با معایب نیسان ایکس تریل آشنا شوید

فهرست مطالب

نیسان ایکس تریل (Nissan X-Trail) یک کراس‌اوور جمع‌وجور است که از سال 2000 میلادی تا به امروز در سبد محصولات کمپانی نیسان ژاپن قرار دارد. این خودرو که در برخی بازارها با نام نیسان روگ (Rogue) شناخته می‌شود، عنوان پرفروش‌ترین کراس‌اوور کامپکت سال 2016 را، در کارنامه خود دارد که این امر به خوبی نشان دهنده مزایا و ویژگی‌های چشمگیر آن خواهد بود.

اما با این حال، ایکس تریل عاری از ضعف نیست و معایبی هم دارد؛ از همین‌رو در این مقاله معایب نیسان ایکس تریل را بررسی خواهیم کرد و به شما می‌گوییم چرا نباید نیسان ایکس تریل بخرید. لطفا در ادامه با مجله خودرو همراه مکانیک همراه باشید.

از سال 2000 تا به امروز سه نسل از ایکس تریل (X-Trail) به تولید انبوه رسیده است که از این میان تنها نسل سوم این خودرو در بازار کشورمان حضور دارد. نسل سوم این خودرو اولین‌بار در نمایشگاه 2013 فرانکفورت به صورت عمومی به نمایش درآمد. این خودرو در ابتدا فقط در ژاپن خط تولید داشت، اما کم کم به بازار مالزی، روسیه، تایلند و اندونزی هم پا گذاشت.

معایب نیسان ایکس تریل

محصولات نیسان اولین بار در سال 1349 پا به بازار خودروی ایران گذاشت. نیسان جونیور در سال 1349 و نیسان پاترول در سال 1364 در ایران مونتاژ شد و پس از پاترول هم نوبت به رونیز رسید. محصول دیگر این کمپانی به نام ماکسیما، در سال 1381 وارد ایران شد و فروش بسیار خوبی را تجربه کرد.

تیانا، قشقایی و مورانو از دیگر محصولات نیسان در ایران بودند، اما فروش نیسان ایکس تریل همزمان با جوک، در سال 1395 آغاز شد. به‌واسطه فعالیت‌های شرکت جهان نوین آریا، در سال 2018 پای نمونه فیس‌لیفت ایکس تریل نیز به خیابان‌های کشورمان باز شد و توانست تا حدودی نظر برخی خریداران ایرانی را به سوی خود بکشاند.

البته آغاز مجدد تحریم‌ها باعث شد تا در حال حاضر نمونه‌های محدودی از این خودرو در بازار کشورمان حضور داشته باشد و درواقع اغلب ایکس تریل‌هایی که در بازار کشورمان حضور دارند از نوع نمونه پیش از فیس‌لیفت هستند.

معایب نیسان ایکس تریل

در ادامه این مقاله معایب نیسان ایکس تریل را بررسی می‌کنیم. اگر می‌خواهید بدانید چرا نباید نیسان ایکس تریل بخرید، مطمئنا مطالب درج شده در مقاله «معایب نیسان ایکس تریل» می‌تواند کمک بزرگی برای شما باشد.

نفوذ صدا به کابین

در مورد خودروهای اسپرت و جوان‌پسند، شنیدن صدای مهیب گاز خوردن خودرو، یک امتیاز محسوب می‌شود و این موضوع طرفدارانی فراوانی هم دارد؛ اما نیسان ایکس تریل یک کراس‌اوور جمع‌وجور است که به هیچ وجه جنبه‌های اسپرت نداشته و بیشتر با هدف استفاده توسط خانواده‌ها طراحی و تولید شده است. از همین‌رو نفوذ صدای موتور به داخل کابین اگر ایراد این خودرو نباشد، قطعاً امتیاز هم به شمار نمی‌رود! مخصوصاً در مسافت‌های طولانی و سفرهای جاده‌ای این صدا می‌تواند موجبات آزار سرنشینان خودرو را فراهم کند.

نفوذ صدا به کابین

کابین پلاستیکی

دومین مورد در لیست معایب نیسان ایکس تریل، استفاده از متریال بی‌کیفیت در ساخت اجزای کابین است. استفاده از پلاستیک ارزان‌قیمت در کابین خودروهای اقتصادی بازار و حتی میان‌رده موضوع جدیدی نیست؛ اما هرچه که باشد ایکس تریل با برچسب قیمتی میلیاردی خود به هیچ وجه در ایران به عنوان خودروی ارزان قیمت یا حتی میان‌رده محسوب نمی‌شود!

احتمالاً نیسان این کار را برای کنترل هزینه‌ها و کاهش قیمت خودرو انجام داده است، اما از آنجا که قیمت ایکس تریل در ایران چندان منطقی نیست، خریداران نمی‌پذیرند که در قبال پرداخت چنین هزینه‌ای یک کابین پلاستیکی نصیبشان شود. کابین نیسان ایکس تریل نه طراحی هیجان‌انگیزی دارد و نه در ساخت آن از متریال لوکس استفاده شده است. البته در عوض اصول ارگونومی به‌خوبی در آن رعایت شده و همه چیز به راحتی در دسترس راننده و سرنشینان قرارگرفته است.

پیشرانه

موتور ایکس تریل

ایکس تریل به یک موتور 2488 سی‌سی مجهز است که 171 اسب بخار قدرت تولید می‌کند. با نگاهی به جثه بزرگ، وزن بالای نیسان ایکس تریل و موتور نه‌چندان قوی آن، می‌توان پیش‌بینی کرد که این خودرو برای یک سواری هیجان‌انگیز و لذت‌بخش طراحی نشده است؛ بنابراین اگر چالاکی و شتاب بالا جز اولویت‌ اصلی شما در خرید یک خودرو محسوب می‌شود بهتر است فکر خرید ایکس تریل را از سر خود بیرون کنید.

شتاب صفر تا صد این خودرو 9/4 ثانیه ذکر شده است که شاید بر روی کاغذ نسبتا مطلوب به نظر برسد، اما در عمل و مخصوصا زمانی که ظرفیت سرنشینان خودرو تکمیل باشد، چنین عددی تا حد چشمگیری افزایش می‌یابد.

گیربکس

ایکس تریل به گیربکس CVT مجهز است. اگرچه این نوع گیربکس فشار وارده بر موتور را کاهش می‌دهد و مصرف سوخت به‌مراتب کمتری را برای خودرو به همراه دارد، اما از معایبی هم برخوردار است که از آن جمله می‌توان به استهلاک و کاهش توان خودرو اشاره کرد. برخی از خریداران ادعا کرده‌اند که گیربکس در سربالایی‌ها اجازه نمی‌دهد دور موتور از سه هزار دور در دقیقه فراتر برود. مواردی هم از داغ شدن گیربکس گزارش شده است که قابل تامل است.

معایب نیسان ایکس تریل

ارزش خرید پایین

یکی دیگر از معایب نیسان ایکس تریل قیمت بالای آن در ایران است. با در نظر گرفتن همه مواردی که گفته شد و همینطور قیمت بالا، عرضه محدود و شبکه نه‌چندان گسترده خدمات شرکت وارد کننده، در یک کلام می‌توان گفت پرداختن چنین هزینه‌ای برای این خودرو منطقی به نظر نمی‌رسد و  ایکس تریل ارزش خرید بالایی ندارد. توجه کنید که این خودرو از محصولات میان‌رده نیسان محسوب می‌شود که قیمت آن در بازار جهانی مناسب است. با کمی مطالعه درمی‌یابیم که محصولات مشابه در بازار ایران با قیمت به مراتب کمتر به فروش می‌رسند.

سایر معایب نیسان ایکس تریل

برخی از مالکان این خودرو ادعا کرده‌اند که نمایشگر بنزین مقدار درست بنزین موجود در باک را نشان نمی‌دهد! در برخی از مدل‌ها هم بادگیر جلوی سانروف درست نصب نشده و مانع بسته شدن کامل در سانروف می‌شود. ایراد در سیستم الکتریکی به خصوص در بالابر شیشه‌ها، داشبورد و سیستم پخش هم از موارد دیگری بوده‌است که خریداران از آن شکایت کرده‌اند.

یکی دیگر از معایب نیسان ایکس تریل که به ضعف ایمنی آن منجر شده است، ترمزگیری بی‌دلیل است. حدود نیم میلیون نفر از خریداران این خودرو از ترمزگیری بی دلیل در صورت فعال بودن سیستم ترمز اضطراری این خودرو شکایت داشته‌اند که رقم قابل توجهی است. همه این دلایل در کنار نایاب و گران شدن قطعات یدکی، باعث شده است این خودرو بازار فروش خوبی نداشته باشد. 

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

جمع‌بندی بررسی معایب نیسان ایکس تریل

بررسی معایب نیسان ایکس تریل

به آخرین بخش از مقاله معایب نیسان ایکس تریل رسیدیم؛ همانطور که گفتیم، نیسان ایکس تریل برای استفتده‌های روزمره خانواده‌های پرجمعیت مناسب است. صندلی‌های ردیف دوم جادار و بزرگ هستند و می‌توانید به راحتی صندلی‌های کودک را روی آن‌ها نصب کنید.

در مجموع می‌توان گفت که ایکس تریل یک کراس‌اوور میان‌رده و کم ایراد است که مطمئنا اگر شرکت وارد کننده قیمت‌ منطقی‌تری برای آن در نظر می‌گرفت یا می‌توانست این خودرو را با تیراژ بیشتر و شرایط فروش چشمگیرتری راهی بازار داخلی کند، هم اکنون ایکس تریل به راحتی می‌توانست موقعیت بسیاری از رقبای خود نظیر تویوتا راو4، میتسوبیشی اوتلندر، رنو کولئوس و هیوندای سانتافه را به چالش بکشد و سهم قابل توجهی از بازار خرید و فروش کراس‌اوورهای بازار ایران را همچون بازار اغلب نقاط جهان، در اختیار خود بگیرد.

مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
7 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
هراتیان
1401-06-18 15:13

سلام
من ایکس تریل داشتم ۱۰۰ هزار کیلومتر کار کردم عالی بود
همه معایب دروغ است

محمد طاهر
1401-09-22 00:30
پاسخ به  هراتیان

سلام دوست عزیز شک ندارم ژاین ی چیز دیگه است می‌خوام تریل دنده ای بگیرم اطلاعاتی دارین لطفاً

ماهان
1401-09-17 22:26

سلام.
این خودرو رو از سال ۲۰۱۷ دارم. نقد مقاله منصفانه نیست. در برابر رقبایی مثل سانتافه و راوفور قطعا عملکرد قابل قبولی داشته که در بازارهایی همچون آمریکا و اروپا جزء پرفروشترین ها بوده. ضمنا در مناطق آزاد ایران همچون جزیره کیش نیز به وفور از این خودرو نسبت به سایر رقبای جهانی، استقبال چمگیری شده است.

علی
1401-10-24 22:23

پلاستیک بی کیفیت در ساخت کابین؟!!! اصلا داخل ماشین نشستید؟ کیفیت ساخت رقبا رو دیدید احیانا؟!! یکی از با کیفیت ترین ماشین ها در بین هم رده های خودش هست و به جرات میشه گفت در رده ی قیمتی حال حاضر بهترین هست. کیفیت هوندا CRV ازش بهتره که قیمتش بالاتره. معایب خیالی جالبی بود!
چند سال در آمریکا پرفروش ترین بوده در کلاس کامپکت. فکر می کنید بی خودی این مقدار فروخته؟!!

سیاوش
1401-10-25 05:54

نیسان ایکس تریل کلا خدرو خوبی هست

Moein
1401-11-25 22:57

عزیز دل و جان آیا نیسان ایکس تریل نشستی اصلا؟؟یا مقاله رو از جایی کپی کردی که معلوم نبوده نقد چه ماشینیه؟

پدرام
1401-12-08 20:10
امتیاز دهی :
     

الان پنج سال هست که ایکس تریل ۲۰۱۷ سوار میشم هم شتاب خوبی داره هم صدای خوبی داره هم کیفیت چرم داخل کابین خیلی خوبه !!! شما فکر کنم به جای ایکس تریل سوار سانتافه شدی عزیز پست شما فیک هست !