تسلا سایبرتراک چیست؟

فهرست مطالب


همیشه نوآوری‌های طراحی و فنی در صنعت خودروسازی، توجهات را به خود جلب می‌کند؛ اما این موضوع در مورد اولین پیکاپ تسلا، کمی ‌متفاوت است. از زمان رونمایی از سایبرتراک تسلا، طراحی این خودرو به گونه‌ای بود که انگار موجودات فضایی این خودرو را برای ما فرستاده‌اند!

 نمای خارجی با گوشه‌‌ها و خطوط تیز که از ترکیب فولاد و آلومینیوم مقاوم در برابر ضربه ساخته شده است، این خودرو را به معنای واقعی جان‌سخت نشان می‌دهد. در وصف نکات خاص طراحی و ساخت این خودرو، همین بس که بگوییم بدنه‌ سایبرتراک در برابر شلیک گلوله‌های ۹ میلی‌متری مقاوم و نفوذناپذیر است!

با توجه به بهره‌گیری تسلا سایبرتراک از سیستم چهار چرخ محرک، این خودرو می‌تواند باری با وزن ۶ هزار و ۳۵۰ کیلوگرم را با خود بکشد و با هر بار شارژ، بیش از ۸۰۰ کیلومتر مسافت را طی کند. البته باید گفت که تمامی این ويژگی‌ها، در نسخه فول این خودرو در دسترس خواهد بود و نسخه‌ پایه این خودرو با قیمت ۳۹ هزار دلار به بازار عرضه خواهد شد. با این وجود، موضوعات زیادی درباره تسلا سایبرتراک مشخص نیست؛ ازجمله این‌که زمان عرضه این خودرو در بازار چه زمانی است؛ اما تخمین زده می‌شود که نسخه‌های اولیه، از اواخر سال ۲۰۲۱ وارد خط تولید خواهند شد.

رقبای تسلا سایبرتراک

همان‌طورکه بر همگان روشن است، وانت‌های سایز بزرگ یا همان تراک‌ها در بازار آمریکا از فروش بالایی برخوردار هستند و شرکت‌های خودروسازی آمریکایی، همیشه برنامه‌های متنوعی را در پیش می‌گیرند تا از رقابت در تولید این دسته از خودروها عقب نمانند. تسلا با اولین ورود خود در زمینه تولید تراک‌ها، دست‌ پر ظاهر شده و وانتی الکتریکی با ویژگی‌ها فنی و ظاهری خاصی را رونمایی کرده است که پیش‌بینی می‌شود بتواند در این زمینه، بخش بزرگی از فروش این سگمنت را در اختیار خود بگیرد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

یکی دیگر از تفاوت‌های خاص تسلا سایبرتراک با سایر خودروهای سگمنت خود، نوع خاص پوشش قسمت بار و درب پشت، یعنی قسمت قراردادن بار است. پوشش قسمت بار این وانت، حالت کرکره‌ای دارد و بدون نیاز به صرف انرژی زیادی، می‌توان آن را به سمت بالا جمع کرد و در قسمت بالای شیشه عقب جا داد. هم‌چنین وقتی درب قسمت بار باز شود، می‌توان از داخل آن رمپی را خارج کرد که با استفاده از آن، موتور سیکلت، دو چرخه یا هر وسیله‌ دیگری را راحت‌تر در قسمت بار قرار داد.

هرچند شرکت‌های خودروسازی دیگر نیز دست از کار نکشیده‌اند و تا زمان نگارش این مطلب، شرکت‌های فورد و جنرال موتورز اقدام به معرفی وانت‌های الکتریکی پرقدرت و محبوبی همانند فورد F-150 لایتنینگ و هامر الکتریکی کرده‌اند. از رقبای دیگر سایبرتراک، می‌توان به بولینگر B2 و Rician R1T اشاره کرد.

عملکرد فنی و سیستم انتقال قدرت

سایبرتراک در تیپ‌های مختلف و با عملکرد‌های متفاوت وارد بازار خواهد شد که البته اکثر این تیپ‌بندی‌ها، بر اساس تعداد موتور‌های موجود در خودرو ایجاد شده‌اند. نسخه تک‌موتوره این خودرو، نیرو را فقط به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند؛ درحالی‌که نسخه دو و سه‌موتوره این خودرو، نیرو را به هر چهار چرخ منتقل می‌کنند.

