در این مقاله از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به بررسی معایب هیوندای ولستر خواهیم پرداخت. اگر برای شما هم این سوال مطرح است که «چرا هیوندای ولستر نخریم؟» در این مقاله همراه ما باشید تا برخی معایب این هاچبک کوچک را برایتان بیان کنیم.
در بازار ایران محصولات کرهای شرکت هیوندای از محبوبیت فراوانی برخوردار هستند؛ چراکه محصولات این شرکت علاوهبر کیفیت مطلوب، آپشنها و امکانات رفاهی فراوان و طراحی بهروز، قیمتهای مناسبی نیز دارند. در سالهای اخیر شرکت هیوندای اقدام به تولید و عرضه خودروهای لوکستر با آپشنهای بیشتر کرده است. خودروهایی همچون هیوندای سوناتا، هیوندای آزرا و هیوندای جنسیس از خودروهای پرطرفدار بازار ایران هستند که جزو خودروهای نسبتا لوکس نیز محسوب میشوند.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید |
در این میان شرکت هیوندای اقدام به تولید محصولاتی جوانپسندتر مانند هیوندایکوپه و پس از آن هیوندای جنسیس کوپه کرد که با استقبال فراوانی از طرف خریداران جوان روبهرو شد. یکی دیگر از خودروهای اسپرت کمپانی هیوندای را میتوان ولستر دانست؛ خودرویی با طراحی متفاوت و موردپسند افرادی با سلیقه خاص. همراهان گرامی شما میتوانید با مراجعه به صفحه قیمت هیوندای همراه مکانیک علاوهبر اطلاعات دقیق این خودروها از قیمت بهروز آنها نیز مطلع شوید.
معرفی هیوندای ولستر

در سال 2011 خودروی هیوندای ولستر با طراحی اسپرت و هنجارشکن به بازار جهانی عرضه شد. بهطور معمول خودروهای عرضهشده به بازار دارای درهای متقارن در دو سمت خودرو هستند به این معنی که ممکن است خودرو چهار در باشد یا در طراحی یک خودرو از دو در در دو سمت خودرو استفادهشده باشد؛ اما خودروی ولستر اولین خودرویی است که دو در در سمت راست و یک در در سمت چپ خودرو دارد. همین نکته در طراحی خودرو باعث جلب توجه بسیاری از مشتریان، منتقدان و صاحبنظران طراحی خودرو شدهاست.
هیوندای ولستر در ابتدا با مدل 2013 توسط شرکت آسان موتور مهمان جادههای کشورمان شد و با ظاهر جدید و خاص خود مشتریان جوانپسند را به خود مجذوب کرد. در سال 2016 واردات این خودرو به بازار داخلی محدود و پس از مدتی متوقف شد. در ادامه دلایلی که «چرا هیوندای ولستر نخریم؟» را برایتان شرح خواهیم داد.
پارادوکس طراحی با مشخصات فنی

در نگاه اول هیوندای ولستر یک خودروی سوپر اسپرت با شتاب بالا و بسیار جذاب بهخصوص برای نسل جوان و خانمها محسوب میشود. طراحی قدرتمند و جذاب جلوپنجرهها و چراغهای جلو، همچنین ظاهر تخممرغی خودرو و عرضه آن در رنگهای گوناگون همه و همه باعث جذابیت بسیار این خودرو شدهاست. قلب تپنده این هاچبک کوچک یک موتور 4 سیلندر MPI با حجم 1.6 لیتر است که شاید اولین نشانه ضعف این خودرو باشد. هیوندای ولستر توان تولید 128 اسببخار قدرت و 157 نیوتنمتر گشتاور را دارد و این نیرو را توسط یک گیربکس 6 دنده اتومات دو کلاچه به چرخهای جلو منتقل میکند.
همهچیز تا پیش از استارت زدن و شروع حرکت با خودرو بسیار پرهیجان خواهد بود؛ ولی کافی است خودرو را روشن کرده و شروع به حرکت در جادهها کنید؛ آنوقت متوجه خواهید شد که با پیشرانه 1.6 لیتری این خودرو نهایتاً در بهترین حالت میتواند در مدت زمان 11.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که برای یک خودروی اسپرت مناسب بهنظر نمیرسد. اگرچه تغییرات در مدل 2016 این خودرو در موتور و جعبه دنده دو کلاچه این خودرو توانسته است کارکرد بهتری را برای خودرو رقم بزند، اما همچنان با شرایط مطلوبی در شتابگیری خودرو روبرو نخواهید بود.
اگر با حجم موتور پایین به مصرف سوخت پایین نیز دلخوش کرده باشید متوجه خواهید شد که این پارامتر نیز نمیتواند شما را راضی نگاه دارد؛ چراکه هیوندای ولستر با مصرف ترکیبی 7.5 لیتر در 100 کیلومتر چندان هم کم مصرف نیست. البته در کنار مصرف سوخت این خودرو یک باک 50 لیتری برای ذخیره کردن سوخت موردنیاز برای جادههای طولانی در دسترس خواهید داشت.

یکی دیگر از معایبی که برای هیوندای ولستر میتواند محدود کننده باشد، حداکثر سرعت این خودرو است. در نگاه اول طراحی قدرتمند جلوی خودرو و همچنین طراحی آیرودینامیک هیوندای ولستر این حس را به شما القا خواهد کرد که خودروی پرسرعت و پرشتاب سوار میشوید؛ اما در رانندگی با این خودرو شاید اندکی احساستان تغییر کند.
همانطور که در قبل نیز اشاره شد هیوندای ولستر شتاب چندان مناسبی را در اختیار شما نخواهد گذاشت؛پس انتظار نداشته باشید یک خودروی پرشتاب در دسترس شما باشد. این مسئله در حداکثر سرعت نیز بهخوبی به چشم میخورد و با ورود به جادههای برونشهری متوجه خواهید شد که نهایت سرعتی که میتوانید با هیوندای ولستر جادهها را طی کنید، 190 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
شاید بتوان گفت که این سرعت در جادههای ایران با استانداردهای جادهسازی و همچنین قوانین پلیس راهنمایی رانندگی سرعت بالایی بهنظر میرسد؛ ولی جدا از بحث قوانین و استانداردها شاید انتظارات ما از یک خودروی اسپرت با ظاهری کاملاً آیرودینامیک چیزی بیش از این باشد.
در کل میتوان گفت خودروی ولستر به جز جعبهدنده دو کلاچه مناسب، شرایط فنی چندان دلچسبی در مقایسه با ظاهر و طراحی زیبایش ندارد.
طراحی خارجی و طراحی داخلی خودرو

در طراحی خارجی خودروی هیوندای ولستر نکات قابل توجهی نظیر خروجی اگزوز در وسط سپر و خطوط منحنی بر روی درهای کناری میتواند برای قشر جوان جذاب و هیجان انگیز بهنظر برسد، اما به جرأت میتوان گفت که طراحی زیبا و بهروز این خودرو تنها در بدنه و طراحی بیرونی آن خلاصه میشود و فضای کابین این خودرو برای یک هاچبک اسپرت و جوانپسند مناسب بهنظر نمیرسند.
طراحان کمپانی هیوندای سعی داشتهاند درون کابین ولستر از المانهای جذاب و جدید بهره ببرند، اما حس تکراری بودن و قدیمی بودن اجزای تشکیل دهنده کابین میتواند تا حدودی آزاردهنده باشد. در یک حرکت جالب هیوندای دکمه استارت خودروی هیوندای ولستر را در قسمت میانی داشبورد تعبیه کرده است که بسیار زیبا و جذاب بهنظر میرسد، اما ممکن است که سرنشینان خودرو آن را به جای دکمههای سیستم صوتی فشار دهند.

از دیگر معایب هیوندای ولستر میتوان به طراحی فضای داخلی اشاره کرد. باز هم اینجا طراحی بیرونی خودرو کار دست هیوندای داده است و شما با دیدن ظاهر بزرگ خودرو انتظار هاچبکی جادار با فضای مناسب را خواهید داشت؛ ولی به محض نشستن در هیوندای ولستر متوجه میشوید که فضای داخلی خودرو نسبت به جثه بیرونی آن بسیار کوچکتر و کمجاتر است؛ مخصوصا فضای پا و سر سرنشینان عقب هیوندای ولستر بسیار محدود است و در مسیرهای طولانی برای سرنشینان مشکل ایجاد خواهد کرد.
اگرچه هیوندای ولستر از سوی شرکت خودروسازی هیوندای به عنوان یک خودروی ۴ نفر معرفی شده است؛ ولی باید بدانید که به علت سقف خمیده آن در قسمت عقب خودرو فقط افرادی با قد کوتاه یا کودکان فضای مناسبی خواهند داشت. در یک کلام میتوان گفت روی صندلیهای عقب این خودرو خیلی حساب باز نکنید.
صندوق عقب با فضایی معادل 320 لیتر مناسب به حساب میآید که با جمعکردن صندلیهای خودرو به 435 لیتر نیز افزایش خواهد یافت. نکته قابلتوجه در قسمت صندوق عقب این است که گرچه شما فضایی 320 لیتری خواهید داشت، اما به دلیل تخممرغی بودن و ارتفاع کوتاه سقف عملا در جا دادن وسایل و چمدانها فضای بدون استفاده بسیاری خواهید داشت.

در فضای داخلی با یک مشکل بزرگ دیگر نیز روبهرو خواهید بود و آن حرکت در جادههای آفتابی است. خودروی هیوندای ولستر مجهز به یک سقف پانوراما شیشهای است که متأسفانه در بسیاری از قسمتها بدون هیچگونه پوششی قرارگرفته است. این نداشتن پوشش میتواند در جادههای آفتابی سرنشینان خودرو را اذیت کند.
کلام آخر
در بررسیهای متعددی که از خودروی هیوندای ولستر و مقایسه آن با همردههایش مانند رنو اسکالا انجام شدهاست میتوان گفت که این خودرو با توجه به رنج قیمتی در بازار داخلی از امکانات نسبتا مناسبی برخوردار است؛ اما این امکانات با توجه به انتظاراتی که طراحی ظاهری خودرو ایجاد میکند شاید برای مالک آن چندان هم جالب و جذاب نباشد.
درصورتیکه علاقهمند به سواری در یک خودروی جذاب، خاص و دوستداشتنی هستید، هیوندای ولستر میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد؛ چرا که طراحی بدنه آن به همراه رنگهای متفاوت بسیار جذاب و دوستداشتنی خواهد بود و در میان شهری از خودروهای سیاه و سفید قطعا به چشم میآید.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
راهنمای خرید سدان خانوادگی ایرانی
مقایسه هیوندای ولستر و هیوندای جنسیس کوپه
درسته ۱۹۰ آخرین سرعتش هست ولی من باهاش تا ۲۱۰ کیلومتر هم رفتم خیلی هم ازش راضی هستم تا اینجای کار
اینایی که میگی اصـــلــا عیب محسوب نمیشه بعدشم اگه دلت شتاب خاست توربو بگیر خب صفرتا صدش۹ ثانیه هست تا ۲۴۰تا هم میره
تنها عیبش به نظرم سقف کوتاهشه که واس قد بلندا واقعا مشکل سازه
اصلا تو بازار خریدار نداره کمتر کسی حاضره بخرتش
من میخرم