پژو پارس بخریم یا نه؟ بررسی مزایا و معایب پژو پارس

فهرست مطالب


پژو پارس را می‌توانیم یکی از موفق‌ترین خودروهای تاریخ صنعت خودرو کشورمان بدانیم. یک فیس‌لیفت اساسی از پژو 405 که در نتیجه همکاری پژو و ایران خودرو شکل گرفت و با گذشت بیش از دو دهه، کماکان باب میل خریداران است. البته در حال حاضر شرایط بازار نسبت به اوایل دهه 80 شمسی تغییر کرده و پژو پارس با رقبای متعددی روبه‌رو است.

به همین دلیل، خریداران گاهی در انتخاب بین پژو پارس و دیگر رقبا مردد می‌شوند و از کارشناسان و فروشندگان خودرو می‌پرسند آیا پژو پارس ماشین خوبی است؟ از این رو، ما امروز نگاهی به مزایا و معایب پژو پارس داشته‌ایم و در پی پاسخ به سؤال بالا هستیم. در ادامه همراه ما باشید تا ببینیم در نهایت پژو پارس بخریم یا نه.

 

 

پژو پارس چه مزایایی دارد؟

طبق رسم همیشگی، ابتدا به سراغ مزایای پژو پارس می‌رویم و دلایل ارزشمند بودن این فرزند کهنه‌کار ایران خودرو را باهم مرور می‌کنیم.

مزیت اول: کابین و صندوق بار جادار

پژو پارس کابین جاداری دارد و 5 سرنشین بزرگسال با قد و قامت نسبتاً بلند می‌توانند بدون گله‌مند بودن از کمبود فضای پا یا سر در این خودرو بنشینند. صندوق بار این خودرو هم با حجم 470 لیتر، به خوبی پاسخگوی مسافرت‌های خانوادگی خواهد بود.

 

معرفی پژو پارس

 

مزیت دوم: کیفیت سواری قابل قبول

پژو پارس در مقام یک سدان اقتصادی با ساختار سیستم تعلیق نه‌چندان به‌روز، کیفیت سواری قابل قبولی دارد و در معابر پر از دست انداز کشورمان، ضربات کمی را به کابین انتقال می‌دهد. از این رو، سواری نرم را می‌توانیم یکی دیگر از مزایای پژو پارس بدانیم.

 

مزیت سوم: مصرف سوخت و استهلاک پایین در نسخه‌های TU5

چند سالی است که ایران خودرو برخی نسخه‌های پژو پارس را با پیشرانه TU5 تولید می‌کند. این پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی 16 سوپاپ که در حال حاضر روی پژو پارس LX و برخی نسخه‌های ELX نصب می‌شود؛ نسبت به پیشرانه XU7 ساختار جدیدتری دارد و به لطف همین ساختار جدیدتر، از نظر مصرف سوخت، استهلاک و سروصدا بهینه‌تر است.

 

پژو پارس TU5

 

به همین دلیل، پژو پارس‌های مجهز به پیشرانه TU5 علی‌رغم شتاب ضعیف‌تر نسبت به نسخه‌های معمولی، در بازار پرطرفدارتر هستند. 

 

مزیت چهارم: خدمات پس از فروش در دسترس و تعمیرات آسان

بیش از دو دهه از حضور پژو پارس در بازار کشورمان می‌گذرد و تیراژ بالا این خودرو باعث شده است تا اکثر مکانیک‌ها روی بخش‌های فنی آن تسلط کافی داشته باشند. این مسئله در کنار شبکه گسترده نمایندگی‌های ایران خودرو باعث شده است تا مالک پژو پارس، دغدغه چندانی از بابت انجام تعمیرات و سرویس‌های خودروی خود احساس نکند.

 

مزیت پنجم: قیمت قابل قبول قطعات یدکی

یکی دیگر از مزایای پژو پارس، قیمت معقول قطعات یدکی و تزئینی آن در بازار است. در واقع سادگی فنی و طراحی پژو پارس نسبت به رقبا، در کنار ساخت داخل بودن اکثر قطعات آن باعث شده است تا لوازم این خودرو در بازار قیمت‌های معقولی داشته باشند.

 

مزیت ششم: بازار دست دوم پررونق

پژو پارس در بین خودروهای ایران خودرو حکم پول نقد را دارد و نسخه‌های کارکرده آن به راحتی در بازار خرید و فروش می‌شوند. اختلاف قیمت کارخانه و بازار پژو پارس هم بسیار زیاد است و در صورت خریداری این خودرو از کارخانه‌، می‌توانید آن را با حاشیه سود بسیار خوبی در بازار آزاد بفروشید.

 

مزایا و معایب پژو پارس

 

معایب پژو پارس چیست؟

حالا وقت آن است که باهم معایب پژو پارس را مرور کنیم و ببینیم چرا پژو پارس نخریم.

عیب اول: آپشن‌های کم‌تر نسبت به رقبا

یکی از بارزترین معایب پژو پارس نسبت به خودروهای هم‌رده، کمبود امکانات رفاهی است. البته تیپ‌های فول (ELX) پژو پارس لیست امکانات قابل قبولی دارند و می‌توانند حرف‌هایی برای گفتن داشته باشند. اما نسخه‌های رده پایین‌تر مثل پارس سال و پارس LX از نظر آپشن ضعیف‌تر از رقبایی مثل شاهین، سورن پلاس و تارا ظاهر می‌شوند. 

 

عیب دوم: استهلاک و مصرف سوخت بالا در نسخه‌های XU7

یکی دیگر از معایب پژو پارس که در نسخه‌های مجهز به پیشرانه XU7 (پارس سال) دیده می‌شود، استهلاک و مصرف سوخت بالا است. پیشرانه XU7 موتوری 8 سوپاپ و با تکنولوژی قدیمی است و به همین دلیل از نظر مصرف سوخت و استهلاک وضعیت چندان مناسبی ندارد. یکی از شایع‌ترین ایرادات پژو پارس یعنی سوختن واشر سرسیلندر (در اصطلاح عامیانه: واشر زدن) هم مربوط به همین نسخه‌های XU7 است.

 

پژو پارس XU7

 

خوش‌بختانه ایران خودرو از سال 1401 نسخه بهسازی‌شده پیشرانه مذکور را با نام XU7P را روی پژو پارس نصب می‌کند. XU7P از نظر مصرف سوخت و استهلاک نسبت به XU7 بهینه‌تر شده است و دیگر مشکل واشر زدن را ندارد. اما روغن موتور سازگار با پیشرانه XU7P، روغن با درجه گرانروی 0 W 20 است که روغنی گران‌قیمت محسوب می‌شود و هزینه سرویس‌های دوره‌ای نسخه‌های جدید پژو پارس را بالا برده است.

 

عیب سوم: عایق‌ بندی نه چندان خوب کابین

پژو پارس از نظر عایق بندی کابین وضعیت چندان جالبی ندارد و با بالا رفتن دور موتور، صدای ناخوشایندی به گوش سرنشینان می‌رسد. این مشکل در نسخه‌های XU7 شدت بیش‌تری دارد. چراکه XU7 ذاتاً موتوری پر سروصدا است.

 

عیب چهارم: ایمنی نه چندان مطلوب

یکی دیگر از معایب پژو پارس ایمنی نه چندان مطلوب آن است. البته کیفیت بدنه پژو پارس مشابه سایر خودروهای هم‌رده داخلی است اما قدیمی‌تر بودن پلت فرم پژو پارس نسبت به رقبایی مثل شاهین و تارا، باعث شده تا این خودرو در بحث ایمنی ضعیف‌تر باشد. چراکه استانداردهای ایمنی حتی در کشور خودمان هم روز به روز سخت‌گیرانه‌تر می‌شوند و پلت‌فرم‌های قدیمی خواه ناخواه از نظر ایمنی ضعیف‌تر از نمونه‌های جدید هستند.

 

کابین پژو پارس

 

عیب پنجم: مشکلات مونتاژی

مورد آخر در لیست معایب پژو پارس مختص این خودرو نیست و متأسفانه در بین خودروهای داخلی به یک اپیدمی تبدیل شده است. پژو پارس هم مثل دیگر خودروهای هم‌رده، مشکلات مونتاژی زیادی دارد و اغلب اوقات مالک این خودرو مجبور می‌شود برای حل این مشکلات مراجعه‌های متعددی به نمایندگی داشته باشد.

از جمله مشکلات پژو پارس که از بی دقتی در مونتاژ ناشی می‌شوند می‌توانیم به نفوذ صدای باد از قسمت درب‌ها به کابین، فواصل نامتعارف اجزای بدنه از یکدیگر، لاستیک سایی در کارکردهای پایین، به سروصدا افتادن زودهنگام داشبورد و… اشاره کنیم.

 

بالأخره پژو پارس بخریم یا نه؟

مزایا و معایب پژو پارس را باهم مرور کردیم و حالا وقت آن است که در خصوص ارزش خرید نهایی این سدان پرفروش داخلی صحبت کنیم. از آن‌جایی که شاخص‌ترین مزایای پژو پارس به بحث تعمیرات آسان و بازار دست دوم داغ برمی‌گردد؛ اگر ریسک پذیری پایینی دارید، چندان اهل مراقبت از خودرو نیستید و در فواصل زمانی کوتاه تصمیم به فروش ماشین خود می‌گیرید، پژو پارس به عنوان یک سدان خانوادگی و روزمره انتخاب معقولی است.

 اما اگر جوان‌تر هستید و مسائلی مثل طراحی ظاهری، آپشن و توانایی‌های حرکتی برایتان مهم‌تر از بازار دست دوم است؛ قید این شیر پیر ایران خودرو را بزنید و به سراغ رقبای مدرن‌تر آن بروید. برای اطلاع از قیمت پژو پارس کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
احمد
1402-07-22 05:45

سلام علیکم
بسیار خوب و عالی.
موفق باشید