مشخصات فنی بی وای دی تانگ ؛ تازه وارد چینی

فهرست مطالب


در این مقاله قصد داریم به بررسی مشخصات فنی بی وای دی تانگ بپردازیم. این روزها با سرعت‌گرفتن مذاکرات برجامی و افزایش امیدها به احیای این توافق بین‌المللی، جانی تازه در رگ‌های خودروسازان خصوصی کشور ما تزریق شده است و اکثر این شرکت‌ها، به‌ دنبال شروع مجدد همکاری با شرکای قدیمی خود هستند. یکی از این شرکت‌ها، خودروسازی کارمانیا است که به‌عنوان نمایندگی شرکت BYD چین شناخته می‌شود و تا حدود 2 سال پیش، بی وای دی S6 و بی وای دی F3 را به‌صورت مونتاژی در بازار ایران عرضه می‌کرد؛ اما آغاز دور جدید تحریم‌ها، باعث شد تا BYD از بازار ایران خارج شود و شریک ایرانی خود را با تعداد نسبتاً بالایی از تعهدات معوق رها کند.

اما شنیده‌ها حاکی از آن است که کارمانیا به‌زودی همکاری خود را با BYD از سر می‌گیرد و در اولین گام این همکاری مجدد، نسل دوم بی وای دی تانگ را در نسخه بنزینی روی خط مونتاژ خود خواهد آورد. به همین بهانه، این مقاله از مجله خودروی همراه مکانیک را به بررسی مشخصات فنی بی وای دی تانگ اختصاص داده‌ایم. اگر شما نیز دوست دارید بیش‌تر با این کراس‌اوور مدرن و تازه‌وارد چینی آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی BYD تانگ

معرفی BYD تانگ

نسل نخست بی وای دی تانگ ، سال 2014 و در نمایشگاه خودروی پکن معرفی شد. این خودرو که درواقع یک فیس‌لیفت اساسی از بی وای دی S6 محسوب می‌شد، تا سال 2018 و تنها در نسخه پلاگين هيبريدي توليد شد. جالب است بدانيد که نسل اول بی وای دی تانگ، از يک پيشرانه 2 ليتري توربو و دو پيشرانه الکتريکي بهره‌مند بود که اين مجموعه فني با توليد حداکثر قدرت 498 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 820 نيوتن‌متر، شتاب صفرتاصد کم‌تر از 5 ثانيه را براي اين‌کراس‌اوور چيني به ارمغان‌ مي‌آورد. اين اعداد و ارقام، هنوز هم در دنياي کراس‌اوورها اعجاب‌انگيز و کم‌نظير هستند.

مطالعه مقالات زیر را از دست ندهید

اما خودروي مورد بحث ما، نسل دوم بی وای دی تانگ است که از اواسط سال 2018 معرفي شد و با بهره‌گيري از زبان طراحي نوين بي واي دي، چهره‌اي جسور و مدرن را به نمايش مي‌گذارد. بی وای دی تانگ نسل دوم، علاوه بر نسخه پلاگين هيبريدي (که مشخصات فني آن دقيقاً با نسل قبلي يکسان است)، نسخه‌هاي بنزيني و تمام‌الکتريکي نيز دارد که شرکت کارمانيا ترجيح داده است با توجه به زيرساخت‌هاي موجود، فعلاً نسخه بنزيني را در ايران عرضه کند.

مشخصات فني بی وای دی تانگ

مشخصات فني بی وای دی تانگ

در چند سال اخیر، عادت کرده‌ایم که خودروهای چینی را با پیشرانه‌های 1.5 لیتری توربو ببینیم؛ اما خوشبختانه، بی وای دی تانگ بنزینی این سنت را شکسته است و یک قلب تپنده 2 لیتری توربو در سینه دارد. این پیشرانه که از فناوری تزریق مستقیم سوخت (GDI) بهره می‌برد، حداکثر قدرت 192 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتن‌متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، راهی محور جلوی این کراس‌اوور بزرگ خانوادگی می‌کند. البته این میزان از قدرت، مربوط به نسخه یورو 6 این پیشرانه است و نسخه یورو 5 که تولید محدودتری دارد، 205 اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند.

بی وای دی تانگ با این مشخصات فنی، قادر است طی زمان 10.5 ثانیه، از حالت سکون به مرز سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسد و تا سرعت 180 کیلومتر در ساعت به حرکت خود ادامه دهد. مصرف سوخت ترکیبی این زیباروی چینی نیز حدود 8.5 لیتر در صد کیلومتر است. بی وای دی تانگ در نسخه‌های 5، 6 و 7 نفره تولید می‌شود که با توجه به شرایط بازار ایران، احتمال عرضه نسخه 6 نفره آن بسیار کم است و به احتمال قوی، این خودرو با یکی از نسخه‌های 5 یا 7 نفره روی خط مونتاژ کارمانیا خواهد آمد.

برای آشنایی بیش‌تر با مشخصات فنی بی وای دی تانگ بنزینی، می‌توانید جدول زیر را مطالعه کنید؛ اما توجه داشته باشید که هنوز مشخصات فنی رسمی این خودرو برای بازار ایران منتشر نشده است و ممکن است در نسخه نهایی، برخی از این مشخصات تغییر کنند.

مدل خودرو

بی وای دی تانگ بنزینی

پیشرانه

4 سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها و سیستم تزریق مستقیم سوخت (GDI)

حجم موتور (cc)

1992

حداکثر قدرت

192 اسب‌بخار در 5500 دور (205 اسب‌بخار در نسخه یورو 5)

حداکثر گشتاور

320 نیوتن‌متر در 1500 – 4000 دور (320 نیوتن‌متر در 1750 – 4500 دور برای نسخه یورو 5)

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک مجهز به حالت اسپرت و با قابلیت تیپ‌ترونیک

مصرف سوخت (ترکیبی)

حدود 8.5 لیتر در صد کیلومتر

شتاب صفرتاصد (ثانیه)

10.5

حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت)

180

حجم مخزن سوخت (لیتر)

68

سیستم تعلیق جلو

مک فرسون

سیستم تعلیق عقب

چند اتصالی (Multi Link)

طول × عرض × ارتفاع (میلی‌متر)

4870 × 1940 × 1720

فاصله بین دو محور (میلی‌متر)

2820

امکانات رفاهی BYD تانگ

امکانات رفاهی BYD تانگ

بی وای دی تانگ در تیپ‌های مختلفی از نظر امکانات رفاهی در بازار چین عرضه می‌شود که ازجمله شاخص‌ترین امکانات نسخه فول‌آپشن آن، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

کی‌لس استارتر، کروزکنترل هوشمند، سقف پانوراما، دوربین 360 درجه، تهویه مطبوع اتوماتیک سه‌کاناله، درب صندوق‌بار برقی، ترمز پارک برقی مجهز به اتوهلد، چراغ‌های جلو LED با نوربالا اتوماتیک، دی‌لایت، سنسور نور، سیستم مالتی‌مدیا با مانیتور لمسی و نویگیشن، صندلی‌های جلو با تنظیم برقی و مجهز به گرم‌کن/ سردکن، حافظه صندلی راننده، سنسور باران، حالت رانندگی اقتصادی (Eco Mode) و…

البته هنوز مشخص نیست که بی وای دی تانگ به چه سطحی از آپشن‌ها پا به بازار ایران می‌گذارد؛ اما با توجه به شرایط رقبا و تجربه‌های قبلی شرکت کارمانیا، می‌توانیم بگوییم که به احتمال قوی، این خودرو با تیپ متوسط رو به بالای خود در ایران مونتاژ می‌شود و اکثر امکانات یادشده را به‌همراه خواهد داشت.

امکانات رفاهی BYD تانگ

نکته‌ای که جا دارد در قسمت آپشن‌های بی وای دی تانگ به آن اشاره کنیم، قابلیت تغییر حالت مانیتور این خودرو از افقی به عمودی و بالعکس است که در نوع خود، آپشن منحصربه‌فردی محسوب می‌شود و می‌تواند برای بسیاری از خریداران جذاب باشد.

ایمنی بی وای دی تانگ

 

نسل دوم بی وای دی تانگ در زمینه امکانات ایمنی نیز با دست پُر به میدان آمده است و امکاناتی مثل سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)، سیستم کنترل سرعت در شیب (DAC)، ترمز کمکی (BA)، ایربگ‌های راننده، سرنشین جلو و جانبی ردیف جلو به‌صورت استاندارد در تمام نسخه‌های آن وجود دارد. در نسخه‌های فول‌آپشن نیز با اضافه‌شدن آپشن‌هایی مثل سیستم هشداردهنده خروج از خط، سیستم هشداردهنده نقاط کور، ترمز اضطراری و ایربگ‌های پرده‌ای، ایمنی سرنشینان بیش از پیش تضمین خواهد شد.

این خودرو در سال 2018، موفق به کسب 5 ستاره ایمنی از موسسه C-NCAP شده است و با امتیاز ایمنی 86.23 درصد، یکی از ایمن‌ترین خودروهای سگمنت و رده قیمتی خود محسوب می‌شود.

در زمینه آپشن‌های ایمنی نیز، حدس ما بر این است که بی وای دی تانگ مونتاژی شرکت کارمانیا، آپشن‌های پایه + ایربگ‌های پرده‌ای را به‌همراه خواهد داشت؛ اما احتمال وجود ترمز اضطراری و رادارهای هشداردهنده، چیزی حدود 50 درصد است.

جمع‌بندی بررسی BYD تانگ

جمع‌بندی بررسی BYD تانگ

در پایان بررسی مشخصات فنی بی وای دی تانگ بنزینی، می‌توانیم بگوییم که این خودرو از مزایایی مثل طراحی جذاب، فضای جادار کابین، کیفیت ساخت مناسب و آپشن‌های قابل‌قبول برخوردار است و اگر شرکت کارمانیا بتواند اعتماد ازدست‌رفته خریداران را بازیابی کند، روزهای خوشی را با این کراس‌اوور جدید در بازار خواهد داشت. نسخه‌های مختلف BYD تانگ بنزینی در بازار چین، حدوداً بین 20 تا 26 هزار دلار قیمت دارند که با این قیمت، می‌توانیم مهم‌ترین رقبای آن را چری تیگو 8 مدیران خودرو و KMC K7 کرمان موتور بدانیم که این دو رقیب نیز در آینده نزدیک وارد بازار کشور ما خواهند شد.

امیدواریم که اتفاق پیش‌بینی‌نشده‌ای رخ ندهد و بتوانیم در چند ماه آینده، شاهد نبرد جذاب این سه تفنگ‌دار در بخش کراس‌اوورهای نیمه‌لوکس بازار ایران باشیم. به نظر شما و با توجه به مشخصات روی کاغذ، کدام‌ یک از خودروهای مذکور (چری تیگو 8، KMC K7 و بی وای دی تانگ) ارزش خرید بالاتری دارد و می‌تواند دل خریداران بیش‌تری را به‌دست آورد؟

بیشتر بخوانید

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها