چگونه خلافی خودرو را با گوشی بگیریم؟ + نحوه پرداخت خلافی

فهرست مطالب


آیا می‌دانید که مبلغ جریمه‌های خودرو بعد از مدتی 2 برابر می شود و گذشتن سرجمع خلافی‌ها از یک میلیون تومان مجوز توقیف خودرو شما را صادر می‌کند؟

یکی از بهانه‌های رایج برای پشت‌گوش ‌انداختن استعلام و پرداخت خلافی، این تصور غلط است که برای این کار باید حتماً به مراکز پلیس 10+ مراجعه کنیم و وقتمان را هدر بدهیم. درحالی‌که مدت‌ها است گرفتن خلافی ماشین با گوشی هوشمند ممکن شده و حتی روش‌های مختلفی هم برای این کار وجود دارد.

اگر برایتان سؤال است که با گوشی چگونه خلافی خودرو بگیریم، حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید تا با 4 روش گرفتن خلافی خودرو با گوشی آشنا شوید.

 

1. گرفتن خلافی خودرو با گوشی از سایت‌ها؛ هم پولی و هم رایگان

اگر می‌خواهید بدانید که کدام سایت‌ها خدمات استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن را ارائه می‌کنند و خدمات آن‌ها از طریق گوشی‌های هوشمند هم در دسترس است، این بخش را بخوانید.

 

استعلام خلافی خودرو با گوشی از سایت همراه مکانیک

برخی از سایت‌ها مثل همراه مکانیک امکان استعلام خلافی خودرو و پرداخت آنی آن را با پرداخت مبلغی ناچیز (5200 تومان) فراهم کرده اند. برای استعلام خلافی با کمک همراه مکانیک به اینترنت نیاز دارید و با استفاده از مرورگر گوشی خود (گوگل کروم) می‌توانید وارد لینک زیر شوید:

پس از کلیک روی آدرس بالا، وارد صفحه‌ای می‌شوید که شبیه تصویر زیر است:

 

استعلام خلافی ماشین از سایت همراه مکانیک

 

در این صفحه برای استعلام خلافی ماشین با گوشی کافی است شماره پلاک، کد ملی مالک و شماره‌تلفن همراه مالک خودرو را وارد کنید و پس از زدن دکمه استعلام خلافی و پرداخت مبلغ 5200 تومان، لیست خلافی‌های خودروی شما با جزییات و تاریخ نمایش داده می‌شود. در انتها هم می‌توانید مبلغ خلافی خودرو خود را آنی پرداخت کنید.

همچنین در این صفحه با کلیک روی گزینه خلافی موتور سیکلت در سمت چپ، می‌توانید خلافی موتور خود را هم بگیرید و پرداخت کنید.  

 

سایت راهور؛ کمی پیچیده و زمان بر اما رایگان!

تنها روش رایگان استعلام خلافی خودرو با گوشی، مراجعه به سایت راهور (rahvar120.ir) است که باید این سایت را با مرورگر گوشی خود باز کنید. در وسط صفحه اصلی، نواری وجود دارد که باید در آن گزینه استعلام تخلفات رانندگی را پیدا کنید که آیکون آن چیزی شبیه تصویر زیر است:

 

گام اول گرفتن خلافی خودرو با گوشی از سایت راهور

 

پس از کلیک روی این گزینه، به سامانه سخا sakha.epolice.ir هدایت می‌شوید که در ادامه تصویر صفحه اصلی آن  را می‌بینید:

 

گام دوم گرفتن خلافی خودرو با گوشی از سایت راهور

 

درصورتی‌که قبلاً در این سایت ثبت نام کرده‌اید، باید نام کاربری و رمز عبور خود را بزنید و وارد پروفایل خود در این سامانه شوید. در غیر این صورت باید روی گزینه ثبت نام بزنید و پس از طی کردن مراحل احراز هویت، واردکردن شماره ملی و موبایل مالک خودرو و … می‌توانید وارد پروفایل خود شوید و از قسمت خدمات پلیس راهور و استعلام سرجمع تخلفات، اقدام به استعلام خلافی و پرداخت آن کنید.

لازم به ذکر است که به دلیل کاربر دوست (user friendly) نبودن این سایت، نحوه پرداخت خلافی خودرو با گوشی از طریق آن کمی پیچیده و دشوار است و برای استعلام رایگان خلافی باید هم پلاک و هم بارکد پشت کارت ماشین را داشته باشید.

 

2. با اپلیکیشن‌ها چگونه خلافی خودرو بگیریم؟

گرفتن خلافی ماشین با گوشی و از طریق اپلیکیشن‌های مختلف آسان و سریع انجام می‌شود؛ اما برخلاف روش قبلی باید اول اپلیکیشن موردنظر را نصب و سپس با استفاده از آن اقدام به گرفتن خلافی خودرو با گوشی کنید. مسلماً برای چنین فرایندی، به اینترنت هم نیاز دارید.

اپلیکیشن‌های استعلام خلافی خودرو به 2 دسته اپلیکیشن‌های رسمی (پلیس من و تهران من) و اپلیکیشن‌های خصوصی (آپ و …) تقسیم می‌شوند که در ادامه با نحوه گرفتن خلافی از هر کدام آشنا می‌شوید.

 

نحوه پرداخت خلافی خودرو با گوشی در اپلیکیشن پلیس من

 

اپلیکیشن‌های رسمی پرداخت خلافی خودرو

معتبرترین و مشهورترین اپلیکیشن‌های رسمی استعلام و پرداخت خلافی خودرو متعلق به ناجا و شهرداری تهران هستند که می‌توانید آن‌ها را با نام‌های «پلیس من» و «تهران من» در اپ‌استورهای مختلف پیدا کنید. برای گرفتن خلافی خودرو با گوشی از این 2 اپلیکیشن رسمی، باید شماره پلاک و شماره موبایل مالک خودرو را داشته باشید و مبلغ 5200 تومان نیز پرداخت کنید.

البته پلیس من و تهران من خدمات دیگری هم به غیر از خلافی خودرو ارائه می‌دهند و همان‌طور که از نام خودشان و سازنده آن‌ها می‌توانید حدس بزنید، پلیس من به ارائه خدمات پلیس راهور مثل استعلام نمره‌منفی گواهینامه، استعلام وضعیت گواهینامه و پرداخت عوارض خروج از کشور می‌پردازد و خدمات تهران من هم شامل پرداخت عوارض طرح ترافیک، شارژ بلیت مترو و … می‌شود.  

 

اپلیکیشن‌های خصوصی پرداخت خلافی

برای گرفتن خلافی خودرو با گوشی می‌توانید اپلیکیشن‌هایی مثل آپ و … را هم نصب کنید. بیشتر این اپلیکیشن‌ها خدمات گسترده‌ای مثل کارت به کارت، پرداخت قبوض آب و برق، شارژ سیم‌کارت و … را هم انجام می‌دهند و در حقیقت سوپراپلیکیشن محسوب می‌شوند.

نحوه پرداخت خلافی خودرو با گوشی در اکثر این اپلیکیشن‌ها مشابه اپلیکیشن‌های رسمی است و توصیه ما به شما این است که حتماً پیش از نصب و استفاده از اصالت و معتبر بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

 

3. با استفاده از کد دستوری چطور خلافی ماشین بگیریم؟

کد دستوری (USSD) یکی از سریع‌ترین راه‌های گرفتن خلافی ماشین با گوشی محسوب می‌شود؛ ولی برخلاف روش‌های قبلی امکان پرداخت خلافی با استفاده از آن وجود ندارد و تنها شناسه پرداخت و شناسه قبض به شما می‌دهد. با استفاده از این شناسه‌ها می‌توانید سرجمع خلافی خود را از طریق ATM، تلفن‌بانک، سایت راهور و بعضی از اپلیکیشن‌ها و بدون صرف هزینه اضافه پرداخت کنید.

تنها کد دستوری معتبر برای گرفتن خلافی خودرو با گوشی در حال حاضر، *110# است که پس از شماره گیری آن و واردکردن شماره VIN خودرو، سرجمع خلافی‌ها برایتان پیامک می‌شود.

 

4. پیامک، یک روش کم‌هزینه برای استعلام خلافی خودرو با گوشی

اگر برایتان سؤال است که چطور خلافی ماشین بگیریم و حداقل هزینه را پرداخت کنیم، باید در جواب بگوییم که با ارسال کد 17 رقمی پشت کارت خودرو یا همان شماره VIN به شماره 1101202020 می‌توانید استعلام سرجمع خلافی خودروی خود را تنها با پرداخت 350 تومان بگیرید. این مبلغ از شارژ خط شما کم یا به مبلغ قبض موبایل شما اضافه می‌شود.

مشکل بزرگ این روش این است که امکان پرداخت خلافی با استفاده از آن وجود ندارد و حتی شناسه قبض و پرداخت هم به شما نمی‌دهد.  

همچنین یک راه میان‌بر برای اطلاع از خلافی‌ها به‌صورت موردی و آنی وجود دارد و آن هم ثبت شماره موبایل مالک خودرو از طریق مراجعه به پلیس 10+ است که پس از آن تمامی جریمه‌های ثبت شده با دوربین برایتان پیامک می‌شود.

در انتها هم حواستان باشد که برای حذف آنی خلافی‌ها، سریع‌ترین و بهترین راه مراجعه به پلیس 10+ است و برای این کار استعلام و پرداخت خلافی خودرو با گوشی جوابگو نیست. همچنین برای پرداخت موردی خلافی‌ها هم تنها می‌توانید از سایت پلیس راهور و اپلیکیشن پلیس من کمک بگیرید.

عضویت در خبرنامه
عضویت
اطلاع از
امتیاز دهی
0 نظرات
کامنت گذاری داخل متن
نمایش همه دیدگاه ها