مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6

فهرست مطالب


تا چند سال گذشته خودروهای چینی خودروهایی بودند که همواره با دید بدی به آن‌ها نگاه می‌شد. این بدبینی به دلیل شهرت محصولات چینی به کپی‌برداری و استفاده از مواد بی‌کیفیت بوده است. بااین‌حال رفته‌رفته چینی‌ها توانستند با پیشرفت در طراحی، بخش‌های فنی و امکانات رفاهی، جای خود را در بازار ایران باز کنند. تا حدی که امروز این خودروها توانسته‌اند در غیاب رقبای اروپایی خود یکه‌تاز بازار ایران باشند.

جیلی امگراند 7 یکی از خودروهایی است که نقشی اساسی در تغییر نگرش ایرانیان به خودروهای چینی ایفا کرد. این خودرو که دارای پلتفرمی مشترک با تویوتا کرولا است، توانست در همان بدو ورود به دلیل طراحی زیبا و کیفیت خوب خود، نظرات مثبتی را به خود جلب کند. جیلی امگراند 7 باوجوداین‌که مجبور به رقابت با رقبایی سرسخت همچون جک J5، بسترن B50f و ام‌وی‌ام 550 در بازار خودروی ایران شد، اما توانست از این رقابت سربلند بیرون آید و حتی امروز هم در بازار خودروهای کارکرده جایگاهی برای خود کسب کند.

در سوی دیگر میدان، جیلی GC6 نماینده دیگری از سرزمین چشم‌بادامی‌ها قرار گرفته است. این خودرو هم توانست در آشفته‌بازار خودروهایی که روزبه‌روز بر قیمت آن‌ها افزوده می‌شد، با ارائه قیمتی مناسب نسبت به امکاناتی که در اختیار خریداران قرار می‌داد، نامی خوب برای خود دست‌و‌پا کند. جیلی GC6 یک سدان جمع‌وجور است که بم خودرو راه آن را به بازارهای ایران باز کرد. آنچه می‌خوانید یک مقایسه جامع و کامل میان این دو سدان چینی است که امروز در بازار خودروهای ایران حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

 

مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 از نظر طراحی

 

همان‌طور که گفتیم جیلی امگراند 7 وظیفه خطیر ایجاد خوش‌نامی خودروهای چینی را در بازارهای جهانی برعهده داشت. ازاین‌رو سازندگان آن دقت زیادی را برای طراحی یک خودروی خوش‌چهره به خرج داده‌اند. جیلی امگراند 7 توانسته است با استفاده از جلوپنجره کشیده که با چراغ‌های زاویه‌دار و بزرگ محصور شده است، ظاهری تهاجمی به خود بگیرد. اما در نمای جانبی خبری از این ظاهر تهاجمی نیست و خطوط امتدادیافته در زیر دستگیره درب‌ها ظاهری موقر به جیلی امگراند بخشیده‌اند. بخش انتهایی خودرو را می‌توان شاهکار بخش طراحی جیلی امگراند 7 دانست؛ زیرا سازندگان با به‌کارگیری المان‌های خاص و زیبا توانسته‌اند جیلی امگراند را در نمای عقبی کاملا به‌جای یک خودروی اروپایی جا بزنند.

در نمای داخلی جیلی امگراند شباهت‌هایی با تویوتا کرولا به چشم می‌خورد. داخل کابین، خطوط قطع‌شونده و منظم توانسته‌اند حجم‌های هندسی جالبی را به‌وجود آورند. این خطوط در ترکیب با طراحی دو رنگ داخلی، اتاق جیلی امگراند 7 را به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم کرده‌اند که جلوه خاصی به داخل کابین بخشیده است. مواد به‌کار برده شده در داخل کابین هم از کیفیت خوبی برخورداراند و می‌توانند تا سال‌ها کیفیت اولیه خود را حفظ کنند. همچنین فضاسازی داخلی نیز برای 4 سرنشین بزرگسال، کافی و راحت است و صندوق بار هم می‌تواند تا 680 لیتر بار را درون خود جای دهد.

 

جیلی امگراند 7

 

 

جیلی GC6 نیز در بخش طراحی، حضور موفقی داشته و توانسته است با استفاده از زوایای تند در گوشه چراغ‌های جلو و طراحی جالب جلوپنجره، ظاهری اسپرت به خود بگیرد. در کنار این‌ها استفاده از خطوط حجم‌دهنده روی کاپوت و قرارگیری جالب چراغ‌های روشنایی روز، نمای خوبی در قسمت جلوی جیلی GC6 به‌وجود آورده‌اند. در نمای جانبی، طراحی جیلی GC6 تاحدی شبیه به خودروهای کلاسیک به نظر می‌رسد و تنها با استفاده از یک خط جانبی روی بدنه تزیین شده است.

با ورود به کابین جیلی GC6 با منظره چشم‌نوازی مواجه می‌شوید. طراحی جالب کنسول میانی که با یک غربیلک فرمان خوش‌فرم تکمیل شده است، حس خوبی را از رانندگی کردن با این خودرو به شما القا می‌کند. پلاستیک سختی که برای ساخت کابین این خودرو به‌کار رفته است، هرچندکه در کلاس قیمتی آن کیفیت نسبتا خوبی دارد اما به‌طور کلی چندان مطلوب نیست. به‌علاوه فضای داخلی در قسمت عقب، سرنشینان را در ناحیه سر و پا با مشکل مواجه خواهد کرد. بااین‌حال حجم صندوق بار برای جای دادن وسایل موردنیاز شما کافی به نظر می‌رسد.

 

جیلی GC6

 

مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 از نظر مشخصات فنی

 

جیلی GC6 از یک پیشرانه 1.5 لیتری برای تولید نیرویی حداکثر 105 اسب بخار و گشتاوری برابر 141 نیوتن متر استفاده می‌کند. این پیشرانه قدرت تولیدی خود را به‌واسطه یک گیربکس 4 دنده اتوماتیک JATCO به چرخ‌های جلو می‌رساند و می‌تواند قدرت کافی را برای یک شتاب صفر تا صد 13.5 ثانیه‌ای فراهم کند. حداکثر سرعتی که شما می‌توانید با جیلی GC6 تجربه کنید، چیزی در حدود 160 کیلومتر بر ساعت است. به‌علاوه برای پیمودن یک سیکل ترکیبی با این خودرو نیاز به 6 لیتر سوخت در باک بنزین 45 لیتری آن دارید.

جیلی امگراند 7 قدرت موردنیاز خود برای پیمایش مسیر را از یک موتور 1.8 لیتری می‌گیرد. این پیشرانه برای جیلی امگراند 7 قدرتی برابر 137 اسب بخار و گشتاوری برابر 172 نیوتن متر فراهم می‌کند. این مساله یکی از تفاوت های جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 است. وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو در این خودرو برعهده یک گیربکس 5 سرعته دستی قرار گرفته است. نتیجه همکاری میان این پیشرانه و گیربکس، ثبت زمان 12.8 ثانیه برای رسیدن از سرعت صفر به صد است. همچنین جیلی امگراند 7 می‌تواند تجربه رانندگی با سرعت 180 کیلومتر بر ساعت را برای شما به‌ارمغان آورد. اگر 7.2 لیتر در باک 50 لیتری جیلی امگراند 7 سوخت دارید، باید طوری برنامه‌ریزی کنید که تا پمپ‌بنزین بعدی به‌اندازه یک مسیر ترکیبی صد کیلومتری فاصله داشته باشید تا بتوانید تغذیه خودروی خود را تامین کنید.

مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 از نظر مشخصات فنی را می توانید در جدول زیر نیز مشاهده کنید:

مدل خودرو

جیلی امگراند 7

جیلی GC6

پیشرانه

4 سیلندر تنفس طبیعی

4 سیلندر تنفس طبیعی

حجم موتور

1.8 لیتر

1.5 لیتر

حداکثر قدرت اسب بخار

137 اسب بخار

105 اسب بخار

حداکثر گشتاور نیوتن متر

172 نیوتن متر

141 نیوتن متر

جعبه‌دنده

5 دنده دستی

4 دنده اتوماتیک JATCO

مصرف سوخت ترکیبی

7.2 لیتر در هر 100 کیلومتر

6 لیتر در هر 100 کیلومتر

شتاب 0 تا 100

12.8 ثانیه

13.5 ثانیه

حداکثر سرعت کیلومتر بر ساعت

180 کیلومتر بر ساعت

160 کیلومتر بر ساعت

 

مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 از نظر امکانات رفاهی

سیستم صوتی تصویری جیلی GC6 برای سرگرمی سرنشینان از 6 بلندگو و یک نمایشگر 8 اینچی لمسی استفاده کرده است. این سیستم که مجهز به هندزفری و نویگیشن است، می‌تواند از ورودی‌های MP3، USB و بلوتوث پشتیبانی کند. لیست امکانات رفاهی این خودرو به مواردی چون سنسور عقب، دوربین عقب، قطب‌نما، خروجی 12 ولت، دی‌لایت، چراغ مه‌شکن جلو و عقب، سانروف، چراغ جلو هالوژنی، آینه‌های جانبی با تنظیم برقی مجهز به گرم‌کن، چراغ بدرقه، فرمان هیدرولیکی اسپرت با روکش چرم محدود می‌شود. سیستم تهویه هوای دستی و صندلی‌های چهارحالته راننده و سرنشین که به‌صورت دستی تنظیم می‌شوند، پایان‌بخش فهرست امکانات این خودرو هستند.

 

سنسور عقب، سنسور فشار باد تایر، دی‌لایت، اتولایت، سانروف، آینه جانبی برقی مجهز به گرم‌کن، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، خروجی 12 ولت، چراغ‌های هالوژنی در قسمت جلو و فرمان هیدرولیکی دو حالته با روکش چرم که دکمه‌های کنترلی روی آن قرار گرفته‌اند، مثال‌هایی از امکانات رفاهی موجود در فهرست جیلی امگراند 7 هستند. سیستم صوتی این خودرو دارای 6 بلندگو و یک نمایشگر 6.5 اینچی لمسی است. این سیستم که می‌تواند از ورودی‌های MP3، CD، DVD و USB پشتیبانی کند، امکان نویگیشن را به‌صورت سفارشی در اختیار شما قرار خواهد داد. تجهیز کردن جیلی امگراند 7 به سیستم تهویه اتوماتیک، صندلی 8 حالته برقی برای راننده و صندلی عقب دو تکه و تاشو، تلاشی برای ایجاد تفاوت در مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 بوده است.

 

تجهیزات

جیلی امگراند 7

جیلی GC6

چراغ

دی‌لایت، اتولایت، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، چراغ جلو هالوژنی

دی‌لایت، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، چراغ‌های هالوژنی در قسمت جلو

سیستم‌های مولتی‌مدیا

6 بلندگو، ورودی‌های MP3، CD، DVD و USB

6 بلندگو، هندزفری، قطب‌نما، ورودی‌های MP3، USB و بلوتوث

صفحه‌نمایش

6.5 اینچی

8 اینچی لمسی

رینگ‌ها

16 اینچی

15 اینچی

آینه

آینه‌های جانبی با تنظیم برقی و مجهز به گرم‌کن

آینه‌های جانبی با تنظیم برقی و مجهز به گرم‌کن

تهویه مطبوع

اتوماتیک

دستی

صندلی

صندلی برقی 8 حالته برای راننده، صندلی سرنشین جلو با تنظیم دستی، صندلی‌های عقب دوتکه و تاشو

صندلی 4 حالته دستی برای راننده و سرنشین جلو

شیشه

شیشه بالابر آنتی ترپ

سیستم‌های هشداردهنده

سنسور عقب، سنسور فشار باد تایر

سنسور عقب

 

تجهیزات ایمنی در جیلی امگراند 7 و جیلی GC6

 

جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 هر دو توانسته‌اند پنج ستاره ایمنی از موسسه ایمنی چین را ازآن خود کنند. جیلی GC6 در بخش سیستم‌های کمکی راننده هیچ‌یک از تجهیزات مورد انتظار را ندارد. درواقع فهرست تجهیزات ایمنی جیلی GC6 فقط شامل مواردی چون توزیع نیروی ترمز، ترمز ضدقفل، 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، کمربند ایمنی پیش‌کشنده و ایزوفیکس است.

در این بخش از مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6، جیلی امگراند عملکرد موفق‌تری را از خود نشان داده است. هرچند که این خودرو نیز امکانات مورد انتظار کمک راننده را در خود جای نداده است، اما با اضافه کردن امکاناتی چون سیستم توزیع نیروی ترمز، ترمز ضد قفل، 6 کیسه هوا در بخش‌های اصلی، جانبی و پرده‌ای، کمربندهای ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، پشت‌سری فعال و ایزوفیکس توانسته تا حدی از رقیب خود پیشی بگیرد.

تفاوت جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 در بخش آپشن‌ها در جدول زیر به جزئیات بیان شده است:

تجهیزات

جیلی امگراند 7

جیلی GC6

تجهیزات ایمنی و حفاظتی

کمربند ایمنی پیش‌کشنده و محدودکننده، ایزوفیکس، پشت‌سری فعال

کمربند ایمنی پیش‌کشنده، ایزوفیکس

کیسه هوا

6 کیسه هوای اصلی، جانبی و پرده‌ای

2 کیسه هوای اصلی

سیستم ترمز

توزیع نیروی ترمز، ترمز ضد قفل

توزیع نیروی ترمز، ترمز ضد قفل

 

جمع‌بندی

یکی از ایرادهای واردشده به جیلی GC6، عایق‌بندی نامناسب کابین است که سبب انتقال صدای موتور به درون کابین در دورهای بالا می‌شود. بااین‌حال تعلیق نسبتا نرم‌تر آن در مقایسه با بعضی از خودروهای اروپایی مانند تندر 90 و بهبود تجهیزات ارائه‌شده در نسخه فیس‌لیفت آن، توانست تا حدی جیلی GC6 را به سمت جلو هل دهد. بررسی نظرات کاربران و مقایسه جیلی امگراند 7 و جیلی GC6 نشان می‌دهد که جیلی GC6 توانسته است در بخش کابین و امکانات از کاربران نمره 60 از صد، در بخش طراحی ظاهری نمره 55 از صد، در بخش رانندگی و عملکرد فنی نمره 55 از صد و در بخش کیفیت نمره 65 از صد را دریافت کند. به‌طور کلی خریداران معتقدند که ارزش این خودرو در مقابل قیمت آن چیزی بیش از 55 درصد نیست. جیلی امگراند 7 در همان ابتدای ورود خود توانست به دلیل کیفیت بالای ساخت، فضای جادار داخل کابین و صندوق بار، ارائه امکانات رفاهی منحصربه‌فرد و وجود دریچه گاز برقی در موتور توجهات زیادی را به خود جلب کند. بااین‌حال واردات محدود، خدمات پس از فروش ضعیف، کمبود امکانات رفاهی در مدل‌های غیرشرکتی و مشکلات ایجادشده در فرمان نمونه‌های اولیه، تا حدی از پیشرفت این خودرو در بازار ایران جلوگیری کرد. نتایج یک نظرسنجی از میان خریداران این خودرو نشان می‌دهد که 60 درصد از آن‌ها در بخش کابین و امکانات از جیلی امگراند 7 راضی بوده‌اند. این عدد در بخش طراحی ظاهری نیز 60 درصد، در بخش رانندگی و عملکرد فنی 55 درصد و در بخش کیفیت هم 60 درصد برآورد شده است. به‌طور کلی ارزش خرید جیلی امگراند 7 در مقابل قیمت تمام‌شده آن در بازار ایران از دید خریداران چیزی در حدود 50 درصد است.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها