بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران

فهرست مطالب


این روزها و در بازار آشفته‌ی خودروی ایران صحبت از کراس‌اوورهای اقتصادی کاری بس دشوار است؛ چراکه در حال‌حاضر بسیاری از خودروهای ایرانی نیز با قیمت‌های باورنکردنی به‌فروش می‌رسند. اما گذشته از تمامی این شرایط، با توجه به این‌که اکثریت افراد جامعه توانایی خرید خودروهای خارجی از برندهای مطرح جهانی را ندارند، خودروهایی از کمپانی‌های کم‌آوازه‌تر که اغلب چینی هستند وارد بازار ایران شده‌اند که می‌توان تعدادی از آن‌ها را به‌صورت دست‌دوم یا با قیمت‌های مناسب‌تر در قیاس با رقبا خریداری کرد.

در مقاله « بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران » از مجله همراه مکانیک به ‌معرفی تعدادی از همین کراس‌اوورهای مقرون‌به‌صرفه اختصاص داده‌ایم تا اگر به‌دنبال اطلاعاتی پیرامون خریداری یکی از آن‌ها هستید کمی کمک حال شما باشیم. با ما همراه باشید.

جک s5

اولین خودرویی که در مقاله بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران آن را بررسی می‌کنیم، جک s5 است. تولید جک s5 که می‌توان آن ‌را یکی از موفق‌ترین چینی‌های وارد شده به بازار ایران دانست، از سال ۲۰۱۳ تاکنون ادامه دارد و برای نخسین بار نیز در سال ۱۳۹۳ توسط کرمان موتورز به کشور وارد شد.

jac s5

این کراس‌اوور به واسطه‌ی طراحی زیبا (البته از خودروهای روز دنیا مانند آﺋودی و هیوندا الگوبرداری کرده است) و قیمت تقریبا مناسب خود توانست در همان ابتدای ورود طرفداران زیادی را برای خود دست‌وپا کند. همین استقبال سبب شد که پس از عرضه‌ی مدل دنده‌ای با مشخصات فنی قابل قبول و فروش خوب، مدل اتوماتیک آن نیز در سال ۱۳۹۵ با امکانات بیشتر نظیر صندلی برقی راننده، کنترل پایداری، ایربگ‌های جانبی، سنسور باران و دوربین عقب وارد بازار کشورمان شود و کمبودهای مدل قبلی را تاحدود زیادی جبران کرد.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

البته باید یادآور شویم که کماکان کمبود آپشنی مانند کروز کنترل در این کراس‌اوور احساس می‌شود. گرچه این خودروی پرطرفدار قابل قیاس با کراس‌اوورهای کمپانی‌های مطرح اروپایی نیست اما باتوجه به شرایط کنونی بازار خودرو در ایران می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای طرفداران کراس‌اوور باشد.

مشخصات فنی جک s5 از این قرار است: پیشرانه‌ی ۴ سیلندر توربوشارژ، موتور ۲ لیتری که قدرت ۱۷۴ اسب‌بخار و گشتاور ۲۳۵ نیوتن برمتر آن‌هم از طریق گیربکس ۶ سرعته دنده‌ای یا ۶سرعته اتوماتیک دوکلاچه به چرخ‌ها منتقل می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی در مدل دنده‌ای ۷.۷ لیتر و صفر تا ۱۰۰ را در ۱۰.۸ ثانیه طی می‌کند. مدل اتوماتیک نیز از همین پیشرانه و حجم موتور برخوردار است اما گشتاور آن ۲۶۵ نیوتن برمتر و صفرتا۱۰۰ را در ۱۱.۷ ثانیه طی می‌کند.

هاوال H2

شرکت چینی گریت‌وال موتورز که بیش از سی سال از فعالیت آن می‌گذرد، تولیدکننده‌ی وانت‌های باربری، خودروهای شاسی‌بلند، خودروهای مسافربری و کامیون است. این کمپانی که خودروهای شاسی‌بلند خود را تحت عنوان هاوال راهی بازار می‌کند، چند سالی است که در بازار خودروی ایران نیز حضور دارد. اولین حضور این کراس‌اوور کوچک در ایران مربوط به سال ۲۰۱۴ است که طراحان چینی تلاش زیادی کرده‌اند تا مانند مدل‌های قبلی یک کپی کامل از خودروهای روز دنیا مانند سانتافه نباشد و در این امر نیز تاحدودی موفق بوده‌‌اند.

haval h2

می‌توان گفت که هاوال H2 با ظاهری زیبا و امکانات قابل‌قبولی نظیر ترکشن کنترل، سانروف، سنسور باران، ۶ کیسه هوا، سیستم تهویه دوگانه، کروز کنترل، ترمز کمکی و دوربین عقب، توانسته است تا رضایت مشتریان زیادی را فراهم کند.

در خصوص مشخصات فنی نیز این خودرو پیشرانه‌ی ۴ سیلندر توربوشارژر با حجم موتور ۱.۵ لیتر دارد و قدرت ۱۴۱ اسب‌بخار و گشتاور ۲۰۲ نیوتن برمتری آن‌هم توسط یک گیربکس ۶ دنده‌ی اتوماتیک به چرخ‌ها منتقل می‌شود. مصرف سوخت آن ۹ لیتر در صد کیلومتر است و صفر تا ۱۰۰ را در ۱۱.۹ ثانیه طی می‌کند. در بحث ایمنی هم از موسسه‌ی یورو NCAP استرالیا موفق به کسب ۵ ستاره‌ی ایمنی شده است و بازار دست‌دوم قابل قبولی دارد.

پژو 2008

پژو 2008، کراس‌اوور جمع و جور شهری شرکت پژو در سال ۲۰۱۳ در نمایشگاه ژنو در معرض دید جهانیان قرارگرفت و تا سال ۲۰۱۶ تغییری در طراحی آن ایجاد نشد. اما در سال ۲۰۱۶ از یک فیس‌لیفت جدید رونمایی کرد و در همان سال نیز مونتاژ آن در ایران با همکاری پژو و ایران‌خودرو(ایکاپ) آغاز شد. این خودرو اکنون تولید نسل دوم خود را تجربه می‌کند اما نمونه‌ی موجود از آن در ایران همان فیس‌لیفت نسل اول است و به‌دلیل تحریم‌ها نسل دوم راهی بازار ایران نشده است.

 

با توجه به ‌این‌که پژو کمپانی معتبر و پرآوازه‌ای در دنیا است، با طراحی خوب، عملکرد فنی مناسب و امکانات به‌روز خود در ایران نیز با استقبال خوبی مواجه شده است.

مشخصات فنی آن هم به‌ این شرح است: پیشرانه‌ی ۴ سیلندر توربوشارژ، موتور ۱.۶ لیتر، قدرت آن نیز ۱۶۳ اسب‌بخار و گشتاور ۲۴۰ نیوتن برمتر دارد. شتاب پژو ۲۰۰۸ و مصرف سوخت کم آن (۶.۷ لیتر) نیز از دیگر نکات مثبت این خودرو است. از نقاط ضعف پژو ۲۰۰۸ نیز می‌توان به نبود امکاناتی مانند ورود و استارت بدون کلید و سانروف اشاره کرد.

رنو داستر

یکی دیگر از کراس‌اوورهای اقتصادی مورد بحث ما در این مقاله، رنو داستر است که در نسل اول با برند داچیا شناخته می‌شد و در نسل دوم خود در بسیاری از نقاط دنیا از جمله آسیا و آمریکای جنوبی با برند رنو عرضه شد. این خودرو که برروی پلت‌فرم تندر۹۰ ساخته شده است، توسط نگین خودرو در دو تیپ SE و PE به‌صورت تک دیفرانسیل و دو دیفراسیل وارد بازار ایران شد. البته این خودرو که از عملکرد فنی خوبی برخوردار است و قابلیت آف‌رود داشته و از طراحی منحصربه‌فردی نیز بهره می‌برد، آن‌چنان که باید در بازار ایران با استقبال مواجه نشد.

رنو داستر

این کراس‌اوور متفاوت در تمامی مدل‌های SE دو دیفراسنیل، PE دو دیفرانسیل و Se تک دیفرانسیل از یک پیشرانه‌ی ۴ سیلندر با حجم موتور ۲ لیتر بهره می‌برد، و قدرت همگی آ‌ن‌ها ۱۳۵ اسب‌بخار و گشتاور ۱۹۵ نیوتن برمتر است. شتاب و مصرف سوخت مدل se دیفرانسیل جلو از بقیه تیپ‌ها کم‌تر است. رنو داستر یک کراس‌اوور پرآپشن محسوب نمی‌شود، اما سواری نرمی را با آن خصوصا در مدل دو دیفرانسیل تجربه خواهید کرد. این خودرو از هندلینگ خوبی برخوردار است و خودرویی با هزینه‌ی نگهداری پایین محسوب می‌شود، و از لحاظ ایمنی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد.

سانگ یانگ تیوولی

یکی از خودروهای طراحی شده توسط کمپانی سانگ یانگ که توانست به‌واسطه‌ی طراحی بهتر نسبت به دیگر محصولاتش به موفیت بیشتری دست پیدا کند، تیوولی نام دارد. سانگ یانگ تیوولی که در سال ۲۰۱۶ با دو تیپ الیت و اسپرت وارد بازار خودرو ایران شد، باتوجه به قیمت‌گذاری خوب (البته در آن روزهای ورود به ایران نه در بازارکنونی) و امکانات مناسب، مشتریان زیادی را برای خود دست‌وپا کرد.

در سال ۲۰۱۸ نیز نمونه‌ی فیس‌لیفت این کراس‌اوور وارد بازار ایران شده است که با نام تیوولی آرمور شناخته می‌شود (نمونه‌ی موجود در کره‌ی جنوبی با نمونه‌ی موجود در ایران تفاوت‌هایی دارد). شاید تیوولی خودرویی چندان پرقدرت نباشد، اما برای استفاده‌های درون‌شهری و رانندگی‌های آرام گزینه‌ی مناسبی است. سانگ‌یانگ تلاش کرده است با توجه به قیمت خود، هم طراحی و هم آپشن‌های قابل‌قبولی را در این کراس‌اوور قرار دهد.

سانگ یانگ تیوولی

کابین تیوولی، جادار و از طراحی خوبی برخوردار است؛ اما در کنار این مزایا باید بگوییم که در طول سفر چندان بی‌سروصدا نخواهد بود. مشخصات فنی تیوولی نیز از این قرار است: پیشرانه‌ی ۴ سیلندر، حجم موتور۱.۶ لیتر (بنزینی)، گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک، قدرت ۱۲۸ اسب‌بخار، گشتاور ۱۶۰ نیوتن برمتر و مصرف سوخت ۷.۲ لیتر. هم‌چنین تیوولی، صفر تا ۱۰۰ را در ۱۲.۵ ثانیه طی می‌کند و در بخش ایمنی نیز از موسسه‌ی یوروncap ۴ ستاره‌ی ایمنی را دریافت کرده است.

هایما S7

خودروی دیگری که در مقاله بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران آن را بررسی می‌کنیم، هایما S7 است. یکی دیگر از خودروهای چینی که در بازار آشفته خودرو ایران و قیمت‌های نجومی کراس‌اوورهای اروپایی توانست مشتریان زیادی را به خود جذب کند، هایما S7 است. این خودرو که تولید آن از سال ۲۰۱۰ آغازشده است در سال ۱۳۹۴ نیز وارد بازار کشورمان شد.

هایما S7

درحالی که مدل دنده‌ای این خودرو نیز تولید می‌شود، اما تنها مدل اتوماتیک آن با آپشن‌های بیشتر و پیشرانه‌ی ۲ لیتری وارد بازار ایران شده است (از سال ۹۷ نیز تولید آن متوقف شده است). پس از این مدل اتوماتیک، در سال ۱۳۹۶ یک نمونه توربوشارژ از S7 نیز با پیشرانه‌ی ۱.۸ لیتری و البته امکانات بیشتر، قدرت، شتاب‌گیری و موتور بهتر در دسترس طرفداران این کراس‌اوور در ایران قرار گرفت. هایما S7 با توجه به طراحی خوب خود مخصوصا در مدل توربو، جاداربودن کابین و امکانات رفاهی خوب در این رنج قیمت، می‌تواند انتخاب مناسبی باشد؛ البته برای افرادی که به‌دنبال یک کراس‌اوور شهری هستند و آف‌رود اولویت آن‌ها نیست. بازار دست‌دوم هایما S7 نیز از شرایط خوبی برخورداراست.

چانگان Cs35

اما آخرین کراس‌اووری که در این مقاله بررسی خواهیم کرد، چانگان CS35 است، که در سال ۱۳۹۴ توسط سایپا به بازار خودرو ایران معرفی شد. این خودرو ابتدا توسط سایپا به‌صورت وارداتی عرضه می‌شد، اما پس از مدتی توسط همین شرکت در ایران مونتاژ آن آغاز شد که همین امر نیز در کاهش قیمت آن دخیل بود. چانگان CS35 با دو گیربکس دستی (۵سرعته) و اتوماتیک (۴سرعته) عرضه می‌شود.

چانگان Cs35

نمونه‌ی مونتاژی چانگان در ایران دارای موتور ۱.۶ لیتری است، قدرت آن ۱۱۳ اسب‌بخار و گشتاور ۱۶۰ نیوتن برمتر دارد. این خودرو دارای شتاب چندان زیادی نیست و صفر تا صد را در ۱۵ ثاینه طی می‌کند. امکانات قرار داده شده در چانگان با توجه به قیمت آن مناسب است و مصرف سوخت خوبی دارد. در سوی دیگر، متریال استفاده شده در ساخت کابین کیفیت چندانی ندارد و خدمت پس از فروش آن هم کمی ضعیف است.

جمع‌بندی بررسی بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران

اما در پایان مقاله « بهترین کراس اوور های اقتصادی بازار ایران » باید عنوان کنیم که بدون شک فهرست نام برده شده در این مقاله تنها گزینه‌های اقتصادی در بین کراس‌اوورها نخواهند بود، و می‌توان خودروهایی مانند MVM X33، لیفان X60 و رنو ساندرو استپ وی را نیز در این لیست قرارداد. البته هریک از این خودروها که اغلب چینی هستند، مزایا و معایب گوناگونی دارند که بهتر است قبل از خرید هریک از آن‌ها به دقت مطالعه و بررسی بفرمایید. نکته‌ی آخر این‌که با توجه به انتظار و بودجه‌ی شما و البته بازار متزلزل قیمت خودرو در ایران، این فهرست می‌تواند بازهم تغییرکند.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
5 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
عادل
1402-08-12 10:01
امتیاز دهی :
     

همراه مکانیک نسبت به سایر سایت‌ها هم در قیمت گذاری هم در مجله هایی که منتشر میکنه واقعاً بی طرف و دقیق عمل میکنه که من درود میفرستم به این سایت‌ که پاک هست. در خصوص کراس اوورهای اقتصادی ایران من کاملاً نظر سایت همراه مکانیک رو تایید میکنم بعنوان کسی که ۴ سال ساندرو استپ وی سوارشدم که صفرشو خریده بودم واین خودرو نسبت به قیمتی که الان در آگهی ها من می بینم و خندم میگیره هیچ ارزش خریدی نداره چون سایت دیوار با تخمین های غیر واقعی قیمت ساندرو، به فروشندگان این خودرو آدرس غلط میده و… بیشتر »

سردبیر
1402-08-13 16:00
پاسخ به  عادل

ممنون از شما همراه عزیز

پژمان
1402-06-01 23:52

ممنون برخی اطلاعات شمامفیدبود،آیا۲۰۰۸برای خانواده۵ نفره باآفرودسبک مناسب ااست؟

منوچهر اكبرى
1401-08-07 11:27
امتیاز دهی :
     

مقاله هاتون قدیمی هستند

صدر
1399-10-30 18:26

اطلاعات خوبی کسب کردم.سپاس فراوان