کدام خودروهای چینی بیشتر گران شدند؟ رشد 105 درصدی هایما S5!

فهرست مطالب


در طول دهه 1390 شمسی همزمان با خارج شدن کمپانی‌های مطرح خودروسازی جهان از ایران، شرکت‌های چینی روانه بازار کشور شدند. شاید در سال‌های ابتدایی، خودروهای چینی عملکرد چندان مناسبی نداشتند؛ اما با گذشت چند سال، شرکت‌های چینی با ذائقه ایرانیان بیشتر آشنا شدند و محصولات با کیفیت بهتری را به بازار عرضه کردند. همراه مکانیک در گزارش سالانه خود از وضعیت بازار خودرو در ایران، به بررسی تغییرات قیمت خودروهای چینی پرداخته است. در این مطلب قصد داریم به‌بررسی بیشترین رشد قیمت خودرو چینی در سال 1401 بپردازیم. به‌نظر شما کدام خودروها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند؟

 

بیشترین رشد قیمت خودرو چینی

در گزارش سالانه همراه مکانیک از بازار خودرو کشور آمده است که ماشین‌های چینی به‌طور متوسط رشد قیمت 93 درصدی را در سال 1401 تجربه کرده‌اند. با نگاهی به 10 خودرو با بیشترین قیمت، مشخص می‌شود که هر یکی از کمپانی‌های چری، جک و هایما به‌ترتیب 4، 2 و 2 نماینده دارند. در اینجا می‌توانید فهرست بیشترین افزایش قیمت خودرو چینی در سالی که گذشت را مشاهده کنید.

 

1. هایما S5 پلاس، بیشترین افزایش قیمت خودرو چینی

هایما S5 پلاس رکورددار بیشترین رشد قیمت خودرو چینی بازار ایران در سال 1401 است. این خودرو سال را با محدوده قیمت 650 میلیون تومان آغاز کرد. این خودرو در تمام ماه‌های سال روند صعودی را در قیمت تجربه کرد. به‌طوری که نهایتا در فروردین 1402 به محدوده بالاتر از 1 میلیارد و 330 میلیون تومان رسید. با یک محاسبه سرانگشتی مشخص می‌شود که قیمت هایما S5 پلاس چیزی در حدود 105 درصد افزایش پیدا کرد.

 

هایما S5 پلاس

 

تفاوت هایما S5 پلاس با مدل معمولی این خودرو، تعبیه گیربکس 6 دنده‌ای اتوماتیک در آن است. این ماشین به‌دلیل تعلیق نرم، امکانات رفاهی مناسب و شتاب‌گیری خوب به‌عنوان خودرویی خوشنام در بازار ایران شناخته می‌شود. بازار خرید و فروش دست دوم هایما S5 پلاس نیز از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

 

2. هایما S7 پلاس

هایما S7 پلاس یکی دیگر از اعضای خانواده کمپانی چینی هایما در ایران است که جایگاه دوم در فهرست بیشترین رشد قیمت خودرو چینی را به‌خود اختصاص داده است. هایما S7 پلاس یکی از معدود خودروهای این کمپانی است که هنوز در ایران تولید می‌شود.

قیمت هایما S7 پلاس در شروع سال 1401 حدود 785 میلیون تومان بود. این خودرو نیز در طول سال دائما روند افزایشی را در پیش گرفت و با گذشت 1 سال افزایش قیمت 100 درصدی را تجربه کرد. این خودرو در فروردین 1402 با قیمت 1 میلیارد و 570 میلیون تومان خرید و فروش می‌شد.

هایما S7 پلاس یکی از پرقدرت‌ترین پیشرانه‌ها را بین خودروهای چینی در بازار ایران دارد. حداکثر قدرت 170 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتن متر باعث شده تا تجربه رانندگی باکیفیتی را برای خریداران رقم بزند. ضمن اینکه هایما S7 پلاس از گیربکس 6 دنده اتوماتیک برخوردار است. در مجموع می‌توان گفت که خریداران، نسبت به کیفیت این خودرو رضایت کامل دارند.

 

3. جک T8 دنده‌ای

سومین جایگاه بیشترین افزایش قیمت خودرو چینی بازار ایران در سال 1401، متعلق به جک T8 دنده‌ای است. جک T8 دنده‌ای یکی از خودروهای در کلاس وانت مورد علاقه آفرود سواران است. این خودرو با برخورداری از 2 دیفرانسیل 3 حالته، امکان رانندگی در سخت‌ترین شرایط جاده‌ای را نیز برای شما فراهم می‌کند.

 

جک T8 دنده‌ای

 

قیمت جک T8 دنده‌ای در فروردین 1402 حدود 1 میلیارد و 790 میلیون تومان بود. یک سال که به عقب بازگردیم، قیمت این خودرو حدود 916 میلیون تومان بود. این یعنی در طول یک سال شاهد افزایش قیمت 96 درصدی این ماشین چینی در بازار بودیم.

 

4. آریزو 5

چری آریزو 5 یکی از خودروهای پرسروصدای چینی در بازار ایران است. بسیاری از خریداران این خودرو نسبت به سواری خشک آن گلایه‌مند هستند. ضمن اینکه بازار دست دوم آن نیز مانند سه خودروی فوق از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. با وجود این، قیمت آریزو 5 نیز در یک سال اخیر 94 درصد رشد را تجربه کرد؛ یعنی از محدود 619 میلیون تومان به 1 میلیارد و 200 میلیون تومان رسید.

مهم‌ترین مزایای چری آریزو 5 را نیز می‌توان کابین جادار و مصرف سوخت بهینه دانست. به‌نظر می‌رسد برای یک خودرو که قطعات یدکی آن کمیاب است، این میزان افزایش قیمت چندان توجیه ندارد. پیشنهاد می‌کنیم حتما در زمان خرید آریزو 5، وضعیت بازار دست دوم و قطعات یدکی آن را مد نظر قرار دهید.

 

5. جک S5

جک S5 یکی دیگر از خودروهای چینی خوشنام در بازار ایران است. عملکرد مناسب پیشرانه، کابین جادار، مصرف سوخت بهینه، امکانات رفاهی مطلوب و … باعث شده تا این خودرو بازار دست دوم بسیار خوبی نیز در کشور داشته باشد. بسیاری از خریداران این خودرو نیز از کیفیت رانندگی با آن راضی هستند.

 

جک S5

 

قیمت جک S5 نیز در طول 1 سال حدود 94 درصد رشد کرده است. به‌طوری که از محدوده 825 میلیون تومان به 1 میلیارد و 600 میلیون تومان رسیده است. در نتیجه جایگاه پنجم را در لیست بیشترین رشد قیمت خودرو چینی به‌خود اختصاص داده است.

 

6. X33S نیوفیس

قیمت X33S نیوفیس با رشد 93 درصدی از محدوده 528 میلیون تومان در فروردین 1401 به حدود 1 میلیارد و 20 میلیون تومان در فروردین 1402 رسید. هرچند لقب نیوفیس برای این خودرو انتخاب شده است؛ اما تغییرات ظاهری چشمگیری در داخل و خارج آن مشاهده نمی‌شود. با توجه به محدوده قیمت فعلی نیز عملکرد پیشرانه آن تقریبا معمولی است.

کابین جادار X33S نیوفیس آن را به‌یک خودرو خانوادگی خوب تبدیل کرده است. مدیران خودرو در تامین و عرضه قطعات یدکی این خودرو به بازار نیز عملکرد خیلی مناسبی ندارد. در مجموع اگر قصد خرید خودرو با قیمت بالاتر از 1 میلیارد تومان را دارید، احتمالا با کمی هزینه بیشتر می‌توانید گزینه‌های بهتری را تهیه کنید.

 

7. جک S3

سومین نماینده برند جک در لیست بیشترین رشد قیمت خودرو داخلی، جک S3 است. قیمت جک S3 نیز در حدود 92 درصد افزایش پیدا کرد. در فروردین 1401 این خودرو در محدوده قیمت 583 میلیون معامله می‌شد؛ اما با گذشت یک سال در فروردین 1402 به بالاتر از 1 میلیارد و 120 میلیون تومان رسید.

جک S3 رقابت تنگاتنگی با MVM X22 در بازار ایران داشت؛ اما در یک سال اخیر به دلیل محبوبیت بیشتر در بازار خرید و فروش دست دوم، توانست گوی سبقت را برباید. به‌همین دلیل رشد قیمت بیشتری را نیز تجربه کرد. سواری نرم و امکانات رفاهی مناسب جزء ویژگی‌های اصلی این خودرو چینی به‌شمار می‌روند.

 

8. آریزو 6

تا اینجا در فهرستی بیشترین افزایش قیمت خودرو چینی، خبری از ماشین‌های در کلاس سدان نبود؛ اما جایگاه هشتم متعلق به‌یک سدان چینی محبوب با نام چری آریزو 6 است. قیمت آریزور 6 نیز با حدود 92 درصد رشد از محدوده 700 میلیون تومان به 1 میلیارد و 350 میلیون تومان در فروردین 1402 رسید.

 

آریزو 6

 

کمپانی چری با آگاهی کامل از ذائقه مصرف‌کننده ایرانی، آریزو 6 را روانه بازار کشور کرده است. کابین جادار، مصرف سوخت کم و همچنین عملکرد قابل قبول پیشرانه به‌عنوان سه ویژگی اصلی این خودرو به‌شمار می‌روند. هرچند در ماه‌های اخیر تا حدی پیدا کردن قطعات یدکی چری آریزو 6 در بازار دشوار شده است.

 

9. فیدلیتی

فیدلیتی یکی از جادارترین خودروهای شاسی بلند در بازار ایران است و به‌همین دلیل گزینه‌ای مناسب برای خانواده‌های پرجمعیت به‌شمار می‌رود. پیشرانه فیدلیتی نیز با قدرت 155 اسب بخار و 230 نیوتن متر از عملکرد قابل قبولی برخوردار است. با خرید این خودرو نیز مشکلی از بابت قطعات یدکی نخواهید داشت. 

قیمت فیدلیتی در یک سال اخیر 80 درصد رشد کرد و نام آن را در جایگاه نهم بیشترین رشد قیمت خودرو چینی قرار داد. در یک سال اخیر فیدلیتی از 970 میلیون تومان به 1 میلیارد و 750 میلیون تومان در فروردین 1402 رسید.

 

10. X22 PRO

آخرین ماشین در لیست بیشترین افزایش قیمت خودرو چینی در سال 1401 نیز متعلق به یک کراس اوور از گروه مدیران خودرو با نام X22 PRO است. قیمت X22 PRO در طول یک سال اخیر با 78 درصد رشد از محدوده 562 میلیون تومان به 1 میلیارد تومان رسیده است.

 

X22 PRO

 

برخلاف بسیاری از مدل‌های نیوفیس که تغییرات چندانی در آن‌ها مشاهده نمی‌شود، X22 PRO نسبت به نسخه قدیمی خود تغییرات ظاهری و فنی زیادی را تجربه کرده است. مهم‌ترین تغییر تجهیز پیشرانه این موتور به فناوری توربوشارژ است که قدرت آن را تا حدی افزایش داده است. امکانات رفاهی جدید و باکیفیت جدیدی نیز به این خودرو اضافه شده است.

 

کلام پایانی

در این مطلب به بررسی بیشترین رشد قیمت خودرو چینی در سال 1401 پرداختیم. با افزایش قیمت‌های سال گذشته، خودروهای چینی نیز در بازار ایران به‌محصولات لاکچری تبدیل شده‌اند. این در حالی است که قرار بودن واردات و مونتاژ ماشین‌های چینی نقش تعدیل کننده قیمت خودروهای خارجی را در بازار ایران ایفا کند.

به‌نظر می‌رسد تا زمانی که واردات خودروهای خارجی به‌معنی واقعی کلمه آزاد نشود و تعرفه‌های سنگین واردات همچنان به‌قوت خود باقی بمانند، نمی‌توان روند افزایش قیمت خودروهای خارجی را کنترل کرد. البته نباید از افزایش قابل توجه نرخ ارز در سال 1401 در رشد قیمت خودروهای وارداتی غافل شد.

در پایان لازم است دعوت کنیم که حتما گزارش سالانه همراه مکانیک از بازار خودرو کشور را مطالعه کنید. در این گزارش اطلاعات ارزشمندی وجود دارد که برای تصمیم‌گیری در زمینه خرید و فروش خودرو در کشور به‌شما کمک می‌کنند.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها