با معایب تندر 90 آشنا شوید

فهرست مطالب

در این مقاله از سری مقالات معرفی خودرو همراه مکانیک قصد داریم به بررسی معایب تندر 90 بپردازیم. اگر قصد خرید این خودرو را دارید یا می‌خواهید با معایب تندر ۹۰ آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید تا معایب تندر 90، این سدان محبوب بازار کشور را معرفی کنیم.

 معرفی تندر 90، رومانیایی با گذرنامه فرانسوی

معایب تندر 90
معرفی تندر 90

تندر 90 یا همان داچیا لوگان در سال 2004 توسط کمپانی رومانیایی داچیا (Dacia) که زیرمجموعه رنو فرانسه است به بازار جهانی عرضه شد. این سدان اقتصادی و ارزان‌قیمت در همان سال‌های ورود خود از استقبال خوبی برخوردار شد و توانست فروش خوبی را تجربه کند. رنو سیمبل که نسل دوم تندر 90 به‌حساب می‌آید، در سال 2013 عرضه شد و همچون نسل اول توجه خریداران را جلب کرد.

در سال 1386 خودروسازی ایران تصمیم گرفت خودرویی مناسب خانواده برای جایگزینی با پراید به بازار عرضه کند. این خودرو که در ابتدا قرار بود باقیمتی نزدیک به قیمت پراید به بازار عرضه شود، پس از مدت‌ها کشمکش با یک رده قیمتی بالاتر در اختیار خریداران قرار گرفت. خودرویی که در ابتدا بانام L90 معرفی و بعدها بانام تندر ۹۰ شناخته شد. تندر 90 در سه تیپ E0، E1 و E2 مهمان جاده‌های کشورمان شد؛ همچنین در سال 1396 نمونه دنده اتوماتیک تندر 90 به بازار آمد. در ادامه مقاله با معایب تندر ٩٠ بیشتر آشنا خواهید شد.

طراحی نامناسب تندر 90

با معایب تندر 90 آشنا شوید
طراحی نامناسب تندر 90

یکی از بارزترین معایب تندر 90 طراحی ظاهری ساده و زمخت آن است. تندر ۹۰ که یک خودروی اقتصادی و ارزان‌قیمت اروپایی محسوب می‌شود، نسبت به سایر محصولات شرکت‌های اروپایی از طراحی مناسبی در بدنه و قسمت‌های داخلی خودرو برخوردار نیست. تندر 90 یا داچیا لوگان با طراحی بسیار ساده و خط‌کشی شده حرف زیادی برای گفتن ندارد و در طراحی این خودرو خبری از خم‌ها و همچنین ظرافت‌های طراحی اروپایی وجود ندارد.

با همراه مکانیک خودرو خود را به بهترین قیمت بفروشید

در نمای جلو و عقبی خودرو با چراغ‌های بزرگ و ساده ‌روبه‌رو هستید که البته از کارکرد نسبتاً مناسبی برخوردار هستند. طراحی داخلی خودروی تندر ۹۰ نیز از سادگی‌های بسیار زیادی دارد، به‌طوری‌که داشبورد خودرو هیچ‌گونه جذابیتی برای راننده و سرنشینان نخواهد داشت. به جرأت می‌توان گفت که در طراحی خودروی تندر ۹۰ از ویژگی‌های اقتصادی بسیار زیادی استفاده ‌شده‌است و تجهیزات ساده و کم در خودرو تعبیه‌ شده‌اند، اما در بازار کشورمان، برای خودرویی در این رنج قیمتی طراحی نامناسب و ساده یک ضعف بزرگ به حساب می‌آید.

برای مثال شرکت داچیا سعی کرده است با جانمایی دکمه‌های شیشه‌بالابر در قسمت میانی خودرو از تکرار آن‌ها بر روی دسته‌های درب خودداری کند. در یک‌کلام می‌توان گفت طراحی خودروی تندر ۹۰ به‌طوری انجام‌شده است که قابلیت ایجاد جذابیت برای انتخاب این خودرو را از خریداران گرفته است.

معایب فنی تندر 90

با معایب تندر 90 آشنا شوید
معایب فنی تندر 90

اگرچه تندر 90 خودرویی است که در صورت مراقبت و انجام به‌موقع سرویس‌های دوره‌ای، چندین سال بدون آزار و مراجعه به تعمیرگاه به شما سرویس خواهد داد، اما باید گفت برخی از موارد فنی این خودرو دارای مشکلاتی هستند که ممکن است شما را به‌شدت گرفتار کند.

بزرگ‌ترین ایراد فنی تندر 90 را می‌توان در قسمت پلوس و مربوط به گردگیر پلوس دانست. گردگیر پلوس در تندر ۹۰ به‌طوری طراحی ‌شده است که امکان دارد براثر استهلاک یا برخورد سنگ و اجسام دیگر دچار پارگی شده و واسکازین گیربکس تخلیه‌ و به گیربکس آسیب‌های جدی وارد شود. این نکته یکی از مسائلی است که بسیاری از دارندگان تندر نودهای مجهز به گیربکس JH3 با آن آشنا نبوده و خطر جدی آن‌ها را تهدید می‌کند.

در مقایسه گردگیر پلوس تندر ۹۰ با خودروهای پژو می‌توان گفت که خودروهای پژو دارای بست‌ها و لایه دومی برای نگهداری واسکازین در صورت پاره شدن گردگیر پلوس بوده و احتمال پیش‌آمدن چنین مشکلی در خودروهای پژو بسیار کمتر خواهد بود.

در صورت خرابی گیربکس یا بسیاری از قطعات دیگر داخل محفظه کاپوت، به دلیل شرایط طراحی فنی قطعات و تجهیزات داخل کاپوت امکان باز کردن یک قطعه در بسیاری از موارد به‌تنهایی وجود ندارد. برای مثال برای باز کردن گیربکس، تعمیرات یا تعویض دیسک و صفحه‌کلاچ، قسمت‌های مربوط به‌فرمان و ‌همچنین باتری و ECU خودرو باز می‌شود که این مسئله نیز یکی از مشکلات بزرگ خودروی تندر ۹۰ در قسمت طراحی فنی قلمداد خواهد شد.

سیستم مرتبط با تسمه تایم این خودرو یکی از حساسیت‌های فنی موجود در موتور خودروی تندر ۹۰ است که بایستی در رانندگی و به‌خصوص برای دنده‌معکوس‌های ناگهانی بسیار به آن توجه و دقت داشته باشید. همچنین دقت داشته باشید که خودروی تندر ۹۰ نسبت به تعویض روغن و مدت‌زمان تعویض روغن بسیار حساس بوده و درصورتی‌که در مورد تعویض روغن به‌موقع خودروی تندر ۹۰ کم‌اهمیت باشید، ممکن است پس از مدت‌زمانی مجبور به تعویض قسمت استکانی سوپاپ‌های خودرو که وظیفه‌ تنظیم سوپاپ‌ها با استفاده از فشار روغن را بر عهده‌ دارند شوید.

تجربه رانندگی

با معایب تندر 90 آشنا شوید
تجربه‌ی رانندگی در تندر ٩٠

یکی دیگر از معایب تندر 90 که برای برخی از رانندگان تا حدودی آزار دهنده، تجربه رانندگی با این سدان است. در بررسی تجربه سواری تندر ۹۰ باید گفت که کم بودن آپشن‌ها و امکانات رفاهی داخل خودرو مانند عدم وجود سیستم صوتی و تصویری مناسب یکی از معایب بزرگی است که تجربه‌ سواری در تندر ۹۰ را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همچنین درصورتی‌که به‌عنوان سرنشین ردیف عقب در مسیرهای طولانی در تندر ۹۰ حضور داشته باشید، به راحت نبودن نشیمن صندلی‌های عقب اذعان خواهید داشت. اگرچه در خودروی تندر نود فضای کافی برای راننده و دیگر سرنشینان برای مسافرت‌های طولانی وجود دارد، اما راحت نبودن صندلی‌ها به‌خصوص در قسمت عقب می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

در مورد تجربه رانندگی نیز می‌توان گفت که خودروی تندر ۹۰ به دلیل طراحی بدنه و همچنین فاصله محوری کم، در مانورهای ناگهانی خودرو فعالیت‌های عرضی بیش از حد انتظار از خود نشان می‌دهد. چنین مواردی در سرعت‌های بالا می‌تواند حادثه‌آفرین باشد. همچنین به علت صرفه‌جویی‌های صورت گرفته، سیستم‌های ترمز چرخ‌های عقب نیز دیسکی نبوده که تا حدود زیادی از قدرت ترمز این خودرو کاسته است.

در قسمت تجربه رانندگی خودروی تندر ۹۰ می‌توان گفت فقط درصورتی‌که شما از خودروی خود انتظارات بسیار کمی را داشته باشید این خودرو می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب شما باشد.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی کم

طراحی داخلی رنو تندر 90
طراحی داخلی رنو تندر 90

یکی از بزرگترین معایب تندر 90 آپشن‌های رفاهی بسیار کم آن است. در خودروی تندر ۹۰ از آپشن‌ها و امکانات رفاهی بسیار کمی استفاده ‌شده‌است، به‌طوری‌که می‌توان این خودرو را یکی از خودروهای سطح پایین بازارهای جهانی با رویکرد اقتصادی و ارزان‌قیمت تلقی کرد.

