بررسی خودروهای میتسوبیشی با احتمال ورود به ایران

فهرست مطالب


در لیست شرکت‌های مجاز واردکننده خودرو به کشور که چندی پیش توسط وزارت صمت منتشر شد، نام شرکت آرین موتور پویا هم به چشم می‌خورد. با توجه به این‌که شرکت مذکور در دور قبلی واردات، نمایندگی میتسوبیشی را داشت به احتمال قوی در دور جدید واردات هم محصولات این خودروساز ژاپنی را به ایران بیاورد. به همین بهانه در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ بررسی ماشین های وارداتی میتسوبیشی رفته‌ایم که با توجه به سقف قیمت 20 هزار یورویی، امکان ورود به بازار کشورمان را خواهند داشت. اگر شما هم تمایل دارید با گزینه‌های روی میز برای خرید میتسوبیشی برای بازار ایران آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

میتسوبیشی میراژ / آتراژ

میتسوبیشی میراژ در دوره قبلی واردات و بین سال‌های 2015 تا 2018 در سبد فروش آرین موتور قرار داشت و هرچند نتوانست به اندازه دیگر برادرانش پرفروش شود اما نظر برخی افرادی که به دنبال یک خودرو کوچک شهری با کیفیت بالا و استهلاک پایین بودند را به خود جلب کرد. با توجه به تعیین سقف قیمتی برای واردات و قیمت میتسوبیشی میراژ، به احتمال قوی این خودرو و نسخه سدانش یعنی میتسوبیشی آتراژ هم در لیست خودروهای وارداتی میتسوبیشی قرار بگیرند.

میتسوبیشی میراژ/آتراژ

میتسوبیشی میراژ در سال 2020 یک فیس‌لیفت نسبتاً گسترده را تجربه کرد و در بخش‌هایی مثل جلوپنجره، سپرهای جلو و عقب، چراغ‌های جلو و گرافیک چراغ‌های عقب نسبت به نسخه‌های فعلی موجود در بازار ایران، به‌روزتر و زیباتر شده است. میتسوبیشی آتراژ هم به عنوان نسخه سدان میراژ، در نمای جلو و کابین کاملاً با برادر هاچ‌بک خود یکسان است و فقط در نماهای جانبی و عقب، کمی تغییر کرده است.

میتسوبیشی میراژ / آتراژ جدید از نظر فنی تفاوت خاصی با نسخه‌های فعلی موجود در ایران ندارد و کماکان از یک پیشرانه 3 سیلندر 1.2 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 76 اسب بخار و حداکثر گشتاور 100 نیوتن‌متر بهره می‌برد که نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) به محور جلو این خودرو کوچک میتسوبیشی منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و حداکثر سرعت میتسوبیشی میراژ / آتراژ هم به‌ ترتیب برابر با 4.8 لیتر در صد کیلومتر و 170 کیلومتر در ساعت است. شتاب صفرتاصد رسمی میتسوبیشی میراژ 12.4 ثانیه است اما میتسوبیشی آتراژ به دلیل وزن بالاتر، اندکی کندتر است و شتاب 14 ثانیه‌ای دارد.

میتسوبیشی میراژ 2022

میتسوبیشی میراژ / آتراژ به عنوان یک خودرو اقتصادی، لیست امکانات قابل توجهی را به همراه ندارد و روی فول‌ترین نسخه‌های آن در بازار خاورمیانه، آپشن‌هایی مثل کی‌لس استارتر، تهویه مطبوع اتوماتیک، فرمان کمکی برقی، سیستم پخش CD و USB با 4 بلندگو، مه‌شکن جلو، روکش چرمی فرمان و لیور دنده، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، 2 ایربگ و… یافت می‌شود.

قیمت میتسوبیشی میراژ 2022 در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس بین 41.000 تا 47.000 درهم (11.200 تا 12.800 یورو) متغیر است. نسخه‌های مختلف میتسوبیشی آتراژ هم بین 42.000 تا 64.000 درهم (11.500 تا 17.500 یورو) قیمت می‌خورند که یعنی همه نسخه‌های این دو خودرو اقتصادی میتسوبیشی می‌توانند وارد بازار کشورمان شوند.

میتسوبیشی ASX

یکی دیگر از گزینه‌های لیست احتمالی ماشین های وارداتی میتسوبیشی کراس‌اوور ASX است که در دوره قبلی واردات هم در بازار کشور ما عرضه شد و آمار فروش قابل‌قبولی را ثبت کرد. میتسوبیشی ASX هم از مدل 2020 به بعد دستخوش یک فیس‌لیفت شد که دامنه آن بیش‌تر در نمای جلو بود و چهره این خودرو را به برادر بزرگ‌ترش یعنی میتسوبیشی اوتلندر شبیه کرد.

میتسوبیشی ASX جدید هم از نظر فنی تغییر چندانی نسبت به نسخه‌های فعلی موجود در بازار ایران نداشته است و کماکان نیروی خود را از یک پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 148 اسب بخار و حداکثر گشتاور 197 نیوتن‌متر می‌گیرد. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) به محور جلو یا هر دو محور این کراس‌اوور کامپکت منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد رسمی نسخه دیفرانسیل جلو میتسوبیشی ASX به ترتیب برابر با 7.9 لیتر در صد کیلومتر و 9.6 ثانیه است که این اعداد برای نسخه دو دیفرانسیل به 8.2 لیتر در صد کیلومتر و 10 ثانیه تغییر می‌کنند.

میتسوبیشی ASX 2022

با توجه به قیمت میتسوبیشی ASX مدل 2022 در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس که بسته به تک یا دو دیفرانسیل بودن و سطح آپشن‌ها بین حدود 70.000 تا 90.000 درهم (19.000 تا 24.500 یورو) متغیر است؛ تنها می‌توانیم نسخه‌های تک دیفرانسیل یا دو دیفرانسیل کم آپشن آن را در بازار ایران داشته باشیم. این یعنی در بهترین حالت باید منتظر امکاناتی مثل کی‌لس استارتر، کروز کنترل، مالتی‌مدیا با مانیتور 8 اینچی لمسی، دوربین دید عقب، فرمان کمکی برقی، تهویه مطبوع اتوماتیک، مه‌شکن جلو و عقب، کنترل پایداری الکترونیکی (ASC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، 2 ایربگ و… باشیم.

میتسوبیشی اکلیپس کراس

اکلیپس کراس محصولی از میتسوبیشی است که قرار بود در سال 1397 توسط آرین موتور پویا در بازار کشورمان عرضه شود و حتی این شرکت، برنامه مونتاژ آن در کارخانه آرین پارس موتور را نیز داشت اما شروع مجدد تحریم‌ها و ممنوعیت واردات باعث شد تا این برنامه تعلیق شود. حالا و بعد از گذشت حدود 4 سال، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که نسخه فیس‌لیفت 2022 میتسوبیشی اکلیپس کراس در لیست خودروهای وارداتی میتسوبیشی به ایران قرار گیرد.

میتسوبیشی اکلیپس کراس در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس با یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو، گیربکس اتوماتیک ضریب‌متغیر (CVT) و سیستم دو دیفرانسیل عرضه می‌شود. پیشرانه این خودرو حداکثر قدرت 148 اسب بخار و حداکثر گشتاور 250 نیوتن‌متر را تولید می‌کند و ضمن مصرف ترکیبی 7 لیتر سوخت در صد کیلومتر، شتاب صفرتاصد 9.8 ثانیه را برای این کراس‌اوور جوان‌پسند به ارمغان می‌آورد.

میتسوبیشی اکلیپس کراس

میتسوبیشی اکلیپس کراس در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس بین 73.400 تا 89.000 درهم (20.000 تا 24.300 یورو) قیمت دارد که با این اوصاف تنها نسخه پایه آن (تیپ GLX High Line) مجوز ورود به بازار کشورمان را خواهد داشت. از جمله آپشن‌های تیپ مذکور هم می‌توانیم به فرمان کمکی برقی، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، دی‌لایت، دوربین دید عقب، سیستم صوتی با 4 بلندگو، تهویه مطبوع اتوماتیک، کنترل پایداری الکترونیکی (ASC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، 2 ایربگ و… اشاره کنیم.

میتسوبیشی اکسپندر

میتسوبیشی اکسپندر آخرین گزینه در لیست ماشین های وارداتی میتسوبیشی است. این MPV هفت نفره که البته با توجه به استایل بدنه می‌توانیم آن را جزو کراس‌اوورها نیز محسوب کنیم، نیروی خود را از یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت 103 اسب بخار و حداکثر گشتاور 141 نیوتن‌متر می‌گیرد. این پیشرانه به یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک متصل است و ضمن مصرف 4.4 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی، شتاب صفرتاصد 14.5 ثانیه را برای این خودرو دیفرانسیل جلو به ارمغان می‌آورد.

میتسوبیشی اکسپندر

فول‌ترین نسخه میتسوبیشی اکسپندر در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس به امکاناتی مثل کی‌لس استارتر، کروز کنترل، تهویه مطبوع دستی با کنترل جداگانه برای سرنشینان عقب، سنسور نور، چراغ‌های جلو تمام LED، مه‌شکن جلو و عقب، مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، فرمان کمکی برقی، کنترل پایداری الکترونیکی (ASC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HSA)، 2 ایربگ و… مجهز است که نسبت به قیمت خودرو، لیست قابل‌قبولی است.

میتسوبیشی اکسپندر در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس بسته به امکانات خود بین 55.000 تا 61.000 درهم (15.000 تا 16.600 یورو) قیمت دارد که با این اوصاف، تمام تیپ‌های آن مجوز ورود به بازار کشورمان را خواهند داشت.

جمع بندی بررسی خودروهای وارداتی میتسوبیشی

در پایان بررسی ماشین های وارداتی میتسوبیشی که احتمال حضورشان در بازار کشورمان زیاد است؛ باید بگوییم که این خودروها از نقاط قوتی مثل استهلاک و مصرف سوخت پایین، برند معتبر و طراحی ظاهری نسبتاً زیبا برخوردار هستند و می‌توانند به پشتوانه شرکت خوش‌نام آرین موتور پویا، در بازار خودرو ایران موفق شوند اما افسوس که با توجه به تعیین سقف قیمتی برای خودروهای وارداتی، این محصولات میتسوبیشی نمی‌توانند با نسخه‌های فول آپشن خود وارد بازار کشورمان شوند و بایستی فعلاً به نسخه‌های پایه آن‌ها قناعت کنیم.

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها