مصاحبه خواندنی با اولین کارشناس خودرو همراه مکانیک

فهرست مطالب

امروزه در بازار خودروی کشورمان افراد سود جو و دلالان با روش هاي خاص سعي درفروش اتومبیل هاي آسيب ديده و تصادفي به جای خودروی سالم دارند. عدم شناخت ایرادات فنی و بدنه این خودروها در هنگام خرید، علاوه بر متحمل شدن خسارات سنگين توسط خریداران در برخی موارد حتی سلامت و جان آنها را هم تهدید    می کند.

شرکت همراه مکانیک در سال 1392 با هدف مرتفع سازی معضلات مذکور در زمینه خرید و فروش خودرو دست دوم تاسیس شد. این مجموعه با بکارگیری 3 تن از کارشناسان خبره، مجرب و آموزش دیده در ابتدای امر آغاز به کار کرد.

 

در این مقاله گفتگویی کوتاه با اولین کارشناس همراه مکانیک، آقای محمد نوری انجام دادیم که در ادامه از شما دعوت می کنیم آن را مطالعه نمایید:


از شروع به کارتان در همراه مکانیک بگویید:


پیش از تاسیس شرکت همراه مکانیک در سال 1392، با دعوت جناب آقای سجاد باقری، مدیرعامل شرکت، برای کسب دانش کارشناسی خودرو، در دوره تخصصی در دانشگاه صنعتی شریف حضور پیدا کردم و مسائل مربوط به بدنه و فنی خودرو از قبیل دیاگ و ECU فراگرفتم.

همین ابتدا می پرسم، درصد احتمال خطای شما به عنوان کارشناسی خودرو چه میزان است؟


در کارشناسی بدنه و رنگ بوسیله تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه تست رنگ خودرو درصد احتمال خطا تقریبا به صفر میرسد، ولی چناچه تنها به چشم غیر مسلح اکتفا شود احتمال خطای 20 درصدی موجود است.

در تشخیص کم کردن کیلومتر خودرو در برخی خودروها با تست دیاگ قابل تشخیص نمیباشد و عملاً کارشناسان خبره میتوانند حدود تقریبی پیمایش خودرو را مشخص نمایند که این موضوع تا حدی درصد خطا را بالا می برد.

چه خودروهایی نیاز به کارشناسی ندارد؟


خودرو اینچنینی وجود ندارد! تا به امروز با تعدادی زیادی از خودروها، حتی خودروهای خارجی برخورد کرده ام که در نمایندگی های اصلی اقدام به کم کردن کیلومتر آن شده یا بهنگام جابجایی بوسیله خودروبرها یا در نمایشگاه، پس از آسیب دیدن بدنه، رنگ یا تعویض در قسمت هایی از آنها مشاهده شده است.


در چه خودرویی بیشتر با کم کردن کیلومتر برخورد کرده اید؟


شاید نزدیک به 70 درصد پژو پارس هایی که من کارشناسی کردم، این مشکل را داشتند که خوشبختانه کم کردن کیلومتر در این خودرو، با انجام تست دیاگ به راحتی قابل تشخیص است.

عجیب ترین خودرویی که کارشناسی کرده اید چیست؟


به یاد دارم یک خودروی پراید مدل ١٣٨٤ بود. فروشنده خودرو مدعی بود که خودرو کاملا سالم است و تنها یک گلگیر دارای رنگ می‌باشد. در بررسی اولیه، به بالا بودن ضخامت رنگ بر روی هر دو ستون‌ جلویی خودرو پی بردم و بنا بر درخواست خریدار، خودرو را به یک چال مکانیکی انتقال دادیم و پس از بررسی های بیشتر مشاهده شد که خودرو از قسمت درب‌ها به جلو مربوط به یک خودروی دیگر و از آن قسمت به قبل مربوط به خودروی دیگری بوده است! و با مهارت این دو قسمت به هم جوش داده شده بود! نکته جالب این بود که فردای آن روز با تماس تلفنی بصورت ناشناس با صاحب خودرو، ایشان همچنان ادعا مینمود که اتومبیل تنها دارای یک گلگیر رنگ است!

بطور میانگین چند درصد از خودروها پس از انجام کارشناسی با ادعای فروشنده مطابقت ندارد؟


بطور تقریبی 80 درصد خودروها پس از انجام کارشناسی با ادعای فروشنده مغایرت دارد. جالب اینکه نزدیک به 50 درصد فروشندگان از ایرادات خودرو خود اطلاع ندارند زیرا خودشان بدون کارشناسی مبادرت به خرید خودرو نموده اند. اما متاسفانه 20 تا 30 درصد افراد با علم به مشکلات خودروی خود، برای دستیابی به اهداف سودجویانه از اعتماد خریدران سو استفاده می کنند.


پیشنهادی برای تشخیص افرادی که علی رغم دانستن ایرادات فنی و بدنه اقدام به اظهاراتی خلاف واقعیت می کنند دارید؟


شاید یک راه حل ساده ولی اثرگذار در این زمینه این است که به فروشنده بگویید چنانچه خودرو کارشناسی شد و با ادعای شما در خصوص بی ایراد بودن، مغایرت داشت هزینه کارشناسی را فروشنده پرداخت کند. با همین روش تعداد کثیری از فروشنگان در ادامه دادن به دروغ خود سست می شوند.

و آخرین سوال، آیا پیشنهاد رشوه از سوی فروشندگان اتفاق می افتد؟
متاسفانه بله. بخاطر دارم که برای کارشناسی یک خودرو لندکروز از سوی شرکت مراجعه کردم و پس از بررسی خودرو متوجه ضربه شدید به شاسی جلو شدم. فروشنده که از پی بردن من به این ایراد مطلع شد، بطور مخفیانه با پیشنهاد مبلغی 3 میلیون تومانی سعی در اقدام به رشوه داشت که به یاری خداوند از قبول این پیشنهاد سرباز زدم.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مهدی
1398-09-20 23:00

دمت گرم رشوه نگرفتی