مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات

فهرست مطالب


مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات؛ کدام‌یک ارزش خرد بالاتری دارد؟ اگر این سوال هنگام خرید خودرو ذهنتان را درگیر کرده است، در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک همراه ما باشید. از آنجایی که قیمت دنا پلاس توربو اتوماتیک کارکرده و قیمت پژو پارس اتومات صفر کیلومتر در یک بازه قیمتی قرار دارند تصمیم گرفتیم تا به مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات بپردازیم.

وقتی که بخواهید یک سدان نسبتا گران‌قیمت داخلی بخرید، حتما یاد محصولات ایران ‌خودرو مثل پژو پارس اتوماتیک و خانواده دنا پلاس خواهید افتاد. در این بین اگر بودجه شما در حد پژو پارس اتوماتیک صفر باشد، در کنار آن می‌توانید دنا پلاس توربو دنده ای کارکرده را هم با بودجه مشابه بخرید. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی اجمالی این دو خودرو ایرانیزه بپردازیم.

پژو پارس اتوماتیک

پژو پارس اتوماتیک

در ابتدای پاسخ به سوال ” پژو پارس اتومات صفر بخریم یا دنا پلاس توربو کارکرده؟ ” به سراغ پژو پارس می‌رویم. پژو پارس اتوماتیک یکی از تولیدات محبوب شرکت ایران خودرو طی سال‌های اخیر محسوب می‌شود و با وجود آن که مدت‌های زیادی از طراحی آن می‌گذرد، چه در مدل دنده‌ای و چه در نمونه مجهز به گیربکس اتومات، با استقبال زیادی روبرو است.

پژو پارس اتوماتیک به موتور ۱۶ سوپاپ ۱.۶ لیتری tu5 مجهز شده و وظیفه انتقال قدرت خود را به گیربکس چهار دنده اتوماتیک سپرده است. این مجموعه فنی قدرتی برابر با ۱۰۵ اسب بخار به علاوه ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را به چرخ‌های جلوی انتقال می‌دهد و شتاب صفر تا صد پژو پارس اتوماتیک را به رقم حدود ۱۵ ثانیه در شرایط استاندارد می‌رساند.

آپشن های پژو پارس

نهایت سرعت پژو پارس اتوماتیک برابر ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت ذکر شده و میانگین مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی به رقم ۸.۱۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد. بنابراین از لحاظ فنی نباید از پژو پارس اتوماتیک انتظار رانندگی تماما مهیج و اسپرت را داشته باشید؛ به‌خصوص که عملکرد این خودرو در مقایسه با پژو پارس ۱۸۰۰ دنده‌ای (پژو پارس سال) کاملا کندتر احساس خواهد شد. میانگین مصرف سوخت پارس اتومات هم بالاتر از حد متوسط بوده و در رده خودروهای نسبتا پرمصرف دسته‌بندی می‌شود.

آپشن‌های پژو پارس اتومات

 پژو پارس

مهم‌ترین تجهیزات پژو پارس نسخه اتوماتیک شامل آپشن‌هایی مثل ترمزهای دیسکی جلو و عقب مجهز به سیستم ضد قفل ABS و EBD، دو کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان هیدرولیک با کلیدهای کنترل، تهویه اتوماتیک، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، آینه‌های جانبی برقی تاشونده راهنمادار، سنسور پارک دنده عقب، رینگ‌های ۱۵ اینچی آلومینیومی یا فولادی، تنظیم برقی پشتی صندلی جلو، دماسنج روی داشبورد، سیستم اتولاک، مسترلاک و… می‌شود که ایران خودرو برای توجیه قیمت پژو پارس اتوماتیک در نظر گرفته است.

دنا پلاس توربو

دنا پلاس توربو

شرکت ایران خودرو از سال ۹۷ تصمیم گرفت نسخه توربوشارژ دنا پلاس را به لیست خرید محصولات ایران خودرو اضافه کند و این سدان جذاب ایرانی را با توان فنی بالاتر به بازار ارائه دهد. دنا پلاس توربو از لحاظ طراحی ظاهری نسبت به پژو پارس کاملا چشم‌نواز و جوان‌پسندتر به نظر می‌رسد. طراحی داخلی آن هم یک سروگردن نسبت به فضای داخل پژو پارس از لحاظ زیبایی برتری داشته و قطعا اکثر مشتریان ترجیح می‌دهند که کابین ماشین‌شان به ویژه در بخش داشبورد، شبیه به دنا پلاس باشد تا آن که با داشبورد ساده پژو پارس روبرو باشند.

