خودروهای 10 هزاردلاری مناسب واردات به ایران کدامند؟

فهرست مطالب


با مطرح شدن بحث آزادسازی واردات خودرو و تصویب آن در مجلس، حالا بحث سر ورود خودرو به‌ویژه ماشین های 10 هزار دلاری برای اثرگذاری بر بازار خرید خودرو بسیار داغ و پرحرارت شده است. چراکه گفته می‌شود وزارت صنعت تصمیم دارد تا خودروهای وارداتی را به دو دسته اقتصادی زیر 10 هزار دلار و غیراقتصادی 10 تا 20 هزار دلار تقسیم‌بندی کند. جدای از ایراداتی که به این نحوه دسته‌بندی خودروهای اقتصادی و غیراقتصادی وارد است، باید دید آیا خودروهای 10 هزاردلاری و یا ارزان‌تر موجود در بازار دنیا، اصلا قابلیت دریافت استانداردهای ۸۵گانه ایران را دارند یا نه.

آیا واردات ماشین های 10 هزار دلاری امکان‌پذیر است؟

استانداردهای ۸۵گانه خودرویی کشور در بعضی موارد نسبتا سختگیرانه هستند و متاسفانه احتمال دارد که با استناد به آنها برخی از خودروهای 10 هزاردلاری امکان ورود به بازار ایران را نداشته باشند.


اگر بخواهیم با در نظر گرفتن این استانداردها از ورود خودروهای نو زیر ۱۰ هزار دلار که در مقایسه با محصولات داخلی از بنیان ایمن و باکیفیت‌تر برخوردار هستند جلوگیری کنیم، مسلما یک گل به خودی آن هم در دقیقه ۹۰ زده‌ایم و عرصه را برای برخی محصولات قدیمی ظاهرا به‌روز شده داخلی مثل آریسان ۲ و ساینا اس که از لحاظ مصرف سوخت، طراحی، ایمنی و… در جایگاه مناسبی نیستند اما قابلیت دریافت استانداردهای ۸۵گانه را دارند، باز گذاشته‌ایم.

خودروهای 10 هزاردلاری

نکته اصلی اینجاست که گرچه محصولاتی مثل آریسان ۲ و ساینا اس، کوییک و… می‌توانند با استعانت از برخی به‌روزرسانی‌ها استانداردهای ۸۵گانه را دریافت کنند، اما پلتفرم کاملا قدیمی این‌گونه محصولات به هیچ عنوان یارای رقابت با پلتفرم‌های جدید و به‌روز دنیا را از لحاظ ایمنی و هندلینگ و… نخواهد داشت.

فقدان مرکز تست تصادف مبتنی بر استاندارد‌های روز دنیا

متاسفانه در کشور ما هیچ‌گونه مرکزی برای انجام تست تصادف خودرو مطابق با استانداردهای روز دنیا وجود ندارد و همین مسئله باعث می‌شود استانداردهای ۸۵گانه علی‌رغم سودمند بودن، در برخی مواقع موجب تضییع حق خودروهای وارداتی باکیفیت‌ اما فاقد بعضی از موارد این استانداردها شود. زیرا به عنوان مثال ممکن است یک خودروی نسبتا پرمصرف داخلی با پلتفرم ناایمن بتواند خود را به‌روز کرده و استانداردهای 85 گانه لازم را کسب کند، اما یک خودروی ایمن و کم مصرف خارجی صرفا به دلیل پاس نکردن یکی دو استاندارد نه چندان ضروری، نتواند وارد کشور شود.

خودروهای وارداتی زیر 10 هزار دلار

با این حساب بهتر است یک بازنگری هدفمند در این استانداردها صورت بگیرد تا خودروهای ایمن و باکیفیت‌تر خارجی که نمی‌توانند برخی از بندهای استانداردهای ۸۵گانه داخلی را پاس کنند نیز امکان ورود به بازار داخل را داشته و ایمنی بالا، کیفیت بهتر و مصرف سوخت کمتر را به مشتریان ایرانی هدیه دهند. امیدواریم مسئولان امر هنگام تایید صلاحیت محصولات وارداتی این نکته را در نظر بگیرند و صرفا به‌علت برخی از موارد مطرح‌شده در استانداردهای ۸۵گانه که شاید از درجه اهمیت پایین‌تری برای بازار ایران برخوردار باشند، دست رد به سینه محصولات اقتصادی باکیفیت جهانی نزنند و اجازه بدهند با ورود این دست خودروها منافع مردم و دولت به صورت توامان تامین شود.

زیان دولت از تولید خودروهای غیر استاندارد

در همین راستا باید به اطلاع برسانیم که تولید خودروهای قدیمی داخلی علاوه بر ایجاد نارضایتی شدید در مردم، از لحاظ اقتصادی و هزینه‌های آتی نیز بار مالی سنگینی بر دوش دولت گذاشته است؛ چراکه مصرف سوخت خودروهای داخلی بسیار بالاتر از محصولات اقتصادی به‌روز دنیاست، تا حدی که برخی اخبار از ضرر ۲۷۰ هزار میلیاردی دولت برای تامین یارانه سوخت خودروهای پرمصرف داخلی حکایت دارند. این رقم به اندازه بودجه چند ارگان مهم کشور بوده و همین سخن کافی است که ضرورت بازنگری در سیاست تولید خودروهای قدیمی در کشور به یک اولویت مهم تبدیل شود.

 از سوی دیگر خسارت های سنگینی به مردم در تصادفات با خودروهای ناایمن وارد می‌شود که بعضا قابل جبران نیستند. دولت نیز سالانه یارانه هنگفتی جهت تامین نیازهای بهداشتی و درمانی ناشی از این تصادفات در بخش درمان کشور هزینه می‌کند. هزینه سنگین بیمه‌ها را نیز باید به این بخش اضافه کرد.
هیوندای i10

بنابراین با تمام این سخن‌ها، بهتر است وزارت صنعت معدن و تجارت و مسئولان سازمان استاندارد با دست گشاده‌تر نسبت به ورود خودروهای ایمن، باکیفیت و کم‌مصرف خارجی به بازار کشور اقدام کنند و صرفا به خاطر برخی موارد شاید کمتر ضروری استانداردهای ۸۵گانه، مردم و دولت را از موهبت‌های خودروهای اقتصادی باکیفیت و ایمن محروم نسازند تا همگی با هم شاهد فایده فراوان ورود این دست خودروها به بازار داخل باشیم.

تولیدکنندگان داخلی نیز که دیگر خود را بی‌رقیب نمی‌بینند، ناچار خواهند شد خودروهای به‌روز، ایمن و کم‌مصرف را روی خط تولید بیاورند و محصولات قدیمی پرمصرف را که جز ضرر برای دولت و ملت حاصلی در پی ندارد، از چرخه خارج سازند.
در ادامه برخی از ماشین های 10 هزار دلاری یا ارزانتر که در بازار استرالیا با مدل ۲۰۲۲ موجود هستند را به شما معرفی می‌کنیم. حضور این محصولات در یک بازار نسبتا متنوع و آزاد مانند استرالیا که استانداردهای نسبتا سختگیرانه‌ای هم دارد، نشان می‌دهد محصولات زیر می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای حضور در ایران باشند تا ایمنی و کیفیت مناسب را به مشتری ایرانی هدیه دهند.

هیوندای AURA

هیوندای AURA

هیوندای آیورا در اصل نسخه سدان هیوندای گرند آی ۱۰ است که ابتدا برای بازار هند طراحی شده اما توانسته با کسب استانداردهای لازم به بازار کشور استرالیا راه پیدا کند.
آئورا SX با موتور ۱.۲ لیتری به قدرت ۸۱ اسب بخار و گشتاور ۱۱۳ نیوتن متر در بازار استرالیا قیمتی حدود ۱۰ هزار دلار دارد‌. از لحاظ ابعاد می‌توان آن را با خودروهای داخلی مثل تیبا صندوق‌دار در یک کلاس طبقه‌بندی کرد. این محصول حدود ۹۸۷ کیلوگرم وزن دارد و به گیربکس ۵ دنده دستی مجهز است. بنابراین از لحاظ عملکردی هم می‌توان آن را در حد تیبا تلقی کرد، با این تفاوت که از جنبه کیفیت، مصرف سوخت و ایمنی قطعا نتایج بهتری از محصول سایپا به دست خواهد آورد. ضمنا در بحث طراحی نیز تطابق بیشتری با سلیقه مشتریان امروزی خواهد داشت. سیستم مولتی مدیا با نمایشگر لمسی، ترمز ضد قفل ABS و EBD، دو کیسه هوا، تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور پارک و… از مهم‌ترین آپشن‌های این خودرو ۱۰ هزار دلاری به حساب می‌آیند.

رنو ترایبر

رنو ترایبر
رنو TRIBER یک مینی ون اقتصادی کوچک است که طراحی ظاهری مناسبی دارد و در اصل برای بازار هند ساخته شده است. این خودرو موفق شده ۴ ستاره ایمنی در بخش حفاظت از بزرگسالان از آزمون‌های موسسه گلوبال انکپ به دست آورد و نسخه RXZ آن در استرالیا قیمتی حدود ۱۰ هزار دلار دارد.
این ماشین ده هزار دلاری به موتور یک لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۷۱ اسب بخار و ۹۶ نیوتن متر گشتاور به همراه گیربکس ۵ سرعته اتوماتیک AMT مجهز است. تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور پارک عقب، ترمز ضدقفل ABS و EBD، دو کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، ورود بدون کلید، نمایشگر لمسی مالتی مدیا، دوربین عقب و…، از مهم‌ترین تجهیزات رفاهی و ایمنی رنو ترایبر محسوب می‌شوند.
رنو ترایبر

رنو کایگر

کایگر یکی دیگر از محصولات کمپانی رنو است که ویژه بازار هندوستان ساخته شده و از پلتفرم مشترک با ترایبر استفاده می‌کند. این کراس اوور کوچک در بازه قیمتی 7500 تا 13500 دلار به فروش می‌رسد که البته عمده نسخه های آن بهایی کمتر از 10 هزار دلار دارند. موتور سه سیلندر تنفس طبیعی به قدرت 71 اسب بخار و توربو 99 اسب بخاری به همراه گیربکس دستی و AMT  پنج سرعته نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده است.

رنو کایگر

نیسان مگنایت

نیسان مگنایت نیز از جمله تولیدات کمپانی رنو نیسان است که از پلتفرم مشترک با کایگر و ترایبر استفاده می‌کند. این خودرو در رده قیمتی 7500 تا 13500 دلار در کشور هندوستان به فروش می‌رسد و از لحاظ قوای فنی با رنو کایگر مشترک است. البته در نسخه اتوماتیک این خودرو از گیربکس اتوماتیک CVT استفاده شده است.

نیسان مگنایت

کیا سونت

کیا سونت یک کراس اوور کوچک است که ویژه بازارهای در حال رشد نظیر هند و خاورمیانه و آمریکای لاتین به تولید می‌رسد. تیپ پایه این خودرو در کشور هندوستان به قیمت 9400 عرضه می‌شود. این تیپ کیا سونت دارای موتور چهار سیلندر 1.2 لیتری به قدرت 82 اسب بخار بوده و به گیربکس پنج دنده دستی مجهر است.

کیا سونت

هیوندای ونیو

هیوندای ونیو پسرعموی کیا سونت محسوب می‌شود و بر پلتفرم مشترک با آن ساخته شده است. قیمت نسخه پایه ونیو در هندوستان نزدیک به 9500 دلار اعلام شده و از نظر پیشرانه و گیربکس اشتراک کامل با کیا سونت دارد. 

هیوندای ونیو

جمع‌بندی

در پایان باید به استحضار برسانیم که برخی محصولات سوزوکی، خودروهای چینی و نیز میتسوبیشی میراژ را هم می‌توان به دسته خودروهای نو زیر ۱۰ هزار دلار وارد کرد. پس حالا که تاحدودی پی بردیم با ۱۰ هزار دلار چه ماشینی می‌شود خرید، امیدواریم مسئولان امر در بحث واردات خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار هر چه سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند تا ثمرات مثبت ورود این دست محصولات به کشور هر چه زودتر حاصل شود. در این صورت قطعا خودروسازان نیز ناچار می‌شوند محصولات خود را به‌روز کنند و بدین ترتیب چرخ صنعت داخلی با سهولت بیشتر به گردش درآمده و رونقی دوباره خواهد گرفت. شما همراهان عزیز می‌توانید برای خرید اقساطی خودرو از طرح فروش اقساطی شرکت همراه مکانیک بهره‌مند شوید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
3 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
اویسی
1401-08-07 08:49

با سلام ودرود احتراما ضمن سپاس از اطلاعاتی که دادید انتخاب خودرو جهت هر کشوری براساس شرایط جسمی مردمان و جغرافیایی آن کشور تعیین می گردد مبحث تحت عنوان ارگونومی خود رو یک مبحث مهم برای طراحی خودرو ها می‌باشد فرضا کارخانه ولوو سوئد خودرویی را که برای سوئد یها می سازد با خودرویی که برای هندی ها میسازد متفاوت است قد سوئدیها بلند تر است لذا فاصله صندلی راننده ‌وپدال گاز ‌وترمز بیشتر نسبت به خودرو هایی که برای هند یها که با قد های کوتاه هستند در نظر گرفته می شود مبحث جغرافیایی نیز در اینکه چه خودرو… بیشتر »

دکتر قره ویسکی
1401-06-04 21:56

ورود خودروهای با کیفیت و قیمت مناسب باعث رقابت کیفی ‌‌تولیدکنندگان داخلی خواهد شد .
انحصار باعث ‌توقف شرفت کیفی خودرو سازهای خواهد شد ‌‌ .

ظهراب اطمینان
1401-06-02 22:00
امتیاز دهی :
     

سلام، خواهشا ورود ماشینای با کیفیت خارجی و ارزان قیمت را به کشورتبلیغ و مساعد کنید.