بررسی مشخصات دایون Y7 از نظر فنی، ظاهری و ارزش خرید

فهرست مطالب


حدود یک دهه پیش و بعد از ممنوعیت واردات خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی‌سی، بسیاری از شاسی بلندهای واقعی و آفرودی مطرح دنیا به ناچار از بازار کشور ما خداحافظی کردند و این بخش از بازار با خلأیی جدی روبه‌رو شد. اما در نهایت خودروسازان چینی بیکار ننشستند و تعدادی از محصولات آفرودی خود را به بازار ایران عرضه کردند.  اما اکثر این محصولات آفرودی در کلاس پیکاپ بودند و SUV های انگشت شماری در بین آن‌ها دیده می‌شد. یکی از این اس یو وی‌ها، دایون Y7 است که از سوی صنایع خودروسازی ایلیا به بازار عرضه می‌شود و در حال حاضر یکی از معدود شاسی بلندهای آفرودی صفرکیلومتر بازار ایران است.

به همین بهانه در ادامه به سراغ بررسی مشخصات دایون Y7 رفته‌ایم تا ببینیم این آفرودر چینی چه ویژگی‌هایی دارد. اگر شما هم هرازگاهی به سفرهای آفرودی می‌روید و به سگمنت پیکاپ‌ یا شاسی بلندهای چند سال کارکرده علاقه‌ای ندارید؛ در ادامه با ما همراه باشید.

 

معرفی دایون Y7

برای معرفی دایون Y7 ابتدا باید نگاهی به نسخه قبلی این خودرو یعنی دایون Y5 داشته باشیم. این خودرو در اصل محصولی از شرکت فودای چین است که سال 2015 با نام فودای لندفورت معرفی و به بازار عرضه شد. شرکت دایون بعد از مدت کوتاهی این خودرو را با تغییراتی خیلی اندک در نمای ظاهری، با برند خود و نام دایون Y5 تولید کرد.

دایون Y5 از اواخر سال 1400 روی خط مونتاژ شرکت ایلیا موتور آمد و با مدل 1401 به خریداران تحویل داده شد. ایلیا موتور از اواسط سال 1402 تولید دایون Y5 را متوقف و آن را با دایون Y7 جایگزین کرد. دایون Y7 از نظر ظاهری تفاوتی با دایون Y5 ندارد اما پیشرانه قوی‌تر و آپشن‌های بیش‌تری دارد.  

 

مشخصات دایون Y7 از نظر ظاهری

با توجه به این‌که طراحی دایون Y7 به سال 2015 برمی‌گردد، چهره‌ای نسبتاً ساده را در این خودرو می‌بینیم. البته که دایون Y7 یک SUV آفرودی محسوب می‌شود و برای قشر خریدار این دسته از خودروها ابهت ظاهری به مراتب مهم‌تر از ظرافت و مد روز بودن است.

اگر با این دید به ظاهر دایون Y7 نگاه کنیم، می‌توانیم نمره خوبی به طراحی آن بدهیم. چرا که مواردی مثل ارتفاع زیاد خودرو از سطح زمین، ابعاد بزرگ چراغ‌های جلو و فرورفتگی قسمت میانی درب صندوق بار، ابهت ظاهری خوبی به دایون Y7 بخشیده است.

در ضمن طراحان دایون با استفاده از تزئینات کرومی در حاشیه جلوپنجره، زه روی درب‌ها و زیر شیشه‌های جانبی سعی داشته‌اند تا حدودی طرح را از خشکی و یکنواختی خارج کنند.

 

طراحی دایون Y7

 

درون کابین دایون Y7 هم شرایط تا حدود زیادی مشابه ظاهر بیرونی است و یک داشبورد ساده و کمی قدیمی اما قابل قبول را شاهد هستیم. البته پنل تمام لمسی سیستم تهویه مطبوع و تزئینات مشکی پیانویی داشبورد، تاحدودی حس قدیمی بودن را خنثی کرده و شبیه به خودروهای به‌روزتر چینی است. 

در مجموع برای بررسی دایون Y7 از نظر ظاهری باید بگوییم که این خودرو نسبت به کراس‌اوورهای هم‌قیمت خود، چهره‌ای ساده‌تر و قدیمی‌تر دارد. اما اگر آن را با رقبای آفرودی خود (که عمدتاً در سگمنت پیکاپ هستند) مقایسه کنیم، می‌توانیم نمره خوبی به ظاهرش بدهیم.

 

مشخصات دایون Y7 از نظر فنی

مشخصات فنی دایون Y7 نسبت به دایون Y5 ارتقا پیدا کرده است و در این خودرو شاهد یک پیشرانه 2.4 لیتری توربو هستیم که تکنولوژی میتسوبیشی را دارد و با کد 4K22 شناخته می‌شود. این پیشرانه حداکثر قدرت 215 اسب بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک و سیستم 4WD به هر دو محور این آفرودر چینی منتقل می‌کند.

مصرف سوخت ترکیبی دایون Y7 برابر با 10.15 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. در شرایط واقعی و نه چندان ایده‌آل هم می‌توانیم شتاب صفرتاصد حدود 16 ثانیه را با این خودرو ثبت کنیم. هرچند این عدد نسبت به کراس‌اوورهای هم‌رده حرفی برای گفتن ندارد اما فراموش نکنید دایون Y7 با وزنی نزدیک به 2 تُن، به مراتب از کراس‌اوورهای هم قیمت خود سنگین‌تر است.

 

مشخصات فنی دایون Y7

 

سیستم 4WD دایون Y7 توسط شرکت‌های معتبر زومکس و بورگ واگنر ساخته شده است و قابلیت قرارگیری در سه حالت 2H (تک دیفرانسیل عقب)، 4H (چهارچرخ محرک سبک) و 4L (چهارچرخ محرک سنگین) را دارد. دایون Y7 به قفل دیفرانسیل عقب هم مجهز است که در مواقع لازم به صورت اتوماتیک وارد عمل می‌شود.

این ساختار سیستم انتقال قدرت، توانایی مناسبی به دایون Y7 در پیمایش مسیرهای آفرودی می‌بخشد. در ضمن اگر بخواهید آفرودهای سنگین را با دایون Y7 تجربه کنید، می‌توانید با استفاده از کیت‌های سیستم تعلیق و سایر تجهیزات آفرودی افترمارکت، ضریب اطمینان خودرو در عبور از این مسیرها را ارتقا دهید.

برای آشنایی کامل‌تر با مشخصات خودرو دایون Y7 می‌توانید جدول زیر را ببینید:

مدل خودرو

دایون Y7 

پیشرانه

چهار سیلندر توربوشارژر با آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور (cc)

2378

حداکثر قدرت

215 اسب بخار در 5600 دور

حداکثر گشتاور

320 نیوتن متر در 2400 – 4000 دور

گیربکس

6 سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ ترونیک و مجهز به حالات اسپرت و برفی

مصرف سوخت ترکیبی (L/100Km)

10.15

شتاب صفر تا 100 (S)

حدود 16 (در شرایط واقعی)

حداکثر سرعت (Km/h)

180

حجم مخزن سوخت (L)

72

ابعاد لاستیک‌ها

245/70R17

سیستم تعلیق جلو

جناغی دوبل

سیستم تعلیق عقب

مستقل چند اتصالی (Multi Link)

وزن خالص (کیلوگرم)

1995

طول×عرض×ارتفاع (mm)

4771 × 1870 × 1828

فاصله بین دو محور (mm)

2790

 

مشخصات دایون Y7 از نظر آپشن

بعد از بررسی مشخصات دایون Y7 از نظر فنی بهتر است نگاهی هم به امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو داشته باشیم. برای بررسی دایون Y7 از نظر آپشن باید بگوییم که میزان رضایت شما از این موضع کاملاً به دیدگاه و سطح توقعتان وابسته است.

اگر دایون Y7 را با دیگر خودروهای دو دیفرانسیل صفرکیلومتر این رده قیمتی مقایسه کنید، از سطح آپشن‌های آن راضی خواهید بود اما اگر پای کراس‌اوورهای هم‌قیمت به میان بیاید، دایون Y7 از این نظر حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.

 

آپشن های دایون Y7

 

در مورد آپشن‌های دایون Y7 ذکر دو نکته خالی از لطف نیست. اول این‌که دایون Y7 آپشن‌های دی‌لایت، سنسور نور، سنسور باران، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) و کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC) را نسبت به دایون Y5 بیش‌تر دارد.

دوم این‌که می‌توانید این خودرو را در تیپ Y7 پلاس سفارش دهید و آپشن‌های سنسور پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه و هشداردهنده نقاط کور را هم در اختیار داشته باشید.

لیست دقیق آپشن‌های دایون Y7 را می‌توانید در قالب جدول زیر ببینید. آپشن‌های مختص تیپ Y7 پلاس هم داخل پرانتز ذکر شده‌اند.

تجهیزات

دایون Y7

چراغ

چراغ‌های عقب LED، مه‌شکن عقب، دی‌لایت، سنسور نور

سیستم‌های مالتی مدیا

USB، بلوتوث، مسیریاب، میرورلینک، مانیتور 8 اینچی لمسی، 8 بلندگو

رینگ ها

17 اینچی آلومینیومی

شیشه و آینه

شیشه‌های برقی، آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرم‌کن

تهویه مطبوع

الکتریکی با کنترلرهای تمام لمسی، کنترل مستقل برای سرنشینان ردیف سوم

صندلی

روکش چرمی، صندلی راننده برقی 6 جهته، صندلی سرنشین جلو دستی 4 حالته، صندلی‌های ردیف دوم با قابلیت تنظیم طولی

ایمنی

کنترل پایداری الکترونیکی (ESP)، کنترل شروع حرکت در سربالایی (HAC)، 2 ایربگ، (هشداردهنده نقاط کور)

سایر امکانات

کی‌لس استارتر، کروز کنترل، سانروف، دوربین دید عقب، سنسور فشار باد لاستیک‌ها، (سنسور پارک جلو و عقب، دوربین 360 درجه)

 

جمع بندی و بررسی ارزش خرید

مشخصات دایون Y7 را باهم مرور کردیم و حالا وقت آن است که در خصوص ارزش خرید نهایی این خودرو صحبت کنیم. قیمت دایون Y7 در حال حاضر در محدوده‌ای قرار دارد که از یک طرف، با یک‌سری کراس‌اوور تک دیفرانسیل چینی روبه‌رو است و در طرف دیگر خود ، تعدادی پیکاپ دو دیفرانسیل را می‌بیند.

با این اوصاف ارزش خرید دایون Y7 کاملاً به نیاز شما از خودروی مدنظرتان وابسته است. اگر به دنبال یک خودروی دو دیفرانسیل آفرودی هستید که بتوانید هرازگاهی از آن استفاده روزمره هم داشته باشید؛ دایون Y7 ارزش خرید بالایی دارد. چراکه نسبت به رقبای پیکاپ خود، سواری نرم‌تر و آپشن‌های بیش‌تری را ارائه می‌دهد.

اما اگر بیش‌تر شیفته ظاهر خودروهای شاسی بلند هستید و استفاده خارج از جاده‌ای چندانی ندارید، بهتر است از خرید دایون Y7 صرف‌نظر کنید و با مبلغ مشابه یک کراس‌اوور تک دیفرانسیل زیباتر، پرآپشن‌تر و نرم‌تر بخرید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
4 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها
رسول
1402-12-22 12:01

بهترین ، نرمترین ، با عظمت ترین شاسی بلند موجود در بازاره اگر برای لذت شخصی میخواهید در خرید آن شک نکنید لند کروز چینی است هر کی میبینه تحسین می کنه

بهرام
1402-12-09 21:06
امتیاز دهی :
     

من ماشینو ۴ ماهه دارم بدون هیچ مشکلی حدود ۱۵۰۰ کیلومتر راه رفتم ..مسافرت و جاده بوده ..خیلی رضایت بخش بوده

محمد
1402-11-14 09:50
امتیاز دهی :
     

سلام.به هیچ وجه y7 نخرید. من دارمش بعد ۱۰۰۰ تا کا دیفرانسیلش صدا میده و گارانتیش هم جواب نمیده.میگن قطعه نداریم. برو ۴ماه دیگه بیا.ماشین رو بزارش توی پارکیگنتون و اصلا حرکتش نده. شکایت هم کردم وزارت صنایع باهاشون دست داره اونا هم تا ۴ماه دیگه جلسه نمیزارن.یعنی کلا سر کاریم. حداقل ۱۰ نفر دیگه هم تو مشهد همینطوری شدن. نخرین به هیچ وجه

وحید
1403-01-16 04:07
پاسخ به  محمد

چه صدایی میده،روش تشخیص چگونه هستش؟