فونیکس fx بخریم یا نه؟ مزایا و معایب فونیکس fx

فهرست مطالب


فونیکس fx یکی از کراس‌اوورهای چینی محبوب بازار کشور ما محسوب می‌شود و از ابتدای حضور در ایران مورد استقبال خریداران قرار گرفت. البته با همه این محبوبیت، فونیکس fx در بازار تنها نیست و با توجه به محدوده قیمتی‌اش باید با تعداد زیادی از کراس‌اوورهای هم‌وطن خود رقابت کند.  

به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در ادامه به بررسی مزایا و معایب فونیکس fx بپردازیم تا ارزش خرید این کراس‌اوور جوان پسند را در مقابل رقبای پرتعدادش بسنجیم. اگر شما هم قصد خرید خودرویی دارید که علاوه بر استفاده‌های معمول بتواند تاحدودی به حس هیجان طلبی شما هم پاسخ بدهد، در ادامه همراه ما باشید.

لازم به ذکر است که با توجه به تعداد بسیار بیش‌تر فونیکس fx پرمیوم در بازار، ما هم در ادامه مزایا و معایب فونیکس fx پرمیوم را بررسی خواهیم کرد.

 

فونیکس fx چه مزایایی دارد؟

در ابتدا نگاهی به مزایای فونیکس fx خواهیم داشت تا ببینیم چه عواملی خرید این محصول جوان‌پسند مدیران خودرو را توجیه پذیر می‌کنند.

مزیت اول: چهره به‌روز و جوان پسند

فونیکس fx به لطف المان‌هایی مثل جلوپنجره بدون فریم، چراغ‌های جلو قرارگرفته در سپر، حالت شناور سقف و… چهره‌ای کاملاً مدرن دارد. ضمن این‌که مواردی مثل رینگ‌های مشکی، آینه‌های جانبی پایه‌دار روی درب‌ها و یک‌سری جزئیات قرمز رنگ، حالتی اسپرت و جوان‌پسند به ظاهر بیرونی این خودرو داده است.

 

مزایای فونیکس fx

 

کابین فونیکس fx هم با وجود مواردی مثل پشت آمپر یکپارچه با مانیتور سیستم مالتی مدیا، لیور دنده الکترونیکی، غربیلک فرمان D کات و طرح مخفی دریچه‌های تهویه مطبوع، همان چیزی است که از یک خودرو روز دنیا توقع داریم.

بنابراین بحث طراحی را باید یکی از مزایای فونیکس fx محسوب کنیم.

 

مزیت دوم: توانایی فنی مناسب

تیپ رایج فونیکس fx در بازار ایران یعنی فونیکس fx پرمیوم به یک پیشرانه 1.6 لیتری TGDI با حداکثر قدرت 197 اسب بخار و حداکثر گشتاور 290 نیوتن متر، در کنار یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه مجهز است.

این مجموعه فنی شتاب صفرتاصد 8 ثانیه و حداکثر سرعت 206 کیلومتر در ساعت را برای فونیکس fx به ارمغان می‌آورد که برای یک کراس‌اوور چینی اعداد بسیار خوبی محسوب می‌شود.

هماهنگی پیشرانه و گیربکس فونیکس fx در عمل هم معقول است و این خودرو لذت رانندگی بسیار خوبی را در کلاس خود ارائه می‌دهد.

 

مزیت سوم: آپشن‌های کامل

فونیکس fx علاوه بر آپشن‌هایی مثل صندلی‌های برقی جلو با گرم‌کن و سردکن، سانروف، شارژر وایرلس تلفن همراه، درب صندوق بار برقی، نورپردازی داخلی، تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله و… از رادارها و سیستم‌های کامل کمکی رانندگی موسوم به ADAS هم بهره می‌برد که به آن قابلیت رانندگی اتوماتیک سطح 2.5 را می‌بخشند.

 

مشکلات فونیکس fx

 

در واقع فونیکس fx یکی از کامل‌ترین لیست‌های آپشنی رده قیمتی خود را دارد و از این بابت جای گله‌ای را برای خریدار  باقی نمی‌گذارد.

 

مزیت چهارم: ایمنی بالا

به عنوان آخرین مورد در فهرست مزایای فونیکس fx باید به ایمنی بالا این خودرو اشاره کنیم. فونیکس fx با تجهیز به امکاناتی مثل ترمز اضطراری اتوماتیک، هشداردهنده نقاط کور، هشداردهنده عدم رانندگی بین خطوط، هشداردهنده موانع متحرک عقب در هنگام خروج از پارک، 6 ایربگ 10 نقطه‌ای و… از نظر ایمنی در جایگاه بسیار خوبی قرار می‌گیرد.

به علاوه فونیکس fx جزو معدود خودروهای چینی است که در مؤسسه اروپایی EURO NCAP تحت تست تصادف قرار گرفته و امتیاز 5 ستاره را کسب کرده است. همین مسئله باعث می‌شود تا بتوانیم به وضعیت ایمنی این خودرو اعتماد لازم را داشته باشیم.

 

معایب فونیکس fx چیست؟

حالا وقت آن است که به سراغ بررسی معایب فونیکس fx برویم و با نقاط ضعف این فرزند جوان مدیران خودرو هم آشنا شویم.

عیب اول: کیفیت نه چندان مطلوب متریال کابین

محصولات خانواده فونیکس مدیران خودرو نسبت به محصولات برند ام وی ام لوکس‌تر هستند و سطح بالاتری از کیفیت را ارائه می‌دهند. اما فونیکس fx چندان این قاعده را رعایت نکرده و اکثر بخش‌های کابین آن از پلاستیک خشک ساخته شده است.

 

کابین فونیکس fx

 

هرچند این پلاستیک‌های خشک کیفیت زننده‌ای ندارد اما از خودرویی با این برند و سطح قیمتی توقع بالاتری داریم.

 

عیب دوم: فضای دل‌گیر ردیف عقب

فضای کابین فونیکس fx در ردیف عقب قابل قبول است و حداقل تا وقتی دو نفر سرنشین در آن حضور دارند، کمبود فضایی را حس نمی‌کنند. اما یکپارچه بودن پشت‌سری صندلی‌های جلو با کل صندلی در کنار شیشه جانبی کوچک، فضایی دل‌گیر را برای سرنشینان عقب ایجاد کرده است که این دل‌گیر بودن را می‌توانیم جزو مشکلات فونیکس fx محسوب کنیم.

 

عیب سوم: صندوق بار کوچک

به عنوان آخرین مورد در فهرست معایب فونیکس fx باید به فضای کوچک صندوق بار این خودرو اشاره کنیم. در حالی که تقریباً تمام کراس‌اوورهای هم رده فونیکس fx در بازار کشورمان صندوق بارهای بالای 400 لیتر دارند، صندوق بار 292 لیتری فونیکس fx کوچک به نظر می‌رسد.

 

فضای صندوق فونیکس fx

 

شاید گنجایش صندوق بار برای خریداران فونیکس fx (که اکثراً جوان هستند) چندان مهم نباشد اما در هر حال فونیکس fx یک کراس‌اوور است و قابلیت استفاده‌های خانوادگی را دارد. در این شرایط، فضای کوچک صندوق بار این خودرو می‌تواند تاحدودی مشکل ساز شود.

بیشتر بخوانید:

 

بالأخره فونیکس fx بخریم یا نه؟

فهرست مزایا و معایب فونیکس fx را باهم دیدیم و حالا وقت آن است که در خصوص ارزش خرید نهایی این خودرو صحبت کنیم. در واقع عمده مشکلات فونیکس fx مربوط به زمانی می‌شود که قصد داریم از این خودرو استفاده‌های خانوادگی کنیم.

بنابراین اگر جوان هستید و خانواده کم جمعیتی دارید، می‌توانیم خرید فونیکس fx را به شما توصیه کنیم. اما اگر در سنین میان‌سالی هستید و در رانندگی بیش‌تر از هیجان به دنبال آرامش می‌گردید، با پرداخت مبلغی نسبتاً مشابه با قیمت فونیکس fx می‌توانید کراس‌اوورهای خانوادگی‌تری نیز پیدا کنید. برای اطلاع از قیمت FX پریمیوم کلیک کنید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مصطفی شمخانی
1403-01-13 02:29

اف ایکس نهایت زیبایی و مهندسی چین فوق العاده ست عاااالی