در سالهای اخیر استقبال از خودروهای چینی در بازار ایران به شدت افزایش یافتهاست. علت این استقبال را میتوان در افزایش چشمگیر قیمت خودروهای ایرانی و امکانات کمتر آنها دانست. یکی از کراساوورهای چینی که در بازار ایران به محبوبیت قابلتوجهی رسیدهاست، خودروی ام وی ام x22 محصول شرکت چینی چری Chery است.
دلت می خواد ام وی ام x22 رو کارشناسی شده و با ضمانت بخری، روی لینک زیر کلیک کن
خرید ام وی ام x22خودروی فوق در نظرسنجیهای انجامشده در میان مشتریان، توانسته است رضایت گروه بزرگی از مشتریان را جلب کند. در کنار این نکات مثبت، ایکس 22 مانند هر خودروی دیگری در سطح خود، نقاط ضعفی دارد. همراه مکانیک قصد دارد تا در این مطلب، معایب ام وی ام x22 را مورد بررسی قرار دهد.

آشنایی با کراس آور محبوب چینی؛ x22 چگونه خودرویی است؟
برای شناسایی معایب ام وی ام x22 بهتر است ابتدا با مشخصات فنی و غیرفنی آن آشنا شویم. آوریل سال 2016 در نمایشگاهی در پکن، نوع اسپرت چری تیگو 3 رونمایی شد. نام اصلی و صحیح این خودرو، Chery Tiggo 3x یا چری تیگو 3 اسپرت است. اما این خودرو در کشورهایی مانند برزیل، شیلی و تونس با نام چری تیگو 2 شناخته می شود. این کراساوور چینی در ایتالیا با نام DR3 و در ایران با نام ام وی ام x22 شناخته میشود.
دلیل چنین نامگذاری متفاوتی، سیاستهای شرکت چینی چری در فروش محصولات خود است. این شرکت تمامی کراساوورهای تولیدی خود را با پسوند تیگو به بازار عرضه میکند. اما در مورد علت نامگذاری این خودرو در ایران به mvm x22، این است که چری برخی از محصولات خود را در بازارهای هدف، با نام شرکتهای زیرمجموعه خود عرضه میکند؛ ام وی ام نیز یکی از این شرکتها است.
برای فروش خودرو در سریعترین زمان و با بهترین قیمت اینجا را کلیک کنید.
تیگو 3 اسپرت، دارای موتوری با 4 سیلندر و قدرتی معادل 105 اسب بخار است. حداکثر گشتاوری که این خودرو میتواند در اختیار رانند قرار دهد، 135 نیوتون متر است. حجم موتور ام وی ام ایکس 22، تقریبا 1.5 لیتر است. انتقال نیرو در خودروی فوق، با گیربکس 5 سرعته دستی یا 4 سرعته اتوماتیک انجام میشود. x22 دارای حداکثر سرعتی معادل 160 کیلومتر بر ساعت است. شتاب صفر تا صد 15 ثانیهای و مصرف سوخت 6.1 در 100 کیلومتر، از دیگر مشخصات فنی این خودرو هستند.
از دیگر مشخصات این خودرو میتوان به آینه برقی تاشو، رینگ اسپرت 16 اینچ، سانروف برقی، چراغ زنون و صندلی 6 حالته تاشو اشاره کرد. حال که بهصورت اجمالی با مشخصات و امکانات خودروی یادشده آشنا شدیم، معایب ام وی ام x22 را بررسی خواهیم کرد.

عدم تناسب در طراحی عقب و جلوی خودرو؛ اولین نقطه ضعف mvm x22
کراساوور اسپرت چری را میتوان خودرویی خوشتیپ و باکلاس از نظر ظاهری دانست. طراحی زیبای جلو و کنار این خودرو، شکل خاصی به آن داده است. شما نمیتوانید ایراد خاصی از نظر طراحی و آیرودینامیک از جلو و کنارههای ایکس 22 بگیرید. جلوپنجره زنبوری زیبا، چراغهای زاویهدار با ابعاد مناسب و المان فلزی زیر جلوپنجره، همگی نشاندهنده دقت طراحان نسبتبه زیبایی خودرو هستند. اما هر بینندهای اگر در نگاه اول، خودرو را از عقب مشاهده کند، نظر متفاوتی با بیننده قسمت جلویی خودرو خواهد داشت.
هرچه در قسمت جلویی ام وی ام x22 به زیبایی طراحی توجه شده است، در قسمت عقبی خودرو با کمتوجهی به المانهای تناسب و زیبایی، جبران شده است. شکل و اندازه نامتعارف چراغهای عقب نسبت به جلو، یکی از دلایل اصلی دیدگاه نامناسب بیننده است. ضعف دیگری که در طراحی این قسمت کاملا مشهود است، زاویه نامناسب چراغ نسبت به جلوی خودرو است.
البته ضعف در طراحی قسمت پشتی خودرو تنها به ایکس 22 چری محدود نمیشود. اکثر خودروهای چینی در قسمت طراحی خود چنین مشکلی دارند و به قسمت پشت خودرو اهمیت خاصی نمیدهند. با این تفسیر در مقایسه با سایر رقبای چینی x22، نمیتوان ضعف طراحی در قسمت عقب را یک نمره منفی برای خودرو دانست. اما از نظر علم طراحی خودرو، این مورد یکی از مهمترین معایب ام وی ام x22 است.
ایمنی غیر قابل قبول و ضعیف؛ x22 از نظر ایمنی خودروی مطمئنی نیست!
در بررسی ایمنی و استانداردهای هر خودرو، معمولا به تست مجموعههای معتبر استاندارد مانند یورو NCAP استناد میشود. این شرکت اروپایی بوده و هر خودرویی برای ورود جدی به بازار اروپا، باید نمره مناسبی از آن کسب کند. ام وی ام x22 یکی از خودروهایی است که بیشتر در بازارهای کشورهایی مانند ایران، برزیل و تونس دارای اقبال مناسبی است؛ در اروپا شما به ندرت میتوانید اثری از کراساوور اسپرت چری پیدا کنید.

دلیل این امر، ایمنی و استانداردهای ضعیف خودروی فوق است که حتی توسط یورو NCAP تست هم نشده است!. این امر ضربه بزرگی به اعتبار این خودرو در بازارهای مختلف زده است. یکی از اصلیترین دلایل پایین بودن نمرات ایمنی تیگو 3 اسپرت، این است که این خودرو تنها 2 کیسه هوا دارد! درحالیکه این تعداد در مقیاس استانداردهای امروزی به 6 عدد میرسد.
علاوهبرآن این خودرو از سیستم ترمز ABS/EBD بهره میگیرد که سیستمی ساده و قدیمی است. چنین سیستم ترمز و توقفی قطعا نمیتواند نمره بالای ایمنی را کسب کند. در میان معایب ام وی ام x22، این مورد را می توان اصلی ترین عامل در کاهش فروش در بازارهای هدف دانست.
موتور ضعیف؛ x22 هیجان خاصی در رانندگی به شما منتقل نمیکند!
ملاک اصلی در خرید خودرو برای بسیاری از افراد، هیجان رانندگی با خودرو است. خودرویی که بتواند با موتور قدرتمند خود، این هیجان را به شما به نسبت توان خود منتقل کند، میتواند خودروی خوبی باشد. اما شما نمیتوانید چنین انتظاری از یک کراساوور چینی با حجم موتور 1.5 لیتری داشته باشید. 105 اسب بخار قدرت موتور، چیزی نیست که بتواند امروزه کسی را پشت فرمان به هیجان بیاورد.

سیستم انتقال قدرت x22 با گیربکس 4 سرعته اتومات یا 5 سرعته دستی، حتی در مقایسه با نزدیکترین همخانواده خود یعنی X33 نیز حرفی برای گفتن ندارد. این خودرو حداکثر سرعتی معادل با 160 کیلومتر بر ساعت دارد که در رقابت با تعداد زیادی از خودروهای ایرانی نیز، کمتوان خواهدبود. حداکثر گشتاور 135 نیوتونی در کنار سایر عوامل ذکرشده، خود میتواند مهر تاییدی بر این ادعا باشد که ام وی ام ایکس 22، خودرویی برای لذت بردن از رانندگی نیست. اما فراموش نکنیم که ضعف موتور و کمبود قدرت فنی، نمیتواند دلیلی برای رد راحتی رانندگی با این خودرو باشد.
جمع بندی؛ مقایسه با خودروهای همسطح
بدون هیچ تردیدی، ایکس 22 یکی از زیباترین خودروها از نظر ظاهری در میان رقبای خود است. ظاهر اسپرت و جوانپسندی دارد و برای رانندگی درون شهر، خودروی مناسبی است. اما زمانی که ام وی ام x22 را با خودروهایی که از نظر قیمتی با آن همرده هستند، مقایسه میکنیم؛ نباید خیلی در خرید خودروی فوق عجله کنیم. هایما S5، جک S3 و حتی آریزو 5 خودروهایی هستند که در رنج قیمتی مشابه با ایکس 22 قابل مقایسه هستند.
در المان زیبایی حتی با وجود طراحی نامناسب خودرو از قسمت عقب، میتوانیم خودروی فوق را همسطح یا حتی برتر از رقبای خود بدانیم. اما از نظر قدرت فنی، ایمنی و استانداردها و لذت رانندگی، کراساوور محبوب چینی بازار ایران در برابر رقبای خود خودروی به مراتب ضعیفتری است.
بیشتر بخوانید:
لطفاً درمورد مزایا و معایب رنو کپچر هم بنویسید تشکر
یک ماشینی که ارزش خرید ندارد و نسبت به قیمتش خوب نیست