مزدا 3 بخریم یا مگان 2000؟

فهرست مطالب


با وجود تغییرات بازار خودرو جهانی طی چند دهه گذشته، این سدان‌ها بوده‌اند که همواره توانسته‌اند محبوبیت خود را نزد مشتریان حفظ کنند. روزگاری هاچ‌بک‌های کوچک و اقتصادی محصولات محبوب بازار بودند، ابتدای قرن بیست و یکم با اوج‌گیری شهرت شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها آغاز شد و اکنون نیز به نظر می‌رسد پیکاپ‌ها توجه مخاطبان را به خود جلب کرده باشند. با این وجود سدان‌های کوچک و متوسط همچون مزدا 3 یا رنو مگان همواره به حضور خود در بازار ادامه داده‌اند.

امروز در این مقایسه به بررسی دو خودرو خاطره‌انگیز از صنعت خودروسازی ایران خواهیم پرداخت که طی دهه 1380 و 1390 در شرکت‌های خودروسازی ایران به تولید می‌رسیدند. مزدا 3 توسط بهمن موتور تولید می‌شد، در حالی‌که رنو مگان 2000 اتوماتیک محصول محبوب پارس خودرو در آن دوران بود. هر دو این خودروها به دلیل کیفیت قابل قبول، ظاهر زیبا و مشخصات فنی رضایت‌بخش همچنان مورد توجه مصرف‌کنندگان ایرانی قرار دارند. با این وجود مزدا 3 بخریم یا مگان 2000؟ در ادامه پاسخی برای این پرسش خواهیم یافت.

مزدا 3

نسل اول مزدا 3 در سال 1386 به خطوط تولید بهمن موتور آمد و از همان دوران رقبات این خودرو با سایر محصولات این رده همچون رنو مگان 2000، هیوندای آوانته و تویوتا کرولا آغاز شد. مزدا 3 به عنوان خودرویی جایگزین برای مزدا 323 معرفی شده بود که هر دو این خودروها توسط بهمن موتور به بازار ایران عرضه شدند. نسل اول مزدا 3 در قالب سه تیپ 1،2 و 3 به دست مصرف‌کنندگان ایرانی رسید که تیپ 3 این خودرو را می‌توان یک رقیب کامل و قدرتمند برای رنو مگان 2000 اتوماتیک قلمداد کرد.

بزرگترین مزیت مزدا 3 برای مصرف‌کنندگان ایرانی، حس سواری اسپرت و دوست‌داشتنی این خودرو است. مشتری ایرانی سال‌ها بود که به رانندگی با خودروهای اقتصادی عادت کرده است و اکنون مزدا 3 می‌توانست حس هیجان و سرزندگی را به او تزریق کند. ظاهر این خودرو نیز با وجود گذشت یک دهه همچنان زیبا تلقی می‌شود و کابین خودرو نیز از ارگونومی مناسبی برخوردار است.

زیر کاپوت مزدا 3 یک پیشرانه دو لیتری تنفس طبیعی با 148 اسب‌بخار قدرت و 187 نیوتن‌متر گشتاور قرار دارد. گیربکس چهارسرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به دیفرانسیل جلو را در مزدا 3 برعهده دارد. شتاب و کشش مزدا 3 به واسطه راندمان مناسب پیشرانه و وزن نسبتا اندک خودرو قابل قبول است و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز 8.2 لیتر در صد کیلومتر برآورد می‌شود.

پس از گذشت یک دهه از توقف تولید مزدا 3 نسل اول، این خودرو از نظر امکانات رفاهی و آپشن‌ها در سطحی متوسط قرار می‌گیرد؛ البته به شرط آنکه تیپ 3 این سدان اسپرت ژاپنی را خریداری کنید! از جمله تجهیزات مزدا 3 تیپ 3 می‌توان به این موارد اشاره کرد: سنسور نور و سنسور باران، تریم چرمی کابین، فرمان حساس به سرعت مجهز به دکمه‌های کنترلی، شش کیسه هوا، سیستم صوتی به همراه چنجر، سیستم تهویه اتوماتیک، گرمکن صندلی‌های جلو، آینه جانبی برقی با گرمکن و سانروف.

رنو مگان 2000 اتوماتیک

رنو مگان سمت دیگر مقایسه امروز ما را به خود اختصاص داده است. رنو مگان در ابتدا به شیوه وارداتی و توسط پارس خودرو به ایران آمد و پس از آن‌که مورد توجه مخاطبان داخلی قرار گرفت، تولید آن در خط تولید پارس خودرو آغاز شد. پارس خودرو در ابتدا نسخه دنده‌ای رنو مگان با موتور 1.6 لیتری را به تولید رساند و از سال 1388 نیز نسخه اتوماتیک با موتور قوی‌تر 2000 سی سی به خط تولید پارس خودرو اضافه شد که از 132 اسب بخار قدرت برخوردار بود.

نسخه‌ای که از رنو مگان توسط پارس خودرو به ایران عرضه شد، مربوط به نسل دوم این خودرو است که در همان دوران توسط رنو در فرانسه و ترکیه به تولید می‌رسید. ظاهر رنو مگان در مقایسه با مزدا 3 از هیجان کمتری برخوردار است اما تناسب اجزای مختلف بدنه، چهره‌ای دوست داشتنی و شکیل را برای مگان ایجاد کرده‌اند. بزرگترین مزیت رنو مگان برای خریداران ایرانی کابین بزرگ و جادار این خودرو است که فضای راحت‌تری را نسبت به مزدا 3 ایجاد می‌کند. علاوه برآن به دلیل ارتفاع بیشتر رنو مگان از سطح زمین، شاهد برخورد کف خودرو با زمین یا کوبش‌های سیستم تعلیق هنگام عبور از خیابان‌های ایران نخواهید بود. این مشکل به وفور در مزدا 3 مشاهده می‌شود که به علت ارتفاع اندک خودرو از سطح زمین پدید آمده است. در سوی مقابل گیربکس مگان در مقایسه با گیربکس مزدا 3 به شدت کند ارزیابی می‌شود و یکی از نقاط ضعف رنو مگان اتوماتیک را پدید آورده است.

رنو مگان 2000 اتوماتیک تنها در یک تیپ توسط پارس خودرو به تولید رسید که از نظر امکانات رفاهی و ایمنی در سطحی متوسط ارزیابی می‌شود. سنسور نور، فرمان برقی حساس به سرعت، سیستم صوتی با 4 بلندگو و کنترلر پشت فرمان، دو کیسه هوا، استارت دکمه‌ای، سیستم تهویه اتوماتیک و آینه‌های جانبی برقی با گرمکن از جمله امکانات رنو مگان 2000 هستند که در مقایسه با مزدا 3 تیپ 3 جایگاهی ضعیف‌تر را برای این خودرو ترتیب داده‌اند. از این رو اگر قصد خرید رنو مگان را دارید و از سوی دیگر به آپشن‌های رفاهی متعدد علاقمند هستید، بایستی با صرف هزینه شخصی و استفاده از قطعات افترمارکت چند آپشن را به اتومبیل خود اضافه کنید.

جمع‌بندی، انتخابی که همچنان سخت است!

حدود یک دهه است که رنو مگان و مزدا 3 با خطوط تولید پارس خودرو و بهمن موتور خداحافظی کرده‌اند، با این وجود هر دو سدان فرانسوی و ژاپنی این مقایسه همچنان محبوبیت خود را در بازار حفظ کرده‌اند. واضح است که خریداران مزدا 3 و رنو مگان از اقشار مختلفی هستند چرا که این دو خودرو با اهداف متفاوتی به تولید رسیده‌اند. مزدا 3 خودرویی اسپرت و جذاب است که هندلینگ بسیار خوبی دارد و می‌تواند در رنج قیمتی خود چالاکی قابل توجهی را در اختیار خریدار خود قرار دهد اما باید توجه داشت قطعات یدکی این خودرو اندکی کمیاب بوده و از قیمت بالایی برخوردار هستند که باعث شده است هزینه نگهداری این خودرو به مراتب بالاتر از رقیب فرانسوی باشد.

درمجموع به نظر می‌رسد که مزدا 3 بیشتر مناسب خانواده‌های کوچک یا جوانان است که بر شتاب و رانندگی لذت‌بخش تمرکز دارد، در حالی‌که رنو مگان اتومبیلی کم‌استهلاک‌تر، جادارتر و به وضوح نرم‌تر است و به همین دلیل برای مصارف خانواده‌های متوسط شهری مناسب خواهد بود. انتخاب شما هرکدام از این دو خودرو که باشد، باید توجه داشته باشید که از عمر مزدا 3 و رنو مگان سال‌ها گذشته است و بنابراین این خودروها نیازمند تعمیر و نگهداری دقیق از سوی مالک جدید خواهند بود.

 

 

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها