بررسی هیوندای کونا 2023؛ ورود نسخه 15 هزار یورویی به ایران

فهرست مطالب


هیوندای کونا کراس‌اوور ساب کامپکتی است که در سبد محصولات این خودروساز کُره‌ای، پایین‌تر از توسان و بالاتر از ونیو قرار می‌گیرد. این کراس‌اوور اسپرت و جذاب در دوره جدید واردات خودرو در لیست شرکت کرمان موتور برای عرضه به بازار ایران قرار دارد و از آن‌جایی که برای اولین بار به کشور ما می‌آید، چندان شناخته شده نیست. به همین دلیل تصمیم گرفتیم امروز به سراغ بررسی هیوندای کونا برویم و این خودرو جوان‌پسند کُره‌ای را بهتر بشناسیم. اگر شما هم جزو علاقمندان کراس‌اوورهای کوچک شهری هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

 

معرفی هیوندای کونا

هیوندای کونا نخستین بار در سال 2017 معرفی شد و با مدل 2018 به بازار آمد. هیوندای در نام‌گذاری این کراس‌اوور ساب کامپکت، سنت همیشگی خود را رعایت کرد و مثل توسان، سانتافه و وراکروز، نام منطقه‌ای در آمریکا را روی آن گذاشت. (Kona منطقه‌ای در جزایر هاوایی است.)

معرفی هیوندای کونا در بازار جهانی تقریباً با ممنوعیت واردات خودرو به ایران هم‌زمان شد و این خودرو در آن زمان نتوانست به بازار کشورمان بیاید. اما اکنون بعد از چند سال مجدداً واردات خودرو شروع شده است و کرمان موتور به عنوان عرضه کننده محصولات هیوندای در بازار ایران قصد دارد هیوندای کونا را هم در کنار برخی از برادران دیگرش به ایران بیاورد.  

 

معرفی هیوندای کونا

 

ناگفته نماند که نسل دوم هیوندای کونا به تازگی معرفی شده است اما با توجه به این‌که عرضه عمده این نسل از سال 2024 شروع می‌شود، به احتمال قوی در گام اول این نسخه وارد ایران نشود و همان نسخه فیس‌لیفت نسل اول را در ایران داشته باشیم. به همین دلیل، ما هم در این‌جا نسخه فیس‌لیفت نسل اول هیوندای کونا را برای بررسی در نظر داریم. 

 

بررسی هیوندای کونا از نظر طراحی

بررسی هیوندای کونا را از ظاهر آن شروع می‌کنیم. هیوندای کونا یکی از اولین خودروهای دنیا بود که در نمای جلو از سبک جدید طراحی چراغ‌ها شامل قرارگیری چراغ‌های اصلی در سپر و دی‌لایت‌ها در بالا استفاده کرد. این سبک به قدری مورد استقبال خریداران قرار گرفت که به سرعت توسط دیگر خودروسازان دنیا (به خصوص چینی‌ها) تقلید شد و در حال حاضر خودروهای پرشماری را با این سبک از طراحی دماغه در بازار می‌بینیم.

در نسخه فیس‌لیفت هیوندای کونا که سال 2020 معرفی شده، علاوه بر چراغ‌ها، جلوپنجره هم از نوع دو تیکه است. این نکته باعث می‌شود تا این خودرو از نمای جلو، خشن و تهاجمی به نظر برسد.

 

طراحی هیوندای کونا

 

نمای جانبی هیوندای کونا هم هرچند به اندازه نمای جلو خشن و نوآورانه نیست اما با توجه به خطوط برجسته، ظاهری پویا و مدرن دارد. ضمن این‌که بهره‌گیری از فلاپ‌های پلاستیکی مشکی دور گلگیرها، هیوندای کونا را از این نما تنومندتر از آن‌چه که هست نشان می‌دهد.

در نمای عقب هیوندای کونا طراحی چراغ‌ها کاملاً متناسب با نمای جلو انجام شده است که این مسئله علاوه بر القای حس اسپرت به بیننده، اصالت ظاهری خوبی هم به خودرو می‌بخشد. البته بزرگ بودن بیش از حد چراغ‌های قرارگرفته روی سپر، ممکن است به مذاق برخی افراد خوش نیاید.

درون کابین هیوندای کونا برخلاف ظاهر بیرونی، طراحی چندان مدرن و اسپرتی را نمی‌بینیم و هرچند طراحان سعی کرده‌اند با المان‌هایی مثل مانیتور ایستاده روی داشبورد یا طرح متفاوت دریچه‌های تهویه کناری، از یکنواختی کابین کم کنند اما بازهم طرح کلی داشبورد نشان دهنده یک خودرو اقتصادی است. البته این سبک از طراحی نسبت به سبک‌های جدیدتر، ارگونومی بهتری دارد.

در مجموع برای بررسی هیوندای کونا از نظر طراحی باید بگوییم که این خودرو علی‌رغم گذشت چند سال از معرفی اولیه، کماکان طراحی مدرن و اسپرتی را ارائه می‌دهد و می‌تواند برای خریداران جوان بسیار جذاب باشد.

 

بررسی هیوندای کونا از نظر فنی

بعد از تحلیل طراحی، به سراغ بررسی هیوندای کونا از جنبه فنی می‌رویم. هیوندای کونا بسته به بازار هدف با طیف گسترده‌ای از پیشرانه‌های بنزینی، دیزلی، هیبریدی و حتی تمام برقی قابل سفارش است. اما به احتمال قریب به یقین، با یک پیشرانه بنزینی به ایران وارد شود.

هیوندای کونا در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس با پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی یا 1.6 لیتری توربو عرضه می‌شود که به احتمال زیاد یکی یا هر دو نسخه را در بازار ایران داشته باشیم.

پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی حداکثر قدرت 147 اسب بخار و حداکثر گشتاور 179 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک به محور جلو این کراس‌اوور جوان‌پسند منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این نسخه از هیوندای کونا هم به ترتیب برابر با 6.5 لیتر در صد کیلومتر و 10 ثانیه است.

 

هیوندای کونا 2000

 

در نسخه قوی‌تر، ترکیب یک پیشرانه 1.6 لیتری توربو با گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) و سیستم دو دیفرانسیل را می‌بینیم. این پیشرانه با حداکثر قدرت 195 اسب بخار و حداکثر گشتاور 265 نیوتن متر، مصرف سوخت ترکیبی 6.7 لیتر در صد کیلومتر و شتاب صفرتاصد 8.1 ثانیه را برای هیوندای کونا به ارمغان می‌آورد.  

 

هیوندای کونا 1600

 

با این اوصاف باید توانایی‌های حرکتی هر دو نسخه هیوندای کونا را قابل قبول توصیف کنیم. اما نسخه 1.6 لیتری عملکرد بسیار بهتری دارد و در صورت ورود به بازار کشورمان، می‌تواند خود را به عنوان یک کراس‌اوور اسپرت و سریع مطرح کند.

جزئیات مشخصات فنی دو نسخه مذکور از هیوندای کونا را می‌توانید در جدول زیر ببینید و باهم مقایسه کنید:

مدل خودرو

هیوندای کونا تک دیفرانسیل

هیوندای کونا دو دیفرانسیل

پیشرانه

چهار سیلندر تفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش سوخت چند نقطه‌ای (MPI)

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش سوخت مستقیم (GDI)

حجم موتور (cc)

1999

1591

حداکثر قدرت

147 اسب بخار در 6200 دور

195 اسب بخار در 5500 دور

حداکثر گشتاور

179 نیوتن متر در 4500 دور

265 نیوتن متر در 1500 – 4500 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) با قابلیت تیپ‌ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

6.5 لیتر در صد کیلومتر

6.7 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

10

8.1

حداکثر سرعت (Km/h)

194

210

 

بررسی هیوندای کونا از نظر آپشن

در بررسی هیوندای کونا از نظر آپشن نمی‌توانیم خیلی دقیق صحبت کنیم. چرا که هنوز مشخص نیست کرمان موتور این خودرو را با چه سطحی از امکانات رفاهی و ایمنی به ایران بیاورد. البته با توجه به قیمت هیوندای کونا، نسخه‌های فول آپشن بازار حاشیه خلیج فارس هم می‌توانند وارد کشورمان شوند. این نسخه‌ها، آپشن‌های نسبتاً کاملی دارند و می‌توانند در بازار کشور ما به راحتی با کراس‌اوورهای نیمه لوکس چینی رقابت کنند.

 

کابین هیوندای کونا

 

بنابراین ما در جدول زیر امکانات نسخه‌های فول آپشن هیوندای کونا در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس، یعنی حداکثر امکانات قابل ارائه برای این خودرو در بازار ایران را لیست کرده‌ایم:

تجهیزات

هیوندای کونا 2023 فول آپشن

چراغ

چراغ‌های جلو و عقب LED، مه‌شکن جلو، دی‌لایت، سنسور نور

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، AUX، HDMI، بلوتوث، مسیریاب (نویگیشن)، اپل کارپلی، مانیتور 10.25 اینچی لمسی

رینگ ها

18 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی، آینه‌های جانبی تاشوبرقی

تهویه مطبوع

اتوماتیک

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو

ایمنی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS) با عملکرد سه حالته برای مسیرهای شنی، برفی و گِلی، هشداردهنده نقاط کور، نگهدارنده هوشمند خودرو بین خطوط (LKA)، پشت سری فعال صندلی‌های جلو، 6 ایربگ در 10 نقطه

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما ثابت، درایومد سه حالته (Eco، Sport، Normal)، شارژر وایرلس تلفن همراه، هدآپ دیسپلی، دوربین 360 درجه

جمع‌بندی

در پایان بررسی هیوندای کونا باید بگوییم که این خودرو از مزایایی مثل برند معتبر، طراحی اسپرت و جذاب، توانایی‌های حرکتی قابل قبول و آپشن‌های معقول برخوردار است. در مقابل، معایب این خودرو هم با توجه به بررسی برخی رسانه‌های خارجی شامل مواردی مثل فضای کوچک سرنشینان عقب، توانایی آفرود اندک حتی در نسخه‌های دو دیفرانسیل و طراحی ساده کابین می‌شود.

فارغ از همه این مزایا و معایب، با توجه به ظاهر جذاب هیوندای کونا، تشنگی بازار کشور ما برای خودروهای جدید غیرچینی و خوش‌نامی هیوندای در بین خریداران ایرانی، می‌توانیم آینده درخشانی را برای این خودرو در ایران پیش‌بینی کنیم.

قیمت هیوندای کونا در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس بسته به مشخصات فنی و سطح آپشن‌ها، چیزی بین 62 تا 92 هزار درهم (حدود 15 تا 23 هزار یورو) متغیر است. با این اوصاف به نظر می‌رسد که کرمان موتور در صورت خرید هیوندای به صورت عمده و گرفتن تخفیف از فروشنده، بتواند نسخه‌های فول آپشن هیوندای کونا 2023 را هم وارد کند.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها