چرا خودرو چینی نخریم؟!

فهرست مطالب

طی سال‌های گذشته اکثر کارشناسان خودرو متقاضیان خرید خودروهای چینی را مجاب می‌کردند که از خرید چنین خودروهایی منصرف شوند، زیرا اغلب خودروهای چینی حاضر در بازار کشور ما علاوه‌بر افت قیمت فراوان، امنیت و کیفیت غیر‌قابل‌قبولی را نیز ارائه می‌دهند. آشفتگی‌ها و التهابات اخیر بازار کشورمان سبب شده‌است تا دست خریداران ایرانی از خودروهای با کیفیت اروپایی یا حتی کره‌ای کوتاه شده و به‌اجبار به خودروهای چینی روی بیاورند. یکی از عوارض جانبی محبوبیت بالای خودرو چینی در بین خریداران ایرانی، افزایش قیمت این خودروها است که عملا غیرقابل‌قبول و غیرمنطقی به‌نظر می‌رسد.

تا پیش از افزایش قیمت ناگهانی خودروهای داخلی، پرداخت مبلغی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای یک خودرو چینی بهای بسیار سنگینی تلقی می‌شد و کمتر کسی تمایل داشت که چنین مبلغی را برای یک اتومبیل چینی بپردازد. در آن زمان اگر شما مجبور بودید یک خودرو چینی صفرکیلومتر را در بازار به فروش برسانید، باید افت قیمت این خودرو را پذیرفته و برچسب قیمتی به‌مراتب کمتر از بهای کارخانه را انتخاب می‌کردید؛ اما این روزها وضعیت بازار خودرو به سمتی حرکت کرده‌است که خودروهای مونتاژی چشم‌بادامی‌ها نیز سود قابل‌توجهی را راهی جیب دلالان و سوداگران بازار خودرو می‌کنند.

بنابراین در حال‌حاضر علت آن‌که کارشناسان به متقاضیان خرید خودرو توصیه می‌کنند به سمت خودروهای چینی نروند، دلیل آن تنها افت‌قیمت این خودروها نیست و به ایرادات اساسی بخش فنی و عدم دسترسی آسان به قطعات و خدمات پس از فروش نیز مربوط می‌شود. در ادامه مقاله «چرا خودرو چینی نخریم؟» با ما همراه باشید تا شما مخاطبین گرامی را با معایب و مشکلات مشترک میان اغلب خودروهای چینی آشنا کنیم.

کیفیت پایین متریال مورداستفاده

مهندسین کپی‌کار چینی برای این‌که بتوانند قیمت خودروهای تولیدی خود را پایین نگه دارند، متریال و مواد اولیه بی‌کیفیتی را در محصولات خود استفاده می‌کنند. داشبورد پلاستیکی بی‌کیفیت، صندلی‌های نه‌چندان راحت و قوای محرکه ضعیف در کنار نبود سیستم‌های ایمنی قابل‌اعتماد و کارآمد، از جمله ایراداتی هستند که ممکن است شما را از خرید یک خودرو چینی پشیمان کنند.

نمای داشبورد جکj4

یکی از عللی که سبب شده‌است تا خودروهای چینی بتواند با وجود کیفیت پایین، جای خود را در دل علاقه‌مندان خودرو و خریداران ایرانی باز کنند، طیف گسترده آپشن‌ها و امکانات رفاهی است که در این خودروها وجود دارد. سلیقه مردم ایران در هنگام خرید خودرو با مردم اروپا و آمریکا متفاوت است. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها بیشتر به‌دنبال خودروهایی مقاوم هستند که از قدرت موتور بالایی برخوردار باشند. کاملا واضح است که سلیقه خریداران ایرانی به سمت آپشن‌های رفاهی مانند سانروف، صندلی برقی چند حالته، سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل متمایل است؛ آپشن‌هایی که به‌وفور در ماشین‌های چینی مشاهده می‌شوند!.

اما یک نکته‌ حائز اهمیت در این میان وجود دارد و آن این است که آپشن‌های ایمنی خودروهای چینی به‌اندازه آپشن‌های رفاهی آن‌ها گسترده نبوده و حتی درصورتی‌که شما خودرو چینی را بیابید که به تمام سیستم‌های کمک‌راننده و ایمنی ضروری مجهز شده‌است، چندان نمی‌توانید به تکنولوژی این سیستم‌ها اعتماد کنید. این موضوع حتی در خصوص آپشن‌های رفاهی نیز تاحدودی صدق می‌کند.

گیربکس‌های ناکارآمد و کم‌کیفیت

شاید بزرگ‌ترین مشکل خودروهای چینی بعد از ضعف نسبی در قوای محرکه، مربوط به گیربکس ناکارآمد این خودروها باشد. سیستم انتقال قدرت، صفحه کلاچ و گیربکس خودروهای چینی اساسا ضعیف و ناکارآمد بوده و این مشکل درخصوص گیربکس‌های اتوماتیک به‌مراتب بدتر است.

 

گیربکس خودرو چینی

به‌طورمعمول شرکت‌های چینی نظیر دانگ فنگ، بسترن و… سعی می‌کنند با نصب گیربکس‌های از دور خارج‌شده شرکت‌های بنامی همچون آیسین ژاپن(AISIN) در محصولات اقتصادی و ارزان‌قیمت خود، ضمن کاهش هزینه‌های تولید، وجهه به‌ظاهر معتبری را برای این محصولات به وجود آورد.

این گیربکس‌ها به‌واسطه ساختار قدیمی خود از عملکرد دقیق و هوشمندانه‌ای برخوردار نیستند و حتی خیلی زودتر از آنچه انتظار می‌رود، دچار مشکلات فنی می‌شوند؛ درواقع اصلا دور از انتظار نیست که شما به‌عنوان یک مالک خودرو چینی ناچار شوید، چند میلیون تومان برای یک گیربکس به‌ظاهر سالم خرج کنید. اتفاقی که هیچ تضمینی نیز برای تکرار مجدد آن وجود ندارد!.

نبود لوازم‌یدکی حتی در نمایندگی‌ها

مشکل دیگری که درخصوص خودروهای چینی وجود دارد، نبود لوازم‌یدکی این خودروها حتی در نمایندگی‌های فروش و خدمات پس‌از فروش آن‌ها است. مالکین اغلب خودروهای چینی برای یافتن قطعات بخش فنی یا ظاهری ماشین خود به مشکل برمی‌خورند. این مشکلی زمانی به اوج خود می‌رسد که یکی از این اتومبیل‌های چینی تصادف سنگینی را تجربه کنند و نیاز به تعویض بخش قابل‌توجهی از قطعات و لوازم داشته باشند. در چنین شرایطی ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا بتوانید تمامی قطعات یک خودرو چینی تصادفی را جمع‌آوری و نصب کنید.

چرا خودرو چینی نخریم؟!

 خدمات پس از فروش نیز در خصوص خودروهای چینی چندان مطلوب نیست؛ بنابراین اگر به‌دنبال خرید خودرو چینی هستید، پیش از خرید حتما بازار لوازم‌یدکی آن را بررسی کنید و مطمئن شوید خودرو موردنظر شما از این لحاظ مشکل خاصی نداشته باشد.

آینده نامشخص

با خروج پژو، رنو، نیسان، سیتروئن و سایر خودروسازان اروپایی از کشورمان، این خودروسازان چینی بودند که ریسک حضور را پذیرفته و محصولات خود را در بازار کشورمان عرضه کردند، اما با این وجود نیز همچنان آینده این خودروسازان در کشورمان نامعلوم بوده و دور از انتظار نیست که برندهای مختلف چینی نیز از کشورمان خارج شوند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

به همین دلیل اگر می‌خواهید خودرویی را خریداری کنید که در خصوص خدمات پس از فروش و لوازم‌یدکی آن اطمینان خاطر داشته باشید به شما توصیه می‌کنیم به سراغ محصولات داخلی بروید. به‌عنوان‌ نمونه جیلیران موتور(Geelran Motor) که نمایندگی انحصاری کمپانی جیلی را در کشورمان به‌‌عهده داشت، با آغاز مجدد تحریم‌ها علیه ایران، حدود ۵ هزار نفر نیروی کار را تعدیل کرده و از بازار کشور خارج شد!.

آینده نامشخص خودروهای چینی

برای پیش‌گیری از وقوع چنین اتفاق‌هایی توصیه می‌شود هنگام خرید خودرو چینی، شرکت‌هایی را انتخاب کنید که فعالیت محدودی در بازار کشور ندارند. این شرکت‌ها عموما به‌دنبال برندسازی هستند و در همین راستا نیز شرایط فروش مطلوبی را ارائه می‌دهند، اما بازهم در خصوص آینده آن‌ها اطمینان خاطر بالایی وجود ندارد. اگر نمایندگی شرکتی که اتومبیل خود را از آن خریده‌اید، فعالیت خود را متوقف کند شما به‌طورقطع در تهیه لوازم‌یدکی، دریافت خدمات پس از فروش و همین‌طور فروش خودروی موردنظر، دچار مشکل خواهید شد.

بازار فروش نه‌چندان مطلوب

هرچند خریداران خودروهای چینی نسبت‌ به گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته‌اند، اما همچنان افت‌قیمت خودروهای چینی در مقایسه با نمونه‌های ایرانی، کره‌ای و اروپایی بیشتر است و همین موضوع سبب می‌شود که خریداران این‌گونه خودروها، نسبت به محصولات داخلی کمتر باشند؛ به‌علاوه کیفیت نه‌چندان مطلوب خودروهای چینی نیز کاهش متقاضیان خرید این خودروها را به‌دنبال دارد.

H30 CROSS

به‌هرحال در کشور ما خودرو به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای شناخته می‌شود، به‌همین دلیل میزان رونق بازار خرید و فروش آن از اهمیت غیرقابل‌انکاری برخوردار است. نمی‌توان با تأمین یک بودجه هنگفت، خودرو چینی را خریداری کرد و به بازار فروش آن بی‌توجه بود.

جالب است بدانید که بسیاری از خودروهای چینی حتی در بازار کشور سازنده خود نیز چندان محبوب نیستند. آمار فروش سالانه و ماهانه کشور چین نشان می‌دهد که اکثر خودروهای پرفروش این کشور را محصولات شرکت‌هایی همچون فولکس‌واگن، هیوندا و شورولت تشکیل می‌دهند. البته این قاعده در خصوص تمامی خودروهای چینی صدق نمی‌کند و خودروهایی نیز در بازار کشورمان یافت می‌شوند که خریداران آن‌ها از اتومبیل خود راضی هستند.

نتیجه‌گیری

در پایان مجدداً تأکید می‌کنیم تمامی خودروهای چینی موجود در بازار از کیفیت حداقلی برخوردار نیستند و به‌طورقطع خودروهای محبوب و پرفروش چینی در بازار ایران، توانسته‌اند سطح قابل‌قبولی از رضایت را در خریداران خود ایجاد کنند.

به‌هرحال چینی‌ها برخلاف شرکت‌های خودروساز اروپایی با سنگین شدن تحریم‌ها از کشور ما خارج نشده و تلاش دارند تا با توجه به سلیقه خریداران ایرانی محصولات خود را در بازار کشورمان عرضه کنند. محصولاتی که با نام‌های عجیب‌وغریب، تنوع بالا و شرایط خرید منعطف در اختیار خریداران قرار داده شده‌اند. در میان تمامی خودروهای چینی موجود در بازار کشور خوب و بدهای فراوانی وجود دارند که در صورت بهره‌گیری از تجربه کارشناسان مجرب همراه مکانیک می‌توانید بهترین آن‌ها را خریداری کنید.

بیشتر بخوانید:

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
محمد
1399-05-12 23:36

الان گیربکس f4a42 میتسوبیشی که تو سانتافه و لنسر و اوتلندر های تا سال ۲۰۱۰ استفاده شده ، شد از رده خارج ، اونوقت کیربکس al4 که فقط تو زانتیا و پژو ۲۰۶ و ۳۰۷ استفاده شده اونم تا سال ۲۰۰۳ ، شد به روز ؟! درسته خودرو های چینی زیاد طرفدار نداره تو ایران. اما دلیل بر بیکیفیت بودن اونها از محصولات ایران خپدرو و سایپا نیست. تمام تبلیغات سو که از خودرو های چینی میشه نشات از رانت بزرگ دو خودرو ساز داره که همه جا ختی تو بنگاه ها ی معاملاتی هم رسوخ کرده‌ . یه مافیای… بیشتر »

سبحان
1401-05-15 15:27
پاسخ به  محمد

عزیز من چرا بحث رو کش میدی؟ در یک کلمه میخوام برات ماشین های چینی رو توصیف کنم ( اشغال )

Davood
1401-06-17 16:03
پاسخ به  سبحان

هرچی باشه سگش به ایرانی شرف داره با این قیمت های گرون کره ای و ژاپنی انتخابی جز چینی نداریم