دیگنیتی بخریم یا لاماری؟ مقایسه لاماری با دیگنیتی

فهرست مطالب


در زمان‌های نه چندان دور اگر جوانی قصد خرید خودرو داشت؛ به سراغ کلاس‌های کوپه، کروک یا نهایتاً هاچ‌بک می‌رفت اما چند سالی است که خیابان‌ها به تسخیر کراس‌اوورها درآمده‌اند. در این شرایط خودروسازان هم به فکر مشتریان جوان‌تر خود هستند و یک‌سری از محصولات قدبلند خود را با ویژگی‌های جوان‌پسند تولید می‌کنند. هرچند ما فعلاً دستمان به مدل‌های روز کراس‌اوورهای اسپرتی مثل پورشه ماکان یا ب‌ام‌و X4 نمی‌رسد اما چینی‌ها بیکار ننشسته‌اند و یک‌سری از کراس‌اوورهای اسپرت خود را روانه بازار ایران کرده‌اند.

موضوع بحث امروز ما هم مقایسه دوتا از همین چینی‌های جوان‌پسند است که طرفداران پرشماری در بازار کشورمان دارند. اگر هنوز از شور و حال جوانی فاصله نگرفته‌اید؛ پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقایسه لاماری با دیگنیتی همراه ما باشید.

 

معرفی لاماری و دیگنیتی

لاماری ایما در اصل محصولی از زیر مجموعه فورتینگ شرکت دانگ فنگ است و در بازار چین با نام فورتینگ T5 EVO شناخته می‌شود. این خودرو که محصول سال 2020 است؛ از اواسط سال 1401 روی خط مونتاژ شرکت آرین پارس موتور آمد و البته برای بازار ایران، نام آن به لاماری ایما تغییر کرد.

با وجود این‌که لاماری ایما اولین تجربه آرین پارس موتور در مونتاژ خودروهای سواری محسوب می‌شود؛ به دلایلی مثل ظاهر جذاب، مشخصات فنی مطلوب و خوش‌نامی گروه آرین سرمایه (مالک آرین پارس موتور) با استقبال خوبی از سوی خریداران ایرانی روبه‌رو شده است.

 

معرفی لاماری ایما

 

در سمت مقابل دیگنیتی را داریم که علی‌رغم داشتن چهره متفاوت، رابطه فامیلی نزدیکی با لاماری ایما دارد و مثل رقیبش، محصولی از دانگ فنگ است. این خودرو در بازار چین با نام دانگ فنگ ix5 شناخته می‌شود و از سال 2018 روی خط تولید قرار دارد.

دانگ فنگ ix5 از اوایل سال 1400 با نام دیگنیتی پرایم روی خط مونتاژ بهمن موتور آمد و با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شد. بنابراین بهمن موتور تصمیم به گسترش تیپ‌های این خودرو گرفت و از اواخر سال 1401، دیگنیتی پرستیژ را به بازار عرضه کرد.

 

معرفی دیگنیتی پرستیژ

 

دیگنیتی پرستیژ علاوه بر مشخصات فنی کاملاً متفاوت نسبت به دیگنیتی پرایم، یک‌سری تفاوت‌های ظاهری و آپشنی هم با برادر ارزان‌تر خود دارد. ما هم امروز به دلیل تناسب بهتر قوای محرکه دو خودرو، تیپ پرستیژ از دیگنیتی را در نظر داریم و در ادامه به مقایسه لاماری ایما با دیگنیتی پرستیژ خواهیم پرداخت.

 

مقایسه لاماری با دیگنیتی از نظر طراحی

مقایسه دیگنیتی با لاماری را از طراحی ظاهری آن‌ها شروع می‌کنیم. خوش‌بختانه هر دو خودرو از نظر طراحی حرف‌های خوبی برای گفتن دارند و با خطوط به‌روز و استایل متفاوت خود در خیابان جلب توجه می‌کنند.

دیگنیتی به دلیل استایل کوپه خود، در نماهای جانبی و عقب، جذاب‌تر و اسپرت‌تر از لاماری به نظر می‌رسد اما در نمای جلو، لاماری ایما به لطف چراغ‌های اصلی مخفی در گوشه‌های سپر و جلوپنجره بزرگ با خطوط عمودی، خشن‌تر و به‌روزتر از دیگنیتی است. 

 

طراحی دیگنیتی پرستیژ

 

درون کابین، اختلاف‌ها کمی بیش‌تر می‌شود. چراکه داشبورد لاماری ایما به لطف المان‌هایی مثل پشت آمپر یکپارچه با مانیتور مرکزی و لیور دنده الکترونیکی، بیش‌تر از مد روز تبعیت می‌کند. در حالی که داشبورد دیگنیتی پرستیژ در عین بهره‌گیری از المان‌های به‌روز، طرح سنتی تری دارد.

البته در داشبورد هر دو خودرو شاهد استفاده حداقلی از دکمه‌های فیزیکی هستیم و برای فعال و غیرفعال کردن اکثر آپشن‌ها باید دست به دامان مانیتور خودرو شویم. نکته‌ای که هرچند حسی از مدرن بودن را به سرنشینان القا می‌کند اما از نظر ارگونومی مطلوب نیست و باعث حواس‌پرتی راننده خواهد شد.

 

کابین لاماری ایما

 

در مجموع برای مقایسه لاماری با دیگنیتی از نظر طراحی باید بگوییم هر دو خودرو استایل اسپرت و به‌روزی دارند و انتخاب گزینه زیباتر کاملاً به سلیقه خریدار برمی‌گردد.

 

مقایسه لاماری با دیگنیتی از نظر آپشن

لاماری ایما برخلاف بخش‌های طراحی و فنی، در زمینه آپشن چندان کامل نیست و نسبت به رده قیمتی خود کمبودهایی دارد. البته آرین پارس موتور قول ارائه نسخه‌های فول‌تری از لاماری را در آینده نزدیک داده است اما تاکنون از این نسخه‌ها خبری نیست.

اما دیگنیتی پرستیژ از این نظر وضعیت بهتری دارد و از مواردی مثل دوربین 360 درجه، تنظیم برقی صندلی سرنشین جلو، گرم‌کن صندلی‌های جلو، درب صندوق بار برقی، شارژر وایرلس تلفن همراه، سنسور باران و نورپردازی داخلی با امکان تغییر رنگ بهره می‌برد که در لاماری ایما موجود نیستند.

 

کابین دیگنیتی پرستیژ

 

در مقابل تنها برتری آپشنی لاماری ایما به دیگنیتی در بهره‌گیری این خودرو از کول باکس خلاصه می‌شود.  

لیست کامل امکانات رفاهی لاماری ایما و دیگنیتی پرستیژ را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

تجهیزات

لاماری ایما

دیگنیتی پرستیژ

چراغ

چراغ‌های عقب LED، مه‌شکن عقب، دی‌لایت، سنسور نور

چراغ‌های جلو و عقب LED، مه‌شکن عقب، دی‌لایت، سنسور نور، چراغ بدرقه

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، بلوتوث، Wifi، مانیتور 10.25 اینچی لمسی، 6 بلندگو

سیستم صوتی پایونیر با 8 بلندگو و آمپلی‌فایر 150 واتی، USB، بلوتوث، Wifi، نویگیشن، مانیتور 10.25 اینچی لمسی

رینگ‌ها

19 اینچی آلومینیومی

20 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی، شیشه‌های عقب دودی، پاور ویندوز، سیستم تشخیص مانع شیشه‌های جانبی و سانروف، آینه‌های جانبی تاشوبرقی با گرم‌کن و چراغ خوشامدگویی

شیشه‌های اتوماتیک در هر 4 درب، شیشه‌های عقب دودی، سیستم تشخیص مانع شیشه‌های جانبی و سانروف، آینه‌های جانبی تاشوبرقی با گرم‌کن، آینه میانی الکتروکرومیک

تهویه مطبوع

اتوماتیک، دریچه برای سرنشینان عقب، سیستم تصفیه هوای کابین (AQS)

اتوماتیک، دریچه برای سرنشینان عقب

صندلی

روکش چرمی صندلی‌ها، صندلی راننده با تنظیم برقی در 6 جهت + تنظیم گودی کمر

روکش چرمی صندلی‌ها، تنظیم برقی صندلی راننده در 10 جهت و صندلی سرنشین جلو در 4 جهت، گرم‌کن صندلی‌های جلو

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب، دوربین ثبت وقایع، کول باکس، فرمان سه حالته (Standard، Cozy، Sport)، درایو مد دوحالته (Eco، Sport)، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سقف پانوراما، سنسور پارک عقب، دوربین 360 درجه، دوربین ثبت وقایع، نورپردازی داخلی با 7 رنگ مختلف، سنسور باران، درایو مد سه حالته (Standard، Eco، Sport)، فرمان سه حالته (Standard، Cozy، Sport)، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور فشار باد لاستیک (TPMS)، شارژر وایرلس تلفن همراه، درب باک برقی، درب صندوق بار برقی

 

مقایسه لاماری با دیگنیتی از نظر ایمنی

لاماری ایما و دیگنیتی پرستیژ در بحث امکانات ایمنی فعال مشابه هستند و هر دو از سیستم‌های کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی و کنترل سرعت در شیب بهره می‌برند. اما در بخش ایمنی غیرفعال، لاماری با داشتن 6 ایربگ 10 نقطه‌ای در برابر دیگنیتی 4 ایربگ پیروز می‌شود.

با این اوصاف بایستی لاماری ایما را به عنوان برنده بخش ایمنی مقایسه لاماری با دیگنیتی معرفی کنیم. البته هیچ کدام از این دو خودرو تاکنون تحت تست ایمنی رسمی قرار نگرفته‌اند و نمی‌توانیم در خصوص استحکام کلی بدنه آن‌ها در تصادفات اظهار نظر دقیقی داشته باشیم. 

لیست کامل آپشن‌های ایمنی لاماری و دیگنیتی را می‌توانید در جدول زیر ببینید:

تجهیزات

لاماری ایما

دیگنیتی پرستیژ

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربند ایمنی سرنشینان جلو مجهز به سیستم پیش‌کشنده، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)

کمربند ایمنی سرنشینان جلو مجهز به سیستم پیش‌کشنده، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، کنترل سرعت در شیب (HDC)

کیسه هوا

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو، پرده‌ای سرتاسری (در مجموع 6 عدد در 10 نقطه)

راننده و سرنشین جلو، جانبی ردیف جلو (درمجموع 4 عدد)

سیستم ترمز و پایداری

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (HBA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، کنترل کشش (TCS)

ترمز ضدقفل (ABS)، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، ترمز کمکی (BA)، کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)

 

مقایسه دیگنیتی با لاماری از نظر فنی

به قسمت فنی می‌رسیم که به نوعی می‌توانیم آن را جذاب‌ترین قسمت مقایسه لاماری با دیگنیتی محسوب کنیم. چرا که با دو چینی پرقدرت سروکار داریم.  

قوای محرکه لاماری ایما مثل بسیاری از دیگر هم‌وطنانش یک نمونه 1.5 لیتری توربو است. این پیشرانه که تکنولوژی میتسوبیشی را دارد و با کد 4A95TD شناخته می‌شود، قادر است حداکثر قدرت 195 اسب بخار و حداکثر گشتاور 285 نیوتن متر را تولید کند. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه (DCT) به محور جلو لاماری ایما منتقل می‌شود.

 

موتور لاماری ایما

 

مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد لاماری ایما هم به ترتیب برابر با 6.6 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است.

اما دیگنیتی پرستیژ سنت‌ شکنی کرده است و یک قلب تپنده 2 لیتری توربو را در سینه دارد. این پیشرانه حداکثر قدرت 228 اسب بخار و حداکثر گشتاور 355 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک روانه محور جلو این کراس‌اوور کوپه می‌کند.

 

موتور دیگنیتی پرستیژ

 

مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد دیگنیتی پرستیژ هم به ترتیب برابر با 8.3 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است.

اما به بخش تجربه رانندگی مقایسه لاماری با دیگنیتی می‌رسیم. با وجود این‌که با دو کراس‌اوور اسپرت و جوان‌پسند سروکار داریم؛ فضای کابین هر دو خودرو مناسب است و می‌توانیم یک مسافرت 5 نفره راحت را با آن‌ها تجربه کنیم. البته در بحث فضای صندوق بار، دیگنیتی برتری دارد و فضای بار آن دقیقاً 300 لیتر بیش‌تر از لاماری است.

در بحث کیفیت سواری نمی‌توانیم هیچ کدام از این دو رقیب را خودرویی نرم و راحت محسوب کنیم اما در مجموع، لاماری خودرویی نرم‌تر از دیگنیتی است.

در بحث عملکرد فنی هم هر دو خودرو خوب هستند اما بایستی بدانید که عملکرد هیچ کدام از آن‌ها در حد اعداد و ارقام خروجی پیشرانه‌ها نیست. در این میان هرچند پیشرانه دیگنیتی پرستیژ به میزان قابل توجهی قوی‌تر از لاماری ایما است اما این قدرت بیش‌تر چندان در عمل قابل لمس نیست.

 

نمای عقب لاماری ایما

 

علت این موضوع به عملکرد گیربکس این دو خودرو برمی‌گردد. چراکه گیربکس دیگنیتی پرستیژ بیش از حد در معکوس کشیدن‌ها تعلل می‌کند و عملکرد آن چندان با موتور هماهنگ نیست. اما گیربکس دوکلاچه لاماری ایما هماهنگی بهتری با موتور این خودرو دارد. البته گیربکس لاماری هم چندان بی عیب‌ونقص نیست و مهم‌ترین کاستی آن، نداشتن حالت تیپ ترونیک است.

از نظر هندلینگ هم وضعیت هر دو خودرو نسبت به کلاس بدنه خوب است اما دیگنیتی از این نظر مقداری بهتر از لاماری عمل می‌کند.

 

بالأخره لاماری بخریم یا دیگنیتی؟

به پایان مقایسه لاماری با دیگنیتی رسیدیم و وقت آن است که با جمع‌بندی مطالب گفته شده، ببینیم در نهایت دیگنیتی بهتره یا لاماری.

دیگنیتی پرستیژ در مواردی مثل قدرت موتور، امکانات رفاهی و گستردگی خدمات پس از فروش، برتر از لاماری است. لاماری ایما هم در بحث ایمنی و طراحی داخلی، بالاتر از دیگنیتی می‌ایستد. از نظر طراحی ظاهری و بازار فروش هم می‌توانیم امتیاز یکسانی به این دو خودرو بدهیم. اما برای مقایسه عادلانه‌تر این دو خودرو بایستی پارامتر قیمت را هم در نظر بگیریم.

قیمت دیگنیتی پرستیژ در شرایط فعلی بازار حدود 15 درصد بیش‌تر از قیمت لاماری است. با این اوصاف اگر چندان در قید و بند آپشن نیستید، لاماری ایما ارزش خرید بالاتری برایتان خواهد داشت اما اگر علاوه بر جنبه‌های ظاهری و فنی، امکانات رفاهی هم برایتان اهمیت بالایی دارد؛ اضافه پرداخت دیگنیتی پرستیژ را تقبل کنید و به سراغ این محصول جذاب بهمن موتور بروید.

 

مقایسه سریع‌السیر لاماری با دیگنیتی

به عنوان حسن ختام مقایسه لاماری با دیگنیتی توجه شما را به جدول مقایسه سریع‌السیر این دو خودرو جلب می‌کنیم:

ویژگی‌ها

لاماری ایما

دیگنیتی پرستیژ

حجم موتور (cc)

1481

1967

تنفس موتور

پرخوران توربوشارژر

پرخوران توربوشارژر

تعداد سیلندر

4

4

قدرت موتور

195 اسب بخار در 5600 دور

228 اسب بخار در 5500 دور

گشتاور

285 نیوتن متر در 1500 – 4000 دور

355 نیوتن‌متر در 2200 – 4000 دور

گیربکس

7 سرعته اتوماتیک دوکلاچه از نوع تَر (WDCT)

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ‌ترونیک

شتاب صفر تا صد (S)

9.5

9.5

مصرف سوخت ترکیبی

6.6 لیتر در صد کیلومتر

8.3 لیتر در صد کیلومتر

فضای صندوق (L)

480

780

وزن (Kg)

1550

1800

برتری‌های لاماری ایما 

  • قیمت ارزان‌تر
  • ایمنی بالاتر
  • مصرف سوخت کم‌تر
  • سواری نرم‌تر

برتری‌های دیگنیتی پرستیژ  

  • قدرت موتور بالاتر
  • امکانات رفاهی بیش‌تر
  • خدمات پس از فروش گسترده‌تر
  • صندوق بار جادارتر

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
4 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
مهدی
1402-11-16 12:57

این ماشین شتابش در حد دنا پلاسه اصلا ارزش خرید نداره صدا گیربکس شدیدا رو مخه تو شیبا و دوربرگردونا گاز نمیخوره و….عین دخترایی که عملین فقط ظاهرین هستن تو بین ماشینا چینی فقط اریزو خوبه بقیه اصلا خریدش فعلا پیشنهاد نمیشه تو شاسیشم فقط تیگوها البته میدونم شاسی نیست ولی نیست امکان انتخاب دیگه ای هرچیم ماشین المانی مونده همگی 2009 هست یا کره ای و ژاپنی مثله سانتافه و پرادو لندکروزرو ایکس فایو و تری و… که اوناهم سرطانن باید هعییییییییی خرج کنی براشون دیگه عمرشون تمومه اگه سالم پیدا کردی حتما بخر وگرنه برو سراغ اریزو تیگو… بیشتر »

حسن
1402-10-10 15:07

اسباشون مگه بی بخارن ک شتاب خیلی خوبی ندارن؟

علی اسدنیا؛ جامعه شناس اقتصادوتوسعه
1402-03-30 11:57
امتیاز دهی :
     

هوالخالق قادرمتعال والاعلم؛
سلام، خداقوت
به لحاظ بسترسازی آگاهی جامعه موجب
قدردانی وآرزوی پویایی می گردد.

کمتنکمد
1402-03-29 19:28

فرغون نخریم