کیا سورنتو، یکی از محبوبترین شاسیبلندهای ترکیبی موجود در بازار کشور محسوب میشود؛ خودرویی که اولینبار در سال 2002 راهی بازار شد و تا به امروز، در چهار نسل مختلف به تولید رسیده است. گرچه این خودرو در بازار داخلی برادر ناتنی موفقتری به نام سانتافه دارد، اما سورنتو نیز با وجود تشابهات فنی زیاد، توانسته است مشتریان خود را در بازار پیدا کند و بسیاری از افراد، خرید سورنتو را به عنوان یکی از بهترین اتومبیلهای خانوادگی بازار ترجیح می دهند و برای خرید خودرو شاسی بلند نگاه ویژه ای به آن دارند . در این مقاله به لایلی میپردازیم که چرا کیا سورنتو نخریم .

تا کنون سه نسل از سورنتو به بازار ایران راه پیدا کردهاند. نسلهای نخست و دوم این خودرو، با وجود تواناییها و نقاط ضعف و قوت خود، نتوانستند به خوبی سانتافه به فروش برسند و این مساله در مورد نسل سوم نیز صادق است.
کیا سورنتو نسل سوم که با کد UM شناخته میشود، از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۸ در بازار داخلی به عنوان یکی از گزینه های خرید محصولات کیا عرضه شد و هماکنون میتوان مدلهای وارداتی و شرکتی آن را در بازار یافت. در مقاله چرا کیا سورنتو نخریم، به سراغ سومین نسل از این بلندقامت کرهای رفته ایم و قصد داریم شما مخاطبین عزیز را با معایب کیا سورنتو آشنا کنیم؛ لطفا تا پایان همراه ما باشید.

طراحی معمولی سورنتو
سورنتو را بههیچوجه نمیتوان خودروی نازیبایی عنوان کرد؛ چون این خودرو طراحی قوی و متناسبی دارد؛ ولی با درنظرگرفتن رقبای دیگری که در این بازه قیمتی قرار دارند، متوجه خواهید شد که طراحی سورنتو آنقدرها هم چشمگیر نیست. بازار به طور خاص، برادر ناتنی سورنتو، یعنی سانتافه را بیشتر پسندیده است و حتی طرحهایی مانند تویوتا راو۴ نیز با وجود نارساییها، بیشتر مورد توجه بازار قرار گرفته است. سورنتو در مقایسه با دیگر رقبایش در بازار، کمتر بهرهای از عناصر مدرن در طراحی میبرد و باید نمای آن را بیشتر محافظهکارانه دانست تا اسپرت. همین مساله سبب شده است تا خریداران جوان کمتری به سمت این خودرو بروند.
ناگفته نماند که مدلهای 2018 این خودرو یا درواقع همان مدلهای نیوفیس سورنتو، از طراحی بهمراتب جذابتری برخوردار هستند و بهواسطه تغییرات ایجادشده در طرح جلوپنجره، رینگها، چراغها و مهشکن، تا حدودی از این جهت نسبت به مدلهای قبلی جذابتر به نظر میرسند.

آیا موتور سورنتو قدرت کافی را دارد؟
سورنتو، یک کراساوور کوچک نیست؛ بلکه با طول، عرض و ارتفاع بهترتیب ۴.۸، ۱.۸ و ۱.۶ متر ابعاد بزرگی هم دارد و با وزن حدود ۱.۷ تن، خودروی سنگینی هم محسوب میشود. با چنین مشخصات فیزیکی، بهحرکتدرآوردن این جثه و وزن بر دوش یک موتور ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی است.
موتور این خودرو، با قدرت و گشتاور بهترتیب ۱۸۸ اسببخار و ۲۴۱ نیوتنمتر عملکردی کاملا معمولی و حتی ضعیف در شتابگیری را از خود نشان میدهد. سورنتو در شتابگیری آنقدر ضعیف عمل میکند که حتی از محصول پایینتر کیا یعنی اسپرتیج نیز کندتر است. با اینکه اغلب نمونههای این خودرو از سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI) بهرهمند هستند .
وجود این سیستم، بهبود بسیار جزئی در توانایی حرکتی خودرو ایجاد کرده است ولی همچنان، سورنتو خودرویی کند و تنبل به حساب میآید. در این میان، نباید نقش گیربکس ۶ دنده خودکار این خودرو را نیز در کندی حرکت بیتاثیر دانست. بدونشک، این گیربکس از نظر لذت رانندگی و واکنشهای سریع در حالت دستی، نمره خوبی دریافت نمیکندو از دلایل مهمی است که چرا کیا سورنتو نخریم .

سورنتو با موتور GDi
شاید تعجب کرده باشید که چرا وجود سیستم تزریق مستقیم سوخت بهعنوان یکی از معایب کیا سورنتو ذکر شده است. سیستم تزریق مستقیم سوخت یا GDI با پاشش مستقیم و تحت فشار بنزین به سیلندر، باعث افزایش قدرت موتور و کاهش مصرف سوخت خودرو میشود. تا اینجای کار، همه چیز خوب است و GDI ایده جالبی به نظر میرسد؛ اما چند نکته را هم فراموش نکنید.
سیستم تزریق مستقیم سوخت، حساسیت بالاتری نسبت به نمونههای MPi دارد و چنین موضوعی، بیانگر این مطلب است که باید بیش از پیش، نگران کیفیت بنزین و روغن مصرفی اتومبیل خود باشید. علاوهبر این، در صورت خرابی هر یک از قطعات مربوط به این سیستم، باید نسبت به موتورهای MPi هزینه بیشتری برای تعمیرات بپردازید.
یکی دیگر از ایرادتی که میتوان برای سیستم تزریق سوخت مستقیم عنوان کرد، جرمگرفتگی سوپاپها است. رفع جرمگرفتگی در موتور خودرو، عملیاتی پرهزینه است و به همین خاطر، وجود چنین سیستمی میتواند هزینه نگهداری خودرو را در درازمدت افزایش دهد.
نتیجهگیری
کیا سورنتو میتواند یک اتومبیل جادار، مجهز و ایمن برای انجام سفرهای خانوادگی باشد. قطعا این کراساوور هفتنفره با لیستی بلندبالا از امکانات، ارزش بالایی در برابر بهای پرداختی دارد و قیمت سورنتو نیز کمی بالاتر از سایر رقیبان است ؛ اما بهتر است پیش از تصمیم نهایی خود برای خرید یک شاسیبلند ترکیبی، سری هم به خودروهایی همچون میتسوبیشی اوتلندر، رنو کولئوس و هیوندای سانتافه بزنید.
خودروهایی که در عین برخورداری از امکانات و توان فنی نسبتا مشابه، از اختلاف قیمت بسیار چشمگیری با کیا سورنتو برخوردار هستند؛ علاوهبراین، باید به این نکته نیز توجه کنید که کیا سورنتو با وجود قیمت بالاتر خود نسبت به سایر رقبا، بازار خریدوفروش ضعیفتری هم نسبت به رقیب اصلی خود یعنی هیوندای سانتافه دارد و این یک دلیل مهم برای این است که چرا کیا سورنتو نخریم.
بیشتر بخوانید
- 5 دلیل برای اینکه کیا سورنتو بخریم
- مقایسه سورنتو و اوتلندر 2016
- مقایسه کیا سورنتو و رنو کولئوس 2017
- مقایسه تویوتا پرادو و کیا سورنتو
- مقایسه سراتو سایپا و کیا سراتو 2012
- معرفی نسلهای کیا سورنتو