معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه

فهرست مطالب

اگر قصد خرید پراید کارکرده را دارید مطالعه مقاله زیر برای شما بسیار مفید خواهد بود

راهنمای خرید پراید دست دوم و نکاتی که باید رعایت کنید

از میان تمامی خودروهای کراس‌اووری که در سبد محصولات شرکت هیوندای قرار دارد، هیوندای سانتافه به واسطه طراحی جذاب، کابین جادار، پیشرانه قدرتمند و تجهیزات متنوع خود، تافته‌ای جدابافته محسوب می‌شود. این کراس‌اوور جذاب از گذشته تاکنون در چهار نسل مختلف راهی بازارهای جهانی شده است. محبوبیت فراوان این کراس‌اوور کره‌ای در بازار کشورمان، ما را بر این داشته تا در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به معرفی نسل‌های مختلف هیوندای سانتافه بپردازیم و شما مخاطبین گرامی را با مزایا، معایب و مشخصات فنی هر یک از نسل‌های این خودرو آشنا کنیم.

نسل‌های مختلف هیوندای سانتافه وارد می‌شوند!

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه

در اوایل سال 2001 تصمیم جدی شرکت هیوندای برای ورود به رقابت با فورد Escape، مزدا Tribute و پونتیاک Aztek به ثمر نشست و شاسی‌بلند جدید این خودروساز کره‌ای با نام سانتافه که نام شهری در ایالت نیومکزیکو است، بر روی خط تولید قرار گرفت و به‌سرعت در آمریکای شمالی تبدیل به یکی از محبوب‌ترین خودروهای کراس‌اوور شد. هیوندای از سال 2001 تا سال 2019 چهار نسل از سانتافه را تولید کرده است که نسل های دوم و سوم آن در بازار ایران نیز حضور دارند. در این مقاله قصد داریم معرفی نسل های مختلف هیوندای سانتافه را بررسی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

نسل اول سانتافه

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نسل اول

هیوندای سانتافه نسل اول که با نام Hyundai Santa Fe SM شناخته می‌شود، بین سال‌های 2001 تا 2007 بر روی خط تولید هیوندای‌موتورز قرار داشت. نسل اول سانتافه مدل 2001 ظاهری همچون هیوندای توسان مدل 2007 با ابعادی بزرگتر داشت که از سیستم انتقال قدرت نیمه اتومات به همراه سامانه‌های 4WD، FWD استفاده می‌کرد و با پیشرانه‌های متعددی از جمله 2.4 لیتری 4 سیلندر و 2 لیتری توربو دیزل راهی بازارهای جهانی شد.

مدل 2002 این خودرو با تغییرات جزئی در طراحی داخلی و چیدمان ادوات کنسول تولید می‌شد. در سال 2003 به‌دلیل اعتراض خریداران نسبت به کشش پایین پیشرانه که از معایب نسل اول سانتافه به حساب می‌آمد، هیوندای تصمیم به عرضه سانتافه نسل اول با موتوری شش سیلندر به حجم 3500 سی‌سی گرفت و با تغییرات ظاهری اندک این خودرو را روانه بازار کرد.

فضای کابین هیوندای سانتافه نسل اول

در سال 2004 سانتافه با همان موتورهای قبلی و اندکی افزایش امکانات تولید شد، اما اولین تغییر ظاهری به نسبت زیاد سانتافه نسل اول در سال 2005 رخ داد و این خودرو با افزایش ابعاد به ظرفیت 7 نفره رسید و با تغییراتی در ظاهر و امکانات تولید شد. در سال 2006 نیز این خودرو تقریبا بدون تغییر نسبت به مدل پیشین تولید و روانه بازار شد.

نسل دوم سانتافه، آغاز محبوبیت هیوندای در ایران!

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نسل دوم

در بین سال‌های 2007 تا 2012 میلادی نسل دوم سانتافه با نام Hyundai Santa Fe CM در سبد محصولات هیوندای قرار گرفت. در سال 2007 با انقلاب هیوندای در طراحی سانتافه، نسل دوم این خودرو با تغییرات بنیادی در طراحی داخلی و خارجی نسبت به قبل معرفی شد.

هیوندای سانتافه CM برای نخستین بار در دهه 80 شمسی توسط شرکت آسان‌موتور به خیابان‌های کشورمان راه پیدا کرد و به فروش قابل‌توجهی دست یافت. نسل دوم سانتافه کماکان محبوبیت خود را در بازار داخلی حفظ کرده و حتی نمونه‌های دست‌دوم آن نیز از استقبال پرشوری در بازار کشور برخوردار است.این به‌روز شدن باعث شد تا سانتافه نسل دوم به رقیبی سرسخت برای میتسوبیشی اوتلندر و هوندا CR-V ژاپنی تبدیل شود.

آیا می دانید با استفاده از خدمت فروش فوری خودرو همراه مکانیک در هر ساعتی از روز در کمتر از 30 دقیقه میتوانید خودرو خود را به مناسب ترین قیمت ممکن به فروش برسانید.

برای اطلاع بیشتر از جزئیات این خدمت اینجا کلیک کنید.

این خودرو در مدل 2008 تغییرات چندانی نداشت؛ تنها از لحاظ طرح داخلی قدری به‌روز شد و سانروف به این مدل اضافه شد. داخل کابین این خودرو از طراحی کلاسیک و سنتی بهره می‌برد که در زمان خودش خاص و جذاب بود. در سال 2009 سانتافه نسل دوم با تغییرات اندکی در ظاهر و تغییر در سیستم صوتی خودرو و به‌روزتر شدن روانه بازار شد. دومین نسل از خانواده سانتافه که با کد CM شناخته می‌شود در بین سال‌های 2009-2007 با یک موتور 6 سیلندر 2.7 لیتری به بازار عرضه شد که از توان تولید 185 اسب بخار قدرت و 248 نیوتن‌متر گشتاور برخوردار است. کمپانی هیوندای برای انتقال نیروی تولیدی موتور به محورهای جلو و عقب از یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک استفاده کرده که در نهایت باعث می‌شود هیوندا سانتافه نسل دوم طی زمانی در حدود 12 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتربرساعت دست‌یابد.

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
فضای کابین هیوندای سانتافه نسل دوم

هیوندای سانتافه CM در سال 2010 تحت فیس‌لیفت قرار گرفت و از تجهیزات رفاهی همچون کروز کنترل، ورود و استارت بدون کلید، کنترل سرعت در سرازیری، اتولایت، چراغ شوی، تهویه اتوماتیک دوگانه، آینه‌های جانبی با تنظیم برقی و گرمکن، فرمان برقی چهار حالته، گرمکن فرمان، تنظیم ۸ حالته صندلی راننده، صندلی شاگرد با تنظیم ۴ حالته برقی، گرمکن و سردکن صندلی جلو، سیستم صوتی اینفینیتی 10 اسپیکر با آمپلی‌فایر، چنجر ۶ تایی، نمایشگر ۶.۵ اینچی، مانیتور عقب، دوربین عقب، بلوتوث، USB، نمایشگر دنده‌عقب، پریز ۱۲ ولت، سانروف بهره‌مند شد. علاوه‌براین تغییراتی نیز در ظاهر این خودرو نظیر جلو‌پنجره، چراغ‌ها، فرم سپرها ایجاد شد. در بخش فنی نیز شاهد افزایش حجم پیشرانه تا 3.5 لیتر هستیم؛ این پیشرانه 6 سیلندر، 276 اسب‌بخار قدرت و 335 نیوتن‌متر گشتاور را توسط گیربکس 6 دنده اتومات به چرخ‌های جلو و عقب روانه می‌کند. شتاب صفر تا صد هیوندای سانتافه نیوفیس حدود 8 ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۸۷ کیلومتر بر ساعت برآورد شده و همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز ۱۰.۵ لیتر در هر صد کیلومتر است.

با توجه به تغییرات مدل 2010، در مدل 2011 شاهد تغییرات بزرگی نیستیم و تنها این مدل با اندکی تغییرات ظاهری و اضافه‌شدن سیستم صوتی پیشرفته 605 وات با 10 عدد بلندگو تولید شد. در نسخه 2012 استفاده از جعبه دنده 6 سرعته و امکاناتی مانند صندلی‌هایی با روکش چرم و دارای گرمکن، سیستم ناوبری و سیستم صوتی پیشرفته از جمله مواردی بودند که به سانتافه CM افزوده شدند.

نسل سوم سانتافه، تحول به سبک هیوندای!

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نسل سوم

بعد از ۱۱ سال تولید هیوندای سانتافه و پشت‌ سر گذاشتن یک تغییر اساسی این شاسی‌بلند کره‌ای در سال 2007، این بار با انقلابی در طراحی سانتافه، وارد بازار شد. تولید نسل سوم هیوندای سانتافه در سال ۲۰۱۳ با ظاهری بسیار مدرن و جذاب کلید خورد. نسل سوم هیوندای سانتافه موسوم به کد DM، در بین سال‌های 2014 تا 2018 به بازار کشورمان راه پیدا کرد و همچون نمونه‌های قبل از استقبال بالایی برخوردار شد.

نسل سوم سانتافه در سال 2014 با تغییراتی همچون اضافه شدن آپشن‌های رادار نقاط کور، حسگر پارک خودرو، تهویه مطبوع برای صندلی‌های جلو و چراغ‌های زنون جلو رونمایی و عرضه شد. در سال 2015 نیز با اندکی تغییر در سیستم های هندلینگ و ظاهر بیرونی این خودرو به تولید رسید.

از سال 2016 به بعد سانتافه DM تحت یک فیس‌لیفت قرار گرفت که با تغییراتی در ظاهر و آپشن‌های رفاهی این خودرو همراه بود. سانتافه نیوفیس مجهز به یک پیشرانه 2400 سی‌سی 4 سیلندر تنفس طبیعی بوده که در دو نوع MPi و GDi به بازار ایران عرضه شد. نمونه GDi توانایی تولید ۱۸۸ اسب‌بخار قدرت و ۲۴۵ نیوتن‌متر گشتاور دارد؛ همچنین پیشرانه MPi قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۲۷ نیوتن‌متر گشتاور است. وظیفه انتقال نیروی موتور به‌سوی چرخ‌های خودرو برعهده یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک قرار داده شده است که عملکرد نسبتا مناسبی را از خود بروز می‌دهد. شتاب 0 تا 100 سانتافه نسل سوم معادل 11.6 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز حدود 9 لیتر در هر صد کیلومتر برآورد شده است.

