بررسی هیوندای i20 مدل 2023؛ ورود نسل جدید به ایران

فهرست مطالب


هیوندای i20 یکی از کوچک‌ترین و ارزان‌ترین محصولات این خودروساز کُره‌ای است که نسخه‌های مختلفی از آن تاکنون در بازار کشور ما نیز عرضه شده‌اند. حالا و بعد از چند سال ممنوعیت، مجدداً واردات خودرو آزاد شده است و در لیست خودروهای مجاز وارداتی، نام هیوندای i20 هم دیده می‌شود. به همین بهانه امروز به سراغ بررسی هیوندای i20 مدل 2023 آمده‌ایم تا ببینیم جدیدترین نسخه از این فرزند کوچک هیوندای چه مشخصات و ویژگی‌هایی دارد.

 

معرفی هیوندای i20

طبق رسم همیشگی، قبل از شروع بررسی هیوندای i20 مدل 2023 نگاهی به تاریخچه این هاچ‌بک کُره‌ای خواهیم داشت. I20 جزو محصولات نوپای هیوندای محسوب می‌شود و نخستین بار در سال 2008 معرفی شده است.

نسل نخست هیوندای i20 که در سال 2013 یک فیس‌لیفت را تجربه کرد، از سال 2011 تا 2015 توسط شرکت آسان موتور وارد بازار کشور ما شد. هرچند نسخه‌های اولیه این نسل توفیق چندانی در بازار ایران نداشتند اما نسخه‌های بعد از فیس‌لیفت، به لطف ظاهر جذاب‌تر و البته غیبت هاچ‌بک بزرگ‌تر هیوندای یعنی i30، آمار فروش معقولی را ثبت کردند.

 

معرفی هیوندای i20

 

نسل دوم هیوندای i20 هم اواخر سال 1395 روی خط مونتاژ کرمان موتور آمد و تا سال 1397 در تعداد قابل‌توجهی توسط این خودروساز خصوصی به بازار عرضه شد.

اما به نسخه مدنظر خودمان یعنی نسل سوم هیوندای i20 می‌رسیم که از سال 2020 معرفی شده است و تاکنون در دو سایت تولیدی هیوندای در کشورهای ترکیه و هند تولید می‌شود. هیوندای i20 مدل 2023 هم نسخه‌ای از همین نسل است که به زودی توسط شرکت کرمان موتور به کشورمان وارد خواهد شد.  

 

بررسی هیوندای i20 از نظر طراحی

بعد از معرفی هیوندای i20 و آشنایی مختصر با این خودرو، بهتر است نگاهی هم به حاصل کار طراحان هیوندای داشته باشیم. نسل جدید هیوندای i20 از زبان طراحی جدید هیوندای استفاده می‌کند و برخلاف نسل قبلی، در سراسر چهره آن شاهد خطوط شکسته و زوایای تند هستیم.

این مجموعه خطوط در کنار المان‌هایی مثل چراغ‌های جلو با شیب تند، خطوط عضلانی روی کاپوت و چراغ‌های عقب متصل به‌هم، علاوه بر این‌که ظاهری کاملاً منطبق بر مد روز را به هیوندای i20 می‌بخشد، چهره این خودرو را خشن و فراتر از یک هاچ‌بک شهری جلوه داده است.

 

طراحی هیوندای i20

 

درون کابین هیوندای i20 مدل 2023 هم دقیقاً همان چیزی را می‌بینیم که از یک خودرو روز دنیا توقع داریم. در واقع المان‌هایی مثل مانیتور قرارگرفته در بالای داشبورد، پشت آمپر تمام دیجیتال و طرح سرتاسری دریچه‌های تهویه باعث شده است تا ظاهر کلی داشبورد کاملاً جوان‌پسند و فراتر از این کلاس باشد.

در مجموع برای بررسی هیوندای i20 نسل جدید از نظر طراحی باید بگوییم که این نسخه، چهره‌ای جذاب‌تر و تهاجمی‌تر از نسل‌های قبلی دارد و به راحتی خریداران جوان را به خود جذب می‌کند.

 

بررسی هیوندای i20 از نظر فنی

نسل جدید هیوندای i20 با مشخصات فنی مختلفی در کشورهای هند و ترکیه تولید و به بازارهای مختلف دنیا صادر می‌شود. با توجه به این‌که i20 چند وقتی است در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس عرضه نمی‌شود، حدس زدن مشخصات فنی نسخه وارداتی به ایران، مقداری سخت است. با این وجود احتمال عرضه این خودرو با پیشرانه 1 لیتری توربو یا 1.2 لیتری تنفس طبیعی بیش‌تر از سایر گزینه‌ها است.

پیشرانه 1 لیتری توربو هیوندای i20  که از سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI) هم بهره می‌برد، حداکثر قدرت 118 اسب بخار و حداکثر گشتاور 172 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به محور جلو این کُره‌ای کوچک منتقل می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد هیوندای i20 با این پیشرانه و گیربکس هم به ترتیب برابر با 5 لیتر در صد کیلومتر و 10.9 ثانیه است.

 

مشخصات فنی هیوندای i20

 

اما پیشرانه 1.2 لیتری علی‌رغم حجیم‌تر بودن، به دلیل عدم بهره‌گیری از توربو و سیستم GDI، ضعیف‌تر است. این پیشرانه، حداکثر قدرت 87 اسب بخار و حداکثر گشتاور 115 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر هوشمند (موسوم به IVT) روانه محور جلو هیوندای i20 می‌کند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این نسخه از هیوندای i20 هم به ترتیب برابر با 5.1 لیتر در صد کیلومتر و حدود 14.5 ثانیه است.

