قیمت نمونههای صفر کیلومتر آنها در حدود یک میلیارد و هفتصد تا یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان است.
اما نوسانات شدید ارز طی ماههای اخیر تعیین قیمت انواع خودرو به ویژه خودروهای هیبریدی را مشکل کرده است. ابزار محاسبه قیمت همراه مکانیک این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا به قیمت انواع خودروهای موجود در ایران دسترسی داشته باشید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید:
[…] ارزانترین خودروهای هیبریدی بازار ایران […]