نسخه تک موتوره سایبرتراک در زمان ۶.۵ ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر بر ساعت می‌رساند و می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۷۷ کیلومتر بر ساعت برسد. این اعداد برای نسخه دو موتوره، به شتاب ۴.۵ ثانیه‌ای و حداکثر سرعت ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت می‌رسد؛ اما هیجان‌انگیزترین نسخه سایبرتراک، نسخه سه‌موتوره است که می‌تواند در عرض ۲.۹ ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برساند! حداکثر سرعت قابل دست‌یابی برای این مدل نیز ۲۰۹ کیلومتر بر ساعت است. تمامی نسخه‌های سایبرتراک، از تعلیق بادی بهره می‌برند که می‌تواند ارتفاع خودرو را از کف زمین تا ۴۰ سانتی‌متر بالا ببرد. هم‌چنین سایبرتراک می‌تواند از شیبی با زاویه ۳۵ درجه بالا برود و از شیبی با زاویه ۲۸ درجه پایین بیاید.

قابلیت‌های حمل بار و یدک‌کشی

اگر ادعاهای تسلا در مورد قابلیت یدک کشی سایبرتراک فضایی را درست در نظر بگیریم، تسلا از این نظر، خودرویی ساخته است که در برابر رقبایی همچ‌ون مثل Ram 1500 قدرت بیشتری دارد. نسخه‌های تک موتوره و دو موتوره این وانت، می‌توانند به ترتیب باری به وزن سه هزار و ۴۰۰ کیلوگرم و ۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم یدک بکشند و این در حالی است که نسخه سه‌موتوره این خودرو، می‌تواند باری با وزن ۶ هزار و ۳۵۰ کیلوگرم را یدک‌کشی‌ کند. تمامی نسخه‌های سایبرتراک نیز می‌توانند یک هزار و ۵۸۶ کیلوگرم بار را در فضای بار با طول ۱ متر و ۹۵ سانتی‌متر و با ۲ هزار و ۸۳۱ لیتر مکعب حجم را با خود حمل کنند.

زمان شارژشدن، عمر باتری و شعاع حرکتی

تسلا به طور دقیق، از سایز باتری‌های استفاده شده در وانت الکتریکی خود سخنی به میان نیاورده است اما این وانت با کابل شارژ ۲۵۰ کیلوواتی تحویل مشتریان خواهد شد که توسط شبکه سوپرشارژ تسلا پشتیبانی می‌شود. شعاع حرکتی این خودرو نیز بسته به تعداد موتورهای آن متفاوت است؛ به طوری که نسخه تک‌موتوره، شعاع حرکتی بیش از 400 کیلومتر، نسخه دوموتوره شعاع حرکتی بیش از 480 کیلومتر و نسخه سه موتوره شعاع حرکتی بیش از 800 کیلومتر را خواهد داشت!

طراحی داخلی و سیستم اتوپایلوت (رانندگی خودکار)

آن‌ دسته از افراد که فکر می‌کردند کابین تسلا مدل 3 طراحی مینیمالیستی دارد، با دیدن فضای داخل سایبرتراک متعجب خواهند شد. با وجود اینکه تسلا هنوز همه آپشن‌ها و مشخصات کابین این خودرو را مشخص نکرده است، ولی چیزی که در داخل کابین و از عکس‌ها مشخص است، این است که همه چیز حول محور یک نمایش‌گر افقی ۱۷اینچی بزرگ می‌چرخد. هم‌چنین به نظر می‌رسد که تعدادی نمایش‌گر نیز روی فرمان قرار داشته باشند؛ ولی با این وجود، تسلا به طور رسمی سخنی در این باره مطرح نکرده است.

تمامی مدل‌های تسلا سایبرتراک، از سیستم بحث‌برانگیز خودران اتوپایلوت تسلا استفاده می‌کنند و به گفته‌ تسلا، آپشن تماما خودران در این خودرو با قیمت ۷ هزار دلار برای مشتریان قابل سفارش است. هم‌چنین این انتظار می‌رود که سیستم‌های کمک‌راننده دیگری نیز برای این خودرو در دسترس باشند.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها