مصرف سوخت کمتر نسبت به خودروهای بنزینی و عدم نیاز به زیرساختهای ویژه نسبت به خودروهای برقی باعث شده است تا خودروهای هیبریدی به گزینههایی ایدهآل جهت استفاده روزمره تبدیل شوند. این دسته از خودروها در سالهای اخیر جایگاه خود را در بازار کشورمان هم پیدا کرده و علاوه بر نمونههای وارداتی، به خط مونتاژ خودروسازان داخلی هم راه یافتهاند.
به همین دلیل امروز قصد داریم 7 تا از بهترین خودروهای هیبریدی در ایران را معرفی کنیم و یک راهنمای خرید برای طرفداران این خودروهای پاک ارائه دهیم. در ادامه همراه ما باشید.
بهترین خودروهای هیبریدی در ایران
قبل از پرداختن به فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار کشور ذکر چند نکته ضروری است. اول اینکه در فهرست مذکور تنها به سراغ گزینههای صفرکیلومتر رفته و کاری به خودروهای هیبریدی کارکرده نداشتهایم. نکته دوم هم اینکه لیست ما تنها شامل گزینههای هیبریدی و پلاگین هیبریدی است و به سراغ خودروهای هیبرید ملایم (مثل نسل جدید میتسوبیشی اوتلندر) نرفتهایم.
در نهایت اینکه فهرست بهترین خودروهای هیبریدی در ایران ترتیب خاصی ندارد و بالاتر قرارگرفتن یک خودرو در فهرست به معنای برتر بودن آن نسبت به سایر گزینهها نیست.
1- تویوتا کرولا / لوین هیبریدی
دوقلوهای تویوتا یعنی کرولا و لوین، در این دوره واردات خودرو نقش پررنگی دارند و نسخههای هیبریدی و بنزینی آنها در تعداد بالایی وارد بازار کشورمان شده است.
نسخههای هیبریدی تویوتا کرولا و لوین از یک پیشرانه 1.8 لیتری تنفس طبیعی بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرند. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 140 اسب بخار و حداکثر گشتاور 185 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس E-CVT به محور جلو این برادران ژاپنی منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد نسخههای هیبریدی کرولا و لوین هم به ترتیب برابر با 4.3 لیتر در صد کیلومتر و 9.7 ثانیه است.
تویوتا کرولا و لوین هیبریدی به دلایلی مثل تواناییهای حرکتی مناسب، مصرف سوخت پایین، آپشنهای نسبتاً کامل و تیراژ بالای واردات، جزو بهترین خودروهای هیبریدی وارداتی حال حاضر بازار کشورمان هستند.
2- تویوتا کرولا کراس
تویوتا یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان خودروهای هیبریدی در دنیا محسوب میشود و طبیعی است که در لیست خودروهای هیبریدی وارداتی نمایندگان متعددی داشته باشد. یکی دیگر از این نمایندگان، تویوتا کرولا کراس است که مثل نسخههای سدان کرولا توسط شرکتهای متعددی به بازار کشورمان وارد میشود.
تویوتا کرولا کراس از یک پیشرانه 2 لیتری تنفس طبیعی بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرد. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 196 اسب بخار و حداکثر گشتاور 206 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس E-CVT به محور جلو این کراساوور ژاپنی منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تویوتا کرولا کراس هم به ترتیب برابر با 4.6 لیتر در صد کیلومتر و 7.6 ثانیه است.
تویوتا کرولا کراس مثل برادران سدانش به دلایلی مثل توانایی حرکتی مناسب، آپشنهای نسبتاً کامل و تیراژ واردات بالا، جزو بهترین خودروهای هیبریدی در ایران محسوب میشود.
3- نیسان سیلفی
در ادامه فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران بازهم به یک خودرو ژاپنی میرسیم که البته مثل اکثر ژاپنیهای حال حاضر بازار کشورمان مونتاژ چین است. در مورد نیسان سیلفی صحبت میکنیم که در دو تیپ پلاس (میان رده) و مکس ادیشن (فول آپشن) به بازار کشورمان راه پیدا کرده است.
هر دو تیپ نیسان سیلفی از یک پیشرانه سه سیلندر 1.2 لیتری تنفس طبیعی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرند که پیشرانه بنزینی برخلاف بسیاری دیگر از خودروهای هیبریدی، اتصال مستقیمی با چرخها ندارد و تنها در نقش ژنراتور برای شارژ باتریها به کار میرود. در واقع نیسان سیلفی یک خودرو هیبرید سری محسوب میشود.
پیشرانه برقی نیسان سیلفی حداکثر قدرت 136 اسب بخار و حداکثر گشتاور 300 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس تک سرعته اتوماتیک به محور جلو این سدان ژاپنی منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد نیسان سیلفی e-power هم به ترتیب برابر با 4.5 لیتر در صد کیلومتر و 9.5 ثانیه است.
نیسان سیلفی را به دلایلی مثل ظاهر منطقی، کیفیت ساخت بالا، تکنولوژی فنی بالا، آپشنهای خوب (به خصوص در نسخه مکس ادیشن) و عرضه با تیراژ مناسب میتوانیم در لیست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران قرار دهیم.
4- بی وای دی سانگ پلاس
بی وای دی یکی از نامدارترین خودروسازان دنیا در بحث تولید خودروهای برقی و هیبریدی محسوب میشود و اصلاً جای تعجب ندارد که نمایندهای در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران داشته باشد. این نماینده، بی وای دی سانگ پلاس است که یک کراساوور پلاگین هیبریدی محسوب میشود و پک باتری 18.3 کیلووات ساعتی آن علاوه بر موتور بنزینی، قابلیت شارژ مستقیم با برق شهر را هم دارد.
بی وای دی سانگ پلاس از یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرد. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 195 اسب بخار و حداکثر گشتاور 325 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک EHS (گیربکس مخصوص خودروهای هیبریدی با تکنولوژی بی وای دی) به محور جلو این محصول بی وای دی منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد بی وای دی سانگ پلاس به ترتیب برابر با 3.9 لیتر در صد کیلومتر و 7.7 ثانیه است. ضمناً در صورت پر بودن شارژ باتریهای بی وای دی سانگ پلاس میتوانیم مسافت حدود 112 کیلومتر را در حالت تمام برقی طی کنیم که عدد قابل توجهی است.
بی وای دی سانگ پلاس را به دلایلی مثل برند بسیار معتبر در زمینه خودروهای هیبریدی، کابین جادار، آپشنهای مناسب و رنج عملکردی مطلوب در حالت تمام برقی میتوانیم بهترین خودرو هیبریدی چینی در ایران محسوب کنیم.
5- فونیکس تیگو 7 e پلاس
به تنها گزینه مونتاژی فهرستمان میرسیم که از قضا ارزانترین خودرو هیبریدی در ایران هم هست. در مورد نسخه پلاگین هیبریدی تیگو 7 صحبت میکنیم که با پسوند e پلاس شناخته میشود و چند وقتی است که در شرکت مدیران خودرو مونتاژ میشود.
تیگو 7 e پلاس از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرد. این قوای محرکه در مجموع حداکثر قدرت 326 اسب بخار و حداکثر گشتاور 510 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک DHT (گیربکس مخصوص خودروهای هیبریدی) به محور جلو این محصول فونیکس منتقل میکند.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تیگو 7 e پلاس هم به ترتیب برابر با 5.9 لیتر در صد کیلومتر و 7.5 ثانیه است. ظرفیت پک باتری تیگو 7 e پلاس هم 19.27 کیلووات ساعت است که با کامل بودن شارژ آن میتوانیم مسافت 80 کیلومتر را در حالت تمام برقی طی کنیم.
فونیکس تیگو 7 e پلاس به دلایلی مثل توانایی حرکتی مناسب، آپشنهای کامل، خدمات پس از فروش گسترده و قیمت رقابتی، لایق قرارگرفتن در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران است.
6- هوندا HR-V
در ادامه لیست بهترین خودروهای هیبریدی در ایران به تنها ژاپنی هیبریدی سامانه عادی خودروهای وارداتی میرسیم که مونتاژ چین نیست و در خود ژاپن تولید میشود. در خصوص هوندا HR-V صحبت میکنیم که نسخه هیبریدی هوندا وزل است و توسط شرکت آذر یورد سال در بازار کشورمان عرضه میشود.
هوندا HR-V از یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی بنزینی در کنار یک پیشرانه برقی بهره میبرد. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 132 اسب بخار و حداکثر گشتاور 253 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس E-CVT به محور جلو این کراساوور ژاپنی منتقل میکند. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد هوندا HR-V هم به ترتیب برابر با 5.4 لیتر در صد کیلومتر و 10.7 ثانیه است.
هوندا HR-V به دلایلی مثل کیفیت ساخت بالا، آپشنهای کامل، برند معتبر و ظاهر جذاب، در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران قرار میگیرد.
7- تویوتا کمری هیبریدی
تویوتا کمری هیبریدی خودرویی نام آشنا در بازار کشورمان است و در دوره قبلی واردات در تیراژ نسبتاً بالایی وارد ایران شد. اما نسل جدید این خودرو تنها با مجوزهای جانبازی و در تعدادی محدود به ایران آمده که همین مسئله، قیمت آن را بسیار فضایی و غیرمنطقی کرده است. اما فارغ از بحث قیمت، تویوتا کمری هیبریدی خودرویی بسیار جذاب است و لیاقت قرارگرفتن در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار کشورمان را دارد.
نسل جدید تویوتا کمری هیبریدی از یک پیشرانه 2.5 لیتری تنفس طبیعی بنزینی و یک پیشرانه برقی بهره میبرد. این مجموعه فنی حداکثر قدرت 225 اسب بخار و حداکثر گشتاور 221 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس E-CVT به محور جلو این ژاپنی پرطرفدار منتقل میکند.
برند معتبر، کیفیت ساخت بالا، تواناییهای حرکتی قابل قبول، کابین جادار، سواری نرم و لیست آپشنی نسبتاً کامل، عواملی هستند که باعث میشوند تویوتا کمری هیبریدی در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران قرار بگیرد.
کلام پایانی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، بازار خودروهای هیبریدی در ایران هر روز در حال داغتر شدن است که نتیجه آن تنوع مناسب در بازار این دسته از خودروها است. ما امروز سعی کردیم در فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران به گزینههایی بپردازیم که ارزش خرید نسبتاً بالایی دارند. اما ممکن است نظر شما با ما متفاوت باشد. به نظر شما جای چه خودروهای دیگری در فهرست ما خالی است؟