رنو کپچر بخریم یا نه؟ مزایا و معایب رنو کپچر

فهرست مطالب


حضور فرانسه در بازار خودروی ایران همواره با فراز و نشیب زیادی همراه بوده است. هر زمان پیچ تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران سفت شده، خودروسازان فرانسوی بازار ایران را ترک کرده‌اند. در عین حال، هر زمان که خودروهای فرانسوی در ایران عرضه شده‌اند، محبوبیت نسبتا زیادی پیدا کرده‌اند. رنو کپچر یکی از خودروهایی است که از سوی شرکت رنو فرانسه تولید شد. مدل‌های 2015 تا 2017 رنو کپچر در بازار ایران عرضه شده‌اند. در این مطلب قصد داریم به بررسی مزایا و معایب رنو کپچر بپردازیم که طرفداران و مخالفان خاص خود را در بازار دارد.

 

رنو کپچر چه مزایایی دارد؟

رنو کپچر موجود در بازار ایران در سال 2014 میلادی طراحی توسط شرکت فرانسوی رنو طراحی شده است. این خودرو به‌عنوان یک مینی کراس اوور در تعداد محدود عرضه شد؛ در سال‌های ابتدایی نیز مزایای رنو کپچر توجهات زیادی را جلب کرد. از جمله مهم‌ترین مزایای رنو کپچر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1. طراحی ظاهری فانتزی

طراحی ظاهری رنو کپچر را نمی‌توان به‌عنوان یک مزیت قطعی برای این خودرو به‌شمار آورد. با نگاهی به طراحی ظاهری این خودرو متوجه خواهید شد که تا حد زیادی از المان‌های فانتزی در بخش‌های مختلف آن استفاده شده است. موضوعی که باعث شده تمام ویژگی‌های یک خودروی اسپرت در طراحی رنو کپچر وجود نداشته باشد.

 

نمای پشت رنو کپچر

 

همین موضوع باعث شده که برخی از خریداران در بازار رابطه خوبی با طراحی رنو کپچر برقرار نکنند. در عین حال بعضی دیگر از خریداران به‌خصوص خانم‌ها علاقه‌مند به این مینی کراس اوور هستند. ظاهر دو رنگ بدنه و سقف این خودرو با رنگ‌بندی خاص و منحصربه‌فرد نیز جز مزایای رنو کپچر به‌شمار می‌رود.

 

2. 5 ستاره ایمنی از موسسه Euro-NCAP

رنو کپچر در سال 2013 موفق به دریافت 5 ستاره ایمنی از آزمون تصادف موسسه Euro-NCAP شده است. در بازار خودروی ایران که خبری از استانداردهای مشخص برای ایمنی ماشین‌ها نیست، این موضوع یک امتیاز بزرگ برای رنو کپچر به شمار می‌رود. این خودرو هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان از امنیت نسبتا مناسبی برخوردار است.

 

3. شتاب ثانویه مطلوب

یکی از نکات مهم برای خریداران خودرو در بازار، شرایط شتاب ثانویه ماشین‌ها است. کیفیت شتاب ثانویه خودرو تعیین می‌کند که آیا در سرعت‌های بالا امکان مانور در جاده‌ها برای راننده وجود دارد یا خیر. تجربه رانندگی با رنو کپچر نشان می‌دهد که از نظر شتاب ثانویه عملکرد ایده‌آل دارد. در دفترچه خودرو، حداکثر سرعت آن 192 کیلومتر بر ساعت ذکر شده و شتاب 0 تا 100 آن نیز زیر 11 ثانیه است. البته رانندگان این خودرو تجربه رسیدن به سرعت‌های بالای 200 کیلومتر بر ساعت را هم با رنو کپچر داشته‌اند.

 

مزایای رنو کپچر

 

4. فرمان‌پذیری مناسب

رنو کپچر به‌عنوان یک مینی کراس اوور خودرویی مناسب برای معابر پرترافیک شهری مانند تهران است. ضمن اینکه ابعاد و اندازه کوچک آن برای پیدا کردن جای پارک هم به‌شما کمک می‌کند. رانندگانی که تجربه سواری با آن را دارند، نسبت هندلینگ و فرمان‌پذیری آن در شرایط مختلف مانند سر پیچ‌ها ابراز رضایت می‌کنند. میدان دید مقابل راننده در این خودرو ایده‌آل است. هر چند که دید عقب به‌دلیل کوچک بودن مساحت شیشه‌های عقب کمی محدود است.

سیستم‌های کمکی متنوعی نیز برای تجربه رانندگی آسان با این خودرو پیش‌بینی شده‌اند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • کروز کنترل (روی سرعت‌های زوج)
  • سیستم پایداری ESP
  • سیستم کنترل HSA در سراشیبی
  • سیستم محدود کننده سرعت
  • سیستم ضد لغزش ASR
  • سیستم کنترل کشش TCS

 

5. عایق‌بندی مناسب

برخی از خودروهای داخلی از نظر عایق‌بندی شرایط مناسبی ندارند و به‌خصوص در سرعت‌های بالا سروصدای زیادی سرنشینان ماشین را اذیت می‌کند. یکی از مزایای رنو کپچر عایق‌بندی مناسب کابین آن است. موضوعی که از ورود صدای بیش از حد به کابین جلوگیری می‌کند و آرامش بیشتری را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد.

 

6. استهلاک کم

کسانی که چند سال تجربه رانندگی با رنو کپچر را دارند، نسبت به استهلاک پایین این خودرو اتفاق نظر دارند. اگر تجربه مالکیت خودروهای پرخرج را داشته باشید، به‌خوبی درک می‌کنید که کم استهلاک بودن یک خودرو چه موهبت بزرگی است. بسیاری از رانندگان معتقدند که رنو کپچر به جز سرویس‌های دوره‌ای، خرج چندانی روی دست صاحبان خود نمی‌گذارد.

 

7. مصرف سوخت پایین

در دفترچه رنو کپچر مصرف سوخت ترکیبی آن برابر 5.9 لیتر در 100 کیلومتر ذکر شده است. البته در عمل ممکن است مصرف سوخت این خودرو تا حدود 7 لیتر هم افزایش پیدا کند. به‌هر حال در مقایسه با بسیاری دیگر از کراس اوورهای موجود در بازار ایران، مصرف سوخت این خودرو کمتر است.

این خودرو از سیستم مصرف بهینه موتور نیز برخوردار است. شما می‌توانید خودرو را روی حالت اکو (ECO) تنظیم کنید که در این حالت توربوشارژ روشن نمی‌شود. در نتیجه مصرف سوخت بهینه‌تر می‌شود. این حالت رانندگی برای تردد در معابر شلوغ شهری انتخاب مناسبی است.

 

نمای جانبی رنو کپچر

 

معایب رنو کپچر چیست؟

برای تصمیم‌گیری درباره خرید رنو کپچر لازم است که مزایا و معایب رنو کپچر را در کنار یکدیگر بررسی کنید. این خودرو چند نقطه ضعف جدی هم دارد که نباید به‌سادگی از کنار آن‌ها عبور کنید. در اینجا به‌بررسی تعدادی از معایب رنو کپچر می‌پردازیم.

 

1. حجم موتور کم

حجم موتور رنو کپچر 1.2 لیتر است. هر چند این خودرو دیفرانسیل جلو، وزن سبکی دارد؛ اما باز هم انتظار می‌رود که یک ماشین در کلاس مینی کراس اوور، از موتور با حجم بیشتری بهره ببرد. در عین حال این خودرو در دور موتور 2000 امکان تولید قدرت 120 اسب بخار و گشتاور 120 نیوتن متر را دارد که برای یک موتور توربوشارژ با ظرفیت کم، وضعیت نسبتا قابل قبولی است. در مجموع باید بدانید که رنو کپچر موتور فوق‌العاده‌ای ندارد.

 

2. گران بودن قطعات یدکی

بعد از تشدید دوباره تحریم‌ها در دوره پسابرجام، شرکت رنو بار دیگر همکاری خود را با ایران خودرو قطع کرد. امروز که چند سال از زمان خروج دوباره رنو از بازار ایران می‌گذرد، یکی از مشکلات رنو کپچر، کمیاب شدن قطعات یدکی اصلی است. در عین حال قطعات یدکی موجود نیز از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند. به‌همین دلیل در صورتی که خودرو نیاز به تعمیر پیدا کند، احتمالا باید هزینه زیادی بپردازید. گیربکس 6 دنده 2 کلاچه این خودرو نمونه‌ای قطعاتی که در صورت خرابی نیاز به صرف هزینه تعمیر بالایی دارد.

 

3. فضای کم سرنشینان عقب

کسی که به‌سراغ مینی کراس اوور مانند رنو کپچر می‌رود، باید توجه داشته باشد که این ماشین برای خانواده‌های پرجمعیت کمی چالش برانگیز خواهد بود. در بخش عقب این خودرو 3 سرنشین بزرگسال کمی با زحمت جا می‌شوند. این موضوع برای افراد قد بلند بیشتر به‌چشم می‌آید و ممکن است در مسافت‌های طولانی دچار زحمت شوند.

 

نمای داخلی رنو کپچر

 

4. ترمز عقب کاسه‌ای

رنو کپچر علاوه بر ترمز ABS و سیستم الکترونیکی توزیع نیروی ترمز (EBD)، از سیستم ترمز اضطراری (EBA) نیز بهره می‌برد. در عین حال یکی از معایب رنو کپچر، استفاده از ترمزهای عقب کاسه‌ای است. این در حالی است که در بسیاری از خودروهای هم رده رنو کپچر، معمولا ترمزهای عقب نیز از نوع دیسکی خنک شونده هستند.