درصورتی‌که به داخل کابین خودروی تندر نود نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که امکانات زیادی در دسترس شما قرار نخواهد گرفت؛ برای مثال می‌توان گفت این خودرو که در لیست امکاناتش کیسه‌های هوا را به دوش می‌کشد تنها دارای دو کیسه هوا آن‌هم برای سرنشینان جلوی خودرو است.

 معنای واقعی خرید بدون دغدغه خودرو را با همراه مکانیک بزرگترین نمایشگاه خودرو آنلاین کشور تجربه کنید

این در حالی است که خودروهای معمول و میان رده بازارهای خارجی از تعداد ۶ تا ۱۰ کیسه هوا با تکنولوژی اس آر اس استفاده می‌کنند. تعداد دو کیسه هوا نیز در صورتی به شما تعلق می‌گیرد که فول‌ترین تیپ این خودرو یعنی مدل تندر ۹۰ E2 LP را خریداری کرده باشید. البته خیلی نگران نباشید تجربه ثابت کرده است که همین دو کیسه هوا در تندر ۹۰ نیز در مواقع بحران و بروز تصادفات باز نخواهند شد.

در خودروی تندر ۹۰ سیستم صوتی و تصویری مناسبی وجود ندارد و تنها می‌توانید از یک سیستم رادیوپخش استفاده کنید. از سیستم مانیتور و دوربین عقب برای دنده‌عقب نیز در خودروی تندر ٩٠ بهره‌مند نخواهید شد. حتی در خودروی تندر ۹۰ سیستم چشم سوم برای کمک به راننده درحرکت با دنده‌عقب نیز وجود ندارد.

صندلی‌های خودروی تندر ۹۰ کاملاً دستی بوده و سیستم حرکت برقی در آن‌ها موجود نیست. مدل‌های پیش از سال ۹۰ و ۹۱ خودرو به یک پیچ برای تنظیم گودی کمر در صندلی راننده مجهز بودند که در مدل‌های بعدی نیز این پیچ حذف شد.

مکان قرارگیری دکمه‌های شیشه‌بالابر خودرو به‌خصوص برای سرنشینان ردیف عقب بسیار نامناسب بوده و در صورت حضور نفر پنجم در میانه صندلی عقب امکان برخورد پا با این دکمه‌ها بسیار زیاد است. همچنین دستگیره‌های باز و بسته کردن درهای خودروی تندر ۹۰ بسیار نامناسب طراحی شده‌است.

کلام آخر

با معایب تندر 90 آشنا شوید
عکس کامل از تندر 90

خلاصه کلام این که با بررسی مسائلی که در بالا نیز به آن‌ها اشاره شد، همچنین حضور خودروهای دیگر در بازار با امکانات بسیار بیشتر و طراحی‌های به‌روزتر و علاوه بر این افزایش قیمت خودروی تندر 90، به جرأت می‌توان گفت که در این رنج قیمتی دیگر خودروی تندر 90 را نمی‌توان یک خودروی مناسب و مقرون به صرفه جهت قرارگیری در گزینه‌های خرید خودرو دانست.

مقالات مرتبط:

مقایسه تندر 90 و پژو 207 صندوق دار

مقایسه پژو پارس و تندر 90

مقایسه تندر 90 و برلیانس H230

مقایسه تندر 90 پلاس و برلیانس H330

مقایسه پژو 206 و تندر 90

مقایسه رانا و دنا و تندر 90

مقایسه تندر 90 و دنا

بررسی تندر 90

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
16 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محسن مجدیان
1399-08-18 06:00

این همه ریز و درشت ال نود را مورد بررسی قرار دادین اما به مهمترین ویژگی تمام ماشینها هیچ اشاره ای نکردین، چیزی که تویوتا و یا بنز را اینگونه محبوب دلها ساخته همون کیفیت قطعات هستش. از جنس ابر و نمد و پارچه داخل صندلی ها گرفته تا جنس سوپاپ ها و بوش و پیستون و رینگ و غیره همه وهمه درانتخاب مردم تاثیر داره.‌آبشن های فراوان که هیچکدام کیفیت بالایی ندارن به چه دردی میخورن؟ چراغ مطالعه قراردادن برروی سقف ماشین که همون ماه اول میسوزه چه دردی دوا میکنه؟

محمد
1402-02-10 13:23
پاسخ به  محسن مجدیان

فقط زود چپ میکنه

محمدرضا
1400-02-08 17:59

من اکثر ماشین ایرانی رو خریدم به جز ال۹۰هیچکدوم بدرد نخورد

محمد
1402-02-10 13:24
پاسخ به  محمدرضا

من با هاش کورس گذاشتم تو پیچ زود چپ میشه

کیهان
1400-02-18 01:43

به نظر من چرخش میرزه به کل ماشینهای آشغال چینی

احسان
1400-05-27 14:31

من تجربه رانندگی در شهر وجاده رو با ال 90 دارم. از همه ی ماشینهای ایرانخودرو یه سرو گردن بالاتره. خودرو کم استهلاک و کم مصرفی یه و شتاب و قدرت مناسبی داره. موتور بسیار خوبی داره که با کلیت خودرو همخوانی داره و برعکس خانواده ی پژو مشکل سوختن واشر سر سیلندر نداره. در مجموع این خودرو تجربه ی رانندگی خوب و مناسبی داره و انتظارات رو براورده می کنه.

موسوی
1401-02-25 20:27
امتیاز دهی :
     

با سلام
تندر یک خودروی با دوام کم استهلاک و کم مصرف، کابین جادار بی صدا مخصوص خواننده می‌باشد و صندوق عقب جادار طراحیش هم اصلا هم زشت نیست خیلی هم اقتصادی یه مخصوص کارمند معلم مهندس و…
این ماشین تو جاده کم نمیاره فنیش هم عالی کسانی که به طراحی تندر عیب در میارن به یاد مثال ( گریه دستش به گوشت نمی‌رسه میگه پیف پیف بو میده)

حجت
1401-06-04 10:35
پاسخ به  موسوی

تندر شدماشین

حسین مسروری
1401-04-10 11:14

سلام و عرض ادب خدمت دوستان.
به نظر من ال ۹۰ با وجودی که از نظر ظاهری خیلی زیبا نیست، اما اولا برای مردم عادی شده و دوما قابلیتهای فنی آن به ظواهر تمامی خودروهای هم رده و هم قیمت موجود در بازار ایران می ارزد. اکثر آپشن ها و زیباییهای ظاهری جدید فقط نمایش است و کارایی و دوام چندانی ندارد

مصطفی انصاری
1401-04-24 01:04

بهترین ماشین بین ماشینهای به درد نخور ایران خودرو هست…با کیفیت عالی قطعاات بادوام متور خیلی خوب بدنه مستحکم ورانندگی نرم…فقط درموردی طراحی ضعیف بیرون وداخل موافقم ک چیزی برای گفتن نداره…هرچند بقیه ماشین های ایران خودرو هم طراحی جالبی ندارن…خواهشا درمورد کارشناسی بدون جهت گیری هاص به آگاه سازی دیکران کمک کنید…باتشکر

محمد
1402-02-10 13:27

آره فقط بین ماشین های داخلی
ولی قیافه اش زشته من که با این قیافه کنار نیومدم
دو بار رفتم بخرم ولی سوارش که شدم دور هم نزدم فوری پیاده شده اصلا دید نداره

سجاد
1401-04-31 01:25

سلام هر ماشینی هم مزیت داره هم عیب من از سال 96تا حالا دارم از عیوب میتونم بگم که جای داخل کابین برای سرنشینانش کمه نسبت به پژو پارس و سمند یکی دیگه از عیوبش اینه که صندلی راننده خیلی خسته کننده هست و راننده در مسیر های طولانی به شدت خسته میشه و اینکه تنظیم کردن صندلی بسیار بد طراحی شده اما مزیتش
کم مصرف بودنش هم همچنین به ندرت خراب میشه من که تاحالا تعمیر نبردم فکر میکنم موتورش فرانسه هست وگرنه شنیدم الان موتورش را ایران میزنه دقیق اطلاع ندارم ممنون

Jim
1401-10-13 20:56
پاسخ به  سجاد

تو سال نود و پنج یکی از دوستان ال نود مدل ۹۴ خریده بود ازش پرسیدم گفت ماشین خوبیه منتها الان اکثر قطعاتش چینی هست

ا نصر
1401-10-15 23:52

من ۵ ساله ال نود دارم دستی. تا حالا تعمیرگاه نبردم . خیلی فرمون نرمی داره و رانندگی باهاش راحته

ازش راضی ام

اشکان
1402-02-23 14:16
امتیاز دهی :
     

ال نود واقعا گاریه اینم شد ماشین؟ تیبا و پراید ازش قشنگتره

افشین
1402-02-30 12:05

تنها ایرادش گردگیر پلوس که به راحتی پاره میشه ۵۰ میلیون هزینه گیربکس گذاشت رو دستم ولی از لحاظ موتوری و راه رفتن و استحلاک از تمام ماشین های ایرانی بهتره