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
فضای کابین هیوندای سانتافه نسل سوم

سانتافه نسل سوم نیوفیس مجهز به امکاناتی همچون کروز کنترل تطبیق‌پذیر، اتوپارک، کنترل حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در سرپایینی، نوربالا اتوماتیک، چراغ چرخشی، استارت و ورود بدون کلید، فرمان برقی چهار حالته، پدال شیفتر، سه حالت رانندگی، دیلایت، اتولایت، گرمکن فرمان، سیستم صوتی ۱۰ اسپیکر، نمایشگر ۷ اینچ لمسی، اینورتر ۲۲۰ ولت، رهیاب، دوربین‌های عقب-جانبی و ۳۶۰ درجه، بلوتوث، USB، تهویه اتوماتیک دوگانه، کول‌باکس، صندلی‌ ۸ حالته برقی راننده و ۶ حالته سرنشین، گرمکن صندلی‌ها، سردکن صندلی جلو، آینه‌های جانبی تاشونده برقی با گرمکن، درب صندوق برقی هوشمند، سانروف پانوراما است.

همچنین نسل سوم هیوندای سانتافه DM فیس‌لیفت با تغییراتی در چراغ‌های جلو، طرح سپر و مه‌شکن‌های جدید از نمای ظاهری اسپرت‌تری برخوردار است. در سال 2018 نیز سانتافه با کمترین تغییرات نسبت به مدل قبل وارد بازار شد.

نسل چهارم سانتافه، حرکت در مرز تکنولوژی خودرو!

معرفی نسل‌های هیوندای سانتافه
هیوندای سانتافه نسل چهارم

چهارمین نسل از هیوندای سانتافه در سال 2018 و به‌عنوان مدل 2019 در اختیار خریداران قرار گرفت. نمای ظاهری این خودرو بر اساس زبان جدید طراحی‌های شرکت هیوندای شکل گرفته است که از جمله ویژگی‌های بارز این نوع طراحی نوین می‌توان به جلو پنجره 6 ضلعی مشبک، چراغ‌های جلو نازک و کشیده و طراحی خاص مه‌شکن‌ها اشاره کرد.

این خودرو در بازارهای جهانی با پیشرانه‌های متعددی در اختیار خریداران قرار دارد که ضعیف‌ترین آن‌ها یک موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی به قدرت 170 اسب‌بخار و قدرتمندترین آن‌ها یک پیشرانه 3.5 لیتری 6 سیلندر با توان خروجی 276 اسب‌بخار است. نسخه‎‌های پایه این خودرو به گیربکس 6 سرعته دستی و نمونه‌های گران‌قیمت‌تر آن نیز به گیربکس‌های 6 و 8 سرعته اتوماتیک مجهز شده‌اند.

طی سال‌های گذشته به واسطه اعمال محدودیت‌های مختلف بر واردات بازار خودروی کشور، نسل چهارم هیوندای سانتافه که با کد TM شناخته می‌شود از عرضه به بازار ایران بازماند و در حال حاضر نمونه فیس‌لیفت نسل سوم آخرین نسخه از این خودرو در بازار کشور محسوب می‌شود.

کدام مدل از سانتافه در بازار ایران پرفروش‌تر است؟

بی‌شک سانتافه نسل سوم، تولید سال‌های 2012 تا 2017 از پروفروش‌ترین محصولات هیوندای بازار ایران است. از جمله مزایای این خودرو که باعث دستیابی به بخش قابل توجهی از بازار خودروهای شاسی‌بلند کشور شده است می‌توان به امکانات متنوع، طراحی عامه‌پسند، دسترسی آسان به خدمات و قطعات و همچنین عرضه بسیار گسترده این خودرو اشاره کرد. البته این شاسی‌بلند محبوب چندان هم خالی از عیب و ایراد نیست و مواردی همچون چالاکی نه‌چندان رضایت‌بخش، کیفیت پایین متریال کابین و هزینه نگهداری بالا در لیست معایب این خودرو قرار دارند.

آیا می‌دانید مشاوره تخصصی همراه مکانیک بهترین کمک برای رسیدن به گزینه مناسب شما از بین تمام نسل‌های مختلف سانتافه است؟

برای ورود به صفحه مشاوران متخصص همراه مکانیک اینجا کلیک کنید.

مقالات مرتبط:

مقایسه هیوندا سانتافه و تویوتا راو4

بررسی هیوندا سوناتا

معرفی نسل های سانتافه

مقایسه هیوندا سانتافه و نیسان ایکس تریل

مقایسه هیوندا سانتافه و هیوندا توسان

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها