خرید خودروهای کممصرف در سالهای اخیر برای مصرفکنندگان اهمیت ویژهای پیدا کرده است؛ چراکه شاهد افزایش قیمت سوخت در سطح جهان بودهایم و دولتها نیز در اکثر کشورهای جهان، مالیاتهای سنگینی را بر خودروهای پرمصرف وضع کردهاند. از سوی دیگر، اهمیتیافتن مسائلی همچون حفظ محیطزیست و کاهش آلودگی هوا، موجب تغییر نگرش مصرفکنندگان بازار خودرو و تمایل آنها به خرید خودروهای کممصرف شده است.
دنبال خودروی کارکرده/دست دوم هستید؟ وارد نمایشگاه خودروهای کارشناسی شده ما شوید. اینجا بهترین پیشنهادهارو برات داریم.
از ابتدای تاریخ صنعت خودرو تا به امروز، سگمنت سدان یکی از پرفروشترین و پرتراکمترین دستهبندیهای خودرویی بوده است. با وجود حضور سایر سگمنتهایی نظیر هاچبک، کوپه، شاسیبلند و کراساوور، همچنان سدانها بخش عمدهای از بازار خودرو را در اختیار خود دارند. در این بین، سدانها از نظر امکانات رفاهی و قوای فنی تفاوت چندانی با شاسیبلندهای ترکیبی (کراساوورها) ندارند و با ارائه قیمت کمتر، برای مشتریان صرفه اقتصادی بیشتری در بر خواهند داشت.
امروزه، خرید یک سدان کممصرف برای مشتریان در اروپا یا آمریکای شمالی، خریدی مقرونبهصرفه و بادوام خواهد بود که هزینههای نگهداری خودرو را برای آنها را به حداقل میرساند. با شیوع بحران کرونا و کاهش رشد اقتصادی در اکثر کشورها، افراد در سراسر جهان از نظر درآمد در مضیقه قرار گرفتهاند و به نظر میرسد تقاضا برای خرید خودروهای نیمهلوکس کاهش یابد. بنابراین، مشتریانی که به دنبال کاهش هزینههای خود هستند، با خرید یک سدان کممصرف، بهراحتی میتوانند در مصرف سوخت و پول خود صرفهجویی کنند.
در این نوشتار، نگاهی به سدانهای کممصرف سال 2020 میلادی خواهیم داشت. این سدانها به طور کامل از پیشرانههای درونسوز استفاده میکنند و هیچگونه باتری یا موتور الکتریکی در آنها به کار نرفته است. آینده صنعت خودرو در اختیار اتومبیلهای برقی خواهد بود؛ اما همچنان خودروهای درونسوز، نبض بازار خودرو را در دست دارند؛ چراکه هزینه ساخت آنها پایین است و دردسرهای نگهداری اندکی برای مالک بههمراه دارند. با همراه مکانیک در ادامه مطلب همراه باشید تا با کممصرفترین سدانهای سال 2020 میلادی آشنا شوید.ت
تویوتاکمری L
نخستین خودروی کممصرف در این لیست، یعنی تویوتا کمری L، ثابت میکند که مصرف سوخت اقتصادی تنها منحصر به سدانهای کوچک و ارزانقیمت نیست. تویوتا کمری L با بهرهگیری از پیشرانه 2.5 لیتری چهارسیلندر تنفس طبیعی و گیربکس هشتسرعته اتوماتیک، میتواند مصرف سوخت ترکیبی 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر را ثبت کند که رقمی فوقالعاده برای یک سدان سایز متوسط با پیشرانه درونسوز محسوب میشود. این خودرو در بازار آمریکا، با قیمت 24425 دلار قابل خرید است.
کیا سراتو FE
کیا فورته یا کیا سراتو FE که تیپ پایه این خودرو در بازار آمریکا محسوب میشود، از مصرف سوخت ترکیبی 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر برخوردار است. نسخه پایه این سدان محبوب با گیربکس دندهای، 17890 دلار قیمت دارد و اگر مشتری تمایل به کاهش بیشتر مصرف سوخت کیا سراتو داشته باشد، باید 900 دلار هزینه بیشتر را برای نصب گیربکس CVT پرداخت کند.
نیسان ورسا
نسل سوم نیسان ورسا، اکنون در بازارهای جهانی عرضه شده است و یکی از مقرونبهصرفهترین سدانهای بازار محسوب میشود. مصرف سوخت ترکیبی نیسان ورسا نیز حدود 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده است؛ اما این رقم تنها در حالی به دست میآید که خریدار با صرف هزینه 1670 دلاری، گیربکس CVT را برای اتومبیل خود انتخاب کند که در این حالت، قیمت نیسان ورسا به 16400 دلار خواهد رسید.
البته نیسان ورسا با این قیمت، خودروی چندان سریع و جذابی نیست. پیشرانه 1.6 لیتری چهارسیلندر این خودرو، حداکثر 122 اسببخار قدرت و 154 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند که رقم اعجابانگیزی به نظر نمیرسد!
تویوتا یاریس
تویوتا یاریس، محصول ریزنقش تویوتا است که در نسخههای هاچبک و سدان به تولید میرسد و هر دو نسخه از مشخصات فنی یکسانی برخوردار هستند. این خودرو بر اساس پلتفرم مشابهی با مزدا 2 توسعه یافته و از ترکیب پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس ششسرعته اتوماتیک بهرهمند است.
تویوتا یاریس با این مشخصات فنی و در تیپهای پایه L و LE، مصرف سوخت ترکیبی 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر را ثبت میکند. مشتریان آمریکایی میتوانند تیپ پایه تویوتا یاریس را با قیمت 17750 دلار خریداری کنند.
تویوتا کرولا SE
تویوتا کرولا نیز همچون برادر کوچکتر خود یعنی تویوتا یاریس، در نسخههای هاچبک و صندوقدار به بازار عرضه میشود که هر دو نسخه، از مشخصات فنی مشابهی بهره میبرند. تویوتا کرولا SE بهلطف پیشرانه دولیتری و گیربکس CVT خود، میتواند مصرف سوخت 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر را به نام خود ثبت کند. قیمت تویوتا کرولا SE نیز 21930 دلار است که با صرف 675 دلار بیشتر، میتوانید این خودرو را به گیربکس CVT مجهز کنید و مصرف سوخت ترکیبی آن را کاهش دهید.
کیا ریو
سدان اقتصادی و کممصرف کیاموتورز در قسمت میانه این لیست و بالاتر از خودروهای مشهور تویوتا قرار گرفته است. کیا ریو LX به پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی مجهز است که حداکثر 120 اسببخار قدرت تولید میکند و گیربکس مورداستفاده در این خودرو نیز از نوع اتوماتیک CVT است. کیا ریو LX در بازار ایالات متحده 15850 دلار قیمت دارد.
خریداران کیا ریو با صرف این هزینه اندک، خودرویی را خریداری میکنند که مصرف سوخت ترکیبی 6.5 لیتر در صد کیلومتر را به نام خود ثبت میکند. اگر مشتری تمایل به بهرهمندی از امکانات رفاهی بیشتری داشته باشد، میتواند کیا ریو S را با قیمت 16490 دلار خریداری کند که به اندازه تیپ LX کارایی دارد اما امکانات بیشتری را در خود جای داده است.
هیوندای الانترا اکو
همانطور که از نام هیوندای الانترا اکو مشخص است، این خودرو عملکردی اقتصادی را در میان تمامی نسخههای هیوندای الانترا 2020 ارائه میدهد. این تیپ به پیشرانه 1.4 لیتری توربوشارژر با قدرت 128 اسببخار و جعبه دنده هفتسرعته دوکلاچه مجهز است و قیمت آن نیز 21450 دلار است.
هیوندای الانترا اکو به کمک این مشخصات، میتواند مصرف سوخت ترکیبی 6.5 لیتر در هر صد کیلومتر را ارائه دهد که یک مزیت رقابتی بزرگ برای هیوندای الانترا محسوب میشود، هرچند به نظر نمیرسد مشتریان استقبال گستردهای از این تیپ داشته باشند و نسخههای مجهز به پیشرانه دو لیتری فروش بیشتری را تجربه خواهند کرد.
هوندا سیویک EX
هوندا سیویک با عملکرد عالی خود توانسته است رتبه دوم لیست کممصرفترین سدانهای جهان در سال 2020 را به خود اختصاص دهد. ترکیب پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر، گیربکس اتوماتیک CVT و بنزین با عدد اکتان 87 منجر به ثبت رکورد 6.5 لیتر در صد کیلومتر برای مصرف سوخت هوندا سیویک میشود.
هوندا سیویک با این مشخصات فنی، در سه تریم EX ، EX-L یا Touring در دسترس خریداران است که بهترتیب 23800، 25000 و 27700 دلار قیمت دارند. پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر هوندا سیویک با قدرت 174 اسببخار، بهشدت اقتصادی ظاهر میشود و برای مشتریانی که به دنبال صرفهجویی در مصرف سوخت هستند، بهترین گزینه خواهد بود. البته خریداران میتوانند هوندا سیویک را با موتور دو لیتری تنفس طبیعی نیز سفارش دهند که در این صورت مصرف سوخت ترکیبی 7.1 لیتر در صد کیلومتر را تجربه خواهند کرد.
میتسوبیشی میراژ ES
رتبه نخست کممصرفترین سدانهای سال 2020 میلادی به میتسوبیشی میراژ ES تعلق دارد که در دو نسخه هاچبک و سدان به بازار عرضه شده است. میتسوبیشی میراژ قطعا خودروی جذابی برای رانندگی محسوب نمیشود؛ اما در بحث مقرونبهصرفهبودن، عملکردی عالی از خود به نمایش میگذارد.
میتسوبیشی میراژ از پیشرانه کمحجم 1.2 لیتری بهرهمند است که حداکثر 78 اسببخار قدرت و 100 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. قیمت تیپ پایه میتسوبیشی میراژ نیز 13995 دلار است که با پرداخت 1300 دلار بیشتر و مجهزکردن آن به گیربکس CVT، قیمت نهایی آن به 15295 دلار افزایش مییابد.
میتسوبیشی میراژ با پیشرانه 1.2 لیتری و گیربکس CVT میتواند با صرف تنها 6 لیتر بنزین، مسافتی صدکیلومتری را بپیماید که این خودرو را به گزینهای کارآمد و کممصرف در بازار خودرو تبدیل میکند. البته برای خرید نسخه سدان میتسوبیشی میراژ با همین مشخصات فنی، باید مبلغ بیشتری هزینه کرده و قیمتی در حدود 16،295 دلار برای نسخه اتوماتیک و 14995 دلار برای نسخه دندهای پرداخت کنید.
کلام آخر
اکثر خودروهایی که در این متن به آنها اشاره شد، خودروهایی پایینرده یا درواقع، اقتصادی در سبد محصولات خودروسازان هستند. دیگر خودروها نیز محصولاتی میانرده به شمار میآیند؛ اما تنها در تیپ پایه قادر به ثبت رکوردی اقتصادی در حوزه مصرف سوخت خواهند بود. به همین دلیل میتوان گفت که میزان مصرف سوخت خودرو مستقیما به جیب راننده و قدرت خرید وی بستگی دارد.
خودروسازان برای مشتریانی که سطح بودجه محدودی دارند، خودروهایی اقتصادی تولید میکنند که از حداقل امکانات و تجهیزات برخوردار هستند؛ اما در سوی دیگر، مصرف سوخت این خودروها نیز به علت وزن اندک و تجهیزات نه چندان زیاد، قابل توجه نخواهد بود. مشتریانی که قدرت خرید بیشتری دارند، از این کلاسها عبور کرده و خودروهایی مجهزتر و بهتر خریداری میکنند؛ اما به همان اندازه، مصرف سوخت بیشتری در انتظارشان خواهد بود.
نکته دیگر، به خودروهای هیبریدی مربوط میشود. بازار خودروی جهان اکنون در تسلط خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبریدی قرار دارد که مصرف سوخت بهمراتب کمتری از خودروهای یادشده در این لیست دارند، با این وجود، قیمت بالای خودروهای هیبریدی موجب شده است تا بسیاری از مصرفکنندگان در مورد خرید این خودروها تردید داشته باشند و خرید یک خودروی ارزانقیمت، کممصرف و اقتصادی را به یک خودروی هیبریدی با فناوری پیشرفته و قیمت بالا ترجیح دهند.
بیشتر بخوانید
- خودروهای سه سیلندر بازار ایران را بشناسید
- خودروهایی که پول نقد هستند!
- این خودرو ها را هرگز نخرید!
- لوکسترین تاکسیهای جهان
- رنگ های مختلف پلاک خودروها در ایران نشانه چیست؟
- معرفی ۱۰ فناوری تاریخساز در دنیای خودرو