در مجموع برای بررسی هیوندای i20 از نظر عملکرد فنی باید بگوییم که نسخه 1 لیتری توربو در مقام یک هاچ‌بک شهری نه‌چندان گران قیمت، عملکرد بسیار خوبی دارد و می‌تواند حداقل در بازار کشور ما نقش یک هاچ‌بک اسپرت و جوان‌پسند را ایفا کند. نسخه 1.2 لیتری هم عملکرد فنی معمولی دارد که برای استفاده‌های روزمره شهری قابل قبول است.

جزئیات مشخصات فنی دو نسخه مذکور از هیوندای i20 را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

مدل خودرو

هیوندای i20 توربو (2023)

هیوندای i20 تنفس طبیعی (2023)

پیشرانه

سه سیلندر توربو با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش مستقیم سوخت (GDI)

چهار سیلندر تنفس طبیعی با آرایش خطی سیلندرها و سیستم پاشش چند نقطه‌ای سوخت (MPI)

حجم موتور (cc)

998

1197

حداکثر قدرت

118 اسب بخار در 6000 دور

87 اسب بخار در 6000 دور

حداکثر گشتاور

172 نیوتن متر در 1500 – 4000 دور

115 نیوتن متر در 4200 دور

گیربکس

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT)

اتوماتیک ضریب متغیر هوشمند (IVT)

مصرف سوخت (ترکیبی)

5 لیتر در صد کیلومتر

5.1 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (S)

10.9

14.5

حداکثر سرعت (Km/h)

190

170

 

بررسی هیوندای i20 از نظر آپشن

هنوز مشخص نیست که نسل جدید هیوندای i20 با چه سطحی از آپشن‌ها به بازار کشورمان وارد خواهد شد اما با توجه به قیمت این خودرو، احتمال واردات نسخه‌های فول آپشن آن بیش‌تر است.

از آن‌جایی که بازار هند یکی از مهم‌ترین مناطق عرضه هیوندای i20 محسوب می‌شود و به احتمال قوی نسخه‌های وارداتی به کشورمان هم از سایت تولیدی هیوندای در این کشور تأمین شوند؛ در جدول زیر آپشن‌های فول‌ترین نسخه این خودرو در بازار هند را لیست کرده‌ایم.

 

آپشن های هیوندای i20

 

به نظر می‌رسد آپشن‌های نسخه‌های وارداتی به ایران هم نزدیک به همین لیست باشد که لیستی قابل قبول و رقابتی است.

تجهیزات

هیوندای i20 فول آپشن (نسخه بازار هند)

چراغ

مه‌شکن جلو، دی‌لایت، کرنر لایت (روشن شدن تکی مه‌شکن‌های جلو در هنگام پیچیدن برای تأمین بهتر دید جانبی)، چراغ‌های عقب LED، سنسور نور

سیستم‌های مالتی مدیا

سیستم صوتی BOSE با 7 بلندگو، اپل کارپلی و اندروید اتو، USB، بلوتوث، پشتیبانی از فرامین صوتی، مانیتور 10.25 اینچی لمسی

رینگ ها

16 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی (سمت راننده اتوماتیک)، آینه‌های جانبی تاشو برقی

تهویه مطبوع

اتوماتیک تک کاناله، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم دستی صندلی‌های جلو (صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع)

ایمنی

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، کمربندهای ایمنی پیش کِشنده سرنشینان جلو، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، 6 ایربگ در 10 نقطه

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سانروف، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، صفحه کیلومتر تمام دیجیتال، کول باکس، شارژر وایرلس تلفن همراه با پد خنک‌کننده، پورت USB برای شارژ موبایل سرنشینان عقب، فرمان با نیروی کمکی برقی، غربیلک فرمان با قابلیت تنظیم در 4 جهت، نورپردازی محیطی آبی رنگ کابین

 

جمع بندی

در پایان بررسی هیوندای i20 مدل 2023 باید بگوییم که این خودرو یک محصول شناخته‌شده از برندی خوش‌نام برای خریداران ایرانی است و اگر با پیشرانه توربو و آپشن‌های فول وارد بازار ایران شود؛ می‌توانیم آینده درخشانی را برایش پیش‌بینی کنیم.  

قیمت هیوندای i20 مدل 2023 در بازار کشور هند بسته به مشخصات فنی و سطح آپشن‌ها، بین 719 هزار تا 1 میلیون و 184 هزار روپیه ( 8 تا 13 هزار یورو) متغیر است که قیمتی منطقی برای خودرویی در این سطح محسوب می‌شود.

اما حساب بازار کشور ما جدا است و در شرایطی که قیمت محصولات هیوندای وارداتی در دوره قبل (حتی مدل‌های قدیمی هیوندای i20 که یکی از ارزان‌ترین محصولات این شرکت محسوب می‌شود) میلیاردی شده، نبایستی انتظار قیمت پایینی برای نسل جدید هیوندای i20 داشته باشیم.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
4 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مهشید
1402-07-13 00:18

سلام
ماشین خوبیه و تمایل دارم بخرم ۹۰۰ میلیون نقد و مالقی رو اقساط بگیرم

امین
1402-05-25 22:36

متاسفانه شایدسه برابر قیمت واقعی هم بدست مصرف کننده نرسد بعضی وقتا آدم فکر می‌کنه که داریم کره مریخ زندگی میکنیم

Reza
1402-06-26 22:22
پاسخ به  امین

هر چیه از چینی ها بهتره و بادوام تره به نظر من بیاد احتمالش زیاده یه دونه بخرم.

رضا
1402-08-12 13:52
پاسخ به  Reza

فقط یه دونه؟؟