مقایسه تیوولی اسپشیال با دیگنیتی پرایم

فهرست مطالب


این روزها تیوولی اسپشیال به یکی از رقیبان نسبتا جدید برای دیگنیتی پرایم بهمن موتور تبدیل شده است. این دو کراس اوور شهری از لحاظ قیمتی تقریبا به صورت شانه‌به‌شانه در بازار با یکدیگر رقابت می‌کنند و در این مقاله می‌خواهیم به مقایسه تیوولی اسپشیال با دیگنیتی پرایم بپردازیم تا ببینیم کدام یک گزینه بهتری است و ارزش خرید بالاتری دارد. پس اگر قصد خرید تیوولی یا دیگنیتی را دارید و از خود می‌پرسید تیوولی اسپشیال بخریم یا دیگنیتی پرایم؟ مجله خودرو همراه مکانیک را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

مقایسه طراحی

 پیش از پرداختن به مقایسه تیوولی اسپشیال با دیگنیتی پرایم از لحاظ طراحی، ابتدا بهتر است که اشاره کنیم تیوولی اسپشیال نسخه جدیدی از سانگ یانگ تیوولی توربو است که در سال ۱۴۰۰ به صورت مونتاژی از سوی رامک خودرو به بازار ایران ارائه شد. علاوه بر مجهز بودن به پیشرانه توربوشارژ و همچنین اضافه شدن برخی آپشن‌های رفاهی جدید، تیوولی اسپشیال در بخش‌هایی مثل گرافیک چراغ‌های جلو و استفاده از مه شکن سه‌تایی، از نسخه قبلی خود یعنی تیوولی توربو فایتر (اولین مدل تیوولی توربو) متمایز می‌شود. 

طراحی تیوولی اسپشیال در مقایسه با دیگنیتی پرایم خشن و تهاجمی‌تر به نظر می‌رسد. اصولا در ترسیم نمای چهره و سایر بخش‌های تیوولی اسپشیال به صورت عمده از خطوط و اشکال هندسی زاویه‌دار استفاده شده که شمایلی اسپرت به این خودرو می‌بخشد. 

اما در طرف دیگر طراحی کوپه مانند دیگنیتی با ظرافت بیشتری همراه بوده و درجه لوکس بودن افزون‌تری را به نمایش می‌گذارد. بنابراین بسته به نوع سلیقه مشتری هر کدام از این دو محصول می‌تواند طراحی جذاب و به‌روزی را ارائه دهد. هرچند که شاید در نگاه اول سلیقه بیشتر مشتریان به‌ویژه خانواده‌ها با دیگنیتی همراه باشد.

دیگنیتی پرایم

 در مورد طراحی داخلی نیز باید گفت که وضعیت دیگنیتی جذاب و به‌روزتر به نظر می‌رسد. به‌ویژه طراحی داشبورد این خودرو در مقایسه با تیوولی اسپشیال چشم‌نوازتر است. کیفیت متریال حاضر در کابین هر دو خودرو نسبتا متقاعدکننده احساس می‌شود اما از لحاظ میزان فضا در صندلی‌های ردیف عقب به‌ویژه از لحاظ فضای پا، وضعیت دیگنیتی بهتر از حریف است.

نمای داخل دیگنیتی

حجم و گنجایش صندوق عقب نیز در دیگنیتی پرایم بسیار بیشتر بوده و فضای وسیع‌تری را جهت قرار دادن لوازم به‌ویژه جهت مسافرت در دسترس قرار می‌دهد. اگر اهل مسافرت بوده و فضای صندوق خودرو برایتان مهم است، خرید دیگنیتی گزینه بهتری برای شماست. جهت اطلاع ظرفیت صندوق تیوولی معادل ۴۲۳ لیتر است اما دیگنیتی در قسمت پشت خود محفظه‌ای به حجم ۷۸۰ لیتر تدارک دیده است.

نمای داخل تیوولی اسپشیال

مقایسه فنی تیوولی اسپشیال و دیگنیتی پرایم

برنده مقایسه فنی تیوولی اسپشیال و دیگنیتی پرایم از همین ابتدا مشخص است، زیرا تیوولی اسپشیال هم پیشرانه پرقدرت‌تری دارد و هم ‌وزن آن به نسبت سبک‌تر از حریف است. بنابراین توان حرکتی هیجان‌انگیزتر و دینامیک رانندگی چابک‌تری از خود بروز می‌دهد.

در این راستا تیوولی اسپشیال توربو از یک موتور پرخوران توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر قدرتی معادل ۱۶۳ اسب بخار و گشتاور ۲۶۳ نیوتن متر بیرون می‌کشد. گیربکس این خودرو نیز از نوع شش سرعته اتوماتیک متعارف AT است که کارایی و استهلاک مناسب‌تری در مقایسه با دیگر جعبه دنده‌ها به‌ویژه جعبه دنده سی وی تی دیگنیتی ارایه می‌دهد. 

موتور تیوولی اسپشیال

محصول بهمن موتور نیز از یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ استفاده می‌کند اما قدرت موتور آن برابر ۱۴۸ اسب بخار است و بیشینه گشتاور آن نیز به ۲۲۰ نیوتن متر می‌رسد. با توجه به استفاده دیگنیتی پرایم از گیربکس سی وی تی و همچنین اضافه‌وزن ۲۳۵ کیلوگرمی آن نسبت به حریف، باید گفت که در بخش فنی و از لحاظ شتاب سواری دیگنیتی پرایم نمی‌تواند حریف قدری برای تیوولی اسپشیال توربو باشد. در تایید این سخن باید اشاره کنیم که شتاب صفر تا صد محصول سانگ یانگ چیزی حدود ۹.۵ ثانیه برآورد می‌شود اما این رقم برای دیگنیتی پرایم به حوالی ۱۳ ثانیه می‌رسد. 

عملکرد سیستم تعلیق هر دو خودرو در جذب ضربات جاده تقریبا رضایت‌بخش و لذت آفرین است اما شاید سرنشینان دیگنیتی از این لحاظ رضایت بیشتری از اتومبیل خود داشته باشند. از لحاظ هندلینگ و پایداری و چسبندگی در سر پیچ‌ها نیز وضعیت دیگنیتی تا حدودی بهتر ارزیابی می‌شود. به‌ویژه با توجه به نسبت بالاتر قدرت موتور به وزن در تیوولی اسپشیال، احتمال بروز بیش یا کم‌فرمانی در عبور پرشتاب از مسیرهای منحنی شکل، بیشتر از حریف خواهد بود.

مدل خودرو

بهمن دیگنیتی پرایم

تیوولی اسپشیال

پیشرانه

چهار سیلندر توربو شارژر با آرایش خطی سیلندرها

چهار سیلندر توربو با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (lit)

1.5

1.5

حداکثر قدرت(اسب بخار)

148

163

حداکثر گشتاور(نیوتن‌متر )

220 

263 

گیربکس

اتوماتیک CVT با قابلیت تیپ‌ترونیک 6 سرعته 

6 سرعته اتوماتیک AT

مصرف سوخت (ترکیبی)

7.3 لیتر در صد کیلومتر

– لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

13

9

حداکثر سرعت (Km/h)

180

175

مقایسه آپشن‌ های تیوولی اسپشیال و دیگنیتی پرایم

با توجه به قیمت تیوولی در نسخه اسپشیال و دیگنیتی پرایم، این دو خودرو امکانات متنوع و تقریبا سطح بالایی در اختیار سرنشینان خود می‌گذارند. با این حال وجود رادار هشدار نقطه کور و سردکن صندلی‌های جلو برای تیوولی اسپشیال یک مزیت محسوب می‌شوند. نبود دریچه اختصاصی برای سیستم تهویه ردیف عقب نیز یک انتقاد اساسی نسبت به چنین خودرویی با چنین سطح قیمتی به شمار می‌رود.

امکانات دیگنیتی پرایم

کروز کنترل، کنترل کشش و هرزگردی، کنترل پایداری، ترمز کمکی، کنترل سرعت خودرو در شیب، کنترل توقف در سربالایی، چهار کیسه‌های هوای جلو و جانبی، درب صندوق برقی، دوربین عقب، سنسورهای پارک جلو و عقب، دوربین ۳۶۰، تنظیم شش جهته برقی صندلی راننده،روکش صندلی چرمی، نمایشگر ۱۰.۲۵ اینچی، بلوتوث، استارت دکمه‌ای، ورود بدون کلید، آینه‌های جانبی برقی به همراه گرمکن، چراغ روز یا دیلایت، تهویه مطبوع اتوماتیک، برف‌پاک‌کن خودکار جلو، درب باک برقی، دوربین ثبت وقایع رانندگی و…

آپشن های دیگنیتی پرایم

امکانات تیوولی اسپشیال

شش کیسه هوا، ترمز کمکی، سیستم کنترل کشش و پایداری، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل سرعت در شیب، سنسورهای پارک جلو و عقب، دیلایت، اتولایت، نمایشگر لمسی ۹ اینچی، دوربین عقب، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، روکش چرمی صندلی، گرمکن و سردکن ردیف جلو، آینه‌های تاشونده برقی، سنسور باران، پایش فشار باد تایرها TPMS، کروز کنترل ، صندلی‌های جلو با تنظیم برقی، رادار هشدار نقطه کور، تهویه اتوماتیک با تنظیم دوگانه، شارژر وایرلس و…

ضمنا از لحاظ مقایسه ایمنی نیز بهتر است بدانید که تیوولی موفق به دریافت چهار ستاره ایمنی از موسسه بسیار معتبر یوروانکپ شده و این در حالی است که هیچ‌گونه اطلاعات دقیقی از نتایج تست ایمنی دیگنیتی در دسترس نیست. بنابراین می‌شود حدس زد که میزان امنیت و استحکام سازه تیوولی در برابر تصادف نسبت به حریف بالاتر باشد و ایمنی مطلوب‌تری را ارایه دهد.

نتیجه‌گیری؛ مقایسه تیوولی اسپشیال با دیگنیتی پرایم از نظر ارزش خرید

در انتهای مقایسه تیوولی اسپشیال با دیگنیتی پرایم باید دو مورد را جزو اصلی‌ترین نقاط ضعف تیوولی اسپشیال نسبت به دیگنیتی تلقی کرد؛ اولین نکته کوچک‌تر بودن کابین این خودرو به‌ویژه صندوق عقب آن است که باعث می‌شود تا تیوولی اسپشیال نسبت به رقیب چینی خودروی مناسب‌تری برای یک خانواده پرجمعیت نباشد. دومین مسئله و شاید اصلی‌ترین نقطه ضعف این خودرو نیز عرضه محدود و خدمات نه‌چندان گسترده آن است که با توجه به خدمات پس از فروش و عرضه نسبتا بیشتر دیگنیتی توسط بهمن موتور، باعث می‌شود تا تیوولی در رقابت با حریف از این لحاظ به گوشه رینگ برود و توان دفاع چندانی از خود نداشته باشد.

نمای عقب تیوولی اسپشیال

 به غیر از این مسائل با توجه به توان حرکتی و شتاب بالاتر، بهره‌مندی از گیربکس شش سرعته اتوماتیک با استهلاک و دردسر کمتر نسبت به گیربکس سی وی تی، امنیت بیشتر و برخورداری از یکی دو مورد آپشن مهم‌تر، باعث می‌شود تا کفه ترازو به نفع تیوولی کمی سنگین‌تر باشد.

نمای عقب دیگنیتی پرایم

 اما دیگنیتی پرایم با توجه به بهره‌مندی از سواری لذت‌بخش، توان حرکتی کافی، کابین نسبتا بزرگ، طراحی ظاهری و داخلی شکیل‌تر و خدمات پس از فروش مناسب توانسته طیف وسیعی از مشتریان را با خود همراه سازد؛ پس در شرایط فعلی بازار می‌توان چنین برداشت کرد که ارزش خرید بالاتری نسبت به تیوولی اسپشیال دارد و از طرفی قیمت دیگنیتی پرایم در بازار کمی پایین‌تر از تیوولی است. خصوصا اینکه رونق خریدوفروش و تیراژ عرضه آن بیشتر از تیوولی اسپشیال بوده است.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
2 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
سعید
1401-08-06 17:48

تفاوت به چه دردی میخوره وقتی من جوان نمیتونم حتی یک تیبا بخرم وفقط باید عکس این ها رو ببینم و حسرت بخورم

امیرعباس یدوی
1401-08-03 10:03

مهم ترین تفاوت این دو شرکت در دزدی وحرام خوری مالک رامک خودرو در چپاول پول های مردم است این مردک از سال ۹۵ پول های مردم را به یغما برده و خودروهای تیولی را در بازار آزاد می فروشد