مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 مقاله ای دیگر از سری مقالات مقایسه خودرو همراه مکانیک می باشد. با مجله همراه مکانیک همراه شوید تا در این مقاله فرصت طلبی چینیها برای کسب بازار کشور را بررسی کنیم.
در این مقاله از سری مطالب نقد و بررسی خودروهای بازار ایران، نگاهی به دو مورد از تولیدات محبوب شرکتهای ایرانخودرو و سایپا داشته و به مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 خواهیم پرداخت. با همراه مکانیک همراه شوید تا پارس اتومات ایرانخودرو و برلیانس H330 سایپا را بهتر شناخته و ویژگیهای مثبتشان را در برابر معایب احتمالی هر یک، کشف کنیم.
مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 مونتاژ یا از سر باز کردن؟
برای مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 این بار اجازه دهید از کابین این دو خودروی تولید شده در ایران آغاز کنیم. همانطور که مستحضر هستید، برلیانس یک شرکت خودروسازی نوپا در چین بوده و در ابتدا کار خود را در قالب همکاری با BMW آلمانی جهت تولید خودروهایی که بازار داخلی چین را هدف گرفته بودند، آغاز کرد. البته پیشرفت مناسب این شرکت در کنار بهبود روابط سیاسی میان ایران و چین موجب حضور چینیها در عرصه تولیدات داخلی ما شده و سایپا طی قراردادی نسبتا سنگین، مسئولیت تولید برخی از خودروهای برلیانس جهت فروش در داخل کشور را بر عهده گرفت.
مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید |
گرچه شرکت برلیانس فعالیت خود را تحت نظر غول آلمانی خودروسازی یعنی بیامدبلیو آغاز کرده و به سرعت پیشرفت کرده است، اما ظاهراً در حال حاضر علاقه چندانی به اعمال نظارت بر تولیدات خود در ایران نداشته و سایپا برلیانس H330 را بر اساس استانداردهای خود عرضه میکند. اما به هر حال، حتی با وجود عدم نظرات شرکت چینی بر فرآیند تولید این خودرو، مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 به ما نشان میدهد که سایپا کیفیت مونتاژ بهتری را در کابین این محصول به کار گرفته و مواد اولیه مناسبی را نیز برای طراحی بخشهای مختلف آن استفاده کرده است.
این در حالی است که پژو پارس اتومات تغییرات شگرفی را تجربه نکرده و هماکنون در جدیدترین مدل خود، با داشبورد سانتافهای که صرفا بخشهای با طرح چوبی داشته و خطوطی منظمتری به نسبت مدلهای پیشین در آن به کار گرفته شده است به بازار عرضه میشود. مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر کابین و طراحی داخلی حاکی از آن است که ایرانخودرو همچنان تمایل شدیدی به مونتاژهای ناهماهنگ از خود نشان داده و قصد بهبود کیفیت ساخت محصولات خود را ندارد.
کلیک کن تا بدون اتلاف وقت و پاسخ گویی به تلفن ماشینت رو بصورت سفارشی بفروشی
در عوض سایپا در برلیانس H330 خود، دقت بالایی به خرج داده و حس حضور در خودرویی نسبتاً لوکس را به سرنشیناناش القا میکند. متاسفانه از نظر کیفیت ساخت و طراحی بخش کابین، پژو پارس اتومات مشکلات فراوانی داشته و برلیانس در وضعیت بهتری به سر میبرد؛ که این امر را میتوان به روند از سر باز کردن بخش مونتاژ ایرانخودرو نیز نسبت داد!
آپشنهای قدیمی تحت عناوینی مدرن
در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر کابین یکی از مباحث مهم، آپشنهای موجود در این دو خودرو است. از آنجایی که هر دوی این خودروها (بدون در نظر گرفتن سابقه اجداد پژو پارس) در سالهای اخیر تولید و بازار عرضه شدهاند، بالا بودن توقعات مشتریان در ارتباط با آپشنهای موجود در آنها نیز نباید دور از انتظار قلمداد شود. اما متاسفانه خودروسازان داخلی کشورمان باری دیگر آب پاکی را روی دستان تمام مشتریان خود ریخته و هیچگونه پیشرفت چشمگیری را در طراحی و ارائه آپشنهای مدرنتر به نمایش نگذاشتهاند.
لذا مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از این منظر تنها به بازگویی برخی آپشنهای ابتدایی و قدیمی منتهی خواهد شد. برلیانس H330 به غیر از ایموبلایزر، سيستم تنظيم هواي ورودی و سیستم پخش صوتی امکانات بخصوصی را در اختیارتان قرار نداده و تنها با داشتن ظاهری زیبا، حس غمانگیزی از حضور در یک اتومبیل نیمه لوکس بدون هرگونه آپشن را به شما القا خواهد کرد. ولی خوشبختانه پژو پارس اتومات از نظر آپشنهای داخل کابین اندکی بهتر عمل کرده وبا صرف نظر از طراحی داخلی تکراری آن میتوان وجود امکاناتی همچون صفحه نمایش روی داشبورد، سیستم تهویه هوای اتوماتیک و سنسور دنده عقب پارک را از مزیتهای آن به شمار آورد.
لذا از مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 میتوان نتیجه گرفت که گرچه طراحی و مونتاژ برلیانس در وضعیت بهتری قرار داشته و از منظر زیبایی شناسی امتیاز بهتری را دریافت میکند، اما پژو پارس اتومات نیز با داشتن آپشنهای داخلی بیشتر همچنان رقابت علیه رقیب چینی خود را ادامه میدهد.
پارس اتومات و برلیانس H330، کاپوتهای دراز و جملات کوتاه
پیش از آغاز مبحث پیشرانهها، بهتر است به مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر طراحی بدنه و ویژگیهای خارجی نیز بپردازیم. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، برلیانس به عنوان تلاشی از تولید یک اتومبیل نیمه لوکس (حداقل از لحاظ ظاهری) و در طیف قیمتی نه چندان زیاد، روانه بازار شده و به همین دلیل جای تعجبی ندارد که کیفیت طراحی و ساخت بدنه آن نسبت به پژو پارس بیشتر باشد. کاپوت کشیده و ورودی هوا در کنار تقارن چشمنواز چراغهای جلویی را میتوان از ویژگیهای خوب ظاهر این خودرو به شمار آورد؛ اما این اتفاق در قسمت پشتی چندان صدق نکرده و طراحی بدنه برلیانسH330 از پشت، به شکل خسته کنندهای ساده است.
ولی اگر بخواهیم در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330از نظر بدنه و طراحی خارجی سراغ پارس اتومات برویم، متاسفانه حرف زیادی برای گفتن باقی نخواهد ماند. پژو پارس اتومات نیز مانند تمام اعضای خانواده خود، بدون کوچکترین تغییری به بازار عرضه شده و همچنان میتوان از آن به عنوان فیسلیفت پژو ۴۰۶ ای که به تاریخ پیوسته است یاد کرد. بنابراین برتری در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر طراحی بدنه را بدون شک میبایست از آن برلیانس H330 دانست.
همان مشکل همیشگی: پیشرانههای داخلی
مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 مانند دیگر مقایسههایی که تا کنون انجام دادهایم، گواهی از ضعف تولیدات داخلی از نظر موتور یا پیشرانه بوده و هر بار مقایسه میان این محصولات، ما را بیشتر با عمق نیاز به نوآوری در صنعت خودروسازی کشورمان آشنا میکند.
موتور پژو پارس اتومات همان گزینه همیشگی ایرانخودرو یعنی TU5 بوده و اصلاحات این شرکت طی سالهای اخیر، تنها به کاهش صدای موتور در داخل کابین ختم شده است. این موتور گشتاوری برابر ۱۴۲ نیوتن متر را داشته و با صرف نظر از کاهش ۱۱ نیوتن متری در این مدل میتوان از بالا رفتن قدرت اسب بخار آن خشنود بود. البته لازم به ذکر است که گرچه موتور پژو پارس اتومات در حال حاضر ۱۰۸ اسب بخار قدرت داشته و نسبت به مدلهای قبلی پارس در وضعیت نسبتا خوبی به سر میبرد، اما عدم هماهنگی گیربکس با پیشرانه و کمبود قابلیت انتقال نیرو در طراحی آن، لذت شتاب و قدرت را از رانندگان ایرانی مشتاق سرعت گرفته است.
تنها با یک کلیک میتونی تا 30 دقیقه بعد خودروت رو با طرح فروش فوری همراه مکانیک به پول نقد تبدیل کنی
از سویی دیگر برلیانس نیز در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر پیشرانه وضعیت بهتری نداشته و نوآوری بخصوصی در طراحی آن به چشم نمیخورد. پیشرانه این خودرو ۱۰۳ اسب بخار قدرت داشته و با گشتاوری معادل با ۱۳۸ نیوتن متر، حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را به صاحبان خود ارائه میکند (حداکثر سرعت پژو پارس اتومات در حدود ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است). البته نکته حائز اهمیت در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 از نظر پیشرانه، هماهنگی بسیار مناسب گیربکس ۵ دنده دستی در این مدل با موتورش است. انتقال قدرت با جعبه دنده برلیانس H330 به شکل مناسبی صورت گرفته و تعویض دندهها در دور موتورهای پایین و بالا روان و دقیق شکل میگیرند. بدون شک این مسئله در تجربه رانندگی با برلیانس نیز بیتاثیر نبوده و در ادامه، واکنشهای مثبت این خودروی چینی را در مقایسه با پژو پارس اتومات بررسی خواهیم کرد.
یک رانندگی روان در برابر غرشهای موتور
در بخش پایانی مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 به تجربه رانندگی با این دو مدل خواهیم پرداخت. همانطور که در پایان بخش قبلی به آن اشاره شد، هماهنگی گیربکس برلیانس با پیشرانه و انتقال دقیق قدرت در دور موتورهای بالا و پایین تجربه رانندگی با این خودرو را به شدت تحت تاثیر قرار داده و واکنش قابل قبول چرخها به حرکت فرمان نیز در القای حس رانندگی نرم و روان به خوبی عمل کرده است. این سدان چینی برای رانندگی در داخل شهر بسیار مناسب بوده و با اگر پشت فرمان آن نشسته باشید بدون شک متوجه هلدینگ مناسب و خوشایند آن شدهاید.
البته پژو پارس اتومات نیز تجربه رانندگی قابل قبولی ارائه داده و کلاسیکدوستان ایرانی را راضی نگه داشته است. اما به هر حال میبایست به خاطر داشته باشید که حدود دو دهه از آغاز تولید پژو در ایران گذشته متاسفانه به دلیل کمبود خلاقیت و ریسک پذیری در ماهیت شرکت ایرانخودرو، رانندگی با پژو پارس اتومات هیچ وجه هیجان انگیز و جدیدی را برای شما به ارمغان نیاورده و مملو از صدای آزاردهنده غرش موتور در فضای داخلی کابین خواهد بود. مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 در نظر رانندگی را میتوان به رقابت دو نسل متفاوت تشبیه کرده و با صرف نظر از سرعت، برلیانس H330 را به دلیل ارائه تجربهای نرم، روان و جدید برتر میدان خطاب کرد!
مقایسه فنی پژو پارس اتومات و برلیانس H330
مشخصات |
برلیانس H330 | پژو پارس اتوماتیک |
حجم موتور |
1600CC |
1498CC |
قدرت موتور |
108 اسب بخار در 5600 دور |
103 اسب بخار در 5800 دور |
تعداد سیلندر/سوپاپ |
4/16 |
4 سیلندر 16 سوپاپ |
جعبه دنده |
4 دنده خودکار |
4 دنده اتومات |
شتاب صفر تا صد(ثانیه) |
14.2 |
– |
ماکزیمم سرعت KM/H |
190 |
180 |
مصرف سوخت ترکیبی (لیتر) |
7.5 |
6.7 |
حجم باک |
70 لیتر |
55 |
تجهیزات ایمنی و امنیتی |
ABS – EBD-كیسه هوای راننده-چراغ مه شكن جلو و عقب- |
ترمزهای جلو و عقب دیسکی (در مدل دستی ترمز عقب کاسه ای است) – ABS – EBDکیسه هوای سرنشینان- جلو |
امکانات رفاهی |
چراغ نقشه خوان – آینههای جانبی برقی راهنمادار – آینههای جانبی تاشونده اتومات – شیشههای سولارو ضداشعه UV– قفل میکروسوییچی دربها – سنسور ایمنی دنده عقب – قفل مركزی با سوییچ كنترل از راه دور رادیویی – تنظیم برقی پشتی صندلی – بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق – شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب – پاور ویندوز مجهز به آنتی ترپ – قطعات دکوراتیو طرح چوب جدید – رودری بهینه – داشبورد تریم بژ – جلوآمپر جدید – دماسنج روی داشبورد |
قابلیت پخش MP3 – ورودی USB – 4 عدد بلندگو در مدل دستی و 6 عدد بلندگو در مدل اتوماتیک-رینگ 15 اینچی آلومینیومی – شیشه های بالابر برقی – تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو – باز شدن خودکار قفل دربها هنگام تصادف مدل اتوماتیک به علاوه امکانات بالا: سیستم تهویه مطبوع خودکار – سانروف – سنسور دنده عقب – بسته شدن پنجره ها با ریموت – قابلیت تنظیم صندلی راننده در 8 جهت – آینه های جانبی برقی – چراغ مه شکن جلو – سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت – روکش چرمی غربیلک فرمان و دکمه تنظیم صدا |
مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 در یک نگاه
با بررسی و مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 میتوان اذعان داشت که سایپا در مونتاژ و سیاستهای مرتبط با مسائل ظاهری عملکرد بهتری نسبت به ایرانخودرو داشته و با رعایت استانداردهای کیفیت ساخت در برلیانس H330 این خودرو را به رقیبی قوی برای خودروهای نیمه لوکس مبدل ساخته است. اما ایرانخودرو همچنان به طراحیهای دو دهه پیش خود مصر بوده و با سابقهای که در مونتاژ قطعات از خود نشان داده است، مورد اعتماد خریداران خود قرار ندارد. پژو پارس اتومات تنها یک داشبورد جدید و جعبه دنده اتومات را به خریداران خود ارائه کرده و هیچگونه اهمیتی برای نیازهای دیگر مشتریان خود قائل نشده است.
کلیک کن و عضو کانال تلگرام همراه مکانیک شو تا فیلمهای جذاب خودرو مورد نظرت رو ببینی
اما به هر حال قیمت فروش نیز در مقایسه پارس اتومات و برلیانس H330 نقش بسیار پر رنگی داشته و شاید بتوان گفت به دلیل پایین بودن قیمت پژو پارس اتومات نسبت به برلیانس H330 در کنار سابقه و محبوبیت زیاد مدلهای پژو در ایران، در کنار وضعیت طراحی خوب برلیانس و یدک کشیدن نام غول بزرگی همچون BMW موجب رقابتی نزدیک میان این دو خودرو شده و اعلام یک کدام به عنوان برنده عرصه خرید و فروش خودروهای ایرانی امر دشواری است.
ولی به طور کلی میتوان گفت که اگر به دنبال کابینی خوش فرم با صندلیهای راحت و بدنهای زیبا هستید، برلیانس H330 گزینه مناسبی برای شماست؛ اما اگر چالاکی و سرعت برای شما اهمیت بیشتری داشته و با مدلهای کلاسیک پژو آشنایی دارید، پژو پارس اتومات میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
مطالعه مقالات مرتبط زیر را از دست ندهید
مقایسه پژو 207 صندوق دار و برلیانس H330معایب پژو پارس اتومات
[…] مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 […]
[…] مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 […]
[…] مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 […]
[…] مقایسه پژو پارس اتومات و برلیانس H330 […]