متریال به کاررفته در کابین هر دو خودرو از نوع پلاستیک خشک است و کیفیت آن گرچه خیلی دل‌چسب نیست، اما در این رنج قیمت نمی‌توان انتظار بالاتری از تولیدات داخلی داشت. فضای کابین دنا پلاس به ویژه در ردیف دوم اندکی محدودتر از پژو پارس اتومات است و آن طور که باید در مسافت‌های طولانی برای سرنشینان بزرگسال با قد متوسط نمی‌‌تواند راحت باشد.

فضای کابین دنا پلاس

صندوق عقب پژو پارس ۴۴۰ لیتر فضا به شما ارائه می‌دهد، اما دنا پلاس حدود ۵۰۰ لیتر گنجایش را در بخش عقب خود به اسباب و وسایل کاربران اختصاص خواهد داد.

ویژگی‌های فنی و آپشن‌های دنا پلاس توربو

در بحث فنی، دنیا بر وفق مراد متقاضیان خرید دنا پلاس نسخه توربو است؛ چون که این خودرو به موتور بسیار پرتوان‌تر EF7 توربو به قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر مجهز شده و شتاب صفر تا صد آن برابر ۱۰ ثانیه به‌صورت رسمی اعلام شده‌است. میانگین مصرف سوخت دنا پلاس توربو مجهز به گیربکس ۵ دنده دستی هم حدود ۷.۹۴ لیتر است که در این بخش هم نسبت به پژو پارس اتوماتیک برتری نشان می‌دهد. حداکثر سرعت دنا پلاس توربو برابر ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت است و باک سوخت آن حدود ۶۰ لیتر بنزین را در خود جا می‌دهد.

ویژگی‌های فنی و آپشن‌های دنا پلاس توربو

در بخش آپشن‌های رفاهی و ایمنی هم وضعیت دنا پلاس نسبت به پژو‌پارس اتوماتیک تقریبا برتر است؛ چرا که امکانات بیشتری مثل کروز کنترل، دوربین دید عقب، دی لایت، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر ۷ اینچی لمسی، سانروف و کیسه هوای جانبی هم به صورت سفارشی در این خودرو حضور دارند.

جمع‌بندی؛ مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات

در پایان مقاله ” مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات ” باید بگوییم که مسلما اگر گیربکس اتوماتیک برای شما درجه اهمیت بالاتری نسبت به سایر معیارها داشته باشد، انتخاب شما تنها می‌تواند خرید پژو پارس  در نسخه اتوماتیک باشد؛ علاوه‌بر دارا بودن گیربکس خودکار، پژو پارس اتوماتیک از موتور تنفس طبیعی با استهلاک کمتر برخوردار است و دردسرهای نگهداری از موتورهای توربوشارژ را بر شما تحمیل نخواهد کرد.

جمع‌بندی؛ مقایسه دنا پلاس توربو و پژو پارس اتومات

اما در سوی دیگر دنا پلاس دنده ای توربو خودرویی به‌مراتب زیباتر، با کابین جذاب‌تر، صندوق عقب وسیع‌تر و توان فنی بسیار مطلوب‌تر خواهد بود که رانندگی پرشتاب‌ و همچنین جوان‌پسندتری را ارائه می‌دهد و از این جهات خرید دنا پلاس مدل توربو گزینه بهتری برای مشتریان خواهد بود. با این تفاسیر اگر گیربکس‌اتوماتیک برای شما اهمیت زیادی ندارد و همچنین مشکل چندانی با دردسرها و استهلاک بالاتر موتورهای توربوشارژ ندارید، دنا پلاس دنده ای کارکرده می‌تواند ماشین بهتری نسبت به پژو پارس اتوماتیک باشد.

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
وحید
1401-06-22 01:44

پژو پارس گرفتم صفر tu5گرفتم اشغال به تمام معنا
راه نمیره سربالایی
بدنه نا متوازن در فاصله کاپوت نامیزان همه اجرا به شدت نا متقارن حتی ستون
بدنه با کوچکتزین فشار فرو میره
رو دری ها اصلا جا نیستن کار دستیه
داداشم دنا پلاس توربو داره خدای ماشینه
الا برکت الله خدا وکیل بی نقص

سعید
1400-06-28 10:57
امتیاز دهی :
     

معلومه که دنا پلاس توربو بهتره

مهران
1402-09-05 12:29
پاسخ به  سعید

دنا پلاس توربو ۱۵۰ اسب بخار قدرته،حالا بماند که موتور ef7کلا موتور پر قدرتیه.