 

5. آپشن‌های رفاهی کم نسبت به رقبا

رنو کپچر در سال 2014 طراحی شده و آخرین مدل موجود در ایران آن مربوط به سال 2017 است. با‌توجه‌به زمان نسبتا زیادی که از عرضه آخرین مدل رنو کپچر سپری شده، بدیهی است که در مقایسه با خودروهای جدیدتر موجود در بازار ایران از نظر آپشن‌های رفاهی کمی ضعیف‌تر باشد.

به‌عنوان مثال روکش‌های صندلی این خودرو تماما پارچه‌ای هستند. خبری از سقف سانروف در رنو کپچر نیست. متریال به‌کاررفته در طراحی داشبورد آن هم پلاستیک خشک و بی‌کیفیت است. بعضی از رانندگان نیز نسبت به کیفیت سیستم مولتی مدیای رنو کپچر انتقاداتی را مطرح می‌کنند. مدل‌های قبل از سال 2016 رنو کپچر نیز از آپشن تنظیم برقی صندلی برخوردار نیستند.

 

مشکلات رنو کپچر

 

6. تاخیر در شتاب اولیه

یکی از معایب رنو کپچر که بسیاری از رانندگان این خودرو با آن مواجه شده‌اند، تاخیر در شتاب اولیه است. این موضوع به‌دلیل نوع طراحی سیستم گیربکس خودرو است که باعث می‌شود امکان تیک آف چندان مناسبی با این خودرو وجود نداشته باشد.

 

رقبای رنو کپچر در بازار ایران

رنو کپچر در زمان نگارش این مطلب (فروردین 1403) بسته به مدل و میزان کارکرد بین 1 میلیارد 400 تا 1 میلیارد و 900 میلیون تومان در بازار ایران خرید و فروش می‌شود. اگر بدون توجه به کلاس خودرویی رنو کپچر، صرفا به دنبال خودروهایی هم رده از نظر قیمت در بازار هستید، گزینه‌های زیر به‌عنوان مدل‌های صفر انتخاب‌های قابل تامل پیش روی شما هستند:

  • تیگو 7 پرو
  • فونیکس FX
  • جک S5
  • آریزو 6 پرو
  • تیگارد X35
  • چانگان CS35
  • فیدلیتی پرایم
  • کی ام سی T8
  • هایما S7

در عین حال یکی از خودروهای رقیب رنو کپچر که از نظر کلاس هم شباهت زیادی با هم دارند، پژو 2008 است. این خودرو از موتور قوی‌تری برخوردار است. در عین حال امنیت بالاتر، استهلاک کم و مصرف سوخت پایین از مزایای رنو کپچر نسبت به پژو 2008 هستند.

سانگ یانک تیولی یکی دیگر از رقبای رنو کپچر در بازار ایران است. این خودرو هم از نظر قیمت در شرایط مشابهی نسبت به رنو کپچر به سر می‌برد. خودروی دیگر هم کلاس با رنو کپچر که البته قیمت بالای 2 میلیارد تومان دارد، سیتروئن C3 است.

 

بالاخره رنو کپچر بخریم یا نه؟

در این مطلب به بررسی مزایا و معایب رنو کپچر پرداختیم. همان‌طور که شاهد بودید مواردی همچون استهلاک کم، مصرف سوخت پایین، شتاب ثانویه مناسب، هندلینگ مطلوب و … جز مهم‌ترین مزایای رنو کپچر هستند. در عین حال حجم موتور کم، فضای کم سرنشینان عقب، آپشن‌های رفاهی محدود و … نیز در ردیف مهم‌ترین معایب رنو کپچر به‌شمار می‌روند. تصمیم‌گیری نهایی در رابطه با خرید رنو کپچر بر عهده شماست. اگر تجربه رانندگی با این خودرو را دارید، نظرات خود را پیرامون مزایا و مشکلات رنو کپچر با ما در میان بگذارید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
1 دیدگاه
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
رحیمی
1402-12-14 14:02

دلال جماعت با هزار سفسطه و مغلطه زمین و زمان را بهم میدوزند که بگویند آره کپچر فسقلی بی آپشن و رده خارج  سرآمد خودروهاست، خوب خودرویی که آپشن و امکانات نداشته باشه معلومه خرابی هم نداره مانند تندر۹۰ نسل اول . البته کپچر جدید سال ۲۰۲۳ رنو هم در ابعاد و هم در آپشن و امکانات و هم در بعد فنی برتر هست و کسی منکرش نیست ، ولی اینجا سخن از کپچرهای رده خارج موجود در ایرانه که حدود ده سال کارمی باشند و از نظر فنی بسیار مستعمل و مستهلک هستند و از نظر آپشن تقریبا در حد… بیشتر »